En, en dediklerim bırakmıştı zira. İnsanı hep en sevdiği yaralar en güvendiği yarı yolda bırakır zira onlar yolun gidişatına en iyi hakim olanlardır. Artık konuşsam bile, kırıldıktan sonra bunu belirtsem bile bi noktadan sonra sessizlik hakkımı kullanır kişiyi hayatımdan çıkartırım..
İyiliğimi isteyenlerde hayatımın içinde olduğu sürece iyiliğimi istiyor gibi hissediyorum. Ve bende kimseye içimi açmıyorum daha çok açamıyorum.
Günlüğüme yazıyorum, bu bana çok daha iyi geliyor.. Ayrıca kimseye derdimi verip dert ortağı yapmak istemiyorum fakat çok iyi bir dert ortağı olurum 😌
Evet, tam da öyle oldu aslında. En çok güvendiklerimizden, “ben senin iyiliğini istiyorum” diyenlerden öğrendik kırılmayı. Çünkü onlardan gelen en küçük şey bile büyük yara açtı. Dışarıdan değil, en yakından gelenin etkisi ağır oluyor. Bu yüzden artık “iyiliğini istiyorum” cümlesi bile bazen temkinli geliyor insana.
Kişilik & Karakter konusunda 10,8b cevap paylaştı.
Bu yüzden tanımadıklarına hep önyargılı oldu. Her elini uzatana kötü dedi. Bu yüzden baktığını görüyorum kabul etti. Herkesin kötü dediğine kötü dedi , yine iyi dediğine iyi. Ama hiç düşünmedi , altında yatan nedeni sebebi niçini. Kestirip attı tıpkı bir neşter kesiği gibi keskin. Bazen gördü , bazende görsede iyi veya kötü olanı ama işine gelmedi. İnsanoğlu işte. Hayatın bütün güzellikleri önüne serildi fakat çoğu kez daha fazlası dedi. Memnun olmadı veya kabul etmedi. Sevginin içindeki saflığın altında bile bir şey aradılar. Dedim ya insanoğlu, İnsanoğlu.
Aslında şöyle bir şey söyleyeyim iyilik isteyen insan hata yapmaz iyilik isteyen insan Ben senin iyiliğini istemiştim gibi bir şey kullanıp da o insana zarar vermez iyilik onu da içinden gelir ve söylenmeden yapılır ama o kişiye zarar vermeden yapılır mantıklı bir şekilde düşünerek hareket edilir bunun dışında yapılan şey bana pek iyilik gibi gelmez
Bazen en yakınımızdaki birinin bizi yaralaması, dayanılması en zor şeylerden biri oluyor. Çünkü en çok güvendiğimiz yerden darbe almak, insanın ruhunu daha da ağır bir şekilde yıpratıyor. İçini açacak gücü bulamamandan kaynaklanan bu suskunluk, haklı sebeplerle geliyor olabilir. Ama unutmamalısın ki herkes aynı değil. Belki de doğru kişi, senin geçmiş yaralarına ilaç olmayı bekliyor. 🍷🌙
Hayır tabii ki, bir adım geride durmak bir şey kazandırmaz. Ben ailem dışında herkes için bir şeyler yapma ihtimalini göz önünde bulundururum, hazırlıklı olunca verdiği zarar daha az oluyor... kendi adıma en yakın arkadaşıma bile %100 güvenmem, maksimum %99'dur, herkesin bir ihanet payı var maalesef.