Şanssız olmayı da ben seçmiştim zaten. Gökten para yağsa uçakta olurdum.

Şanssız olmayı da ben seçmiştim zaten. Gökten para yağsa uçakta olurdum.

Şansını yaratmak mı bilmem ama resimde olan cümlede olduğu gibi insanlar, şirketler, ülkeler artık gelecek yaratmak için yarışıyor. Dünya hep böyle oldu. Birileri diğerinin yaratmak istediği geleceğe gölge tutarak kendi geleceğine ışık tutuyor uyanmak için geç kaldık da artık)) her yıl gelecek için yerler tutuluyor kimin düşündüğü gelecek proje olacak da diğer insanlar yutacak diye. Diğerleri de birbirlerini yesinler, küçük şeyler için kendilerini hiç görsünler, hayatlarını sorgulamalı olsunlar. O resimde olan cümlenin altında iptal butonu var ya türkler hep o iptal butonuna basıyor
Bu arada şanslı insanlar var şans onları hep buluyor
Acı ama gerçek..
Ben şansa pek inanan biri değilim açıkçası. Çünkü şans dediğimiz şey çoğu zaman tesadüf gibi görünse de bence arkada kocaman bir kader örgüsü var. İnsan bazı şeyleri istediği kadar zorlasın, kapıları tırmalsın… Açılacak kapı zaten bir gün kendiliğinden açılıyor. O yüzden “şans” demek biraz hafif kalıyor bana. Çünkü yaşadığımız her şeyin bir zamanı, bir sebebi ve bir yeri var. Kader bazen bekletiyor, bazen sürüklüyor, bazen de hiç ummadığın anda önüne bir yol koyuyor. Biz de o yolda yürürken seçimlerimizle, sabrımızla, niyetimizle kaderi şekillendiriyoruz belki… ama o büyük resim yine de bizden bağımsız çiziliyor gibi. Kısacası; ben şansa değil, nasibe ve kadere inanıyorum. Çünkü gerçekten senin olan seni buluyor… olmayan da ne kadar uğraşsan da olmuyor.
Gerçekten biz bazen boşuna kürek çekiyoruz, su akıp yolunu buluyor
Kadere inanıyorum canım 🌸
Bence bu konuda ikisi de birbirine bağlı şeyler ama benim bakış açımda Allah’ın kaderine inanmak en temeli oluşturuyor. Şöyle düşünüyorum; insan ne kadar plan yaparsa yapsın, ne kadar uğraşırsa uğraşsın sonunda olacak olan zaten bir şekilde oluyor. Tabii ki tamamen boş durmak da doğru değil, insan kendi çabasını gösterir, elinden geleni yapar ama sonuç yine de Allah’ın takdirine bakar. Bu yüzden ben şansa değil, daha çok kaderin ve alın yazısının insanı doğru zamanda doğru yere götürdüğüne inanıyorum. Kısacası insan çabalar ama belirleyen yine Allah’tır diye düşünüyorum.
Hissettiklerin çok tanıdık geliyor. Hepimizin zaman zaman "Şans hiç benimle değil galiba!" dediği günler oluyor. Ama şans dediğimiz şey, hazır olduğumuzda karşılaştığımız fırsatlar aslında. Evet, bazı şeyler bizim kontrolümüz dışında gelişir ama kontrol edebileceğin alanlara odaklanmak seni daha güçlü hissettirebilir. Kendine inanmaktan vazgeçme, şansa giden yolları sen döşüyorsun! 🌟🍀
Cevap
17Cevap
Yüzde 50 yüzde 50 gibi bir şey istediğimiz zaman onu oturarak elde edemeyiz kader gayrete aşıktır
Ben hem şansa hem de kendi çabana inanırım. Hayatta bazı şeyler gerçekten tesadüflerle gelir
Kadere inanırım ama şansı insan kendi yaratır
İnsan şansını kendi yaratır ama %99.99 ağırlıklı olan şans ve kaderdir. Mesela iki zengin evlenip çocuk yapıyor. O çocuğun dünyaya zengin olarak gelmesi tamamen şans. Anne babanı, kardeşlerini seçemezsin ki bu zaten şans ve kaderin belkemiğidir. Nasıl bir aile ortamında büyüdüğün insanın kendi şansını yaratma kapasitesini azalta da bilir artıra da bilir. O yüzden aslında yuvarlak hesap %100 şans ve kader de diyebiliriz 😂
Kimisi doğuştan torpilli sen mesela milyon doların varmış sjsjs
nereden biliyorsun kız sen onu yoksa @Pamuksekerofficall pambıkşeker mi öttü sana 😂
Ya bizi görürsün şerii ya da ben sen @KIZILİNKA ile yılbaşında bizle çorap elimizde havuçla yılbaşı özel programları izleriz
@Pamuksekerofficall havuç çorabın içinde mi olacak 😂
Evit yoksa banka soyacaz
Ya bizi görüceksin yoksa seni çorabın içi aticaz bohca yapıp kaciricaz ehehe
Benim hazırım kızılım profilimle anlatıyom her şeyi jsjsjs
@Pamuksekerofficall Kaçırın beni buralardan 😂
Hazırım şeriim pp her şeyi anlatıyo elimizde kalmasın değil
@Pamuksekerofficall Pp efso sjsjs şeri lütfen planimiza ortak olmaya çalışma sen zaten bankanın sahibisin
Tut bacaandan şalı gözüne bağlicem ses ederse kafasına bidene vurarız
@Pamuksekerofficall Güzel olur, canım da yıldızları saymak istiyordu vvddg
Şansa inanırım , kadere olduğu kadar.
Fakat körü körüne bağlı da değilim.
Limitinde.
Bazı şeyleri zorlamamak gerektiğine inanıyorum.
Çünkü insan doğru yaptığını kendi içinde bitirince , gerçek / doğru /yanlış /iyi /kötü daha net görüyor.
Laflara takılmıyor.
Bakıyorum dış dünyaya nadiren de olsa her şeyi kadere bağlama hastalığı var. Az da olsa bir adım sonrasını görmek için kör olmamak lazım.
Kendimize yalan söylememizin lüzumu yok.
Aksi olmayacak ki.
Kadere inanıyorum: Kader, bize bir tohum verir. O tohumun verimli toprağa düşmesi belki şanstır, ama o tohumu sulayıp büyütmek tamamen bizim gayretimizdir. Zira biliyorum ki, kader, en çok o gayretle yeşermeyi sever.
Şansa inanmıyorum. Ben, hazırlıklı olmayı ve böylece her an kapı çalan fırsatı içeri alacak durumda olmayı seçiyorum. Bu, benim kendi yarattığım 'şanstır'. Gözden kaçırdığımız şey, hazırlık dediğimiz görünmez emeğin, fırsat geldiğinde sihir gibi görünmesidir..
Biraz şans biraz kader diyelim bence. Kader de gayrete aşıkmış ( hiç alamadık gayretin çabasını ama ) olsun. Biz böyle de severiz 😌
Günaydıntoo🩷 Çabalarımıza görüldü yapıp bırakıyor, biraz nazlı çıkmış. Platonik takılıyoruz kaderle 😄
Fırsat vardır fırsatı değerlendirmek vardır. Her şansın içinde bir göz yaşı bir çaba muhakkak vardır o yüzden şans sadece şans değil gizli emek gizli mücadele demek. Yani Hepsi fırsatları değerlendirmek demek.
Kader gayrete aşıktır. Bazen kendi şansımızı kendimiz yaratırız 💓
Kesinlikle, armut piş ağzıma düş bekleyenler daha çok bekler sjsj
Bence ikisi de doğru, yani hem kader hem çaba bir şekilde iç içe. Elbette insan çabalar, uğraşır, bir şeyler için emek verir ama bazen şartlar gerçekten elverişli olmayabiliyor. Sadece istemekle olmuyor, doğru zaman, doğru yer, bazen de biraz şans gerekiyor. Ama bu da tamamen elimiz kolumuz bağlı demek değil. Belki her şey elimizde değil ama pes etmemek, fırsatları görmek de bir çeşit “şans yaratmak” aslında.
Evet, inanırım. İnsanın, her neye adım atarsa atsın, başarılı olması için biraz da şansa ihtiyacı var. Bir şeyler olmadığında veya istediğimiz gibi sonuçlanmadığında, kader kısmet der geçeriz
Şans başarıyla olacak bir şey değildir ikisi çok farklı şeyler ama insan kendi kaderini değiştirebilir elinde herkesin bu imkan var.
Koşullar ve hayatın akışı kader sayılabilir. Bu kader ağının içinde doğru çabayla kaderimizi şekillendirebiliriz. Biraz şans da gerekli tabii..
Kadere inanıyorum ve insanın kaderini değiştire bileceğine de inanıyorum bazı şeyler elimizde olmaz ama çoğu şey bizim elimizde bence.
Kadere inanırım ama şans kelimesini pek sevmem
Hepimizin kaderi olsa da bizi biz yapan kendi tercihlerimizdir
Kadere inanırım ama şansa inanmam. Kendi irademin de içinde olduğu bir şey için de kaderi suçlamam.
Fazlasıyla inanıyorum. Çünkü fazlasıyla şanssız ve kadersiz nurdenim
Kadere inanırım ama gayretle değiştiğine de çok şahit oldum
insan kendi şansını kendi yaratır şans kimsenin ayağına gelmez
İki cümle de bana doğru geldi bence kader şans var ama insna kendi şansını da kendi yaratabilir
Şanslı olunur ama uyanık olan zaten bir nevi şanslıdır
İnsanin kendi şansını yaratma becerisi olsaydı dünyanın yüzde doksan beşi şanslı olurdu. Bazı şeyler doğuştan ve kimsenin değiştirmeye gücü yetmez
Kaderin cilvesi mi
Aynen öyle
Kader hayat çizgisidir; sahnedir, gidilen yolun tabanıdır, benim düşüncem böyle...
Kader romantik bir anlatı. Ben ihtimaller, seçimler ve sonuçlar üzerinden yaşarım. Şansa inanırım ama pasif şekilde değil. Hazırlıklı olanın önüne fırsat çıkar. Yani şans dediğin şey de çoğu zaman insanın kendi disiplininin yan ürünüdür.
Şansa değil kadere inanırım fakat her şeyi de ona bağlamam kaderimizi şekillendiren biraz da bizim çabamızdır
İkisinin de payı var ya
Evet kendi yaratır birazda kaderin etkisi olur ülke şehir etkisi olur coğrafyanın kaderimizdir
İnanıyorum kızçem..
🩵🌸
Şans ve kader sorumluluktan kaçmak için uydurulmuş bi yalandır. Fırsatla hazırlık birleşince sans olur siz çabalayın gerisini boşverin
Kader çabanın sonucudur, şans ise duanın kabulü
Kaderi sadece beklemek sananlara güzel cevap. Harekete geçmeyenin şansı da yok.
Bekleyenden sadece ömür gider
Tercih ve seçim işini aceleye getiren kişi kendi hayatını zindana ceviriyor
Şans yoktur benim icin nasip vardir ama o Nasipte azim ister...
Şansa inanmam, nasibe ve kaderin, hayrın ve şerrin Allahtan geldiğine inanırım…
Kendi yaratmaz Şans ve kader var Dünya yıldızlarının bir çoğu yeteneksiz ve güzel olmayan kişiler ama şansları var işte
Kendi şansımı kendim yaratıyorum
Şansa değilde kadere inanırım
Evet sansada kaderede inanirim
Hayır kaderin neyse o
Şans olmadığı için inanmıyorum kadere evet
Tevafuk..
Doğduğun ev şansındır
İnsan kendi şansını kendi yaratır.
Bazı konularda inanıyorum canım .
İkiside doğru aslında
Bazen kendi yaratır
İnanıyorum hepsine