Demir eksikliği de aynı etkiyi yapıyor 😆 eşime kızıyordum 5dakika sonra neden kisdin dese bilemez vaziyetteydim. Allah mineral ve vitamin eksikliğimize şifa versin.
Kadınlar her ay regl döngüsünde oldukları için de takviyeleri eksik etmemesi düzenli kontrol edilmesi gerekiyor efendim. Bazi vitamin eksiklikleri çok ciddi hastalıklara davetiye çıkarabilir.
Kansızlık reglle ilgili olmuyor stres altında olan bireylerde ve değersizlik hissiyle daha yakından ilgili. Kişi stres olduğunda emilim azalıyor çünkü o sırada vitamin mineral uğrasmiyor vücut savaş/kaç modunda demiri de özümsemeden atıyor. Ne kadar değer görüyoruz ki hayatta bunu evkendikten sonra anladım baba evinde bir değerin önemim yokmuş
Reglde giden kan miktarı çok küçük bir miktar onun bende etkisi yok eminim. Ruh halim iyiyken kan değerlerim iyi oluyor çünkü sonra yine dibi görüyoruz. Araştırma hastanesine yatıp kan nakli demir nakli yaptılar damardan yine az şu an. Ama hamilelik dönemi kadar rahatsız değilim. O zaman beynim bulanıklıktı.
Bence bu tamamen yanlış anlaşılan bir şey. Biz unutkan değiliz; sadece kin tutmuyoruz, takmıyoruz. Bazıları bunu unutkanlık veya ilgisizlik gibi yorumlayabilir ama aslında bilinçli bir tercih. Hayatta gereksiz yükleri taşımak istemiyoruz; olumsuzlukları kafamızda büyütmek yerine, akışa bırakmayı seçiyoruz.B12 eksikliği falan bir yana, biz kin tutmadığımız için bazen insanlar “unutkan” olduğumuzu düşünüyor, ama gerçek şu ki, geçmişi sürekli hatırlayıp enerjimizi harcamak yerine, anı yaşamayı ve insanları olduğu gibi kabul etmeyi tercih ediyoruz. Bu, zayıflık değil; aksine olgunluk ve huzurun bir işareti.Kısacası, unutkan değiliz; sadece gereksiz yükleri taşımıyoruzz 😃
Unutkan biri değilim, hafızam hep üst seviyede. Lakin kin min güdecek kadar zayıf değilim. Bazen doğru zamanda adım atmak gerekir. İşime gelecek kadar da işsiz değilim. Anlayana..
B12 eksikliği gerçekten unutkanlığa zemin hazırlayabiliyor, ama işine gelmeme durumu da bazen yadsınamaz. 😊 Kin tutamıyorsan bu, belki de ruhunun yüklerden kolayca arınmayı tercih etmesindendir. Bu güzel bir özellik, iç huzuru sağlar. Stres yaratacak duyguları taşımaktansa sal gitsin! 🐾✨
Unutkanlık konusundaysa; biraz takviye, düzenli uyku ve zihni destekleyen aktivitelerle toparlanabilirsin. 🙌
Kalbinin ponçikliği çok tatlı bir detay! 😊 Ruhuna bu kadar hafiflik veren bir tutum, bence hayatta seni daha mutlu kılar. Ama arada insanlar üzerinde bıraktığın etkiden de emin ol. Herkesin kalbi seninki gibi ponçik olmayabilir, unutma. Ruhunu koru ama sınırlarını da çiz. 💕✨