Bazen çok düşünüyorum. Çok fazla şey düşünüyorum. Yaşadıklarımı düşünüyorum, sonra gelecek kaygılarımı düşünüyorum. Herkesin sorun yaşadığı konularda ben de sorun yaşıyorum. Mesela sevmek ve sevilmek konusunda. Bundan emin olmak konusunda. Telafisi olmayan hataların geri dönüşünüp olup olmaması konusunda mesela. Bazen dini değerlerden bahsediyorum burada. Sorular soruyorum evet ama Allah'ın tövbe ederse ben kulumu affederim dediği yerleri biz insanlar olarak affedemiyoruz bazen. Yalanları, sadakatsizliği affedemiyoruz mesela. Pişmanlık da duysa affedemiyoruz. Ya da affedenler vardır belki bilmiyorum ama ben affedemiyorum. Hatasız kul olmaz, kimse dört dörtlük değildir diyoruz ama insanlardan belki dört dörtlük olmalarını bekliyoruz. Bilmiyorum. Çok duygusal düşündüğüm bir dönemdeyim. Bazen de şunu düşünüyorum: Gelecekte biriyle tanışsak ve çok mutlu olacağımıza inanıp evlensek ve mutlu da olsak ama sonra o insan bize karşı yanlış yapabilir. Belki aldatabilir. Bunun garantisi de yok. Ya hayal kırıklığına uğrarsam diye bunu bile düşünüyorum. Çok kez hayal kırıklığına uğradığım için mi bunun kaygısını yaşıyorum bilmiyorum. Ya da birini çok sevseniz, o da sizi sevse ve evlenmeniz sonrasında onun sevgisi bitse ve sizden ayrılmak istese. Bunun da garantisi yok. Böyle bir kaygıyla hayat geçmez bunu da biliyorum ama bunları da düşünmeden edemiyorum. Sizin düşünceniz nedir?
- Kişilik & Karakter konusunda 3,9b cevap paylaştı.
6 ayBazı şeyler olmalıdır ve olur. Her şeyin bir sebebi yoktur yani bana göre. Ve fazla mantık aramakta insanı durdurur.
Bu böyle şu şöyle, bu böyle olursa bu olur gibi gibi düşünceler çok yersiz geliyor bana zira ben kalp ve akıl ile hareket ediyorum. İkiside hemfikir ve istediğimi yaparken bunu sorgulamıyorum sadece iyi hissettiğim için yapıyorum. Örneğin bugün canım 4 kahve içmek istedi içerim, bunun sağlık boyutunu düşünmem. Hepimiz bir gün öleceğiz dert etmiyorum 🤷♀️ Ve bence esas bunu dert edenler ölümü kendine yaklaştırıyor. Neyse konumuz ölüm değil ahaha fakat ordan bi bağlantı yakalayalım 🥳
Şöyle ki, insan nasıl düşünürse öyle olur. İyiyi çağırırsa iyi, kötüyü çağırırsa kötü şeyler olur. Unutma, geçmişte bir gün bugündü. Tıpkı yarınında bir gün bugün olacağı gibi. Anı yaşa. Anda kal. Anda kaldığın müddetçe ne geçmişe yakınırsın ne de gelecekten umut edersin. Anın tadını çıkar bu günler bir daha aslaaa gelmeyecek 🕊️
Dünki gördüğün kelebek yarına yok olacak bu yüzden kelebeği görebildiğin sürece onu takip et 🦋
23 Yorumla- 6 ay
Haklısın. Güzel dileklerin için de çok teşekkür ederim 🌸
- 6 ay
Rica ederimm canım. Heeeeer şey gönlünce olsun huzur peşini bırakmasınn iyi geceler 💖
- 6 ay
Amin senin de inşallah. Çookk teşekkür ederim. Allah razı olsun ♥️ 🌸
En İyi Cevaplar
- Kişilik & Karakter konusunda 3b cevap paylaştı.
6 ayÖncelikle kaygılar insanîdir. Hepimizin kaygıları, korkuları var. Geçmişle ilgili değiştiremediğimiz halde dönüp dönüp düşündüğümüz olaylar, gelecekte henüz vuku bulmamış olaylara karşı beslediğimiz kaygılar, hepsi ömre dahil, fakat kaygıları da sınırlamayı öğrenmemiz lazım diye düşünüyorum. Çünkü ister gece gündüz bütün ihtimalleri hesapla, yine de kontrol altında olmayacak geleceğin. Herzaman gözden kaçan ya da hesaplayamayacağın etkenler çıkacak. Sevmek, sevilmek, evlenmek, ayrılmak, bunlar da böyle konular. Insanlar mükemmeliyet beklemiyoruz bnc ama her insanın tahammül edebilecekleri birde kabul edemeyecekleri vardır. Bazı insan aldatılmaya tahammül edebilirken, bazı insan kocasının nerdeyse eve gelmemesine tahammül edemez, ayrılır. Sen kendin için, neye tahammül edebilirsin, neyle baş edebilirsin bunu tartman gerekiyor. Bazen şöyle durumlar olur, çok seversin ama birinin geçmişiyle baş edemezsin mesela. Olabilir. Kendini en iyi sen tanırsın. Ozaman haksızlık yapmadan, kimsenin ömründen yemeden (evvela kendi ömründen ama) yoluna devam etmek gerekir. Zaman herkesi değiştirir bu arada. Evlilikler de evrilir, şahsiyetler evrilir. Değişmeyen tek şey değişimdir. Yani ben nasıl 10 sene önceki kişi değilsem, 10 senelik birlikteliğim de aynı değil ve 1 ay önce olduğu gibi, günün birinde vazgeçebilirsin. Illa aldatmak, ya da şiddet görmek gerekmiyor. Dünya dönüyor, hayat devam ediyor ve her şey olabilir. Umarım bir tık azaltabilmişimdir kaygılarını🤍
24 Yorumla- 6 ay
Evet çok haklısın söylediklerinde. Dediklerin çok doğru biliyorum ama yine de insan korkuyor. En azından ben korkuyorum ve kaygı duyuyorum bazı şeylerde.
- 6 ay
Belki de yaşadığım şeyler ağır geldiği için şu an böyle hissediyorum. Yoksa sürekli bunu düşünmüyorum veya bu kaygıyı sürekli yaşamıyorum
- 6 ay
EİC için teşekkür ederim 🤍🌸
- 6 ay
@DarkAngelNyxx rica ederim 🌸
- Kişilik & Karakter konusunda 1,5b cevap paylaştı.
6 ayDediğin gibi, bunları düşünen tek kişi sen değilsin, hepimiz için geçerlidir. Ama çok da düşünmemek lazım bir hayatın olsun istiyorsan. İnsanlar seçimleriyle yaşar, ya da seçimlerinin sonuçlarına katlanır (iyi veya kötü). Marketten/pazardan karpuz alıyoruz, içini bilmeden…. tatlı da çıkabilir, tatsız da. Bu bir daha karpuz almayacağımız anlamına gelmiyor. Veya hiç almasak, tadını hiç bilemeyiz. Aşk da öyle…risk almayı bilmeyen hiç bir şey yaşayamaz. Sence hangisi daha kötü? Hiç şansını denememekten (yaşayamamaktan) pişman olmak mı, yoksa deneyip te pişman olmak mı? Ki böyle bir şart yok, gayet de ömür boyu mutlu olabilirsin, kendine o şansı tanırsan
24 Yorumla- 6 ay
Evet çok haklısın
- 6 ay
Yaptığın seçimler hep iyi, sende hep mutlu olursun inşallah 🤍🌸
- 6 ay
Amin inşallah. Çok teşekkür ederim 🌸
- 6 ay
Rica ederim 🌸
- Kişilik & Karakter konusunda 622 cevap paylaştı.
6 ayKardeşim, inan bana bu kaygıları yaşayan tek kişi sen değilsin. Bizim kuşak zaten her şeyi çok daha derin yaşayan bir kuşak. Ama şunu unutma; Allah’ın sana yazdığı kader senin korkularından daha güçlüdür.
Evet, insanlar hata yapar, kırar, bırakır… ama Rabbimiz “Ben kulumun tövbesini kabul ederim” derken, bize aslında şunu öğretiyor İnsan kusurludur, Allah kusursuzdur.
Biz bazen affedemiyoruz çünkü kalbimiz sınırlı. Allah’ın merhameti sınırsız. Ondan güç almadan kendi başımıza affetmeye çalışınca boğuluyoruz.
Bir de şöyle düşün Gelecekte biriyle tanışıp mutlu olup sonra bir şeylerin bozulmasından korkuyorsun. Normal. Ama biz geleceğe değil, geleceğin sahibine güvenmek zorundayız.
Çünkü Hz. Ömer’in dediği gibi “Kaderin senin hakkında yazdığı şeyden kaçamazsın. Ama kaderin yazdığı şeye güvenebilirsin.”
Gerçek sevgi diye bir şey varsa, Allah gönlünü korur. Seni yanlış insanlardan uzaklaştırır, doğru insana yaklaştırır.
Hayat hep kıracak bizi, ama Rabbimiz her defasında onarıyor.
Belki de senin kalbin çok temiz olduğu için bu kadar düşünüyorsun. Allah zaten temiz kalpli insanları hiç boşa çıkarmaz.
Kısaca kardeşim;
Gelecekten değil, geleceği yaratandan korkma.
Dua et, çalış, kalbini temiz tut… gerisi zaten yerine oturur inşallah.13 Yorumla- 6 ay
Çok güzel yazdın sağ ol. Allah razı olsun
- 6 ay
Rica ederim ne demek
- 6 ay
Teşekkür ederim
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba, anlattıkların gerçekten içe dokunan ve insanın kendisiyle derin bir yüzleşme yaşamasını sağlayan şeyler... Kaygıların çok insani. Hayatta garanti diye bir şey yok, hele ilişkilerde. Ama buna rağmen her anı dolu dolu yaşamak, sevgiyi hissettiğin yerlerde kalmak çok kıymetli. 💜 Geçmişte yaşadığın hayal kırıklıkları seni böyle düşünmeye yönlendiriyor olabilir, bu oldukça normal. Fakat hayatı sürekli varsayımlar üzerinden yaşamak seni yorar. İnsanlar hata yapabilir, affetmek de zor olabilir, bu tamamen senin duygularınla başa çıkış biçiminle ilgili. Ancak her ilişkiyi ve kişiyi aynı kefeye koyup, hep kötü sonuçlar beklemek yerine her insanın bir şans hak ettiğini unutmamalısın. Yavaş yavaş bu olumsuz düşünce kalıplarından sıyrılmaya çalış, çünkü içindeki bu kaygı seni mutlu olmaktan alıkoyuyor gibi görünüyor. 🌿
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
21Cevap
İlk öncelikle merhaba. Cehennem yaratıldı ki demek ki Allah'ın affetmedigi konular da var. Bir rüzgar gelir dala hafif zarar verir dal kendini onarır ama sert bir rüzgar kasırga gibi gelir dalı koparır atar işte bu şiddetli rüzgar çok şiddetli olduğu için dal kendini onaramaz. Bizim de öyle. Affetmek güzel bir şey kendini hafifletirsin kin tarzı duygular yok olur. Sana zulmeden zaten emin ol bugün olmasa yarın olacak zarar görecek ve senin değerini anlayacak. Dünyada misafiriz çok takma. Sabır günlük verilir. Sen bugun verilen sabrı geçmişteki takintilarina gelecekteki kaygılarınla tuketirsen bugünün olayına sabredemezsin ve ruhsal çöküntü yaşarsın, tukenirsin. Carpe diem yaşa. Evliliğe gelirsek ileri görüşlülük güzel bir şeydir lakin evlilik konusunda öyle düşünme. Evet etrafımızda çok bosananlar aldatanlar v. b. var ama senin öyle olacak diye düşünme. Ben de evlilik istiyorum dualar ediyorum elimden geleni yapıyorum ve bekliyorum olursa da elhamdülillah olmazsa da elhamdülillah. Başımıza ne gelirse gelsin yeter ki Allah bizden razı olsun önemli olan bu...
14 Yorumla- 6 ay
Evet haklısın cehennem boşuna yaratılmadı. Tövbe etmeyen ve yaptıklarından pişmanlık duymayanlar için cehennem var. Pişman olup tövbe edenleri Allah affederim diyor. Ama biz onları da affedemiyoruz. Kusursuz olamayacaklarını bildiğimiz halde aslında içten içe kusursuz olmalarını bekliyoruz. Evlilik konusunda ise hiç evlenmedim ama bu zamana kadar açıklamada yazdığım şeylerin bir kısmını ve benzeri hayal kırıklıkları yaşadığım için genel olarak insanlara karşı güvenim çok zedelendi. Yalanı, sadakatsizligi, iradesizligi kaldıramıyorum. Bunlar da çok kez başıma gelince artık geleceğe yönelik bir korkum oluştu. Ya evlenirsem de bunlar yine başıma gelirse diye
- 6 ay
Her halimize şükretmemiz gerekiyor biliyorum ama içimdeki korku geçmiyor
- 6 ay
Evet Allah her şeyi affeder ama biz affedemeyiz bu gayet doğal bir şey. Çünkü Allah'ın esmalari var El Afüv, El Gaffar gibi. Yani en affedici biz en affedici olamayız ki. Ama affedebiliriz. Allah kendisinin esmalarini bizim uzerimizde görmek istiyor. Mesela Es Sabur esması Allah'ın en sabırlı olduğunu. Biz de sabredersek Es Sabur esması üzerimize iner. Allah sadece bizden gayret istiyor elimizden geldiğince. Ama en sabırlı istemiyor. Çünkü en sabırlı Allah'tır en affedici Allah'tır. Emin ol herkesin güveni kırıldı evet çünkü ahir zamandayiz her şey yalan dolan, herkes birbirinin kuyusunu kazıyor ama böyle düşünmek seni yıpratır ve illa ki az da olsa iyiler var. Sen sadece Allah'a güven ailene bile değil sadece Allah'a o sana iyileri çıkaracak inan.
Kişilik & Karakter konusunda 1,4b cevap paylaştı. benim bu düşüncelere karşı yönelimim şu şekilde: hiçbir kaygı, geleceği değiştiremez. hiçbir pişmanlıkta geçmişi değiştiremez. bizi aldatacak insan olabilir biz bunu kontrol edemeyiz. gücümüzün yetmediği ve kontrolümüz dışındaki şeyleri neden değiştirmeye çalışıyoruz? bunu Allaha bırakmak gerekiyor. birinin seni sevebileceğini sevmeyeceğini veya ayrılacağını da bilemezsin ve kontrolünde değil. bize düşen fıtratımızın ve karakterimizin gerektirdiğini yapmaktır, merhametli miyiz? merhamet etmeliyiz. yardımsever miyiz? yardım etmeliyiz. gerisi zaten bizim elimizde değil. Allaha güvenmek gerekiyor. çünkü mutlak güç onda değil midir?
13 Yorumla- 6 ay
Kesinlikle öyle. Çok doğru. Bunu biliyorum ama bilmekle hissetmek farklı oluyor sanırım. İnsan bilse de bazen korkar çünkü
- 6 ay
aslında bazı şeyleri içselleştirmek gerekiyor gerçekten. bir şeyi bilmek sadece yetmiyor. sadece kaygılar üzerine yoğunlaşmaktansa bu tür şeyleri düşünmek daha mantıklı geliyor. ama haklısın, duygusal ihtiyaçlarımızı bu dönemde karşılayamıyoruz. hele ki bi erkek olarak 30 yaşına kadar evlenmemem gerekiyor bir aile kurmak ve sorumluluğunu almak istiyorum eşime yük vermek istemiyorum çok aynı şekilde çocuklarıma da. ama haramlardan kaçarken duygusal ihtiyaçlar eksik kalıyor
- 6 ay
Evet haklısın. Bazen bazı şeylere karşı dayanıklı ve sabırlı olmamız gerekebiliyor. Bu süreçte kalbimizi, ruhumuzu rahatlatacak tek şey de Allah'a dayanıp güvenmek...
6 ayYazının sonunda aslında cevabı vermişsin. Böyle bir kaygıyla hayat geçmez. Sürekli mutsuz olabilirim düşüncesiyle hayatına yön verirsen birgün bile mutlu olamazsın. Evet insan bazı şeyleri yediremiyor , unutamıyor. ya da bazen istemdisi olarak aşırı duygusal olabiliyor. burada yapılması gereken doğru tercih yapıp hayatı akışına birakmak. Yani sen doğru olani yap ve sonucunu çok düşünme. Sonunda mutlu da olabilirsin , mutsuz da. Mutsuz olduğun zaman en kısa sürede atlatmaya bakacaksın. Yani nerde yanlis yaptım , niye olmadı , neden bu kadar bahtsizim diye düşünürsen yüzün hic gulmeyebilir. En kısacası doğru bildiğin sekilde anı yaşamaya calis. Tadını çıkar.
121 Yorumla- 6 ay
Doğru seçip yapıp yapmadığımı nereden bilebilirim ki?
- 6 ay
Onu bilemezsin işte. Dediğin şey tam bir kumar. Yani yazı tura gibi bir şey. Çünkü karşındaki kişi sen onu nasıl görmek istiyorsan o kisilige bürünüp seni kandırabilir.
Ben hep derim. Bir kisiyle evlenip aynı evde yaşamadan onun gerçek kişiliğini asla göremezsin. Hep bi eksik yanını saklar mutlaka. Ama evlenip aynı eve girince artık saklama gereği duymayacagi için gerçek kişiliği ortaya çıkar. O yüzden doğru kişi olup olmadığını bilmek çok zor. Ancak yaşayıp görebilirsin. - 6 ay
İşte en çok kafa yoran şeylerden biri de bu
- 6 ay
İşte kafayı yormamak gerek. Doğru bildiğin şekilde hayatı yaşa. Bahtina ne çıkarsa artık.
- 6 ay
Haklısın öyle yapmam gerekiyor ama düşünmemek çok zor
- 6 ay
Sende haklısın. Burdan akıl vermek kolay. Herkes yaşadığını bilir. Kimse kimseyi anlayamaz. Bunun farkındayım. Ama işte elden de akıl vermekten başka bir şey gelmiyor. Bu uğraş bul bence. ya da nasıl desem iyi bir arkadas bul. Onunla dolaş sohbet et.
- 6 ay
Onu yapıyorum
- 6 ay
Zaman her şeyin üstünü örtüyor. Elbet birgün geçecek bu durum. Sonra dönüp diyeceksin ki boşuna üzülüp günlerimi heba etmişim. Bak şu an senin yasinda olmak için dünya servetim olsaydi verirdim. Bence çok şanslısın. Bu şansını iyi değerlendir. Hayatta aşktan meskten daha önemli şeyler de var.
- 6 ay
Elbette tek önemli şey bu değil farkındayım ama yaşınızın verdiği bir tecrübe var anladığım kadarıyla. Sizin çok daha önemli gördüğünüz şeyler neler merak ettim. Söylerseniz sevinirim
- 6 ay
Sorun olmayacaksa mesaj atarmisin.
- 6 ay
Tanımadığım kişilerle özelden konuşmuyorum da
- 6 ay
Kısaca burada bahsederseniz eğer
- 6 ay
Özelden konuşma derdinde değilim. Ama özel konulari da herkesin gördüğü şekilde yazmak istemiyorum. Kısaca hayatının baharindasin. Bir zaman sonra evleneceksin. Çocukların olacak. Ve belki de anlasamadigin bir eşin olacak. Hayatın tamamen değişecek. Sorumlulukların artacak. Çocukların büyümesi , sorunları , hastalıkları vs vs derken hayat enerjin bitecek. Hele birde rutin bir evlilik olursa hayat çok bunaltıcı olacak. Evin gecimi , maddi sorunlar vs vs. Tabi bu yazdıklarım herkes için olacak diye bir şey yok ama ihtimal dahilinde diyeyim. Ayrıca yaş ilerledikce fiziksel ve ruhsal olarakta yaşlanmış olacaksin. Eski enerjin olmayacak. Hastalıklar artık daha sık seni bulmaya başlayacak. Kendine ait bir hayatın olmayacak. Yeri gelecek nefes alamayacaksin. Yani kısaca zor bir hayat. Ama simdi böyle dertlerin yok. Olmadigi içinde her aninin tadını çıkar. Yani adamın biri seni üzdü diye günlerce , aylarca kendini kapatma. Hemen ertesi gün boş ver gitsin. Hayatına kaldığın yerden devam et. Gezebildigin kadar gez dolaş yeni yerler keşfet yapabileceğin bütün aktiviteleri yap. İnan günü gelince keske yapsaydım diyeceksin. Keşke aptalca bir şey için üzülüp günlerimi heba etmeseydim diyeceksin. Bak karşında bunun net bir örneği var. Bende zamanında sevdim aşık oldum günlerce ağladım zirladim vs. Ama şimdi bakıyorum hiçbiri aklimda değil. hepsi unutulup gitti. Umarım demek. istediklerimi anlamışsındır. Anladığım kadarıyla mütevazı bir hayatın var. Her istediğini yapma şansın yok. Bu durumda daha öncede dedigim gibi sana doğru olacak sekilde her anın tadiniiiiii çıkar.
- 6 ay
Aslında istediğim bir çok şeyi yapabileceğim imkana sahibim. Baskıcı bir ailem yok. İstediğim zaman dışarı çıkabiliyorum, gezebiliyorum. Bunları yapabiliyorum ama bir yandan içim buruk. Geçmişte yaşadığım hayal kiriklikları, sonrasında benzer şeyleri tekrar yaşamak artık bende korku oluşturmaya başladı
- 6 ay
Peki sürekli geçmişi düşünunce zamanı geriye alabilecek misin? Zamanı geri alıp durumu duzeltebilecek misin? Hayirrr. E o zaman niye kendini yoruyorsun ki? Hadi diyelim geçmişten ötürü gelecekteki de aynı olacak diye kaygı ediyorsun. Peki geçmişteki gibi mutsuz olacağın kesin mi? Birinden mi hoslandin diyelim e durma o zaman tadını çıkar. Baktın ki iş kötüye gidiyor anında bırak ve üstüne çizgi çek. Yani mutlu olana kadar devam et. Başta dedigim gibi her şey aşk meşk değil. İmkanım var diyorsun. Ne güzel işte. Gez dolaş yeni yerler kesfet arkadaşlarınla takıl vs vs.
- 6 ay
O kadar haklısın ki keşke bunu dediğin kadar rahat yapabilsem. 0 kaygı ile yaşayabilsem ve biri bana yanlış yaptığında direkt üstünü çizip hiçbir şey olmamış gibi hayatıma devam edebilsem. Eğer bir robot olsaydım bunu başarabilirdim ama ben insanım ve benim duygularım var. Duygusal biri olduğum için de duygularımı yoğun yaşayan bir insanım. Elbette çizip bir şekilde yoluma devam etmek zorundayım ama bu bir süreçte üzülmeden, yıpranmadan olmuyor. O acıyı yaşamak zorundayım. İnsanım çünkü
- 6 ay
En zor kısmı da bu zaten. Taze bir hayal kırıklığını atlatma süreci
- 6 ay
Eyvallah. Yaşa ama kısa tut. Tutmaya çalış. Dedim ya akıl vermek kolay diye. Emin ol senden daha çok duygusal birisiyim. Seni gayet iyi anlıyorum. Belki de kendi yapamadiklarimi kolaymış gibi senden yapmanı istiyorum. Ama işte bir sekilde bu durumdan kurtulmak gerek. Çünkü zaman geciyor. Ben bunu anladım ama geç anladım. Şimdi sende geç kalma diye yazıyorum.
- 6 ay
Atlatırsın boş ver :)
- 6 ay
Çok teşekkür ederim abi sağ olasın
- 6 ay
Rica ederim. Hayırlı akşamlar.
Bunlar senin düşüncelerin değil şeytandan
Kötü olma ihtimallerini düşünerek iyi olan şeylerden de kaçıyorsun farkında mısın
Şeytan görev bildiği kötülüğü mükemmel bir şekilde devam ettiriyor
Bu düşünceler şeytandan şeytanın vesveseleri sakın aldanmayın
Çözüm kendini manevî olarak güçlendir
Teheccüd namazında edilen dua daha makbul dua et14 Yorumla- 6 ay
Teşekkür ederim ama bunlar benim duygu ve düşüncelerim. Sonuçta bunu ben hissediyorum. Ben yaşıyorum. Olumsuzluk var diye direkt şeytandan bu diye konuya girince bir şey değişmiyor inan ki. Biraz yapıcı olmakta fayda var. Diğer tavsiyeleriniz için de teşekkür ederim
- 6 ay
Şeytan kötü olanı güzel gösterir ve insanın hoşuna gider bu gibi duygu düşüncelerin de doğru olduğunu göstermez
Cehennem, nefse hoş gelen şeylerle kuşatılmış; cennet ise nefsin istemediği şeylerle çepeçevre sarılmıştır.” (Buhârî, Rikak 28; Müslim, Cennet 1. Ayrıca bk. Ebû Dâvûd, Sünnet 22; Tirmizî, Cennet 21; Nesâî, Eymân 3)
Kardeşim burada sonsuz hayatımızı kurtarma konusunda birbirimize yardımcı olmaya çalışıyoruz inşallah istifade edersin Allah'ım nasip etsin inşallah Rabbim hidayetimizi arttırsın inşallah 🤲 - 6 ay
Rica ederim hanımefendi ve bu tarz sorular sorduğunuzdan dolayı ben de memnun oluyorum çünkü neden biliyor musunuz öğretirken öğrenmek diye bir kavram var bu gibi şeyleri dert eden insanların olduğunu bilmek de çok güzel öğretirken öğreniyoruz Allah razı olsun Allah'a emanet olun 🤲
- 6 ay
Amin. Allah sizden de razı olsun. Siz de Allah'a emanet olun. İyi akşamlar
6 ayBütün bunlara anksiyete deniyor tedavi şart hayırda şerde Allah'tan imanın şartlarından biri Allah bize bu hayatı imtihan için verdi ne gelirsek Allah'tan gelir kuluna tam teslimiyet olursa imanı güçlü olanlar bu korkuları yaşamaz.
12 Yorumla- 6 ay
Kadere iman önemli öyle sıradan değil tam iman gerekli
- 6 ay
Evet anksiyetem var zaten biraz ama tedavi gerektirecek düzeyde değil. İnşallah da gerek olmaz. Kadere iman ediyorum elbette. Sadece yaşayacağım üzüntüler olursa kaldırabilir miyim endişesi taşıyorum belki de. Çünkü yazdığım şeylerin bazılarını ve benzerlerini yaşadım ve benim için kaldırması gerçekten zor oluyor
- Kişilik & Karakter konusunda 1,8b cevap paylaştı.
6 aySorgulama kendini. ya da neden böyle hissediyorum diye kendine baskı kurma. Biz insaniz insan oğlunun duyguları hisleri vardir. İnsanlar bazen hayatta tokezleyip dusebilir zor durumda kalabilir.
11 Yorumla- 6 ay
Haklısın. Teşekkür ederim 🥺
- Kişilik & Karakter konusunda 2,8b cevap paylaştı.
6 ayNeden hep karşı taraf yapacak algısı ile yaşıyorsun ki belki aldatabikir demişsin ya sen aldatirsan bence yanlış düşünüyorsun şeytan sana aşırı vesvese veriyor sanırım gelecek kaygısı su bu bos şeyler insanın nasıl ömrünün ecelinin gizli olduğu gibi riskida gizlidir yarının garantisi yokken gelecek kaygısı yaşamak ne kadar mantıklı ki güne bakmak lazım gün gün yaşamak lazım atalsr ne derdi yarına çıkarsak gibi lflari var yarın çıkacağımız in garantisi yokken fazla kafanı meşgul etme anı yaşa ikincisi karşıdaki kişi şunu yapabilir yapar vs bu soruları kendine artık sorma her insan hata yapar yapacakta yapmalida yapmazsa zaten sorun vardır
00 Yorumla
6 ay
Bu durumu her insan yaşıyor; gayet normal. Yazdıkların da çok doğru ve yerinde bir yazı.
👌🏻👏11 Yorumla- 6 ay
Çok teşekkür ederim. Keşke bunun bir çaresi olsa
Kişilik & Karakter konusunda 3,4b cevap paylaştı. Aşk meşk karşı cins konusunda pek kaygım yok daha farklı kaygılarım onlar beni yeteri kadar bunalıma sokuyor zaten
15 Yorumla- 6 ay
Senin kaygıların nedir yani söylemek istersen tabi
- 6 ay
Doğru sen anlatmayı sevmiyorsun. Saygı duyarım
- 6 ay
Eyvallah
Düşünmek için çok fazla boş vaktin var demek ki sana tavsiyem olabildince az boş vaktin olsun o zaman her şey yerine oturur.
11 Yorumla- 6 ay
Dolu olduğum zamanlar da olsa başını yastığa koyduğunda düşünecek bir zamanı oluyor herkesin
6 ayAşk konusunda hiç kaygı yaşamıyorum düzgün erkek yok ve ömrümün sonuna kadar bekar kalıcam bunu kabullendim başka dertlerim var
113 Yorumla- 6 ay
@tnnn55 erkek olsam düzgün kadın yok derdim çünkü o da yok
- 6 ay
Düzgün kadın var. Yok diyemez kimse. Kimse başkalarını bilemez ama herkes kendi içini bilir
- 6 ay
Etrafta düzgün kız yok kendime şaşırıyorum böyle temiz kalmama 23 yaşındayım kimseyi öpmedim bile temiz bir erkek bulamam artık bekarlığa mahkumum
- 6 ay
Sen temiz bir kızsan niye 1 tane bile temiz kız kalmadı diyosun? Kendinle çelişiyorsun yani
- 6 ay
Etrafımda yok çünkü kapalı arkadaşlarım bile garipler sevgili değiştiriyorlar habire
- 6 ay
@tnnn55 nası bulcam işte abi sıkıntı o hayatta bulamam
- 6 ay
Bunun kapalılıkla veya açıklıkla ilgisi yok. Karakterle ilgisi var.
- 6 ay
@tnnn55 güvenmek zaten zordur. Güvenilir insan sayısının da az olduğunu biliyoruz ama hiç yok değil yani var illa ki
- Kişilik & Karakter konusunda 496 cevap paylaştı.
6 ayAslında bizdeki sıkıntı şu , tövbe etmesi gereken biri hayatımıza girmek istiyordu.
Bizde onun tövbe etmesi için elimizden geleni yapıyoruz.
Yani ilişki de karşı tarafı düzeltmek ilişkiye yoğun bir tempo katar. Düzeltmek istediğin kişi seni çok yorar. Düzelmek isteyen biri kimsenin zoruyla veya ricasıyla düzelmez. Bu canından çok sevdiği biri olsa bile.
Bu değişim yürekten gelmeli.
İlişki düzeltmek için değil, tamamlamak için vardır.00 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 8,7b cevap paylaştı.
6 ayBu tür kaygılar her insanda olur. Olmayanlar ise gamsız insanlardır
110 Yorumla- 6 ay
Keşke gamsız bir insan olsaydım. Belki daha mutlu olurdum
- 6 ay
Gamsızlar mutluluk bilmez ki
- 6 ay
Çok düşünenler daha mutsuz ama
- 6 ay
Aslında mutsuz değil yorgunlar
- 6 ay
Bilmiyorum
- 6 ay
her şey olacağına varır
- 6 ay
Doğru orası öyle tabi
- 6 ay
O yüzden bunu hatırlamak çok önemli
- 6 ay
Haklısın. Teşekkür ederim
- 6 ay
Rica ederim ☺️
6 ayBenim çok gelecek kaygısı umutsuzluk çok var
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 3,1b cevap paylaştı.
6 ayİnsanın her zaman bir B planı olmalı bence, her konuda ihtimaller vardır
10 Yorumla
6 ayKaygıların çok normal ama umalım ki kaygılarının aksine neşe dolu geçen günlerin olsun hep olumsuz düşüncelere odaklanma derim ben
11 Yorumla- 6 ay
İnşallah dediğin gibi neşe dolu günlerimiz olur hep. Teşekkür ederim
- Kişilik & Karakter konusunda 1,8b cevap paylaştı.
6 ayBende senin gibi düşünüyorum ama şöyle düşün %80 sana uygunsa geri kalanı tevekkül
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 2,7b cevap paylaştı.
6 ayKötü deneyimler insanı bu düşüncelere sürüklüyor bunları yaşayan herkeste hemen hemen vardır bu tarz kaygılar bende de yok değil ama seninkinin dozu biraz yüksek üzerine fazla düşünüyorsun
00 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 498 cevap paylaştı. Dua et, gayret et ve Allah tevekkül et. Elinden geleni yaptıktan sonra tevekkül etmek en iyisi.
Ben de çok kafaya takıyorum bu dediklerim benim için de geçerli yani.00 YorumlaÇok düşünme delirirsin kendimden biliyorum, bugün varız yarın yokuz
12 Yorumla- 6 ay
Teşekkür ederim sağ olun. Adımın bir önemi yok. Paylasimlarimi beğendiğiniz için tekrar teşekkürler
- Kişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı.
6 ayEn güzel ve garanti çözüm tevekkül
11 Yorumla- 6 ay
Haklısınız
- Kişilik & Karakter konusunda 595 cevap paylaştı.
6 aySence çok fazla düşünmüyo musun
120 Yorumla- 6 ay
Evet çok fazla düşünüyorum ama elimde değil
- 6 ay
Bu kadar düşünme. Sana zarar bu durum. Bazen akışına bırakmak gerekir. Baş edemezsin.
- 6 ay
Bazı üzüntüleri yaşayınca akışına bırakmak zor oluyor
- 6 ay
Ne gibi mesela
- 6 ay
Yazdığım şeyler aslında
- 6 ay
Ama sen olabilecek şeyleri kafaya takıp dert ediyosun. Bunlar ihtimal sadece
- 6 ay
Bu korktuğum şeylerin bir kısmını yaşadığım için tekrar yasamaktan korkuyorum belki de
- 6 ay
Onu sordum aslında somut örnek? Ne yaşadın
- 6 ay
Hayal kirikligi
- 6 ay
Anladım. Bence toparlanman lazım. Böyle düşünerek sürekli bir melankoli halinde olursun
- 6 ay
Her zaman böyle değilim zaten de bu dönemde böyle çok düşünüyorum
- 6 ay
Çalışıyo musun iş manasında?
- 6 ay
Çalışıyordum. Şu an çalışmıyorum
- 6 ay
Keşke çalışıyo olsaydın iyi gelirdi sana
- 6 ay
Evet çalışınca daha iyi oluyor ama zihin yine de susmuyor
- 6 ay
:/ üzülme ya bu kadar. Bu hayatta her şey insan için. Acı da keder de hüzün de ama mutluluk da sevinç de.
- 6 ay
Haklısın da işte...
- 6 ay
Ben daha fazla başını şişirmiyim konuşmak anlatmak istersenn yazabilirsin her zaman. Kendine iyi bak
- 6 ay
Yok estağfurullah başım şişmedi ama ben tanımadığım kişilerle özelden konuşmuyorum teşekkür ederim. Sen de kendine iyi bak
- 6 ay
Nasıl istersen 😊
imtihan dunyasi. cok kurgulama kafanda, iyi niyetle is yap. istihareye yat.
01 Yorumla
6 ayboş ver
17 Yorumla- 6 ay
Boş ver demeyle boş verilebilse keşke
- 6 ay
En iyisi evlenmeyip günübirlik ilişki yapmak
- 6 ay
Başkaları kötü diye ahlakımı ayaklar altına alamam. Karakter bireyseldir
- 6 ay
Günübirlik ilişki de insanca bişey değildir
- 6 ay
Kime göre karakter? Bana göre normal , bi de başkasının iyi kötü dediğine göre mi yaşamak?
- 6 ay
Başkaları bozuk diye senin de buna bakarak bozulman mı karakter?
- 6 ay
Başkalarının bozukluğundan bana ne? Kendi istediğim gibi yaşayıp başkasının kötü bu yapma dediğine bakmadan kendi isteğime göre yaşarım
- Kişilik & Karakter konusunda 5b cevap paylaştı.
6 ayHerkes düşünüyor ama yazıya dökemiyor sadece
10 Yorumla boş ver hayatı
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler