Modern zaman kadınıyız, güçlü kadınız diyoruz. 🍃 Sahiplenilme isteği mi, yoksa aksiyon mu eksik anlamadım ben. 😄 Sizce bu maço sevdasının nedeni ne? 🖤

Modern zaman kadınıyız, güçlü kadınız diyoruz. 🍃 Sahiplenilme isteği mi, yoksa aksiyon mu eksik anlamadım ben. 😄 Sizce bu maço sevdasının nedeni ne? 🖤

Kötü erkek sevdası değil.
Neyin iyi neyin kötü olduğunu kabul etmek istememe sevdası demek daha doğru olacağı kanısındayım.
Çünkü kelimelerin tanımlarını değiştirildiği günden güne , kötü iyi ve iyi de kötü oldu.
Bu durumdan sonra her şey tepe taklak dolu dizgin ilerlemeye devam ediyor.
Şiddetin bile sevgi belirtisi tanımına sokulmasından sonra ,
Küfür etmek , hakaret etmek , yüzsüz davranmak bir özgüven belirtisi ilan edildikten sonra ,
Mahremin ne olduğunun yazılı kâğıtların buruşturulup bir kenara atılmasından sonra ,
Her erkeğe adam yerine konulmasından sonra bu günleri yaşamamak mucize olurdu.
İlişkiler bile siz diyin 3 , ben diyim 5 kişilik olmasından kimsenin zerre rahatsız olmamasından sonra neyin düzgün gitmesini bekliyoruz.
Düzgün adam kavramının tanımını veya düzgün kadın tanımını hala daha kişi kendini tanıyamamış , ne istediğinin farkında değilken hiç çekinmeden yapmaya çalışmaya devam ediyor.
Daha ne olması lazım diye düşünüyorum.
Daha ne olması lazım.
İnsanların durup ne yapıyorum diye düşünmesinin aklına gelmesi için.
Ayna sadece makyaj yapmak , diş fırçalamak , traş olmak , saça jole sürmek , saç taramak için kullanılan bir araç olduğunu mu zannediyorsunuz.
Galiba bizi yetiştirirken durumların buraya kadar geleceğini hiç düşünmemişler.
Bu durumdan rahatsız olduklarını her seferinde dile getiren insanların yaşadıklarından huzursuz ve mutsuz olduklarına zerre kadar inanmıyorum.
Çünkü bir insan hatayı bir defa yapar.
Bir kaç defa yapıyorsa o hata değil yanlıştır.
Hata bilmeden istenmeden yapılandır fakat yanlış bilerek isteyerek yapılandır.
Maalesef bundan rahatsız olup sesini çıkartmayanlarda , bundan rahatsız olmamalarına rağmen gelişen durumların sonucunda mutsuz olduklarını söyleyenlerin parmağı var.
Şuna gerçekten sonuna kadar inanıyorum.
Bir insan neyi hak ediyorsa , onu hayatına almaktan bir dakika bile tereddüt etmez.
Neyi hak ediyorsa onu yaşar.
Kimse kimseyle zorla birşeyi yaşayamaz.
Çok güzel bir söze denk geldim yıllar önce.
“Surete aldanan , hakikati ıskalar.”
Ve sonrasında şahsıma ait şu sözü yazdım.
“Bakmak , görmek değildir.”
Efendi, hacı hoca olunca “iyi erkek” oluyorlar diye bir kural mı var? Görünürde “bad boy” olan aşık olunca “iyi erkek” olamaz mı? Efenim lütfen kimse kusura bakmasın, ama ben bir kitabın kapağına göre yargılanmaması gerektiğini düşünüyorum. Okumadan karar vermek önyargıdan başka bir şey değildir. Nasıl ki “iyi erkek” dediğimiz mükemmel (izlenimi veren) aile babalarında aldatan, sugar daddy, dayakçı, gizli gay ve hatta pedofil bile çıkabiliyorsa, “bad boy”lar da mükemmel bir eş, harika bir baba olabiliyor. Günün sonunda kimse kimsenin içini bilmiyor, ama görünüşün aldatıcı olabileceğini hepiniz pekala biliyoruz 🤍🌸
Hani şu söz vardır ya: Ne insanlar gördüm…üstünde kıyafet yok, ne kıyafetler gördüm…içinde insan yok…….
Bence olay “kötü erkek” değil… Kadınların çoğu güçlü duranı seviyor ama bazen o güçle maço tavrı karıştırıp “bu sağlam duruyor galiba” diye düşünüyor… Meğer çocuk sadece tripten besleniyormuş. Modern kadın diyoruz ama içimizde hâlâ minik bir yer “beni sahiplensin ama abartmasın, korusun ama boğmasın” diye bağırıyor. Ama erkek milleti bazen bu ayarı tuzu kaçmış çorba gibi yapıyor. Yani ortada maço sevdası yok aslında;karizma sanılan şey çoğu zaman ego şovu çıkıyor, olay da orada patlıyor.
Kadın güçlü adam seviyor, kötü adam değil. Ama bazı erkekler o kadar rol kesiyor ki, Hollywood bile kıskanır.
Kötü erkek ve maço erkek aynı kefeye giremez. "Ben efendi bir erkeğim" diye prenses gibi davranan karşı cinsler türedi. Erkeğin tabii ki bir ağırlığı olacak, sevdiğini sevdiklerini sahiplenecek, koruyacak kollayacak.. ne bileyim hani kuyruğunu kıstırıp kaçan birini kim ne yapsın? Doğamız gereği bu böyle, güç seviyoruz karşı cinste, güçlü erkeğe maço deniyorsa 'maço' seviyoruz o zaman. Efendilik hayatın her alanında işe yaramıyor, hele ki bu devirde.
Nefretlik
Maçoluğunu bana yapmaya kalkmasın yeter 🤣
:D söyleriz
Sağol, cansın 🤍🌸
Bana maçoluk yapmaya kalkana şakasız hadım edeceğimi söyledim, bıraktı o işleri 🤣🤣
😈😆
Bu durum aslında karmaşık duygusal dinamiklerden kaynaklanıyor. "Kötü erkek" figürü genellikle özgüvenli, gizemli ve kontrolü elinde tutan bir profil çiziyor. Bazı kadınlar için bu, bilinçaltında güçlü koruyucu bir imaj olarak algılanabiliyor. 🖤 Aynı zamanda, bu tür ilişkiler heyecan ve macera duygusunu da tetikleyebiliyor.
Ancak, işler genelde çok da idealize edildiği gibi gitmiyor. Sağlıklı bir ilişki için dengede olan, hem güçlü hem de sevgi dolu kişilerle iletişim kurmak önemli. 🌟 Kendine dikkat eden ve sevgi dolu davranışlar sergileyen birini seçmek, uzun vadede daha tatmin edici bir sonuç verir. 😊
Ah işte, o "bad boy" rüzgarı değil mi? 😅 Kaç kişinin kalbini kırdı, kaç kişinin aklını karıştırdı. Gücün, kontrolün ve bazen o ufak tehlike hissinin çekiciliği işte! Ancak unutma, heyecan kadar empati ve sevgi de önemli. 🖤 Maceralardan tat almak güzel ama sağlıklı bir liman bulmak çok daha huzurlu. Yani o "bad boy" modasının bir derin nefes alın, bir düşünün. 😉
Cevap
32Cevap
Kötü tavırları olan bir erkeğe ilgi duyan kadınların genelde çocukluk travması oluyor
Baba meseleleri diyolar ya hani, olabilir bence.
Kesinlikle
Liseli çağlarda seçiyor ergen kızların bir numaralı tercihi kötü çocuklar.
Tercih meselesi canım, ben sevmem öyle birini
Beyinsiz oldukları için..
Badboyların allah cezasını vermesin. Geçen gün bir yerden geçiyordum bi ton sözde sanatçının fotosunu yapıştırmışlar konserleri varmış. Ben onları yasaklı maddeden firari sandım🫠
Yani diyeceğim şu ki sadece kızlar değil erkeklerde böyle bad boyları seviyor hatta kalabalık bir grup toplanıp bunların şarkılarını dinlemek için üstüne para ödüyor. Kötü insan değiliz diye kaybediyoruz galibasıı
Valla ya. Neyse biz sefodan devammm
A aaa ayıp tüm şarkılarını ezberliyorsun hemen. Konsere götürücem seni
Aslında bu durum sadece kızlarda yok bu durum erkeklerde de var kendini aşağılayan kendini küçük gören veya demediği kalmayan kadının peşinde koşuyorlar Ne bileyim bu insanlar Bence sevgisiz olduğunu düşünüyorum ya da o kişilerin ona gerçekten sevgi gösterdiklerini sırf yalnız kalmamak için bu gurursuzluğa katlandıklarını düşünüyorum ama ben katlanmazdım
Kadınların adam etmeye çalışma huyu başlarına bela açıyor bana göre. Bakınca adamın sözlerinden, tipinden, giyiminden, tarzından bela olduğunu belli eden onlarca şey anlaşılıyor, ama gel bunu o kadına/kıza anlat. Böyle anlatmaya çalışınca da kaba/hadsiz oluyoruz. Dışarıdan bakınca da onu istiyoruz falan sanır, amaç objektif ve yararlı yorumlar ile yardımcı olmak. Görünen köyü göremediği için göstermeye çalışmak ama nafile yazık oluyor. Eğitimin her türlüsü lazım, eş seçmeyi bilmeyen çok insan var maalesef ki bu çoğunun hayatına mal oluyor...
Çocukken eksik sevildikleri için benzer bir dinamiği yaratıp tamamlama ihtiyaçları oluyor. O yoğun duyguları aşk sanıyorlar, toksik bile olsa bağımlısı oluyorlar. Sahiplenilme isteği ve macera arayışı da var tabii. Bir de üstüne dark romance kitapları okuyorlarsa… 😒
Ben sevmem efendi medeni yerine göre davranan biri olmalı. Gevşek olmaması lazım hemde çok otoriterde olmayacak maço erkeğe bende kafa tutarım. Tamam yanımız da aslan gezdirmeyi severiz de bu demek değil kaba maço olacak
Güçlü ve koruyup kolluyorsa biraz ondan. Bazı kızları kötü davranarak kendine çekersin. Boşveriyor, egoları kırıyor oda onun peşinde dolanıyorsa psikolojisi harbiden bozuktur. Bağlanma stilleri çok farklı. Melek gibi kızlar bile bence yetiştirilme tarzından dolayı böyle tiplere uyumlanıyor
Güçlü bir kadın bu tarz durumlar içerisine sokmaz kendini.
Erkek biraz saf aslında, kadınlar uyanık oluyor bazen ve vicdan yapan kadın olunca da erkek inanıyor. Çünkü kadın sadece benim derdimle ilgilen senin sorunlarin senin diyor. Kadınların pek sabri yok. Herkes değil tabi. Erkek o sorunlarla ilgilenince de bağlanıyor. şu an farkettim yazarken ne tuhafmisiz biz ya 😂
Salon erkegi birisinin kadina siddet uyguladigi bir vaka ile karsilasmadim ama kac tane genc kizin keko sevgilileri tarafindan öldürüldüğünü defaatle gördüm. Mesela bildigim en son Hilal Özdemir öldürüldü. birtakım kişiler güzellemeler ile kitabi kapağına göre yargılamamak gerekir diyor. İnsan dedigimiz hal ve davranisi olan giyiminden konusmasindan aurasindan vs karakter analizi yapilabilecek bir canliyi böyle bir örnek ile aciklamak tek cümleyle akıl tutulmasıdır. Elbette centilmen erkeklerin hepsi düzgündür denilemez ancak maçolara kıyasla en güvenilir erkektir net. Birey yaşamı boyunca edindigi tecrubeler dahil hisleri ile karşıdakinin nasil biri oldugunu anlayabilir. Anladıkları halde Ümitcan Uygun gibi tipleri tercih edenlerde pişmanlıklarını mezarına gelen ailesine söylüyor ama duyan kim?
Baba teması. Babalarına benzer erkeklere eğilimli oluyorlar bence. Çünkü onlardan yana sevgi eksikliği yaşadığı için ➡ bu tarz adamlardan takdir kazanmak 🏆 kadınlar için ➡ ödül sayılıyor. 🌸
Evet 😄
İyisini görene kadar , en iyisi o zannettim hep 🤦🏻
Evet de , o benden kurtulamamış hala ne olacak bu iş , hep ellerimde çiçekler kapında sırılsıklam modunda 😀🤦🏻
Ayrı bir iğrenç 😀
Çalıyor, zahmet edip kalkıp bakıyorsun ama yok , varlığı ile yokluğu ayrı dert😀
İyi oldu canım, senin derdinden tutuşmuştum der Kemal Sunal'ın filmindeki gibi 😀
Yansıııınnnn 😀
Maçodan uzak duruyorum evlendiğim adam tam maço çıktı şansıma
Sen buradaki en zeki insansın, hep güçlü kal. Tamam mi 🩷
Bence kötü erkek sevdası biraz heyecan biraz da yanlış özgüven algısından geliyor çünkü bazı kızlar güçlü duran mesafeli olan adamı daha çekici sanıyor ama aslında olay tamamen duygusal açlık ve adrenalin arayışı sağlıklı bir şey değil çoğu zaman da üzülmekle bitiyor insanın yanında kendini güvende ve değerli hissetmesi daha önemli ama bazen kalp mantığı susturuyor işte sonra da ders olarak geri dönüyor
👏👏
Aslında bunun kökü, evrimsel psikolojinin soğuk gerçeğinde yatıyor. Hayatta kalma, kadını ve ondan doğacak çocuğu koruyup besleyebilme dürtüsü… Bunlar öyle romantik süslerle açıklanacak şeyler değil ne yazık ki türün devamlılığı için beyne kazınmış içgüdüsel programlar. Bu davranış biçimde tamamen biyolojik zorunluluğun gölgesinde şekilleniyor.
Yetiştirilme tarzı bunda etkili. Arkadaş çevresi de keza öyle. 3 kişilik bir kız grubu düşünün. 2 si maço gözüken tırrek tiplerle beraber olsun, diğer 1 i gidip efendi kendi halinde birisiyle biraz zor beraber olur. Diğer 2 arkadaşı tarafından dışlanmamak için o da kendisine gider tırrek bulur. Sigaraya başlamak gibi bir bakıma.
Geçen seneye kadar yanıma iki kız kankamı alırdım tüm hatunlar bakar hatta sosyal medyadan bulup eklerlerdi. Şimdi iş nedeniyle bu ortamım kalmadı Çevremde dişi sinek dahi yok. Hiçbir hatun bakmıyor. Resimlerime beğeni gelmiyor. Ne zaman kızlarla foto koysam istekler yıkılır. Özetle Çapkın adamlar değer görmekte maalesef.
aksiyon ariyolar herhalde ya da ölmeyi bayılmak saniyorlar, aklı olan kötü erkeklere sevdalı olmaz. bunlar yüzünden o erkeklerde yüz buluyo daha fazla kötü oluyo kendilerini bisey saniyolar
Bence aileden geliyor biraz. Öyle bir babanın evladı çünkü. Rol model olarak gördüğü erkek çeşidi maçodan öteye geçmiyor.
Kötü erkekler genelde daha cüretkâr, cesur ve özgüvenli oluyorlar. O yüzden de kızlar onlara daha çok çekiliyor
sert birinde korunaklik goruyor, ya da toplumun dayattigi "has erkek" kalibina uydugunu dusunup onu tercih ediyor olabilir
Çünkü ne istediğini bilmeyenler anormal olanları sever
Centilmen iyi erkolar dururken kaba sapa kendini bir halt sanan ne olduğu belli olmayan erkeklerden hoşlanan kizceler iyi misiniz siz ya
Efendi erkekler gerçeğin aksine ezik sanılır da ondan
Bunun nedeni henüz çözülemedi. Halk arasında mazoşist deniyor bu duruma
Zaten herkes kadın düşmanı olmuş hâlâ saçma sapan sorular soruyorsunuz bi bitmediniz ya
Alt ve orta-alt sınıf kadınlardaki kötü erkek sevdası diye düzeltelim. Bence bu sınıfsal bi eğilim
Eskilerde karaktere davranışlara önem verirlermiş adamlığa daha sonraki yakın zamanlarda tipe önem verirlerdi Günümüzdeyse maddi durumu iyi Z*ubbe şımarık olmasına önem veriyorlar İlerleyen yıllarda hangi evreye geçeceğiz merak konusu. d
Her zaman efendi olanı severim
Kötü , serseri erkekler ile takılıp evlenecekleri zaman efendi erkek istemeleri
İyi erkek de mi varmış
🤣🤣 hayali bile güzel değil mi 👻
Hissi olarak Boşlukta olduklarında ilk gelene ya da gördüklerine Evet dedikleri için.
Yani aceleyle karar veriyorlar.
Eeee kotu erkekleri kim iyi erkek olarak değiştirecek:)
Sence bunu herhangi bir kadın anlayabilir mi :))))
Ben ona emek verdim diyecek :)
:))) hic inandırıcı değil
Ayrica kotu erkek ile maco erkegin hic bir benzerliği olamaz :)
Neyse ki lezbiyenim. Böyle dertlerim yok. Paylaşın aranızda iyi kötü erkoları😂
Benim ilişki de öyle bir durum yok siz kendi hallerinize yanın bacım😂
Muuah✨🌸
Yoo kötü erkek sevmem ben
Maço değil de en azından prensesmiş gibi hissettirmedikleri için bad boy a kayıyoruz
Deveye diken insana düt yaranır dönemi bu dönem ondandır.
Aklı başında olan düzgün adam sever Kendi düşüncem
Herkesin tercihi kötü erkek kötü kız diye bir şey yoktur biri gelir Çakar gider zevkini alır biri gelir sevkini alır gider Artık kimsin Neyi tercih ediyorsa eder
Yoo ben kötü erkek sevmem tam tersi hatta
Benden uzak olsunlar da kim severse sevsin
Çekici geliyor demekki
Seviyoruz kalbimizi kırdırmayı.
İlkel dürtüler asla değişmez.
Valla hiç bilmiyorum ya çok çekici geliyorlar😄
Kötü erkekler hep onlar için iyidir.
Acı veren seviliyor, anlamsız bir şekilde..
Aklı başında olmayanlar için geçerli ya
Kisisel tercih
psikoloji bozukluğu
Ateşli köpek olduğumuzdan..
Beyni kullanma konusunda zorlaniyorlar
Kendilerine sormak lazım
Erkeklerin prensesleşmesi
Bize rahat batıyor
Bilmem bende yok
Benimde anlamadığım çözemediğim bir konu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?