İki yüzlü olursa, herkesin dedikodusunu yaparsa, eleştirdiği bir şeyi kendisi yaparsa. ve cahil olursa.

İki yüzlü olursa, herkesin dedikodusunu yaparsa, eleştirdiği bir şeyi kendisi yaparsa. ve cahil olursa.

Bir insan benim gözümde ne zaman saygısını tamamen yitirir diye düşündüğümde, aklıma ilk olarak yalan gelir. Çünkü yalan varsa güven kalmıyor, güven yoksa geriye pek bir şey de kalmıyor. Bir de tutarsızlık beni çok rahatsız eder; bugün başka konuşup yarın başka davranan, kendi sözünün arkasında durmayan insan ister istemez uzaklaştırır. Bir de insanları küçük görme meselesi var; kim olursa olsun, kime olursa olsun, kendini üstün görmeye başladığında bana göre saygı bitiyor. Sonuçta herkesin bir hikâyesi, bir yükü, bir mücadelesi var. Bence insanın gerçek değeri, güçlüyken nasıl davrandığında belli oluyor. Bu yüzden böyle davranışlar görünce ister istemez içimdeki saygı tamamen siliniyor.
Tutarsız davranışlar sergileyip ağzından çıkan lafla yaptığı aynı değilse, saygısızlık olursa, menfaatci ve bencil olursa , enerjisi düşük ve hep karamsarsa , cinselliği duygularının önüne koyuyorsa , ve beni yönetmeye çalışırsa , agresif ve ani çıkışları varsa
EİG için teşekkür ederim 🙏❤️
<3
Ego sanırım. İletişim kuruyorsak bu iki kişiliktir fakat karşımdaki insan bunu tek kişilik olarak ilerletmeye çalışıyorsa dahada tek kelime etmem ona edersem bile yüzeysel olur tamamen bilgi içermez 😀
Tanıdığım kişi olarak kalamadıysa
Teşekkür ederim 💫
Haklısın, iki yüzlülük ve eleştirdiği şeyleri kendisinin yapması, pek çok insanın gözünde ciddi bir güven kaybına yol açar. Bunun üstüne sürekli dedikodu yapan veya düşünmeden kırıcı konuşan biri eklenince, o kişiye saygı duymak neredeyse imkânsız hale gelir. Saygı, denge ve samimiyeti gerektirir. İnsanlar bu dengeyi bozduğunda, ilişkilerde doğal bir mesafe oluşur. 🌿
Cevap
22Cevap
Dedikodu yapması, yalan söylemesi, gözüme baka baka rahatsız olduğum şeyleri yapacak kadar karaktersiz olması, genel olarak karaktersiz olması ve ikiyüzlü olması.
Riyakarlık sevmem ben, hemde dadece konuşmada yalancılık olarak değil eşyasında tipinde, eğitiminde he rşeyde ne ise o görünmeli. Bu da bir falso bulursam ne derse inanmam
Arkamdan iş çevirirse, yaptığım iyiliği suistimal ederse.
Yalancı, ikiyüzlü ve sahtekar olması yetiyor
Bana karşı rol yaparsa. Yalan söylerse. Sürekli bahane bulursa. Aşağılarsa. Görmezden gelirse. İnsanın değer verdiği birisinin bu şekilde davranması çok acımasızca. İnsan olarak bile değer görmemek çok acımasızca.
Hayatımda olmayan bir insanın hakkımda ne söylediği umrumda olmaz. Reel hayatımda iki yüzlülük yapacak kadar kimseye müsaade etmiyorum. Burası biraz karışık buradaki insanlarida ciddiye almiyorum. Reel hayatta karşıma gelseler 2 kelime edemezler çoğu klavye sovalyesi olmak basit meslek..
Normalde rengi de duruşu da bellidir insanın. Ancak insanın hayatında bazı dönemler vardır o dönemlerde bu bu insan mı dersiniz bazen kendisi bile şaşırır kendine... o zaman yargıyla infâz etmek yerine neden söyleminle eylemin tutarsız veya aslında şöyle biriyken ve bunda gerçekten samimiyken şimdi neden böyle davranıyorsun u sormak iyi anlayıp okumak lazım. Buna çokyüzlülük ya da tutarsızlık diyemeyiz.
Soruna dönersek,
Çokyüzlü olması ve vefâsız olması diyebiliriz.
Bir insanın gözümde saygısını yitirmesi için çok büyük şeylere gerek yok aslında; karakterinin tutmaması yetiyor. Yüzüne başka, arkanı dönünce başka konuşuyorsa, sürekli başkalarını çekiştirip sonra aynı şeyleri kendi yapıyorsa… Orada benim için bitiyor. Çünkü samimiyetin olmadığı yerde saygı da kalmıyor. İnsan hata yapar, sorun değil ama tutarsızlık ve iki yüzlülük bence affedilmez. Karşımdaki kişi net değilse, ben de o kişiye bir daha eski gözle bakamıyorum..
Benim için saygıyı tamamen yitirmek, güven kırıcı bir şey yapmasıyla olur herhalde. Özellikle yalan söyleyip, sonra da pişkin pişkin davranıyorsa… O noktada ciddiye alamam artık. Herkes hata yapar ama samimiyet bitmişse bende de saygı kalmaz.
Çoğunu yazmışsın geri kalanını ben ekleyeyim. Dediklerinin arkasında değilse, beni çıkarı için kullanırsa, mesajlara bilerek bakmıyorsa, beni ihmal ediyorsa saygısını yitirir.
En nefret ettiğim şeyler
- Yalan dolan
- Saygısızlık
- İhanet
- Ve iki yüzlülük
Birkişi herkse karşı hatlar yapıyor ise insanların onun hakkın da konuşması dedi kodu değildir
Yalan söylüyor iki yüzlülük yapıyor ve verdiği sözü tutmuyorsa o insan benim gözümde tamamen saygısını kaybeder
Atatürk hakkında kötü konuşanlar yok mu gözüme o kadar cahil ve itici geliyorlar ki saygı falan kalmıyor
Kul hakkı yiyorsa, hırsızlık yapıyorsa, egoluysa, çok bencilse vb gözümde hiçbir değeri kalmaz. Aramam sormam
aptal ve cahilce saçma sapan şeylerde ayak diretirse
Benim onu tanıdıgım günkü gibi kalmadıysa eleştirdiği şeyin başlangıcı olursa gözümden düşer Her ne eden kendisine eder barışım
Tutarsız davranışlar sergileyip iki yüzlü davranırsa gözümde biter.
En basiti bir konuda yanlış bilip bildiği şeyleri savunuyorsa
Saygısız boş konuşma yapan insanların dış görünüşü ile alay ediyorsa
Nankör insana asla katlanamam. Ozaman dilerim iste.
Açıklamana katılıyorum. ek olarak saygısını bozarsa diyorum.
Yalan söylerse, arkamdan iş çevirirse, sahtekarlık yaparsa
Verdiğim değeri, görmezden gelirse yavaş yavaş gider.
İki yüzlülük arkamdan konuşursa yalan yanlış bişeyler anlatırsa
Saygısızlık ve yalan gördüğüm anda o kişi gözümde değer kaybeder.
Bir şeyler gizler, yalan söyler ya da omurgasından bir parçası yere düşmüş gibi dik bir duruş sergileyemez ise saygımı kaybeder..
Hiç konuşmazsa elinde telefon olup bildirimlerine bakarsa hiç oralı olmazsa artık o insan kim olursa olsun benim için bitmiştir.
Haddini aşarsa çöpe
Yalana tahammulum “0”
Sevmediğim hareketler yaparsa
Senin dediklerinin hepsi bitirir
Merhametsizlik yaptığında
hayvanlara, engelli vatandaşlara iyi davranmazsa
Laf taşırsa yani iki yüzlülük
Saygı duymazsa, hayâlet gibi davranırsa, yok sayarsa
Saygısızlık yaptığında
bilmiyorum düşünmedim hiç
Çok yargılayıcı olması.
Saygısızlık ve arkamdan konuşması