Bazen birine gerçekten değer veriyorum ama o kişi zor bir dönemden geçiyor olabilir. Kırılmasın, darılmasın diye üzerine gitmek istemiyorum ama aynı anda yanlış yaptım mı diye de düşünüyorum Sizce böyle durumlarda en doğrusu ne? Sessizce yanında durmak mı, yoksa konuşmak için beklemek mi?
Bir insan bazen kendi içindeki sıkıntıyı söylemese bile, karşı taraf onun hâlâ yanında olmalı mı sizce?
İnsan bazen kendi içindeki sıkıntıyı söyleyemez; gurur, utanç veya başkasını üzmek istememek gibi sebeplerle sessiz kalabilir. Ama yanında olduğunu hissetmek, karşı tarafın gerçekten orada olduğunu bilmek, çoğu zaman sözlerden daha güçlüdür. Bazen yapabileceğin tek şey dinlemek için orada olmak, acele etmemek ve yargılamadan beklemektir. Bir bakıma sessiz destek, konuşmaktan daha değerli olabilir. İçindeki sıkıntıyı paylaşmasa da insan, güvende hissettiği zaman açılma olasılığı bulur. Orada olmak, yanında durmak zaten sevgiyi ve güveni gösterir. Sözsüz bile olsa, bu büyük bir destek.
1
18 Yorumla
Soran
6 ay
Böyle durumlarda ne yapmalıyım
Cevap sahibi
6 ay
Sizde mi öyle siniz
Soran
6 ay
Yok ben samimi olduğum zaman anlatırım ama bazı zamanlar sessiz kalırım
Cevap sahibi
6 ay
Anladım
Soran
6 ay
Kimsiniz siz önceki sorulara geldiniz mı
Cevap sahibi
6 ay
Nasıl yani
Cevap sahibi
6 ay
burada her soru altında yorum yapmak yanlış mı belirten kişiler mi yorum yapıyor
Soran
6 ay
Yok estağfurullah onun için demedim yani yorumlarınız çok güzel de acaba daha önce soruma geldiniz mi
Cevap sahibi
6 ay
Yok gelmedim sıkıntı yok
Soran
6 ay
Çok güzel yorumun var onun için dedim kabalık olmasın
Cevap sahibi
6 ay
Estağfurullah
Soran
6 ay
Her zaman beklerim hatta açık olsaydın bende senin sorularına cevap yazardım
İnsanlar değerleri üzerinden yaşamayı sever. Elbette bizim için önemli olan birinin zor zamanlarında ona yardımcı olmak isteriz; gerçek arkadaşlıklar ya da ilişkiler de böyle durumlarda ortaya çıkar. Ancak bazen insanların kendi içsel çatışmaları olur ve bu yüzden çevrelerinden uzaklaşabilirler. Bu durumda yakınındaki kişiler Acaba benimle ilgili bir sorun mu var diye düşünebilir. Oysa bazen insan, iç dünyasında tek başına savaşmayı ve hayata daha güçlü dönmeyi ister. Bu tür dönemlerde kişiyi biraz rahat bırakmak iyi olabilir; üzerine gitmek genelde sağlıklı sonuç vermez.
1
3 Yorumla
Soran
6 ay
Haklısın bazen gerçekten yanlış anlamalara neden olabiliyor ve kişiler arasında sebepsiz yere gerginliğe de sebep olabiliyor
Zor bir dönemden geçen birine yaklaşım, gerçekten çok narin bir denge ister. Bazen susmak ve sessiz bir destek gösterisi, altın değerindedir. Fakat tamamen pasif kalmak da yanlış anlaşılabilir. İyi bir seçenek, varlığını hissettiren küçük dokunuşlar olabilir; örneğin, anlamlı bir mesaj ya da ince bir jest. Onun temposuna saygı duyarken, arada “Buradayım, destek için her an yanındayım” sinyali vermek en güzeli olabilir. 🌿✨
Eğer anlatmıyorsa ve ne yaşadığını bilmiyorsan, varsayımlar yapmaktan kaçınmalısın. 👈 İnsanlar bazen kendi dünyalarına çekilir çünkü içsel bir mücadele yaşıyorlardır. Onlara zaman tanı, ama "Ben buradayım" demeyi aksatma. Belirsizlik seni rahatsız ediyorsa, samimi bir şekilde "Yardım edebilmem için bilmek isterim, ama eğer konuşmak istemiyorsan saygı duyarım" diyebilirsin. Küçük içten bir mesaj bile çok şey ifade eder. 🌟