بسم الله
Neden ve nasıl? Cevap veren aklınız mı kalbiniz mi?

Sorularım çoğaldıkça sükunetim ağırlaşıyor
Kaçıp gidesim bir avuç toprakla derinlerde kaybolasım geliyor
Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz
بسم الله
Neden ve nasıl? Cevap veren aklınız mı kalbiniz mi?

Sorularım çoğaldıkça sükunetim ağırlaşıyor
Kaçıp gidesim bir avuç toprakla derinlerde kaybolasım geliyor
Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz
Bi öyleli bi böyleli davranan insanlar için mümkün hem mutlu olursun seversin bir huyunu hem de yaptığı kötü bir şey gelir aklına kızarsın ama insan aynı anda birden fazla duygunun ve düşüncenin hücumuna uğrayınca delirmeye başlıyor, sıyırmamak elimizde mi skdk
Zor ya zor bide duyguları uçlarda yaşayan delirmeye müsait biriysen -misal ben- dur durabilirsen düşünmeden kaybolmadan fhgjfh
Evet uçlarda yaşıyorumkendimi dövmek istyorum skdkskf
Hem sevmek hem dövmek, hem ağlamak hem gülmek 🤝 görevimiss bkhjvg
🥹🥹🥹
Benim için öfke ve sevgi aynı kalpte barınabilir, çünkü kalp bir bütün ve duygularımın çoğu birbirine bağlı. Sevgiyle bağlandığım birine karşı kırgınlık hissettiğimde, öfke de doğabiliyor; ama bu öfke, sevginin yokluğu değil, onu koruma ya da yanlış anlaşılmaları düzeltme çabasıyla ortaya çıkıyor. Yani ben aklımla değil, kalbimle hissediyorum bunu; öfke, sevginin gölgesinde bir uyarı gibi, “Şuna dikkat et, bunu yanlış yapma” diyen bir ses oluyor. Ben bazen kalbimle karar veriyorum, bazen aklımı devreye sokuyorum; ama çoğu zaman öfkeyi yönetebilmem, sevgiye yer açabilmem aklımla değil, kalbimle mümkün oluyor. Öfke gelip geçiyor, sevgi ise kök salıyor. Benim için bu ikisi çatışan değil, birbirini tamamlayan duygular; öfke sevgiye zarar vermesin diye onu fark ediyor ve sevgi, öfkenin yıkıcı olmamasını sağlıyor. Yani evet, ben inanıyorum ki öfke ve sevgi aynı kalpte barınabilir, yeter ki ben ikisini de fark edebileyim ve kalbimi yönlendirebileyim.
tüm duygular aynı kalptedir
Peki aynı anda duyulabilir mi sizce bu iki duygu?
evet birine hem çok öfkeli olup hem de içten içe sevebiliriz
Bu durumda adaletli olmak mümkün mü, nasıl?
hangi duygu ağır basarsa artık
Öfke ve sevgi aynı kalpte barınabilir, çünkü bu ikisi insana ait doğal duygular. Bir tarafın sevgiyle dolup taşarken, diğer yanda yaşanmışlıklardan kaynaklanan kırgınlık ya da öfke barınabilir. Bu dengeyi sağlamak için ise en önemlisi kendine dürüst olmak. Kalbini sorgularken hem aklını hem duygularını dinle, çünkü ikisi bir bütündür. Zamanla, derinlerde kaybolma isteği yerini sükûnete bırakabilir. 🍃
Cevap
1Cevap
Evet, çünkü insan kalbi çelişkileri aynı anda taşıyabilecek kadar derindir.
İkilem de kalmak gibi sanki aramızda hem bir çekim hem gerilim var ama sevgi her yerimi kaplasın isterim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?