Selam, Bu tarz durumlarda genellikle saygıyla dinlerim. Ancak dertlerini bana anlatırken tavsiyelerime de ne kader uyduğu veya uymaya çalıştığı yani onun da beni ne kader dinlediği burada çok önemli. Ben ona bir çözüm yolu sunarken o hala sürekli olarak ümitsizlikten bahsediyorsa benim fikrime hiç bir değer vermediğini gösterir. Bu sürekli böyle devam ediyorsa bir noktadan sonra sıkılırım evet. O kişiden değil, onun çabasızlığındam sıkılırım. Çünkü insan azmetmeli. Kendi hiç bir çaba göstermeyen bir insana ben asla yardımcı olamam. Boşuna uğraşmış olurum sadece.
Bir yere kadar insan idare edebiliyor. Sonuçta sevdiğin bir insansa derdini dinliyorsun. Yok eğer bu onun yaşam tarzı haline geldiyse ve bu tutumu ile senin yaşam enerjini de sömürüyorsa o zaman hiç bir çekilir tarafı yok bana göre.
Hatta mümkün mertebe muhatap bile olmak istemiyorum. Zaten herkesin bir derdi var. Bir de başkalarının derdinin yüklenmek çok mantıklı gelmiyor. O yüzden eğer oluru yoksa hemen terk ediyorum. Çünkü bu tür insanlar asla iflah olmaz.
demek ki beni yakın görmüş anlatıyor anlatmaya ihtiyacı var diye düşünürüm Ve çevremde bir çok arkadaşım bunu yapıyor ben herkesi sabırla dinler fikir veren bir adamım Arada bir sahi sen nasılsın diye soran olsa fena olmayacak ama herkes kendi derdine o kadar düşmüş ki beni düşünmüyorlar olsun:)
Dert dinleyerek kendi dertlerimi unutmak paha biçilemez bir şans bana göre
Bunalmam, aksine hoşuma gider bana anlatıyor olması. Gerçekten güveniyor ya da benimle konuşmak ona iyi geliyor ki sıkıntılarını paylaşıyor derim. Bugünlerde güvenip de problemlerini açıkça paylaşabileceğin birilerini bulmak o kadar zor ki. Güven verip güven almak lazım.
Var çevremde öyle negatif bir insan. Sürekli sorun, sürekli dert. Bir insanın hiç mi iyi günü olmaz🤦♀️Yoo kendikileri yetmiyormuş gibi bide kardeşinin de hayat hikayesini dinliyorum 😬😬😬 Gerçi artık sadece dinliyormuş gibi yapıyorum. 😂
Sadece 3-5 kişinin derdini dinlerim. Kayda değer bir şey ise. Burada da beni bilen bilir ki b. ktan bir dert ise yüzüne karşı söylerim, kendisine iletirim ve bana anlatma derim. Herkesin kendine göre derdi var falan demeyeceğim aslında bazı kişilerin derdi gerçekten eften püften. Benim için bazı konular osuruk sayılır. Çünkü yıllar önce onları aştım, geçtim, hayat sorumluluğuna girdim. Herkesi dinlemem.
Bir arkadasim var sürekli kavusamadigi kişiyi anlatır ona tavsiye vermek onun içini rahatlatmak benim hoşuma gidiyor , bana kimse bunu yapmamıştı çünkü benim derdimi dinleyen kimse olmadı bende elimden geldiğince çevremdekilere yardım ediyorum onlar da beni severler sözlerime kulak verirler böyle can kulağı ile dinlerler çok seviyorum o şekildeki tiplerini :)
Dert, keder sahibi bir insana, ışık tutmak lazım. Karanlıktaysa elinden tutup çıkarmak lazım onu oradan. Ben nerde derdi bulunan yalnız bir insan görsem gider yanına oturur onu açmaya çalışırım bir kitap gibi okumaya anlamaya özen gösteririm. Çünkü her insan hayatında mutlaka kritik dönemlere denk gelmiştir. Ona aslında yalnız olmadığını, o dertten sıkıntıdan muzdarip olan bir çok insanın varlığını gösterebilir hayatına yön vermesine yardımcı olabilirsiniz. Sevgiler ☘️
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
E yani doğal olarak.. en yakın arkadaşım da olsa sürekli bir şeylerden yakındığında dayanamam artık eski en yakın arkadaşım olur, derdi varsa dinleriz okey de sürekli sürekli de bir yere kadar ağlak insana tahammülum kalmadı artık dünyaya bi daha mı gelicez anam ya
2
6 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Yanlış anlaşılmasın bu arada zamanında çok dert dinledim çok çözüm ürettim hiçbir arkadaşım benim derdimi dinlemeye tenezzül etmediği için artık kafa yoramam böyle şeylere
Geç cevap veririm sadece dinler geçer inşallah falan gibi kısa şeyler yazarım mal değilse anlar herhalde (ciddi bir şey yoksa böyle bu arada o kadar gamsız olamadım)
Evet. Özellikle bir arkadaşım var sürekli sevgilisini anlatıyor. Bir buçuk iki saat konuşuyorum tavsiye veriyorum dinlemiyor bildiğini okuyor sonra yine gelip anlatıyor. Bir başka arkadaşımda sürekli akrabalarını anlatıyor ama sürekli. Başka konu konuşmuyoruz yani nerdeyse. Banane kızım senin akrabalarından diyesi geliyor insanın da arkadaş diye susuyoruz.
Bunaltır tabi. Sadece kendi derdi var gibi davranır. Karşındaki kişiyi dinlemez sadece anlatır. Bir halini, hatrını sormadan hemen anlatan bile var. Derdini anlatması bitince, bir bahane bulur, telefonu kapatır. Böyle varlıklara sinir oluyorum.
Hayır bunaltmıyor, severek dinliyorum ve anlamaya çalışıyorum. Onların yaşadıklarındaki dersleri alıp, hayatımda değer verdiğim kişilere karşı aynı hataları yapmamaya çalışıyorum.
Sürekli sızlanan insanlardan bunalırım. Kendi başının çaresine bakmayan, ilgi odağı, dikkat çekmek için sürekli ağlayan insanlarla ilgilenmek tarzım değil 😄
Önemsedigim insanları dinlemekten sıkılmam. Başımın üstünde yerleri var.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ya hayır aslında bi ölçüsü var aynı şeylerse ve yardım elimden gelmiyosa ettirmiyosa anlatmasında da bi amaç görmem ama aynı şeylerse hep uzun uzadıya kendini yerse bende bunlarım
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Evet bunaltır hatta bir süre sonra başım ağrımaya başlar. ben kendi dertlerimle kimseyi bunaltmam, bana da yapılmasını istemem
Bu dönemde artık kimse kimseye derdini anlatıp içini açamıyor çünkü arkadan bıçaklanma korkusu var ve bu yüzden beni yakın görmüşse elimden geldiği kadar yardım eder ve dinlerim.