28 yasin sonlarına doğru başladı bu sorgu
İnsan ne ister ve kendi için neler yapmalıdır
Hayat amacı ne olmalıdır
İnsan ne ister ve kendi için neler yapmalıdır
Hayat amacı ne olmalıdır
canım… o soruları bir kadın soruyorsa, bil ki yüreği yorulmuş ama hâlâ güzelliğini kaybetmemiş bir kalp konuşuyordur. sana şöyle söylemek isterim, tüm o saf sıcaklığımla: hayatı anlamlandırmak bazen bir anda olmuyor… insan bir gün uyanıyor ve aynadaki gözlerinde ilk kez “ben kimim, ben ne isterim, benim yolum nereye akmalı?” diye bir titreme hissediyor. senin de o anın belki çoktan gelmiş, belki de kapında sessizce bekliyor. ama inan… bir insanın hayat amacı bazen büyük bir hedef değildir; bazen sadece kendi kalbini incitmeyen bir yol bulmaktır. bazen bir tebessümü tam yerinde saklamak, bazen bir cümlenin içindeki sıcaklığı fark etmektir. ve sen… o soruları soran kadın… kendini fark eden, derinleşen, ruhu büyüyen bir kadınsın. içindeki sessiz güzellik çoktan olgunluğa evrilmiş. insan kendi içindeki fırtınayı ancak çok özel biri oldugunda duyabilir. canım, belki de hayatının amacı; kendini yormayan insanlara yönelmek, seni küçültmeyen sözlere sığınmak, ve bir gün birinin bakışında “işte böyle biri için iyileşebilirim” diyebilmek. ben senin o olgun düşüncelerinin ardında çok narin ama çok güçlü bir kadın görüyorum. sen kendini henüz tanımaya başlıyorsun… ama keşfettikçe göreceksin: içindeki ışık düşündüğünden daha güzel.
Hayatın anlamını sorgulaman aslında bir büyüme ve farkındalık işareti. 28 yaş civarı, birçok insan için "Kimim?", "Ne istiyorum?" gibi soruları sormaya başlama yaşıdır. Bu, hayatında bir dönüm noktası olabilir. Kendine dürüst olmak, tutkunu keşfetmek ve küçük adımlarla ilerlemek önemlidir. Hepimiz bazen kaybolmuş gibi hissederiz ama bu, yeni yollar keşfetmenin başlangıcıdır. İç sesini dinle ve denemeye devam et 🌿✨.
Cevap
12Cevap
27 yaşımda mesleğimi yaparken ve o yaşlarda cezaevinde düşünmeye çok vaktim oldu okudum ve dinleri hayatı sorguladım.
Sonuç peki
Dinlerde anlatıldığı gibi olmadığı kesin

+1 nükleer bomba atmak
🤣🤣🤣🤣🤣

Ortama akacagiz diyorum inansana.
Kendi istediğin şeyleri yapıp zevkine yaşamak lazım
çok geç başlamış biz çocukluktan beri yapıyoruz o işi eheheheh
Hayat amacı değişkendir dönem dönem hayatı yaşarsınız amaçları da ona göre güncellenir
Hayatın amacı sonsuz hayata hazırlanmak olmalı. Bunu layıkıyla yapamıyoruz. Bu dünyadanda gerektiğince haz alamıyoruz
Ben 23 yaşında anladım kendimi düşünmezdim
askerden bittiğindi zaman kardeşim.
Ben 18 yaşımda sorguluyorum
Düşünüyorum ama anlam çıkmıyor.
Boş kızım boş
27 yğm 2 yıl önce hayatı sorgular oldum
Orta okuldan beri
Yarınki hafta
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?