Selaaamm 💖
Gerçekten yara aldığımız yer bizi güçlendirir mi yoksa yaralı mı kalırız?
Kötü tecrübeler sonucu oluşan düşünceler buna dahil.
Ben bilemedim, siz söyleyin..
Sizi “öldürmeyen” acı sizi güçlendirdi mi yoksa yaralı mı bıraktı? 🧚♀️

Selaaamm 💖
Gerçekten yara aldığımız yer bizi güçlendirir mi yoksa yaralı mı kalırız?
Kötü tecrübeler sonucu oluşan düşünceler buna dahil.
Ben bilemedim, siz söyleyin..
Sizi “öldürmeyen” acı sizi güçlendirdi mi yoksa yaralı mı bıraktı? 🧚♀️

Bence ikisi de…
“Öldürmeyen” acı bazen güçlendiriyor ama bu güç hemen gelmiyor. Önce yaralıyor, iz bırakıyor, insanın bazı yerlerini hassaslaştırıyor. O yarayla yaşamayı öğrenince güç dediğimiz şey ortaya çıkıyor zaten.
Benim için acılar beni sertleştirmedi, daha bilinçli yaptı. Herkese güvenmemeyi, sınır çizmeyi, kendimi daha çok dinlemeyi öğretti. Hâlâ canımı acıtan yerler var ama tam da o yerler sayesinde neyi istemediğimi, neye tahammül edemeyeceğimi biliyorum.
Yani evet, yaralıyım ama güçsüz değilim. Güç dediğimiz şey biraz da yaralarla ayakta kalabilmek sanırım.
Eline sağlık 🙏
"Kemikler aynı yerden kırılmaz derdi çıkıkçı biri"
Fakat hemen yanında kırılabilir : )
Fiziksel yaralanmalarda genelde dalgalı kesikler , düz kesiklerden daha hızlı iyleşir... Nedenini tam hatırlamıyorum tabi.. o kısım önemini yitirmiş bende...
Acı, duyusal veya duygusal bir rahatsızlıktır.. Fakat acı duymadan uluşan yaralarımız vardır. Hepimiz muhakkak Aaa Bu yara ne zaman oluşmuş diye sormuşuzdur kendimize..
Tersi de mümkündür elbette...
Acı eşiği dediğimiz şeyde var tabiki.. bu bir yaralanma esnasında hissedilen acının size olan etkisinin düşük ya da yüksek olması ve gösterdiğiniz dirençtir (bence)
Psikolojik olarak baktığımda (bence)
Çokca zihinsel acı çeken insanlarda iki şey gelişiyor empati ve körelme...
Toparlarsak acı özel bir deneyimdir. Türüne bağlı olarak insan gerileyebilir , gelişebilir ve öledebilir...
Bu çoook güzel bir bakış açısı olmuş bide yine bilgi zengini bi cevap 🤩
Kemikler bile aynı yerden kırılmıyor, insan nasıl olurda hep aynı yerden kırılır 🤦♀️
Örnek almamız gereken çok şey var aslında.
Zihnine sağlık Psi ve teşekkür ederim 🌟
Sen yinede bu bilgileri doğru kabul etme : ) kendin araştır ve bak...
Dedim ya acı özel bir deneyimdir.. belkide aynı yerden kırılmak ister , belkide aynı şeyleri yaşamak ister bu birazda insanın kendi içsel çatışması ve o yaraları unutmak istememesidir.(Bi Hastalık deniliyor ona)
Fakat kimin umrunda... İnsan bir noktada diğer insanların fikirlerinden sıyrılmalı (tamda bu nokta bizi iyi ve kötü biri yapıyor)
Kendi çıkarlarını ve zevklerini düşünmek ya da daha toplumsal çıkarlar ve zevkler... Biri bireyi temsil ederken öbürü toplumu ne kadar garip değil mi? Aslında aynı düşünce fakat kişilikler fazlalaşıyor...
Evet sonuçta acının türleri farklı fakat insanlığın ortak acısı anlaşılamama , anlayamama bence..
Teşekkür ve rica ederim.
Araştırdım efenim. Doğrular 🙃
Acıdan beslenme gibi bir şey mi bu?
E bu da biri kendinden beslenirken diğeri toplumun onayından besleniyor durumu gibi mi. Yani bazı insanlar toplumu mutlu ettikçe mutlu oluyor (böyle bi durum vardı sanki). Mhmm garip evet. Düşünmeme teşvik ettiğin içinde ayrı teşekkürler 😀
Herkes anlaşılamıyorken, anlamamasıda garip değil mi Psi?
He iyi o zaman : )
Aslında acıdan zevk alma durumu , onlardan kopamama ve yüceltme...
Bencillik denilen kavram (bireysellik bazlı çıkarları düşünme durumu)
Başkaları içinde düşündüğünde ortadan kayboluyor gibi görünüyor (bencillik) fakat bence bu sahtedir (orada belirli bir zümrenin çıkarları ve faydaları düşünülüyor) ...
Esas iyilik tüm insanlık için düşünmek (din, dil ve ırk gözetmeksizin ya da ten rengi)
Mutlu ettikce, gerçekten mutlu hisseden insanlarda var tabiki : )
Son sorunu azcık açar mısın yanlış anlamıyayım şincik ehehe
Kendi mutluluğunu düşürken oluşan bencillik sence kötü bir bencillik midir peki? Bencilliğiniz iyisi var mı bilemedim yani farkı şu an kavrayamıyorum (beynim çalışmadı 🤦♀️) Yani bu yanlış mıdır?
Yani insanların ortak şikayeti bu ise neden ortak bi çözüm bulamıyorlar sonuçta karşı taraftan hangi beklenti içinde olduklarını biliyorlar.
Bunu neden kendileri uygulayıp, karşı tarafı anlamaya çalışmıyorlar?
Açıklamada zorluk çektim bende şu an ahah anlamadıysan söyle lütfen bi daha anlatacağım 😂
Sadece benim kızım/oğlum en iyi eğitimi görsün , sadece benim ailem en iyi şeylerden yararlansın , sadece ben mutlu olayım kimse mutlu olmasın eheheh bu tarz bir bencillik kötüdür bence..
Tabiki mutlu olsun (başkalarının mutluluğuna engel olmadan) , tabiki en güzel eğitimi alsin (diğer insanların iyi eğitim almasını engellemeden ), tabiki iyi şeylerden yararlansın (sadece kendine reva görmeden )
Anlatabildim mi bilemesemde böyle bişey işte. ..
Azınlık ve coğunluk meselesi aslında...
Diyelim ortak şikayeti olanlar daha azınlıkta.. e coğunluğa uymadığı için olmuyor.
Doğru mu anladım acaba bilmesemde...
Evet doğru bi ayrım oldu bu bencillik üzerine. Kimseyi engellemeden ya da zarar vermeden yapılan şeyler tamamdır eheh
Çok iyi anlattın 😌
Evet doğru anladın, bu çok mantıklı.
İsteyebilirsin kii, açıklarım 😇
İyi geceler Psi eheh bende az biraz daha buralardayım 🧚♀️
Rica ederim kii
Seni öldürmeyen şey güçlendirir çünkü o acıyı tekrar yaşadığında nasıl başa çıkman gerektiğini bilirsin, daha tecrübeli ve olgun karşılarsın sorunları. Nefes aldığın sürece umut hep var..
Kesinlikle umut hep var 🧚♀️
Doğru bu da. İnsan bir önceki acının bıraktığı yara ile yine aynı yerden kırılınca az çok nasıl başa çıkacağını biliyor (bilmeli)..
Belki her darbede hayata bakış açın değişir ama emin ol yanlış insanlara karşı da bir savunma mekanizması geliştirirsin
Doğru, savunma mekanizması gelişiyor.
Bu iyi de olabilir kötüde. Kimisi hayıflanır ve kendini herkese karşı kapatarak doğru insanları da kendinde uzaklaştırır. Kimi ise dengeli yaklaşır ve karşına çıkan şeylerin analizini iyi yapar ve keşke yerine iyi ki der
Haklısınız 🙏
Objektif bir yorum yapmak istiyorum ; öldürmeyen yara bazen güçlendirmiyor bazen yaralı şekilde bırakıyor. Siz ne yaparsanız yapın O yara içinizde hep kalıyor orada. Sadece yokmuş gibi davranıyoruz, sonra onu anımsatan bir film 🎥 bir şarkı 🎶 bir şiir dizesi sosyal 👥 medyada rastlayacağın bir 1⃣içerik seni o ana zamana götürüyor. İzlerken onu aynı zamanda kendine dokunduğunu hissediyorsun. Bazen yaşayamadığın bir mutluluk temasını izlerken bile kendi hayatını düşünüp gözlerin doluyor.
Zaten bir yaranın iyileşip iyileşmediğini tetikleyicisi geldiği zaman anlayabiliyoruz sanırım, dediğin gibi. Eğer “acıtıyorsa” geçmemiştir fakat umursamıyor ise gerçek anlamda iyileşmiştir 🧚♀️
Evet aynen öyle canım beni genelde acıtıyor inşallah düzelir her şey. 🧚♀️💖
Bence acı otomatik olarak güçlendirmiyor, sadece malzeme veriyor 🌧️✨ O malzemeyle ne yaptığın seni belirliyor. Üzerine düşündüğünde, ders çıkardığında, sınır koymayı öğrendiğinde güçlendiriyor. Yoksa aynı şeyleri bastırıp durursan sadece kanamayan ama zonklayan bir yara olarak kalıyor. Benim bazı acılarım hâlâ sızlar, ama o sayede kimseye eskisi kadar kolay taviz vermiyorum 💔💪🧠
Cevap
20Cevap
İnsanına bağlı kendini sevmeyen pesimist insanları intihara bile sürükler güçlü insana sevdiklerinin kaybı dışında hiçbir şey koymaz zaten
Öncesinde güçlü olmak lazım yani..
Psikolojik bir altyapı lazım güçlü olmak değilse de
Evet şimdi daha iyi anladım, bu da doğru 😇
Yarasız insan yok ki ama güçlendiriyor her yara. Güçlendikçe kabuk bağlıyor
Kabuk bağladıkça güçleniyoruz gibi 🧚♀️
Yaralayarak güçlendiriyor.. kabuk bağlar ama. İzi kalır..
Yani yaraladığı halde güçlü kalmak mümkündür..
Evet
Güçlendirir tabii ki acılarımızla güçleniyoruz
Hassaslaşmıyor muyuz peki?
Öldürmeyen şey sadece alıştırır.
Doğru dedin Barış eheh
Bence bu olay acıyı yaşayan kişinin kişiliğine bağlı. Bazısı o acıyı yaşar yaşadıktan sonra o olaydan daha da tecrübelenmjş olgun şekilde kendine dersler çıkararak çıkar. Ama bazısı dayanamaz bunu hayat boyu kendinde yara olarak taşır. O bana böyle yapmıştı şöyle yapmıştı diyerek hayatını kendine zindan eder ve hasta olur.
Yaşanılan olaylardan ders çıkararak hayata devam etmek en zorudur ama boyle insanlar da çok güçlüdür.
Acı bizi doğrudan güçlendirmez; bizi savunmasız bırakır. Ama o savunmasızlık içinde kendimizi yeniden inşa etme sürecimiz bizi güçlendirir. Yani evet, hem yaralıyızdır hem de o yaradan sızan ışıkla yolumuzu bulacak kadar güçlüyüzdür..🤷🏻♀️
Zaman alan fakat süreci bittiğinde çokça güçlenebiliriz 🙏
“Öldürmeyen acı güçlendirir” sözü her zaman doğru değil.
Bazı acılar insanı gerçekten olgunlaştırır; bazıları ise yaralı bırakır. Aradaki fark, acının kendisi değil, insanın o acıyla ne yaptığıdır.
Anlamlandırılan acı güçlendirir.
Bastırılan, yok sayılan ya da yalnız yaşanan acı ise insanın içinde sessizce büyür ve iz bırakır.
Bazen acı insana sabır, empati ve derinlik kazandırır.
Bazen de güvenini, neşesini, hatta kendine olan inancını zedeler.
O yüzden doğru cümle bence şu:
Öldürmeyen her acı güçlendirmez; ama yüzleşilen ve iyileştirilen acı insanı dönüştürür.
Güçlenmek, “hiç yara almamak” değil;
yarayı tanıyıp onunla yaşamayı öğrenmektir.
Kişinin acıyı kaldırma potansiyeline ve acının miktarına göre değişir Monroe'cim.
Kar; bataklığa yağarsa çamur, dağların zirvesine yağarsa kaynak suyu olur 🏔
Hayranımm 🤩
Çok haklısın bireysel deneyimlere dayanır buu..
Günaydın genç hanımcım 💖
Ben de sana hayranım. Bu yaşta bu derinlik ve olgunluğa sahip olduğun için 🫠
Senin yaşındayken ben hayatımı rus ruleti oynar gibi yaşıyordum 😂
Günaydınnn 💖
Ya hanım’cım ahah 😂
Bunu sanırım aileme borçluyum azcıkta jdj teşekkür ederim 🫂🌟
Ama isterdim bende bi öyle heyecan ahah
Ben de aileme borçluyum sağolsunlar ahaha
Rica ederim ki 🫠🫂
Olur daha heyecan, adrenalin, dopamin 😂
Sen mümkün olduğunca kendine odaklan ve gelişmeye devam et. Hayat sürprizlerle dolu 🤩🥳
😂
Olsun gerçekten, buna ihtiyacım var gibi hissediyorum 🤦♀️😂
Öyle buna şahitim 🤩
İhtiyacın varsa kesinlikle oluyor olması gereken bir şekilde.
Önemli olan istek ve ihtiyaçları doğru ayırt edebilmek 💖
Buna bende inanıyorum hanım’cım hayatın zamanlamasına güveniyorum 💖🙏
Hayal bile edemeyeceğin kadar güzel olsun her şey 🙏💖
Seninde 💖🫂
Adım adım yol katedilir. Bazen Dostoyevski'nin Suç ve Ceza'sındaki Raskolnikov gibi sokakları bilinçsizce geçersin, ama geçersin. O yol her türlü geçilir; ama ayakla, ama kafayla.
Öylede böylede yuvarlanıp gidiyoruz işte 😀
Şöyle oluyor hemen başlamak istiyorum : Öldürmeyen acı bende yara bırakmıyor aslında.. Ama ben bayan olarak acı bana zarar veriyor üzülüyorum ağlıyorum kendi kendime acılar yüzünden zarar vermiş oluyorum.. Bir acı desem neyse acılar arttıkça bende, güçleniyormuyum ondan fazla emin değilim ama kendi kendimi hırpalayıp ayılıyorum. ..
Kendinizi üzmeyin buna değmiyor 🙏
Acılarla olgunlaşıyoruz, tecrübeler kazanıyoruz ve
acılar vız geliyor daha çok güçleniyoruz 💪🏼💪🏼
Aynen öyle efenim 🙏
Yaralı bırakır, güçlendirmez. İnsanın temkinli ve mesafeli durmasını sağlar o kadar.
🙏
Motivasyon cümleleri.
Yaşadığımız her şey gibi acılarda tecrübelerimize katkı sunar.
Aynen öyle 🧚♀️
Yaralar iyileşir izi kalır, o iz de ders niteliğindedir
Doğru efenim tecrübe ediniyoruz 🧚♀️
Güçlendirir ama o güce ulaşana kadar öldürmez süründürür
🙏
Duygusuzlaştırıyor bu güçlülük mü bilemem ama bayağı duygusuzlaştırıyor
Duygusuzluk eşittir güçlü olmak.. Bu güzel bi soru cevabını bilemiyorum 🫣
Yani bir şey hissetmiyorsak, güçlü olduğumuzunda farkına varamayız. Zor bi soru ehehe
Sizi bilerek isteyerek kırıp bunu zerre önemsemeyen insanları kalbinizden de dilinizden de düşürün.
Kesinlikle.
Acı insanı olgunlaştırır, öldürmez, yaşatır, güçlendirir.
🙏
Kesinlikle güçlendirir.
Fiziksel olarak bize acı eğitimi verilmişti
Acı eşiğimizi yükseltmek için
Buda öyle bir şey 🙃
Nerde veriliyor bu eğitim 🫢
Ooo gizlenmeyi unutmuşum çok pardon😮
İsmimi aklında tutma unut gitsin😂
Benden yana sorun yok, pardonluk bir şey yok yani jdjdj
Unuttum bile diyeyim o zaman eheh
Teşekkür ederim 🤦♂️😂
Bu eğitim orduda veriliyor.
Ama sınıf belirtemem
Motorsiklet ile gazlamaya devam ediyor musun?
Aklıma geldi orduda olabilmesi emin olmadığım için sorayım dedim ehehe
Hayır ya ben arabacıyım. Fakat bunu söylemiştim bi kaç ay önce sanırım jdjdj
Bir yere çıktığım yok uzun zamandır ne yazık ki, şehir içindeyim o yüzden hayır 🤦♀️
Aklına gelen doğru😂
Aa ben motorsiklet diye hatırlıyorum yanlış hatırlamışım
Şehir boğuyor beni sen iyi dayanıyorsun 😮😂
Başka şansım yok şu anda ahaha
Neyse ki kaldığımız bölge fazla kalabalık değil merkezi bir yerde değilim (çok şükür jdj) 🤦♀️
Çok şükür umarım yakın zamanda uzun yollara kavuşur gazlamaya devam edersin 😂
(Şükür etmeye devam) elhamdülillah
Yaz olsun umarım, şu an kış uykusundayım ahahah
Yaza çok var
Ben kışın daha çok seviyorum
Kâr yağarsa dahada güzel😂
Evet var biraz jdjd
Henüz o kadar olamadım ben yav ahah
Zamanla kârda gidecek kadar olursun sanırım😂😂
Jfjdjdj
😂
Güçlendirir derler ve bence de doğru bir şey
Eheh evet mümkün
güçlendirir acı aldıkça daha çok hissizleşiyor insan
Güçlendirir ama yaralı bir taraf olarak hep kalır
Öldürmeyen acı güçlendirir dedikçe Naim Süleymanoğlu olduk.🤦 Bence yaralı bırakır.🐣
Yarası iyileşti ama izi hala duruyor. İziyle güçlendim.
🙏
Bence güçlendirse bile o yara bi burukluk olarak kalır
Mümkün evet
Zamanla iyileşir güçlendirir
🙏🧚♀️
Öldürmeyen acı insanı değiştirir
Hangi yönde?
Güçlendirmez süründürür
Umarım hayır 😅
Bıraktığı yara kadar güçlendirir
Düşündürdü bu beni.. Güzel cevap sevdim 🙏
Teşekkür ederim ☺️