Umut etmek çok önemli ve hayati bir şey olduğu içinde refleks gibi çalışıyor sanki.. nekadar umautlanmayacağım desende bir bekleyiş her zaman var. neyi umut ediyorsunuz?

Umut etmek çok önemli ve hayati bir şey olduğu içinde refleks gibi çalışıyor sanki.. nekadar umautlanmayacağım desende bir bekleyiş her zaman var. neyi umut ediyorsunuz?

Hayır aslında herkes bence hayat koşullarını kabul edecek şekilde yaratılıyor ve eğer farklı bir durum varsa o bile seni başka bi yere taşımak için aslında ve bence bizim hayat planında kader planında rolümüz çok ama çok düşük bi pay çünkü insna doğduğumda hangi potansiyeldeyse o şekilde hayatta rolü odur çünkü ne kadar çakışırsa çalışsın belli bi zeka seviyesinde olamyaan kişi üniversitede istediği yere giremez ya da ne kadar çalışırsa çalışsın para kazanma kabiliyeti ya da rızkı neyse insnaın eline geçen o hatta güzellikte bile ne kadar bakım yaparsa yapsın isterse baştan aşşağı estetik operasyon yapsın özünde güzel çekici olmayan asla güzle olmaz dikkat çekmez
Sende haklısın
Aynen:)
Bence insanın yaşamla arasındaki o pamuk ipliği gerçekten de umut… Çünkü bazen nefes bile umutla alınıyor sanki. “Artık ummayacağım” diyoruz ama içimizde bir yer var ya… Orası hiç söz dinlemiyor. Küser gibi oluyoruz hayata ama yine de bir kapı aralığı arıyoruz.
Belki bir haber, belki bir söz, belki de küçük bir ışık… Ne olursa olsun “yarın”ın bugünden biraz daha iyi olabileceğine tutunuyoruz. Ben neyi umut ediyorum dersen;
İçimdeki yorgunluğun bir gün hafiflemesini, kalbime iyi gelen insanların yolumu bulmasını… Ve ne yaşarsam yaşayayım içimdeki o küçücük ama inatçı umudun hiç sönmemesini. İnsan bazen sadece buna tutunuyor çünkü: Belki…dediğin o minicik ihtimal bile yaşatıyor.
Çok haklısın🌼
Evet, bence tam olarak umut. Çünkü insan ne yaşarsa yaşasın, içinde küçücük de olsa “belki düzelir” duygusu varsa tutunmaya devam ediyor. Umut kesildiğinde her şey anlamını yitiriyor zaten. Hayatı sürdüren şey çoğu zaman ne para ne başarı, sadece o içten içe beklediğin iyi bir ihtimal oluyor. O yüzden umut gerçekten pamuk ipliği gibi; ince ama kopmadığı sürece güçlü.🙁
Çok haklısın
İnsanın yaşam motivasyonu umutları ve hayalleridir. Dönem dönem kopup yarınsız bir yaşamın kapılarını aralasa da hiç beklenmeyen bir pozitif olayda bile ilmek ilmek işlenir tekrar.
Öyle geröekten
Cevap
11Cevap
umut en büyük güç ve en büyük zayıflıktır
Evet pamuk dediğimiz şey umut.
Ancak her şeyin gelişmesi için bomboş bir beklemek değil.
Gaklısın o konuda
gelin olacağım günü ve hayatimin iki kisilik uc kisilik Dort kisilik koca bir aile oldugum zamanlari
İnşallah hayallerindekinden daha güzel olur
Umutlar pamuk ipliğine bağlıdır ümidi umudu kesmek pamuk ipliğinin kopması demektir kopsa da vade gelene kadar devam eder umutlar. Şu sıralar umut ettiğim bir şey yok
Umut ya da hayal diyelim. Çok şeyi hayal ettim ama hiçbiri gerçekleşmedi. Bana göre de tehlikeli bir duygu. Çünkü gerçekleşmeyince insanı mahvediyor.
Hayal ve umut aynı şeyler değil
Benzer ve birnirini tamamlayan duygular bana göre.
Umut kırılmaz, kesilmez, yok edilmez, kaybedilmez, vazgeçilmez birşeydir ancak bunların hepsini insan yapabilir
Öyle haklısın ozamna burad aözgür irade yok gibi sanki, elimzid eolmadan umut ediyoruz çünkü
sen daha çok beklersin
Bekleyeyim bakalım..
Umuttur, umutsuz yaşanmaz
Öyle evet
Evet. Umut yok olunca hayatın manası kalmıyor
Zaman en kıymetli hazinemiz.
Umut hep vardir umutsuz yaşanmaz
Nefestir
Değildir
İşte o sebepten değildir, nefesin kesillince ölürsün ama umut kırılı ca yenisi geliyor
İplik deme bana bıktım..
Halat diyim ozaman, daha sağlam
Hayır sebebi burada onları takmaktan bıktım..
https://youtu.be/XVaE1nuIXYc?si=dkd52Ywb69vmlE9u
Hay Allah iyiliğini versin ya:)
Kolay gelsin ne diyim🥳
onu bilmiyorum ama bu şarkı dilime yapışır durur artık
Evet umuttur
Umut hep vardır
Kesinlikle o
hedeflerime ulaşmayı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?