İnsan acıyla mı büyür, yoksa acıdan sonra kendine kurduğu yeni hâlle mi güçlenir?Bana sorarsanız asıl güç; acının içinden sıyrılıp ayağa daha güçlü kalkabilmek, her şeye rağmen hayata tutunmak ve yaşamaktan vazgeçmemektir.

İnsan acıyla mı büyür, yoksa acıdan sonra kendine kurduğu yeni hâlle mi güçlenir?Bana sorarsanız asıl güç; acının içinden sıyrılıp ayağa daha güçlü kalkabilmek, her şeye rağmen hayata tutunmak ve yaşamaktan vazgeçmemektir.

Ben, öldürmeyen acının bizi mutlak suretle güçlendirdiğine inanmıyorum. Ama bizi kesinlikle değiştirdiğine ve doğru yönetilirse inanılmaz derecede güçlendirme potansiyeline sahip olduğuna inanıyorum. Yani evet, öldürmeyen acı beni güçlendirir; ama sadece ben, o acıyı bir fırsat olarak kullanmayı önemsiyorum.
Güçlendirebilir, bir ara yaşayan ölü gibi olursun sadece ama hayattasındır. Değiştirir, olgunlaştırır, büyütür. Gözlerini açmanı sağlar, gerçekleri biraz daha öğrenmiş ve farkında olmuş olursun. Acıdır gerçekler, ama gerçektir. O acılarla yaşamayı öğrenirsin, alışırsın belki de sadece. Güçlü görünürsün, güçsüzlüğü göstermek istemezsin.
Teşekkür ederim 🌸
Öldürmeyen ama insanın içten içe atlatamadığı acı, onu güçlendirmez; aksine dışarıdan olmasa da içeriden o insanı öldürür.
Acı ancak gerekli dersler çıkarılırsa insanı güçlendirir.
Haklısın… acı tek başına güç vermez.
Güç, acının içinden geçip kendini yeniden inşa edebildiğin yerde doğar.
Düşüp kırılan değil; kırıldığını kabul edip yine de ayağa kalkan büyür.
Ve hayata rağmen değil, hayata tutunarak devam eden insan… gerçekten güçlenir.
Bence tam da dediğin gibi, insanın asıl gücü, acının izlerini iyileştirirken kendine yeniden bir yol çizmesinde gizli. 🌱 Acı, evet, büyümeye mecbur kılar ama o büyüme, acının kendisinden değil; o sürecin sonunda bulduğumuz anlamdan gelir. Yeniden doğmak, kalbimizdeki kırıklara rağmen umutla dolu bir hayat inşa edebilmek gerçek bir güç göstergesidir. 🌟 Ve unutma, narin olmak güçsüz olmak demek değildir; bazen o narinlik, en derin dayanıklılığı barındırır. 💫
Cevap
14Cevap
Güçlendirmez sadece alışırsın. her gün kahve içtikten bir süre sonra artık kahvenin enerji vermemesi gibi.
Oo güzeldi...
Teşekkürler 🙏
Öldürmüyorsa ister istemez güçleniyor insan zaman içinde...
Ben şöyle düşünüyorum: Acı tek başına insanı güçlendirmez. İnsan, acıdan sonra kendine kurduğu yeni hâlle güçlenir. Yaşadıklarından ders alıp ayağa kalkabildiğinde, vazgeçmediğinde gerçek güç ortaya çıkar.
Narin olan güçlü olamaz. Acı onu güçlendirmez, kibarca istifa ettirir.
Schopenhauer demiş ki👇
Dünya acıyla doludur, narin olan daha çok acı çeker, bu yüzden güçlü değil, daha bilgilidir.
Aslına bakarsan hiç bir acı bizi kolay kolay öldürmez ama süründürür o süründürmede bizi güçlü biri yapar
öldürmeyen acı güçlendirirde güçlenene kadar bi o kadarda içinden geçer o acı tatlı bir acıdır
Hayır içini çürütür ve hayata olan inancını alır yaşamka istemezsin ve doğru olanı yapmanın aslında yanlış olduğunu anlarsın
Evet öyle bence yaşadım ölmedim daha daha güçleniyor insan bakış açısı değişiyor
Hayır süründürür
Acıyla büyürüz acıyı dönüştürürüz
Öyle derler sanırım ya güçlendirir ya süründürür
Öldürmeyen acı kötü karakterli yapar
Çoğu zaman evet
Kesinlikle güçlendiriyor
Güçlendirir
Hayır
Zayıflatır bence 👍🏻
Güçlendirir
Süründürür.
Süründürüürr