Esenlikler dilerim, Ne birini seviyorum nede biri beni seviyor ki sevse de inanmam ben.

Esenlikler dilerim, Ne birini seviyorum nede biri beni seviyor ki sevse de inanmam ben.

İnsanı yoran çektiği acıdan ziyade çekilen acının anlamsızlığıdır. Enteresandır ki her şeye rağmen nefes almaya devam eder ve bir şeyler arayışına gireriz. Sevgi insanın bu trajik yazgısının bir nevi merhemidir, evet acı çekiyorum ancak sevdiklerim, eşim, dostum, yuvam için her şey diyebiliyor haliyle. Zaten hiçbir şeye sahip olmayan insanın ise yapabileceği tek şey kendini sanata gömmektir, edebi eserlerle haşır neşir olmaktır, ki bu da bir çözüm değil yalnızca ışıltılı yanılgılar ile vakit geçirmektir. 25 asırdır insanın yaşayıp duyumsadığı budur.
Daha çok bireyci bir yaklaşım sergilemek lazım. Varoluş özden önce gelir yani önceden belirlenmiş roller veya anlamlarla doğmadığımızdır. Yollarımızı seçmekle, kendi değerlerimizi yaratmakta ve varoluşta anlam bulmakta özgürüz. Bu çerçevede, sevgisizlik inkar edilemez derecede acı verici olsa da, doğası gereği "ruhu öldürmez".
Neden mi? Sevgi güçlü bir bağlantı ve anlam kaynağı sunsa da, tatmin edici bir yaşama giden sadece bir yol da değildir. Bireylerin anlam ve amacı başka arayışlarda yaratıcılık, entelektüel merak, sosyal katılım veya bireysel hedef ve özlemlerin peşinde koşmak işte bunların da bulabileceği iddia edilebilir.
Sevginin ötesinde anlam bulmak... Sevgi güçlü bir anlam insanlar tarafından kabul edilse de bana göre tatmin edici bir yaşamın tek belirleyicisi değildir. Kimisi romantikliğin yokluğunda bile çeşitli amaçlar edinerek ilişkilerde ve kişisel gelişimde amaç ve neşe bulabilirler.
Benim ruhum ölü zaten ilaç kullanıyorum belki beni seven biri karşıma çıksa daha mutlu olurum bunu unutma sevgi insanı iyileştirir
Evet ilgisizlik sevgisizlik duyarsızlık görmezden gelme yava yavaş insanın kalbini taşa dönüştüren şeydir aslında
Teşekürler 🙏
Cevap
30Cevap
Evet öldürür.. çünkü sevgisiz insan mutsuz ve yalnız olur yalnız insanın da hayalleri amacı kalmamış gibi hisseder ve bu da tüketir tüm ruhunu
Beni öldürmedi zamanında. Pustun tekinden gelecek sevgi hiç gelmesin zaten
Yorumlarını her gördüğümde üzülüyorum. Sinirini yazarak çıkarsan da kalbindeki yaraları görebiliyorum. Umarım atlatır ve iyi olursun.
@DedektifMinnie teşekkür ederim destegin için de kalbimde yara da yok üzüntü de. Aldatilan her kadin üzülmeli diye bir şart da yok. Bunu demezseniz sevinirim artık. teşekkür ederim tekrardan.
Tabiî ki. Rica ederim.
Ölür tabi ki. İnsanın ruhunu besleyen yegane şey sevgidir.
günümüz dünyasında sadece ülkemizde değil sevgi ruhu öldüğü için insanlar bir garip kötülük tohumları ile beslenen bir dünyada sevgiden bahsetmek komik geliyor bazen bana sevgi herşeydir ya sevgi olmadan nereye o zaman hiçbir şeyi sevmeyelim sadece ruh değil bedenimizde ölür
Teşekkür ederim cevapların için.
rica ederim efendim :)
Evet öldürür çünkü insanoğlu sevgiye muhtaçtır… öldürmese bile hasta eder
Bizi seven insanların kıymetini bildikten sonra sevgisiz kalmayız, insan sevgiyle büyür ben sevginin insana çok şey kattığını aşkın ise onları savurduğunu düşünüyorum. Aslında sevginin sadece karşı cinse odaklanması çok saçma gelmiştir bana bazen küçük bir kuşa bir sevgi besleyebilir insan yani demem o ki insanları hayatınızın merkezine koyarak sevgi gibi yüce bir duyguyu köreltmemek lazım...
Hele ki bu sapıkların dünyasında gerçekten seven insanları bulmak çok zorken evet öldürür hem de acı çektire çektire... Kendime söylediğim şeyi burayada yazmak istiyorum "Önce kendini sev, kendini iyileştir sonra eşin karşına çıktığı zaman karşsında kendinden emin birini bulsun" bütün iyilikler güzellikler iyi insanları bulsun...
Kesinlikle öyle.. Bu yüzden bizi seven insanların kıymetini bilmek gerek..
Sevgisizlik insanın ruhunda çok yara açar. Her canlının sevmeye, sevilmeye ihtiyacı var. Sevgi nasıl dünyayı güzelleştiriyorsa, sevgisizlik de tam tersi kılar.
Evet maalesef dominant oluyorsun. Zamanla insanlardan özellikle erkeklerden nefret başlıyor. Acı çektirmek daha zevk almani sağlayacak.
Sevmek bir ihtiyaç, sevilmek kadar. İkisi de ruhu besler.
Sevgisizlik ruhu öldürür yavaş yavaş. Farkedemezsin bile bazen.
Sadece insanın ruhunu öldürmekle kalmaz değil, iletişim halinde olanların ruhlarini da bulandırır. İsteyerek yapmaz belki ama yapar işte.
Evet öldürebilir belki.
Hiç sevilmedigim için bilmiyorum.
Sevdim ama sevilmedim, şarkılardaki gibi...
Sevgisizlik insanı ölüme sürükler, ruhunu öldürmez. Ruhun eksik olduğunu hissettirir.
İnsanı merhametsiz ve narsist birine dönüştürür.
İçimdeki ruhu sevgisizlik değil ben öldürürüm
İnsanın ruhu ölümsüzdür
Ama sevgisizlik onu karartır
Öldürebilidiği görülmüştür benim gibi reddedilen insanlar örneği
Öldürür elbette
Bu çok değişik bir durum. Zamanında insan kendini sevilmeyeceğine öyle inandırıyor ki güzel bir hayat kursa bile o yalnızlık duygusu peşini bırakmıyor. Ruhu da tüketiyor.
Sevgi insana her şeyi yaptırabilir, birde sevgisizlik.
Görsel iyiymiş, dövmesi yapılabilir.
Sevgisizlik insanı öldürmez ama süründürür.
evet benim öldürdü. Sinirli kafada kuran biri oldum tüm iyi hislerimi elimden aldılar ama herkese inat güleceğim
Yaşıyor olduğunu hissettirebilecek birisi/birisinin sevgisi yok ise, o ruh ölür.
öldürmez süründürür sevgisiz asla 🙅♀️
Acımasız ve duygusuz oluyorsun bir yere kadar 😏
Senin canın sıkılmış bebeğim
Öldürmemeli.. Bahanedir o.
Evet tabii ki öldürür sevgi her şeyi iyileştirir
Hiç sevilmedim beni seven olmadı
ama üzülüyorum
Her zaman insan kendini öldürür bu hiç değişmez
bir şey söyleyeyim öldürür
His mis duygu bişe kalmadı bende
Elbette sevgisiz olmaz
Öldürür, aynı bizim gibi
Yavaş yavaş çürütür ruhunu
Neleri oldurmezki
Sevgisizlik herşeyi öldürür
Evet
Beni öldüremezde başkasını evet
Sadece ruhunu değil bedenini de öldürür.
Öldürür
Bence oldurur ve surundurur.
Öldürür
Muhtemelen
öldürür
Kesinlikle öldürür
yok güçlendirir
Hayır
Kararlarını değiştirmesine sebep olabilir
Evet
Öldürür
Evrt