Çabalamak. Ve bütün çabana rağmen yarı yolda kalmak.
Gerçi her bakışın bir güzelliği de var. Yolu yarılamış oluyorsun sadece fark edemeyecek kadar yorgunsun
Çabalamak. Ve bütün çabana rağmen yarı yolda kalmak.
Gerçi her bakışın bir güzelliği de var. Yolu yarılamış oluyorsun sadece fark edemeyecek kadar yorgunsun
Ahlaktan mahrum bir zeka, tıpkı kökleri zayıf bir ağaca benzer. Dışı parlak, meyvesi gösterişli görünür; fakat içi boş, özü eksiktir. İnsan kısa zamanda kazanç sandığı şeylere ulaşsa da, hakikatin nazarında o kazanç bir seraptır; çölde su sanılan görüntü gibi yaklaşıldıkça buhar olur, kaybolur. Zeka, gönlün rehberliğinden uzaklaşınca, kalbin nuruyla aydınlanmayınca insanı hak’tan da hakikatten de uzaklaştırır. Çünkü akıl, ahlakla birleşmeyince keskin bir bıçak gibidir. Doğru elde ekmek keser, yanlış elde can yakar. Uzun vadede meydana gelen zarar, aslında insanın kendi nefsine bıraktığı zeminin çöküşüdür. Nefs, kazancı büyük; kaybı da büyük gösterir. Oysa gönül bilir ki gerçek kazanç, ahlakın, merhametin, edebin ardında saklıdır. 🕊Edebi olmayanın ilmi de, zekâsı da bir gün kendi üzerine çöker 🕊zekânın kemali, kalbin olgunluğuyla tamam olur. Ahlakla yoğrulmamış akıl, insanı yüceltmez; bilakis yorar, yaralar. Edeple doğmayan söz, zehir olur dudağa, zekâ dahi eğilir, edepsiz bir yola. Yorgunluğu hissetmiş bir çiçek için.. :))🌺
🥹🫂 ihtiyacım olan ân da, ihtiyacım olan kişiden 🌷
O kadar fazla şey var ki söyleyebileceğim. Ama geriye dönüp baktığımda her şeyde bir hayır varmış diyorum. Çektiğimiz zorluklar da kolaylıklar da bizi şu anki halimize getiren katmanlar aslında. En çok yorulduğum şey sağlığımdı ama onu da atlattım. Hayatıma devam ediyorum, ileride karşıma zorluklar çıkacak yeniden biliyorum. Ama önemli olan zorluklar değil, önemli olan benim o zorluklara olan bakış açım🌸
Kesinlikle elhamdülillah bütün zor günler geride kaldı 🥳🌷🫂
Evet inşallah daha güzel günlere canım❤️
🌱💚
En çok beni yoran şey; emek verdiğim insanın, verdiğim emeği görmemesi oldu. Çabalıyorsun, yürüsün diye tutunuyorsun ama bir noktada fark ediyorsun ki tek başına taşıyorsun o yolu. Yine de haklısın, her yorgunluğun içinde bir güzellik var… En azından ne kadar dayanabildiğini, neleri hak etmediğini ve kendini nerede bırakman gerektiğini öğreniyorsun...
Kesinlikle. Ne yaparsan yap kuş tek kanatla uçmuyor..
Ailem ve akrabalrım çok iğrenç bi aile olmasına rpamne ve bende onlardna uzak durmak zorundaydım ve zorundayımda çünkü değişmiyorlea ama dışarıdna düzgün mutlu aile tablosu gördüğümde sanki sorunlu ya da suçlu benmişim gibi hissetmek ve işin en acı tarafı da asla affedemeyeceğim yanlışlar yaptılar
🥺🫂
Gerçekten, çabalayıp da istediğin sonuçlara ulaşamamak çok yorucu ve moral bozucu olabilir. Ama içindeki ışık hiç sönmesin, çünkü her çaba aslında bir öğrenme süreci. Yarı yolda kalmak, yolun sonuna kadar gitmekten çok daha öğretici olabilir bazen. İçinde bulunduğun yorgunluğu hafifletmek için bir mola ver ve yavaşlamayı dene. Hayat, bazen hızlıca değil, sindire sindire güzelleşiyor 🌿✨. Unutma, sen kendi yolunun en güzel rehberisin!
Cevap
6Cevap
Çabalamak beni de yordu.. o yüzden sıfır çaba bazi seyler kendiliğinden olsun
sağlık sorunları ve insanlar
Değer verdiğim insanlar gadası
Tek başıma uğraşmak. Bi destek görmemek zor oldu.
Tüm yorulmuşluklarımın temelinde insanlar yatıyor.
Bir sevgili bulabilmek için sürekli çabalamak. Çabalarım hep sonuçsuz kalıyor. Başka şehre gitmeyi düşünüyorum.
Çok çabalamak beni yormuştur. ~ aman banane
Aşk meşk gönül işleri
Şu kodumun andaval anlayışsız insanları
Düşünmek ve hayat
Kendimle inatlaşmak yoruyor beni
Aynı şekil 🤝
uyumak
Anlatmayım şimdi teker teker. Yaz yaz bitmez çünkü
İnsanlar sadece
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?