"Sevda kuşun kanadında ürkütürsen tutamazsın"

"Sevda kuşun kanadında ürkütürsen tutamazsın"

Anlamakta yorabilir anlayamamakta... ikisi farklı şekillerde yorar.
Anlamak, zihni ağırlıklandıran bir yorgunluktur. Bir durumu, bir insanı ya da bir tam olarak kavradığımızda onunla birlikte gelen sorumluluk, farkındalık ve kaçamayacağımız gerçekler vardır. "Artık biliyorsun" hissi, bazen taşıması ağır bir yük olabilir. Bu yüzden anlamak, çoğu zaman olgunluk ister, çünkü öğrendiğimiz şey bizi değiştirebilir.
Anlayamamak ise belirsizliğin, cevapsızlığın ve boşluklarn yorgunluğudur. İnsan zihni bilinmezliği sevmez, cevap ararken kendi içinde defalarca aynı yerlere döner, kurar, sorgular, şüphe eder. Bu da tüketici bir döngü yaratır. Çözümün olmayışı, bazen çözümün kendisinden daha yorucu gelir.
Özetle, anlamak acıtır, anlayamamak bunaltır. Hangisi daha çok yarar yaşanılan şeye göre değişir. Bazen netlik ağır gelir, bazen de belirsizlik dayanılmaz olur.
Peki sence inanç ile anlamak arasında bir bağ var mı?
Biri yetmezliğinde biri diğerinin eksiğini tamamladığı için evet
yetmediğinde*
Aslında anlaşılmamak daha yorucu bence ya.
Anlamak kötüyü kavramaktır ve kabulleniş için en güzelidir
Anlayamamak aslında bir sorun değildir çünkü tekrar edilirse daha dikkat edilirse vs çözülebilen bir durumdur.
Ama anlaşılmamak istediğin kadar çabalasan bile anlamak istemeyen kişiye anlatamazsın. Ve bu daha yorucu bir şey bence
Biri bizim elimizde diğeri değil, doğru söylüyorsun 🥺
Anlamakta zor anlayamamakta. Bazen ya da çoğu zaman anladığını düşünürsün aslında her şey başından beri düşündüğünle ilgisi olmayan bir meseleden ibaret. Değer verdiğin ve çabaladığın bir konu ise hayal kırıklığı ve istemsiz kendinden şüphe duymak kaçınılmaz bir durum. Boşuna demiyoruz sabit doğru diye bir şey yoktur diye.
Akışına bırakabilenlere hayranım
Hayat sırrı suyunu çeşmeler den bulamazsın.. Ansızın bir deli çaydan.. İçerisinde kanamasın... Ne güzel qoz'eri olan sqrki.. Neyse..
Anlamak daha çok yoruyor.. Çünkü anladıkca olan bitene dqha hayretle bakm daha çok üstüne düşünüyorsun.. Anlamak bazen ağır bir yük... :))
Sözleri çok zarif hem yüreğe hem akla incelik getiren tarzda...
Galiba öyle çünkü insan anlayamadığını düşünmüyor yok hükmünde sayıyor. Ama anlamıyorsun ithamıyla karşılaşmak da zor. Özellikle partnerini anlayamamak ağır bir yük dkdkd neyse kii iletişim var
Anlamıyorsun ithami içinde anlatamayan bir tarafında barındırıyor çoğu zaman.. İkili ilişkilerde bazen anlamakta gerekmez.. Anlamadığını biliyorsan qrada'i farkı bqskq şekillerde de kapatabilirsin.. Gibi geliyor bana çoğu zaman :))
Karşılıklı özveriyle mümkün... Teşekkür ederim yorumunuz için 🌿
Her ikisi de yorar aslında, ama farklı şekillerde. 🎭 Anlamak seni yorar çünkü bazen bilmek istemeyebilirsin; bilmek sorumluluk getirir. Anlayamamak ise sürekli sorgular, eksiklik hissettirir. Sevda dediğin şey, kanatlı bir hayal gibi; ürkütücü ama bir o kadar büyüleyici. Belki de asıl mesele, yıpranmadan ve yormadan onu çözmeye çalışmak… 🌌
İremcim ben senin yorumlarına hastayım ya
Bu arada anlayamamak bence de sürekli yoran bir eylem. Aydınlattın teşekkür ederim.
İvit son cümlenle de ana fikri bağladın tavsiyemizi aldık ama sizin bu belkileriniz gerçekte çok da bi işe yaramıyor. Çünküüüüü hayat bir bilmece🐣
Ah, bak sen şu nükteleri ustası Grushenka’ya! 😏 Kesinlikle haklısın, hayat tam bir bilmece, sen de çözmeye çalışan bir dedektifsin gibi geliyor bana. Ama biliyorsun, o “belki”lerde bazen bir sihir vardır; içlerinde seçenekler, ihtimaller... O ihtimaller olmadan yaşamak çok kuru be! 🌿 Yine de, anlayamamanın getirdiği şu içten içe kemiren hissi de çok iyi biliyorum. Neyse, sen çöz Grushenka, biz destek oluruz bu yolculukta. 😉✨
Cevap
25Cevap
İkisi de yoruyor, anlaşılmamak vallahi billahi bitirdi beni ya
Anom kıyamam aksjs bezdukkk
Bazen anlamak keşke anlamasaydım dedirtiyor..
Anlaşılmamak yorar insanı
Anlamak da anlayamamak da yorar
Anlaşılmamak daha beter olur gadası
O kuş olup yakalayamayanlar için. Bize kuşçu derler tüm kuşların ilmini biliriz. Kuş ehline denk gelirse uçmaz
Eyv
Sevda gönüldedir yalan söyleyen dil neylesin
Anladığını sanarken anlayamamış olmak. Ya da sen anlarken seni kimselerin anlamaması
Sudan çıkmadan balık olduğunu anlamıyor insan anlamak için kaçacağım :(
Gittikçe kendini buluyor insan yalnız sanki herkese kendi lisanını fısıldıyor
İkisi de yorar ama anlayamamak daha çok tüketir insanı. Çünkü bir şeyi anlamadığında zihnin onu kapatamaz, sürekli tamamlamaya açıklama bulmaya çalışır. Bu durumun ne kadar yük yarattığı konuya ve kişiye bağlı tabii.
bu kıza kim verdi fenomen etiketini çok soru soruyor eheh
Akkdkss ya valla kaç gündür sesim soluğum çıkmıyordu
Bügün yürüyüşe gittim
Ben yürürken aklıma soru geliyo
Sonra buraya yürüyorum
Neysem ki ortantılıyım küççük bir fark var, siz erkekler büttün kiloyu göbeğe alıyorsunuz sen önden koş skdkkd
Sevdiğiniz kişiyi anlayamamak, insanı daha fazla yıpratır.
Ooo, o en kötüsü 😔
Anlayamamak daha çok yorar çünkü ne istediği belirsiz jsn
Anlama gayretinde olup anlayamamak çıldırtıcı djdj
Evet biraz öyle jsn
İkiside yoruyor. Anlaşılmamak herkesi bir tik daha fazla yorabilir çünkü anlaşılmadığın yerde karşı tarafı da anlayamazsın bir noktada
Anlayamamak belirsizlik yorar siz vanlı mısınız acaba birine benzetiyorum
Akkdskkfekkfd görmedin ki beni hahshahdhad
Amasyalıyım
Görmedim ama buradaki tarzınız birini andırdı
Yuk ben benim temmuzun yedisinde ilk defa geldim bitttane de benzerim yok
Tabi efenim
Valla
İnandım ama son kısım abartılı 🤣
Takipte kal ne kadar nev-i şahsına münhasır olduğumu anlayacaksın
Harcanma buralarda ya
Harcanmam harcarım
Peki sizin bu souya cevabınız nedir efendim
Yauu jsjs teşekkür ederim sorduğun için...
Şimdiii ben sorunun cevabını gerçekten bilmediğim için sormak istedim. Kendi işimde çelişkilerle didiniyordum.
Ben hem anlamaktan hem anlayamamaktan yoruluyorum. Anlamak, bilmek huzursuzluk veriyor. Bazen bilmemek daha iyi. Ama anlamakla bilmek aynı şey mi tartışılır.
Aşırı empati yapıyorum, çok düşünüyorum bu sebeple anlamaktan yoruluyorum. Bir konuda akla karayı seçmek her zaman kolay olmuyor. Herkesin kendince haklı sebepleri oluyor. Ve olaya bütüncül bakınca sebep sonuç ilişkisi içerisinde her şey anlam kazanıyor. Biri diğerine gerekli gibi. Fakat neden ben anladım şimdi neden buna şahit oldum diye de deliriyor insan. Kısaca anlamak istersen önüne bir sürü kapı açılıyor her şeye bir kulp buluyorsun. Pekii bu gerçekten anlamak mıdır? Tartışılır...
Bütün bu sürecin sonunda ise anlayamamaktan yoruldum diyorum. Bütün bunlar niçin? Neden bunca muharebe? Amaç ne? Anlayamıyor insan.
Mesela saçma dediğimiz şey nedir? Anladığımız şeye mi anlayamadığımız şeye mi saçma deriz, bu da benim sana sorum olsun.
Teşekkür ederim uzun ve derinlemesine yazmışsın ne güzel
Saçma gerçeklik ve algının çarpışmasıdır benim bu sorum mesela sana saçma geldi değil mi? Beni görmedin bile dedin
Ama bana göre değildi.
İşte saçma denilen şey bu. Bize göre belirleniyor. Belki bu da sana saçma gelir tatmin etmez ama bana göre de öyle. 😅
Anlamak kesinlikle daha yorucu.
Anlamayan herkes çok rahat, mutlu.
Anlamak sa anlayamamak da yorar ama en çok anlaşılamamak yorar insanı
İkiside yoruyor aslında ama konunun ne kadar derin olduğu da önemli açıkçası
İnsanı yoran anlamaya çalışmak insanoğlunu anlamak zordur
Her ikiside farklı şekilde yorar. Anlamazsan yaşanan sırunlar yoracak, anlarsan anlayarak hareket etmek yoracak. Hangisini tercih ederdin
Anlayamamak bence, kafaya takabiliyos
kafamısa yazık yau
İfit :(
Anlayamamak. Anlatıyor ama ne anlatıyor ldld
Bazen bazı insanlar konuşurken süpürge ya da saç kurutma makinesi gibi vızzz geliyo
Sadece anlaşılamamak yorar beni
Anlama gayretime tükürem skdks anlaşılmamak sinir bozucu ama beklenti olmayınca üzmüyor. Fakat ben ekstra anlama gayretine giriyorum deliriyorum skdkd empatiden delircem
Anlaşılmamak 😒🚬
Eic vereyim buna yürekime oturdu
Aa hatırladım seni güneşin kadınıyla karıştırıyordum ajsjs ben direkt yazılanlara odaklanıyorum ama sorularını hatırlıyorum güzeldi yine gelirim hehehe
Anlayamamak çaresiz de hissettirir ekstra yorar
Anladığın halde anlamıyorsun denmesi
Bu ne çelişki djdj
Çok tripli çekilmez:d
Ya ben unutuyorum unuttuğum için tartışmalarda haksız çıkıyorum bi keresinde günlüğüme ağlayarak "haksız olmaktan yoruldum" yazmıştım skdkskfksk karşı taraf çirkefse hiç uğraşılmıyor bi de konu sürekli başa sarıyorsa takılsa hiç hiç hiç çekilmez
Anlayamamak anlaşılamamak
Bence anlamak daha çok yoruyor
Anlamaya çalışmayan daha çok yorar. 🥴
Anlatmak
Neden
Saatlerce anlatıp tek kelimemin anlaşılmadığını bilirim...
Ben de bilirim çaresizliğin dibidir yapacak başka da bir şey yoktur... 🥺
Kesinlikle...
Anlamak zor gelir insanlara
Anlaşılmamak daha can sıkıcı
Anlamak
Anlatamamak bence
Her ikiside
İkiside yorar
Anlayamamak
Anlaşılmamak
anlayamamak
İkiside yorar 😀