Gia 🥹 bebeğimm
Sevgi görmemiş insanlar mutsuz sona mahkum mudur?

Gia 🥹 bebeğimm
Sevgi görmemiş insanlar mutsuz sona mahkum mudur?

Bu soru bana pirinç deneyini hatırlattı. İki ayrı kaba biraz suyla birlikte pirinç koyuyorlar. Kaplardan biri aydınlık, diğeri karanlık bir ortama bırakılıyor. Her gün aydınlıktaki pirince güzel sözler söylenirken, karanlıktaki pirince kötü sözler söyleniyor. Zamanla güzel sözler söylenen ve aydınlıkta bulunan pirinçler yeşerip büyürken, karanlıkta kalan ve kötü sözlere maruz kalan pirinçler çürümeye başlıyor. İlgisizlik ve sevgisizlikte insanı zamanla çürütür.
Aslında insanı ne düşündüğü önemli. Olumsuz düşünen olumsuzluktan nasibini alırken, olumlu düşünen olumluluktan nasibini alır. Yani kendini sevenin başkasının sevgisine ihtiyaç duymadan yaşayabilir
Benim için çok önemli bir duygu değil.
İnsan yalnız da yaşayabilir. Ben 2008-2024 yılları arasında tek başıma mücadele ettim hayatla. Bu süreçte kalp krizi dahil ağır sağlık sorunları yaşadım ve yanımda kimse yoktu.
Sevgiyi, sevgiliyi düşünecek durumda değildim.
Aslında, erkeklerin iç dünyasından şehvet ve kadın düşkünlüğü çıkarıldığı an erkek kadınsız yaşayabiliyor.
Kral Toprakları, Lord Tywin’i asla sevmemişti. Gerçi o hiçbir zaman sevgi istememişti. Cersei bir keresinde, Lord Tywin’in Jaime’ye,
“Sevgiyle karnını doyuramazsın, sevgiyle bir at alamaz ya da soğuk bir gecede salonunu ısıtamazsın,” dediğini duymuştu, Jaime o vakitler Tommen’dan daha büyük değildi."
Aklıma bu geldi soruyu görünce istemsiz.
Sevgisizlik gerçekten ruhsal bir çöküntü yaratabilir, çünkü insanlar doğası gereği sevgiye ihtiyaç duyar. Sevgi görmeden büyümek ya da hayatını sürdürmek, insanı derinden etkiler ve kendini değersiz hissetmesine yol açabilir. Ama bu bir kader değil! Kendine sevgi göstermeyi öğrenmek, hayatında sevgi dolu ilişkiler kurmak mümkün. ❤️ Sana ilham olacak güzel bağlantılar kurabilirsin. Unutma, her şey senin elinde! 🌟
Cevap
19Cevap
Hayır getiremez çünkü insanlar her şeye olduğu gibi buna da adapte olur. bende hiç sevgi görmedim ama ölmedim de.
Sevgi önemli bir olgu ama sahtesi değil hakiki olanı güzel.
bir şeyi alamamış bir insan başka bir şeye kayarak onu tamamlar. hiç sevgi görmemiş insanlar bunu alabilmek için ya dikkat çekmeye çalışırlar ya da başarılı olarak bu kabullenmeyi almaya çalışırlar.
Sevgisizlik büyük bir sıkıntı, özellikle aile tarafından çok verilmeyen bir sevgi insanı başka bir karaktere everiyor.
Sevmeyi sevilmeyi bilmeyen insanlar yalnızlıga daha çok itiyor kendini.
Yalnızlık büyük ihtimal 40 yaşında hayatıma son vereceğim. sevgi yetmiyor. Ayrıca boşluk Hasret arzu istek... vd.
Getirse benim sonumu getirirdi. Çünkü çocukluk travmam sevgisiz bir ortamda büyüdüm. Ama buna rağmen sevmeyi öğrendim.
Umarım kimsenin sevmediği zamanlarda kendilerini seviyorlardır.
Bir insan hiç kimseden sevgi görmese bile kalbinde gerçek sevgi varsa ona ömür boyu yeter
Allah aşkı
Kesinlikle
İnsanın sonunu zaten sadece Sevgisizlik getirir.
Hayat sevgiden ibaret değil, belki biraz zor olsa da sevgi olmadan da yaşanır
Sevgi çiçeğe su ve güneş gibidir. Zira insana da diğer yarısı gibi. Karar belli.
Sevgisizlik değil yanlizlik getirir..
Kaos ortamı gibi bir dünya oluşur
Getirir...
Kim bilir belki de güçlendirir...
Evet getirebilir
Evet olabilir
Mutsuzluk ömrü kısaltır
Getirmek üzere
Sonunu getirir mi bilmem ama hissizleştirir
Getirir
Saygı daha önemli.
Çok kafaya takıyosa