Herkesin niyeti iyi ise, biz bunca kötülüğü kimden gördük?

Herkesin niyeti iyi ise, biz bunca kötülüğü kimden gördük?
Herkesin niyeti iyi değil , çok istisnai durumlar oluyor bu durumda. Allah herkesi iyi insanlarla karşılaştırsın. Maskeli olmayan , kendi gibi olan , düzgün kişilikte insanlarla karşılaştırsın. O kadar azaldi ki artık böyle insanlar. Bunca kötülüğü insan gibi gözüküyor olup aslinda kişiliğini tamamlayamamış, kendi mutsuz , hasta ruhlu , çekemeyen haris ruhlu insanlardan gördük. Insanların bazısı gerçek anlamda bazı kimselerin mutsuz olmasından zevk alıyor. Ya da iç dürtüsel olarak huzursuz olan kimse karşındaki insana mutluluk veremez.
İkiz kardeş var ve bir yol ayrımının başında duruyorlar. Eve giden yolu ikisi de biliyor ama biri hep yalan söylüyor biri hep doğru... Ne sorarsın da evin yolunu bulursun?
Aslında herkes iyi niyetli olduğunu söyler ama öyle bir soru sorman gerekli ki doğruyu bulabilesin.. Karşındakini yalancı mı doğrucu mu olduğunu bilemezsin.
Mühim olan, doğru soruyu sorabilmektir.
Bu arada sorumun cevabını araştırma yapmadan bul bakalım...
🖐️👍 Bravo
Yok o zeki kadın sever. Kendisi de zekidir.
Amin. Ama ben zaten zekaya hayran olarak aşık olurum. Bana kendini göstermesi lazım. Zekasını alt edememem lazım. Yoksa parmağımda oynatırım 😂ama eşim çok akıllı adam. Kesinlikle saygı duyuyorum. Zekayı da her daim takdir ettim. Bazı müvekkiller diğerlerine nazaran aşırı derecede zeki. Bunların içinde doktor, üst düzey askerler başı çekiyor. Net zorluyor beni. Ben de zekamı göstermeyi severim onlara. Bi çeşit oyun gibi.. İnceden alt etme.. Satranç gibi. Yakaladığında gözlerinden geçen gölge. Seni gördüm dediğim an... İşte bunu sadece birkaç müvekkilde yaşadım. Çok zeki insanların maskeleri ardını görebilmek çok cazip 🤭
Aramızda kalsın, ben de genelde safı oynarım. Meselâ bir gün bizim binada ki gazeteye iki avukat ile haciz memuru geldiler. Söyledikleri dergi gazetenin bünyesinde değil ama isim aynı. Yanlış yere gelmişler, yukarıya bildirmem lazım. Ağmiri önden gönderdim. Sakarya Adliyede çalışmışlığım var, ne yapabileceklerini biliyorum ama tamamen bilmezden geliyordum. "Onlara bildiremezsiniz!" diyerek kızdı avukat. "Tutatanak tutalım hemen bizim girmemizi engelliyorlar, bunlar ödesinler de görsünler" gibi saçma şeyler söylemeye başladı. Bende bilmemezliğe verip, memura, "sizin buraya girebilme hakkınızın olduğunu ben nereden bilebilirim ki, polis çağırın onlar, bana söylesinler, sizde kimliğinizi gösterin, hangi kanuna göre girme yetkiniz varsa, bana bildirin." Dedim. Avukat ya bu güvenlikler de kural bilmiyor, hatırlıyormusun, gebzedeki güvenlik [ben kanun tanımam] demişti" o ara saflığı bir kenara bırakıp; "bakın ben 5188. Yasaya göre buradayım, 7. Ve 11. Maddelerine göre size kim olduğunuzu soruyorum. siz bana hiç bir kanundan bahsetmediğiniz gibi, sürekli beni tehtid ediyor, görevi başında devlet memuruna da emir kipi ile konuşuyorsunuz. ben de tutanağı tutuyorum. Üstelik yanlış yere geldiniz, burada o isimde bir dergi yok gazete var." Avukat geri adım attı, sakinleşti, o sırada yukarıdan bir yetkili geldi, yukarı çıktılar, orada da atışmışlar ama yanlış geldiklerini iyice öğrenmişler. Bazen bilmemek daha güzel, özellikle oyalamak için🙂
İşte ne diyoruz, erkeklere güven olmazzz bu kadar basit hem bu durumda kıskanmazsam eşim bozulur. Hayırdır sen neden kıskanmadın diye 🤭
Kesinlikle. İşi sınıra getirmemek lazım. Beşer şaşar
Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz derler abi.
Herkes dili ile iyiyim der, ama yaptıkları zerre alakası olmaz.
Kötüyüm diyenden değil iki yüzlülük yapanlardan herşeyi beklemeli.
Asıl benden sana eyvallah abicim 🥰
Cevap
6Cevap
çünkü herkes iyi değil
Iyi dedin valla. Ben de dahil herkesin içinde içgüdüsel olarak kendi menfaati için karşısındakine zarar verme güdüsü vardır
Kurtulamayız, hayatın değişmez kuralı bu çünkü. Önce kendin
Herkesin niyeti gerçekten iyi üzerine ama sorun şu ki iyilik anlayışları (mız) problemli.
Herkes kendi mantığına göre bakıp ben iyi bir insanım diyor. Yaptıklarının sonuçlarına bakıp, bu düşüncesini tekrar gözden geçirmesi gerekiyor.
Iyi niyetli olmayanlardan...
Kime göre neye göre? İyilik iyidir kişiye görede degişir karakter meseleside biraz tabii
Yok ben iyi değilim , ben bir meleğim 😂😂
Ayinesi iş'tir kişinin, lafa bakılmaz.
Benden
Dogru
Herkes iyi degil bro
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?