Sabah durakta beklerken yanında hasta olan bir kişi geçen arabaların birisini durdurmak için oldukça çaba sarf etti. Durumu acil olduğu belli olduğu halde yaklaşık 100 araçtan birisi durmadı. Hasta olan kişi karnını tutuyordu ve belli ki oldukça sancılı bir haldeydi. Sizin tepki ve davranışınız nasıl olurdu?
Duyarlı biri olduğumu düşünüyorum, evet. Arabama güvenip alamazdım sanırım, maalesef artık yardım etmeye çalışırken bile kendi canını düşünmek gereken bir duruma geldik. Ancak mutlaka durur ve bir çözüm için elimden gelen her şeyi yapardım. Bu birçok yorumda da gördüğüm ambulans çağırmak, mümkün ise ilk yardım uygulamak gibi.
Duyarlılıyım ama tanımadığım kişilere değil veya emin olmadığım kişilere karşı değil. Şöyle ki yolda artık gördüğün kişi seni soyabilir veya başına iş açabilir. Ama tanıdığın veya başkasının rica ettiği tanıdığı bir iş olursa o kişilere karşı duyarlıyım tabii ki. Ayrıca haberlerde de çıktı yoldan birisini alıyor adam sonra kaza yapıyorlar adam ölüyor ölen kişinin yakınları kaza yaptığı için diğer adama tazminat davası açıyorlar. Sen iyilik yapıyorsun ama sonucu da kötü şeyler de olabiliyor ister istemez.
Kişilik & Karakter konusunda 21,6b cevap paylaştı.
Ambulans çağırırdım sadece. Şu durakta şu insan var, ilgilenin lütfen gibisinden. Kaldı ki, o neden ambulansı aramamış da otostop çekiyor, merak konusu. Artık duyarlı insan olmak zarardan başka bir şey getirmiyor, arabana alsan başına bir haltlar gelebilir.
Duyarliyimdir ama insanlara da güven kalmadı iyi niyeti kullanıp bu durumu kendine çeviren çok insan gördüm. İnsanlığı, dini, sağlığı hatta kendi çocuğunu kullanıp insanların duygusallığından yararlanan insanlar gördüm. Belkide insanlar da bu düşünce de hepsi olmasa da bazıları en azından…
Haksızlığa uğrayan insanlara karşı özellikle. Kendini bilmez, egoist, şımarık ve bir halt olduğunu sanan, kendini yetiştirmemiş insanlara hiçbir zaman hak tanımam bu konuda. Kimsenin kimseden üstün olduğunu da düşünmem bu hayatta; sahip olduğu her şeyi bir günde hatta saatler içinde kaybedebiliyor insanlar. Vicdanım da el vermez bu duruma.
Taksi neden çağırmamiş açıkçası şu zamanda acaba cidden hasta mı diye düşünürüm de. Yani hastaneye götürmek lazım yolda zor da kalmış ya da yolda araba bekleyeceğine ambulans çağırsinlsr
Numara çok oluyor ya... Karnını tutsun ne var numara yapmakta 🤦🏼♀️ insanın başına ne geleceği belli değil ne ara bu hale geldiysek... Ben alırım bi tık deli cesareti var ama çok akıl karı değil
Durmazdım, almazdım da bu beni duyarsız yapıyorsa bir şey diyemem ama merhametten maraz doğduğunu çokça gördük. Çok acil rahatsızlığı varsa ambulans çağırabilir.