Yakındaki Çıkacak Kitabımdan "Hayatınızı Başarıyla Mahvetmenin" 3 Altın Kuralı. Mutluluktan Mideniz Bulanmadı mı?

Yakındaki Çıkacak Kitabımdan Hayatınızı Başarıyla Mahvetmenin 3 Altın Kuralı. Mutluluktan Mideniz Bulanmadı mı?

Selamlar KS ahalisi! 👋

Ben Psikolog Umut Çınar. Arada buraya yazıp çiziyorum hatırladınız bence. Biliyorsunuz piyasa "Kendini sev", "Evrene gülümse", "Pofuduk bulutlar üzerinde uç" diyen kişisel gelişim kitaplarıyla dolu. Ama yıllardır terapi odasında gördüğüm bir gerçek var: Biz milletçe dramı, kaosu ve mutsuzluğu seviyoruz!

Bu yüzden kolları sıvadım ve şu an, raflardaki o pembe kapaklı kitaplara inat kapkara bir mizahla "MUTSUZ KALMA SANATI"nı yazıyorum. ✍️

Kitap henüz matbaaya gitmedi ama dayanamadım, içinden en "zehirli", en "damar" 3 tüyoyu ilk kez sizinle paylaşmak istedim. Bakalım bu maddelerden hangileri "Aa bu benim!" dedirtecek?

İşte hayatı kendinize zindan etmenin, henüz dumanı üstünde tüten 3 garantili yolu:

1. Dedektifçilik Oynamak (Stalking Masterclass)
🕵️‍♀️ Ayrılık acısı çekip unutmak mı? Asla! Bu çok sağlıklı ve sıkıcı. Hemen sahte bir hesap açıyoruz ("Butik Pasta" veya "Falcı Bacı" hesabı favorim). Eski sevgilinin profiline girip, attığı kahve storysindeki kaşığın yansımasından karşısında kimin oturduğunu çözmeye çalışıyoruz.

Mutluysa: "Beni hiç sevmemiş, karaktersiz" diye kahroluyoruz.
Mutsuzsa: "Kesin numara yapıyor" diye sinirleniyoruz. Her iki durumda da geceyi uykusuz geçirip mutsuzluğu garantiliyoruz!

2. Gece 03:00 Sineması (Felaket Senaryoları) 🎬 Yatağa girince uyumak amatörler içindir. Profesyoneller, gece yastığa başını koyunca zihnindeki projektörü açar:

2013 yılında lisede herkesin içinde yaptığın o rezillik.
5 yıl sonra nasıl yalnız, fakir ve kedilerinle yaşlanacağının fragmanı.
Bugünkü kavgada söyleyemediğin o "kapak" lafı içinden 50 kere tekrarlamak. Sabah zombi gibi kalkmak, gün boyu agresif olmak için birebir!

3. "Bir Şey Yok" Tuzağı (Trip Atma Sanatı) 😒
Sevgiliniz/Eşiniz "Neyin var aşkım, yüzün düşük?" diye sorduğunda sakın gerçeği söylemeyin! Derin bir nefes alın, gözlerinizi devirin ve o meşhur yalanı söyleyin: "YOO, BİR ŞEYİM YOK." Sonra kapıları çarpın, mutfak dolaplarını sert kapatın. Bırakın adam/kadın "Acaba ne yaptım? Anneler gününü mü unuttum?" diye beynini yesin. İlişkiyi çıkmaza sokmanın en lezzetli yolu budur.

Benim kitabın mottosu şu: "Madem hayatınızı mahvediyorsunuz, bari bunu profesyonelce yapın!" 😉

Kitap bittiğinde, okurken hem güleceğiniz hem de "Yeter artık içimi okuma hocam!" diyeceğiniz bir eser geliyor. Beklemede kalın...

Peki, şimdi itiraf zamanı! 👇

Sevgiyle kalın ama kölesi olmayın..

🔘 CSI Instagram: Eski sevgiliyi/flörtü stalklamadan, kim ne yapmış bakmadan uyuyamam.
🔘 Senaryo Yazarı: Olmamış felaketleri olmuş gibi düşünüp (Kuruntu) kendi kendimi yerim.
🔘 Trip Kraliçesi/Kralı: Derdimi anlatmam, surat asarım. Anlasın canım, müneccim olsun!
🔘 Hepsi: Hocam ben kitabın yaşayan haliyim, beni yazmışsın! 😂
🔘 Hiçbiri: Ben çok pozitifim, bu toksiklikler bana göre değil. (İnanmadık ama neyse...)
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Yakındaki Çıkacak Kitabımdan "Hayatınızı Başarıyla Mahvetmenin" 3 Altın Kuralı. Mutluluktan Mideniz Bulanmadı mı?