Senin için yaş, sadece geçen yıllar mı… yoksa insanın değişerek, öğrenerek ilerlediği o doğal süreç mi? Gerçekten ne ifade ediyor?

Senin için yaş, sadece geçen yıllar mı… yoksa insanın değişerek, öğrenerek ilerlediği o doğal süreç mi? Gerçekten ne ifade ediyor?

Önceden ilerledikçe bir endişe oluyordu ama artık bu ilerlemeyi kabul ettim. Yaş benim için sadece sayıdan ibaret. Önemli olan ne yaşadığım, nasıl yaşadığım
Yazlarımdan eksiliyor ☀️ sadece ahaha geçen yıllar umrumda bile değil üzerine düşünmüyorum bile ve düşünmedikçe hatırlamıyorum. Her sene değil her gün yeni bir şey öğreniyorum ve öğrenmek istiyorum bu yüzden kapabildiğim sürece kapmak istiyorum bilgiyi, kendimi.
Yani bu depoladığım verilerin işe yarayıp yaramamasıda çok önemli değil. Örneğin en güzeli bu site. Buraya 25 yaşıma kadar edindiğim tecrübeyi bakış açısını paylaşmak çok güzel benim açımdan. Yaş almak tecrübelerini başkalarıyla paylaşmaktan geçer, e boşuna mı yaşıyoruz o kadar anı 😜
Eline sağlık be arkideş :)) sonu şey gibi olmuş böyle :D https://www.youtube.com/shorts/zIQYPTCBCA0
Ahahah evet 🤣
Bence yaş sadece bir sayı ve gerçek değeri çok sınırlı çünkü olgunluk, deneyim ve bakış açısı yaşla değil yaşadığın hayatla ölçülüyor bazı gençler çok bilge olabilir bazı yetişkinler hala tecrübesiz hissedebilir yaş kronolojik bir bilgi verir ama insanın kim olduğunu, ne kadar olgun veya deneyimli olduğunu göstermez aslında yaş sadece resmi bir veri gibi, asıl önemli olan senin ne öğrendiğin ve nasıl yaşadığın
Bence önemli olan yaş değil, edinilen tecrübeler veya düşünceler. Bazen yaş yalnızca sayıdan ibaret oluyor, geçen yıllar değil de bu yıllarda insanın hayatı biraz daha anlaması, yaşaması, bilip görmesini ifade ediyor bence.
🙃
Teşekkür ederim eic için 🙃
Yaş benim için aslında bir sayıdan çok, alınan derslerin, hataların, kazançların ve kayıpların toplamı gibi. İnsan her yıl hem değişiyor hem de billurlaşıyor aslında. Ruhunun olgunlaşma serüveni gibi düşün. Yaş, aynı zamanda kendimizi daha iyi tanıma ve hayatta ne istediğimizi keşfetme yolculuğumuzun bir aynası bence. 🌿✨
Cevap
19Cevap
Yaş benim için sadece tecrübenin km sayacı. Önemli olan kaç yaşında olduğun değil, o yaşta kim olduğun.
:)) 💫
Kemik yaşı değil, ruh yaşı önemlidir.
bir anlam ifade etmiyor.
Gerçekten de her yaşın ayrı bir güzelliği var. Zaman geçtıkçe büyümek kelimesinin sadece fiziksel değil, ruhsal bir süreç olduğunu daha iyi anlıyorum. Yaş aldıkça hem kendimi hem insanları daha iyi okuyorum sanki bazı şeyleri de geride bırakmayı, bazılarını daha çok sevmeyi öğreniyorum. O yüzden benim için yaş dönüşüm, bilgelik ve kendinj daha yakından tanıma demek.
Benim için yaş yaşanmışlıklar ve öğrendiklerimizle geçen süreç. Küçük yaşta çok fazla şey yaşayıp büyük bir beyne sahip olmakla, sırf yaşlı olup cahil olduğu halde insanlardan saygı beklemek de bir tutulamaz. İnsan hissettiği yaştadır diyecek kadar naif de değilim. Belki öğrenci olabilmek için yaşın çok önemi olmayabilir (gelişime açık olduktan sonra) ama ikili ilişkilerde 5-10 yaş bile kuşak çatışmasına sebep olabilir.
Yaş hiçbir şeyi değiştirmez bi insanın özü neyse odur bi insn yedisinde neyse yetmişinde de odur
Can çıkar hıy çıkmaz demişler çok doğru
Tabi büyü yapılmayla yanılsama olmadıysa
İşte zaten özünde varsa geliştirirsin özünde yoksa seni dünyanın en iyi eğitim kurumlarına gönderisnler nafile
Hayat yolunda çıktığımız merdivenin basamakları. Her bir basamakla tecrüne adı altında yeni şeyler deneyimleriz.
☺️
Yaş sadece bir rakamdır beraberinde ise maddi ve manevi gelişim, dönüşüm, zenginlik.
Her gün, her yaş bir tecrübe ve yeni şeyler öğrenme ki için bir alan.
Yaş sona yaklaşılan her bir adım gibi geliyor bana, geri sayımın ileri hali gibi
Otomatik frenleme var tırlarda genelde çarpamadan durur sanırım 🤣🤣
https://youtu.be/LolBVIOfziM?si=f9mZXtSebr0kmvS8
aklıma bu sahne geldi 🤣🤣 aman bir şey olmasın zaten
Açıkçası hiçbir şey ifade etmiyor.. Etmediğini de ysqdikcq görüyorum.. Depresif yorgun umutsuz benden 25 yıl genç qdslae kadınlar.. Yasin bir önemi olmadığını anlıyorsun :))
Yaş, kaybetmeyle orantılı olmayı ifade ediyor bana. Zaman geçtikçe üzülüyor, kaybediyoruz her anlamda.
Tecrübe deneyim birikim anı ve kaliteli yaşama doğru ilerleme ifade ediyor
Pek bir şey ifade etmiyor önemli olan kafa yapısı
Benim için sadece bir sayı. İnsanın ne yaşadığı önemli olan.
Geçen yıllar..
Sadece yaş değişiyor Sadece resmi kurumlarda geçerli olan yaşım şimdilik 49 ama ruh yaşım 18
yaş konusu çok kafama yatan bir şey değil.
Yaşlanma meselesi bence. Ha bir taraftan da olgunkaşıyorsun.
Hiçbir şey. Ruhsal olgunluk daha değerli 🎗
Çoğalan dertleri
Yaş deyince aklıma sadece tecrübe geliyor
Tecrübedir sayıdır
Sadece 2 basamaklı 1 sayı.
hayattan ders almasını bilen için tecrübe
Yaş demek hayat tecrübesi demektir
Tecrübeyi ifade ediyor.
Gelişimi. Ne derler "akıl yaşta değil, baştadır".
Sadece sayı yaş bana göre
Chibs. Pek birsey ifade etmiyor ya
Bu adam marianin sevgilisi değil mi
sadece bi raKKam
Fiziksel özelikleri
Sayı sadece
Deneyim
Yaş önemli
Yaşanmışlik
Tecrübe
Hiç.
Sadece sayı