Bu kaygıyı bi tek ben mi yaşıyorum?

Bazen çok düşünüyorum. Çok fazla şey düşünüyorum. Yaşadıklarımı düşünüyorum, sonra gelecek kaygılarımı düşünüyorum. Herkesin sorun yaşadığı konularda ben de sorun yaşıyorum. Mesela sevmek ve sevilmek konusunda. Bundan emin olmak konusunda. Telafisi olmayan hataların geri dönüşünüp olup olmaması konusunda mesela. Bazen dini değerlerden bahsediyorum burada. Sorular soruyorum evet ama Allah'ın tövbe ederse ben kulumu affederim dediği yerleri biz insanlar olarak affedemiyoruz bazen. Yalanları, sadakatsizliği affedemiyoruz mesela. Pişmanlık da duysa affedemiyoruz. Ya da affedenler vardır belki bilmiyorum ama ben affedemiyorum. Hatasız kul olmaz, kimse dört dörtlük değildir diyoruz ama insanlardan belki dört dörtlük olmalarını bekliyoruz. Bilmiyorum. Çok duygusal düşündüğüm bir dönemdeyim. Bazen de şunu düşünüyorum: Gelecekte biriyle tanışsak ve çok mutlu olacağımıza inanıp evlensek ve mutlu da olsak ama sonra o insan bize karşı yanlış yapabilir. Belki aldatabilir. Bunun garantisi de yok. Ya hayal kırıklığına uğrarsam diye bunu bile düşünüyorum. Çok kez hayal kırıklığına uğradığım için mi bunun kaygısını yaşıyorum bilmiyorum. Ya da birini çok sevseniz, o da sizi sevse ve evlenmeniz sonrasında onun sevgisi bitse ve sizden ayrılmak istese. Bunun da garantisi yok. Böyle bir kaygıyla hayat geçmez bunu da biliyorum ama bunları da düşünmeden edemiyorum. Sizin düşünceniz nedir?

Bu kaygıyı bi tek ben mi yaşıyorum?