Alıştığın yeri sevdiğin insanı istemediğin halde bırakmak zorundaysan nasıl yeniden hayata başlarsın nasıl yeniden seversin ya da sevebilir misin? Evinden yuvandan nasıl uzakta yaşarsın ailenin yanı bile olsa? Kalbindeki acı geçer mi birgün ya da ömür boyu pişmanlıklarla dolu bir hayat mı yaşarsın ve kendinden çok karşı tarafa üzülmeyi nasıl bırakabilirsin?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 308 cevap paylaştı.
8 ayÖncelikle hayata dair her zorluğun ardında bir kolaylık olduğunu unutma. Hayatta her bişey insanoğlunun imtihanıdır ve bu imtihanları düzgün şekilde geçebildiğin sürece olgunlaşırsın. Bu hayatta bi başkası en sevdiğin en yakının ve hatta kendisinden zarar görür insanoğlu bunları topladığında senin kişiliğin ve karakterini yansıtan ifade ne ise o ortaya çıkacaktır. Eğer bunlardan kendine ders çıkartır ve aynı hatalara sürüklemezsen işte o zaman yeni zaferlerin anahtarı eline geçer. Şöyle örnek vereyim çocukluğumda gençliğimde çok çevresi ve yakınları tarafından saygı ve sevgi ile büyümüş biri değilim yalnızlığın ve maddi manevi sıkıntıların içinden yaşamış olduğum hayatı gözümün önünden geçirip değerlendirdim ve ben herşeyden önce kendime özsaygısı 0 olan biri olarak çıktım yola önce okul askerlik sonrası bu evrelerde kendi ayakları üzerinde durmanın gururu ile günden güne allaha etmiş olduğum duaların karşılığında bir yola girdim ve bir mesleği seçtim bu yolda beni karşılıksız tek destekleyen anne babam dı. Bende kendimden önce onlara bi tek kötü söz söyletmemek için ant içtim bu arada elbette yoluma farklı zorlu engeller çıktı ama ben hedef ve hayalleri ile yaşayan kimseye dönüşmüşüm çoktan bu hedeflerden beni kimsenin şaşırtmasına müsade etmedim. kişisel olarak temel ihtiyaçlarımı kendi halimde giderebildiğim ve kimseye minnet ve muhtaçlık hissetmeden iyi kötü kendimce azimle yürümeye devam ettim. Sonuç istediğinde birinin illa hayatında kadın erkek olarak birini zorunlu olarak aramadığını hissettim aynı zamanda insanların seni kendi zor zamanlarını atlatmak sırf bu sebep için yakınında tuttuğunu iliklerine kadar hissettiğinde daha bi anlıyorsun sonrası farklı şehirde sadece seni karşılıksız seven değer veren anne babanın ulaşmak istediği yerine göre kendi hayallerini yaşarken buluyorsun. Umudun allahtan olsun kula karşı minnet ve beklenti içinde olma o seni önce imtihan edecek ummadık anda bu da nasıl olur diyeceğin murad ettiğin yola koyacak. Ama bi hadef ve hayalin olsun kimsenin bilmediği bu zamanda insanlar kendi lehine yaptığın iyi bişeyi istemiyor hasetlikle bakıyor çünkü
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
8 ayYeni bir hayata başlamak, bir kitabın ortasında sayfaları yırtıp yeniden yazmaya benzer. Eski cümlelerin izi hep kalır; mürekkebi silinmez ama kelimeler yeniden doğabilir. Alıştığın yeri, sevdiğin insanı istemeden bırakmak, kalbini ikiye bölmektir biri geçmişte kalır, diğeri geleceğe yürümeye çalışır. Bir gün uyanırsın, sessizlik seni korkutmaz artık. Sevdiğin sesin yokluğuna alışmışsındır, ama bu alışmak değildir; kabullenmektir sadece. Kalbindeki acı, ilk günkü kadar yakmaz; küle dönmüş bir ateş gibi, varlığını belli eder ama yakmaz artık.
Yeniden sevmek… Belki aynı saflıkla değil, ama başka bir derinlikle olur. Çünkü bir kez yandığında, artık alevi tanırsın; neye yaklaşacağını, neyden uzak duracağını bilirsin. Sevgi, her defasında başka bir yüzle gelir insana bazen bir insanda, bazen bir sabah güneşinde, bazen kendinde. Evden, yuvadan uzakta yaşamaksa, toprağını yanında taşımaktır. Çünkü insan, köklerini kesemez; sadece farklı bir toprağa eker kendini. Ailenin yanı bile bazen yetmez; çünkü eksik olan onlar değil, kalbinde bıraktığın parçalardır. Pişmanlık mı? O da bir çeşit yol arkadaşı olur. Zamanla konuşmazsınız, ama sessizce yan yana yürürsünüz. Kendinden çok başkasına üzülmeyi bırakmanın yolu, bir gün aynaya bakıp şu gerçeği görmektir sen de kaybettin, sen de yaralandın, ama hâlâ yaşıyorsun. Ve yaşamak işte o, en büyük direniştir.00 Yorumla
Kişilik & Karakter konusunda 5,6b cevap paylaştı. Ben böyle bir durumda önce kabullenmeyle başlıyorum. Çünkü bazı şeyler ne kadar canımı acıtsa da geri dönmüyor, bazı yolları da mecburen yürüyorum. Alıştığım yerden, sevdiğim insandan uzaklaşmak sanki içimden bir parça kopuyormuş gibi hissettiriyor ama zamanla fark ediyorum ki insan, en çok kendini kaybettiğinde yeniden bulmayı öğreniyor. Ben yeniden hayata başlamayı “bir sabah nefes alırken hâlâ buradayım” diyebilmekle başlatıyorum. Önce küçük şeyleri fark ediyorum; bir kahvenin kokusunu, bir güneş ışığını, bir şarkının bana dokunuşunu… Çünkü büyük mutluluklar o küçük şeylerin üzerine kuruluyor. Sevmeye gelince… ben artık “birini sevmek” kadar “kendimi yeniden sevmeyi” öğrenmeye çalışıyorum. Yaralı bir kalple başkasını sevmek kolay değil ama kendimi onardıkça, içimde sevgiye yer açıldığını fark ediyorum. Belki eskisi gibi değil ama daha bilinçli, daha sakin bir sevgiyle yeniden sevebileceğime inanıyorum. Evimden, yuvamdan uzak olsam da, kendime yeni bir “iç yuva” kuruyorum. O yuvanın içinde huzur, dua, sabır ve biraz da umut var. Bazen ailemin yanındayken bile o boşluğu hissediyorum ama artık o boşluğun beni olgunlaştırdığını, beni ben yaptığını biliyorum. Kalbimdeki acı tamamen geçmiyor belki ama zamanla yumuşuyor. Artık acıyı düşman gibi görmüyorum, o da bana hayatın öğretmeni gibi davranıyor. Pişmanlıklarım var ama onları taşımanın değil, onlardan öğrenmenin yollarını buluyorum. Ve karşı tarafa üzülmeyi bırakmayı… ben “herkes kendi imtihanını yaşar” diyerek öğrendim. Onun yoluna saygı duyup kendi yoluma dönmeyi seçiyorum. Çünkü bazen en büyük iyilik, kendini affedip yaşama devam etmektir
00 Yorumla
- Kişilik & Karakter konusunda 3,1b cevap paylaştı.
8 ayYeni hayata yeni heveslerle, yeni bir kimlikle, yeni bir tavırla ve yeni bir tarzla başlanır çünkü adı üstünde yeni hayat eski şeylerin hepsini bir kenara koymadan başlayamıyorsun.
Bazı şeyleri unutarak, bazı şeyleri hatırlayarak, bazı kişileri hayatına alıp bazılarını da sadece telefon rehberinde tutarak, bazı insanlarla arandaki mesafeyi kaldırıp, bazılarıyla artık selamlaşmayarak başlayabilirsin.
Çevreni değiştirerek, üslubunu daha da güzelleştirerek, belki de sadece olmak istediğin kişi olarak yeni bir hayata başlayabilirsin.00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Bu içten sorununla birçoğumuzun hayatında hissettiği o karmaşık duyguları dile getirmişsin. Gerçekten de alışkanlıkları, insanları ve bir düzeni geride bırakmak zordur, özellikle istemeden bırakıyorsan. Ama biliyor musun, hayat bazen bizi zorladığı yerlerden büyütür 🌱. Alıştığın yer, sevdiklerin hep hatıralarında kalacak ama yeni başlangıçlar için her zaman bir güç doğar içimizden.
Kendi hislerine zaman tanı; acılar hemen geçmese de azalır ve kendini daha güçlü hissedersin. Kendinden çok başkalarını düşünmek mi? Biraz da kendine izin ver, kendini haklı gör ve senin için iyi olanı yapmaya çalış. Yeni bir sevgi her zaman mümkün, yeter ki ona kalbin açık olsun 💕. Ailenin yanındaysan bu, biraz da olsa tutunduğun dal olur unutma!20 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
34
Cevap
36Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 10b cevap paylaştı.
1 ayBu ilk başlarda sana çok zor görünür kolayda bir şey değil ama insan nelere alışmıyor ki , olaya iyi tarafından bakmak lazım yeni bir hayat yeni insanlar yeni bir umut brlkide çok daha mutlu olacağın bir hayat seni bekliyor, sadece olumsuzluklardan kurtul sosyellige zaman ayır her şey güzel olucak bak gör , hayat devam ediyor ve her zorluğun karşisinda dik durmayı bilmek gerekiyor her şey gönlünce olsun inşallah 🙏 🥰 ❤️
00 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 9,3b cevap paylaştı.
2 ayİnsan olduğumuzu hatırlayarak başlayabilirsin. İnsan olmak demek aciz olmak demektir. Bunu bildiğinde her şey daha kolay oluyor. Öbür taraftan sonsuza kadar dünyada kalmyacağımızı bildikten sonra yeni hayata başlamak daha kolay oluyor. Bu dünyada ki her şey biz insanlar için imtiha ve her şey geçici bunu bildikten sonra yeni hayata başlamak senin için daha kolay olacaktır.
00 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 1,7b cevap paylaştı.
3 ayHer zaman yeniden başlamak zorundasın, başkalarının göremediğini sende görmeyi bilen yeni insanlar bulacaksın. Hayat devam edecek ve biz ne başkalarının hatalarında ne de kendimizin hatalarında sıkışıp kalamayız. Her zaman... yeniden başlamak lazım, hayat devam ediyor.
00 Yorumla
8 ayYeni bir hayata başlamak unutmak değil kabullenmektir bazen sevdiğin şeyi geride bırakmak da sevgidir çünkü bazı vedalar kurtuluşun ta kendisidir ilk başta canın yanar eksik hissedersin ama sonra fark edersin ki insan acıyı da taşırken güçleniyor yeniden sevmek zaman ister ama kalp yaralı bile olsa yeniden atmayı bilir yeter ki sen ona izin ver evden uzakta olmak yalnızlık değil kendini tanıma fırsatıdır ailenin yanında bile bazen eksik hissedersin çünkü eksiklik dışarıda değil içtedir o yüzden kendine dön kalbindeki acı tamamen geçmez ama alışılır çünkü insan her şeye alışır en zoruna bile kendinden çok başkası için üzülmeyi bırakmak da kendine merhamet etmektir bazen sevmek gitmeyi bilmektir bazen de unutmadan yaşamayı öğrenmektir
00 Yorumla
4 ayAslında seni anlayabiliyorum şöyle söyleyeyim İnsan birtakım alışkanlıklarını değiştirmesi zor oluyor ama bazen bu değiştirdiğimiz alışkanlıklarıydı yenilikler bize hayata daha iyi gelebilir çünkü Allah'ın bize nasip ettiği kaderine bazen değişiklikler olabiliyor O yüzden buna adapte sağlarsan iyi tarafını pozitif tarafından bakarsan sana iyi gelecektir
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1b cevap paylaştı. Zorla başlayan hiçbir şey kolay olmuyor, bunu biliyorum; insan alıştığı evi, sevdiği yüzü bırakınca içi boşalmış gibi kalıyor. Ama acı sabit değil, yavaş yavaş şekil değiştiriyor; bir gün uyandığında eskisi kadar yakmadığını fark ediyorsun. Yeni hayat bir anda başlamıyor, küçük rutinlerle, kendini biraz korumayı öğrenerek başlıyor. Karşı taraf için üzülmeyi bırakmak da bir karar değil aslında; zamanla anlıyorsun ki herkes kendi seçiminin yükünü taşır, seninkini sen taşırsın. Sevmek de bitmiyor, sadece daha temkinli, daha bilinçli bir hâle evriliyor.
00 Yorumla
8 ayÖncelikle, yeni bir hayata başlamak istiyorsan işe kendinden başlamalısın. Eski hayatında istemediğin şeyleri ve yeni hayatında olmasını istediğin şeyleri düşünerek buna karar vermen gerekir. Bunun için de kendinle baş başa kalabileceğin, yüzleşebileceğin bir ortam hazırlamalısın.
Daha sonra, alacağın kararlardan emin olman ve kafanda hiçbir soru işareti kalmaması çok önemli. Çünkü hızlı verilen kararlar, ileride seni pişman edebilir. Bu nedenle dikkatli ve kararlı olman gerekir.
Tüm bu adımları tamamladıktan sonra ise, artık yeni hayatına adım atmak için cesaretini toplayıp adım atmalısın.00 Yorumla
8 ayBu sorunun cevabı sende bizde değil bir insan ne kadar acı çeker sevdiği kadar ne kadar seviyorsun o önemli neler yaşadın onlar önemli ben unutamıyorum mesela başkası ilede olamıyorum benim tek derdim o yıllar oldu halen unutamiyorum ya da unutmak istemiyorum belkide bilemiyorsun acı ve umut gecmis yaşamışlar hayaler kurulan hayaller ve kalbine teysir edilmiş geçmiş konuşmalar bunlar önemli birde burç önemli yaptığın fedakarlık yaptığı fedakarlıklar önemli bir erkek için farklı kadın için farklı dır aşk terk edilis bir erkek terk edilmi unutmaz unutamaz tabi sevdiği kadar acılar yaşanır verilen umutlar kadar bir ara müsait olursan bu konuyla alakalı konuşalım senle
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 3,4b cevap paylaştı.
8 ayBen artık yaşanan her acının da, her olayın da bana hizmet ettiğinin bilincinde olarak bakıyorum. Aynı şekilde ne yaşıyorsan sana hizmet ediyor. Acı mı çekiyorsun çekmen gerekiyor. Acılar insanı büyütmekle kalmaz seni hep bir üst seviyeye taşır. Yaşa ve farkına var. Yaşadıkların sana şimdi zor gelse de sana hizmet ediyor. Bu yolun sonunda iyi ki böyle olmuş diyebiliyorsan işte gereken mesajı almışsın demektir. O gün gelene dek bekle..
00 Yorumla
8 ayBu hayatta insan için asıl varolan tek şey kendisidir. Bir gün herkes seni yalnız bırakabilir ama özün hep seninledir. O yüzden yeni başlangıçlar, fırsatları değerlendirme ve kişisel gelişim çok önemli. En büyük yatırımı her konuda kendine yapmanı ve bu süreçten de zevk almanı tavsiye ederim. Ben de şu an hayatımın bu dönemindeyim, her şeyin güzel olacağına inanıyorum 🫶🏻
00 Yorumla
8 ayAilemden uzakta yaşayabilirim, zorlanmam. sevdiklerimden vazgeçebilirim, bir an düşünmeden. "Düşünmeye" vaktim yok, eğer hayallerim gerçekleşebilecekse. Sevdiklerim veya ailem için arkama dönüp bakmam, sadece bir dostum var onu da yanıma alırım.
00 Yorumla
8 ayüniversitem biterken evlilik düşündüğüm sevgilim terk etti. hem üniversite şehrinden ayrılıp ailemin yanına memlekete geldim hem de 0 dan iş kurup kendimi işime vererek onu unutup yeni hayata başladım. 0 arkadaşla zor oluyor biraz hayat. flört işleri de yok. hayatım sadece işten ibaret diye arada yoruyor. ama güzel yine de
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı. Yok yok çok zor oluyor her şey alışkanlıkların bitiyor yuvan dağılmış çocuklarını doğru düzgün göremiyorsun eskisi gibi bir ev hayatı yok Rüzgar ne tarafından eserse o tarafa doğru gidiyorsun olmuyor rezillik ama aldı bir kere deyip hayata devam ediyorsun
00 Yorumla
s 8 ayEski hayatımıza dair esintiler olmalı fakat esintiler yeni hayatta gelecek şeylere engel olmamalı.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)8 ayBu süreç kolay olmaz ama imkansız değil kendini yeni hayata atabilir ve mutlu olabilirsin biliyorum çok zor alıştığın şeyleri, sevdiğin insanı bırakmak insanın içini parçalıyor. Ama bir yerden sonra mecbur kalıyorsun çünkü kendini kaybediyorsun. Zaman geçince kalp unutmuyor ama kabulleniyor ama geçiyor gerçekten emin ol.
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 7,8b cevap paylaştı. Hayatımıza bize iyi gelecek insanlar sokarak başlayabiliriz.
Bize iyi gelecek hobiler bularak. Bizi yormayacak ve mutlu edecek bir hayat seçerek başlayabiliriz.
En güzelide bu resmen yüklerimizden arınmış oluruz.00 Yorumla
4 ayYeni hayat zor başlar ama insan sandığından güçlüdür. Acı geçer, iz kalır ama hafifler. Zamanla yeniden seversin. Pişmanlık değil, tecrübe kalır. Kendini affet, olanı kabullen, kalbini biraz zamana bırak.
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 410 cevap paylaştı.
8 ayBildiğim kadarı ile mortingen şıtrayze olunca yeni hayat başlıyor shshd. Şaka bir yana bir şey bitince dünyanın sonu değildir. Her zaman yeni hayata başlamak için fırsat vardır. Geçmişte olanlardan ders al gerisini unut ve yeni hayatina başla.
00 Yorumla Bodoslama... Yer sık sık değiştirmem ama bir anda, aniden değiştirdiğim çok oldu. Arkana bakmayacaksın. Önüne bak, geleceğine odaklan. Yeni yaşayacağın çevreye, evine, insanlara... Zamanla alışıyorsun.
00 Yorumla
8 aybenşm tavsiyem zaman , zaman herieyi geçirir unutturmaz ama takmamayı öğrenirsin kaç yaşındasın bilmem ama ömürden neler gelir geçer , 1. yapacağın kendine iyi bakman , 2. side kendi başına ayakta durmak ve sosyal anlamda hayata katılmak olur , okadar hızlı değişirsinki inanamazsın
15 Yorumla- 8 ay
ama vazgeçmek değil alımaya ve unutmaya çalışmak daha mantıklı , yoksa piskolojik olarak seni çeker ve hayat böyle devam eder , unutma senin hayatın ve bir kere varsın tekrarı yok
- 8 ay
anlatmak istersen yaz , hayat maalesef okadarda kaymak gibi değil 🥹
- 8 ay
ne demek ben teşekür ederim akrep89
- Kişilik & Karakter konusunda 714 cevap paylaştı.
5 ayKalpteki acı geçer, hiçbir duygu devamlılık arz etmez. Sabah uyandığın an da her şeyini de kaybetmiş olabilirsin önemli olan o an neye sahipsen onu kabullenmen ve onunla mutlu olmandır.
00 Yorumla
8 ayKoca Dünya'da yokken ilk defa gelip daha minnacıkken yeni bir hayata başladın. Kaldı ki kocaman olup hayatta epey mesafe katıpta mı başlayamayacan?
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)8 ayÖnce kararından emin ol. Sevdiğine dönmek mi, yoksa ailenle yeni bir hayata başlamak mı? Artıları ve eksileri iyice düşün, tart. Kararından emin olana kadar duygusal ya da tepkisel ani bir karar verme.
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 601 cevap paylaştı. Bilmiyorum yeni bir hayat istiyor muyum onuda bilmiyorum..
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 7,1b cevap paylaştı.
8 ayBu bir ayrılıkta olsa bazen sevmek ayrılığa dahildir yıllarca bir mutsuz kafeste kalmaktansa acilarinla özgür olmayı denemelisin
015 Yorumla
Soran8 ayHerkes o kadar çok akıl veriyor ki bana bir an iyi oluyorum ama daha sonra berbat oluyorum evimden sevdiğimden ayrılmak hiç istemiyorum yaşayamıcakmışım nefes alamıyorum gibi geliyor ömür boyu pişman olcakmışım gibi geliyor
- 8 ay
Şu an duygusal yönün ağır basıyor elbette kimse sevdiğinden yuvasından ayrılmak istemez ama bir yuva insana zindan oluyorsa kimse de katlanmak istemez insanların düşünceleri değil senin ne kadar ayakta durabilecegin ve kendine ne kadar guvenecegin önemli
Soran8 ayDoğru söylüyorsun çok duygusalım yaşanan olaylar zaten beni daha duygusal yaptı normaldede çok duygusalım hergünüm ağlamakla geçiyor hayatta maddi hiçbir şeyden korkmuyorum çalışır kazanırım çok şükür elim ayağım var ama tek korkum onsuz olmak onunla kurduğumuz hayalleri başkalarıyla yaşama ihtimali beni çok korkutuyor
- 8 ay
Her ne korkutuyorsa korkutsun seni doğarken o yoktu yanında bazen en sevdiğimiz ailemiz bizlere yıllarca bakan koruyan aile üyelerimizi bile kaybedebiliyoruz ama hayat kaybettirir kaybetmeden kazanamazsin bırak o seni kaybetti diye üzülsün korkmuyorum diyen bir kadını kaybeden çok üzülür
Soran8 ayİnan onun için neleri göze aldım neler yaptım ama bir türlü anlaşamadık severek ayrılıyoruz o bu ayrılığı mecbur görüyor çok defa ayrılığın kıyısından döndük ama en artık bitti dedi yoruldum diyor ikimizde çok yorulduk ama ben savaşmaya razıydım o ise artık istemiyorum diyor bense hala onu düşünüyorum ben yokken ne içer ne yer diye gitmeden evi temizliyorum ona göre ayarlıyorum herşeyi o da bana kıyamayıp ne istiyorsan götür diyor ama anlamıyor ki ben onunla kalmak istiyorum ne diyim gitmez dediğim kim varsa gitti ben hep anne şevkati ile sevdim bebek gibi baktım belkide böyle olmamalıydım
Soran8 ayOda benim için çok şeyler yaptı tabi onları inkar edemem ama benim sevgim hergün kavga çekmeye razıydı
- 8 ay
Bazen kafasında bitirip gideni döndürmek düşündüğünuzun aksine hayatınızı berbat bir noktaya taşır çok sevmekte zarar az sevmekte ortası var mı dersen duygusal insanlar için maalesef yok ip kopmuş düğüm yapsan neye yarar yapistirsan neye yarar en ufak zorlukta o ip aynı yerinden kopar
Soran8 ayÖyle mi diyorsun bilemiyorum ki ben ya geri dönsün diye çok konuştum ama olmuyor çok dua ettim Allahtan hiç ümidimi kesmedim belki gelir diye birde ben ona hiç kıyamıyorum ona çok üzülüyorum yalnız kalıcak diye tek konuştuğu yani sürekli olan bendim zaten kendiside bunu kabul ediyor ben en azından ailemin yanında olucam gerçi o kadar kalabalığın içinde o olmayınca yalnız hissediceğimi biliyorum ama o daha yalnız olucak çok içim yanıyor ona
- 8 ay
Bazen başkasından çok kendini düşünmek gerekir hayat her acıya alistirir eminim buna da alışırsın ama kendi benliğinden uzaklaşıp başkasının kölesi olmak asla seni sana kazandırmaz
Soran8 ayÇok teşekkür ederim yorumlarınız için Allah razı olsun.
- 8 ay
Sizden de sıkma canını hayat bazen koptu dediğin yerden başlar hepimiz zor zamanlar geçiriyor olabiliriz ama her gecenin bir sabahı var
Soran8 ayEvet doğru söylüyorsun her zor gecenin sabahında güneş yeniden doğdu inşallah bizim içinde doğar inşallah dualarım kabul olur güzel bir şekilde inşallah ama gerçekten inşallah bu geçirdiğim zor günler sadece kötü bir anı olarak kalır ve ilerde eşimle neleri aştık diye konuşuruz amin
- 8 ay
Amin inşallah dualarım seninle kardeşim
Soran8 ayÇok sağol çok iyi geldi kimin duası geçer belli olmaz kul kulun duasına muhtaçtır Rabbimde sana gönlündekileri nasip etsin inşallah
- 8 ay
Amin cümlemizin inşallah
- Kişilik & Karakter konusunda 1,5b cevap paylaştı.
8 ayİnsan bazen öyle bir noktaya geliyor ki inandığı değer verdiği herşeyden bir çırpı da vazgeçiyor
00 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 1,6b cevap paylaştı. alışırsın unutursun illaki seversin tek ihtiyaç zaman
00 YorumlaHer şeye alıştığımız gibi, bu duruma da alışırız zamanla..
00 Yorumla
8 ayYeni bir aşk, yeni bir iş, yine gülecek bi neden lazim demisler
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,4b cevap paylaştı. Başlayamazsın hep bıraktığın bırakıldığın yerde kalır bir parçan...
00 Yorumla
8 ayBen başladım ama öyle bir günde olmuyor öncesinde birkaç yıl hazırlığım oldu
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2,4b cevap paylaştı.
8 ayZor çok zor ama imkansız değil. Allah yardımcın olsun. Zamanla alışırsın.
00 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 3,5b cevap paylaştı.
8 ayGeçmişe çizik çeker ve yeni yerde yeni duruma göre hayat şekillenir
00 Yorumla
8 ayYer ve ortam değiştir. Çevrendeki insanları değiştir.
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 523 cevap paylaştı.
8 ayEmily Paris'te filminden🌺🌺🌺
Zaman herseyin ilacı sevmem dersin seversin düşmem dersin düşersin00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)8 ayYeni hayata sana iyi gelmeyenleri hayatından cikararak başlanır. Sonra gerceklestirmek istediğin ne varsa onları yapmaya baslarsin
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)6 ayKendinize hedefler koyarak başlayabilirsiniz
00 Yorumla
8 ayKalbindeki acı zamanla geçiyor istesen de istemesen de ama önemli olan kendine odaklanmak yani
10 Yorumla
8 ayYeni hayata başlamak çok iyi bir şey yeni deneyimler arkadaşlıklar ve yeni sen💗
00 YorumlaHayat sana ne uygun görüyosa onu yaşa senin iyili istiyor
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)8 ayZor hocam ya bende unutamıyorum bırakamıyorum her gün daha fazla içimde kalıyor elbet geçecek biliyorum ama ne izler bırakacak hayatımda bilmiyorum
00 YorumlaSırası var, sırayla gidersen rahatlıkla yaparsınnn
06 Yorumla
Soran8 ayNasıl yani
Soran8 ayBen herzaman kendimden önce başkalarını düşündüm bu yaşıma kadar onu hiç değiştiremedim
Soran8 ayTeşekkür ederim evet çok aceleci bir insanım ama artık yaşadığım olaylar bana sabrı Şükrü beklemeyi çok iyi öğretti
Başlama alişkanlık yapar bırakamazsın
00 Yorumla
8 ayKendine değer ver önce
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 347 cevap paylaştı.
8 aysadece 1 hayatımız var üzgünüm
00 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 1,5b cevap paylaştı. sabrederek başka çaren yok
00 YorumlaKötü şeyleri düşünme kendini odaklan
00 Yorumla
8 ayBaşlamayı reddeden başlamaz. Duygulara ağır gelir.
00 Yorumla
8 aynası bi yeni hayat
00 Yorumla
8 ayYapay zeka yönlendirsin
00 Yorumla
8 ayCAnı gönülden mutlu ol dılerım
00 Yorumla
8 ayİnsanları ayıklayarak ilk olarak
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 448 cevap paylaştı. hayat devam ediyor işe başla
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 589 cevap paylaştı. Sehir degişyirerek ya da ilce
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,2b cevap paylaştı.
8 ayUnutmak umutlandırıyor ❤️
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)8 ayUmursama hayatına bak
00 Yorumla
8 ayKuran çarpsın aynı durumdayim bak
01 Yorumla
Soran8 ayNasıl atlatıyorsun
8 ayEski hayatı unutarak ya da vedalaşarak
05 Yorumla
Soran8 ayMecbur vedalaşıcamda nasıl unutucam
- 8 ay
Zamanla daha büyük oynucan daha büyük sevicen daha büyük yaşıcan
Soran8 ayİnşallah
Soran8 aySadece şu an çok imkansız ve zor geliyor açıkçası yeni birini sevmek istemiyorum zaten güvenimde kalmadı kimseye
- 8 ay
İnsanlar mal amaa m. a. l
8 ayYeni Bir Aşkla Başlarım •
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 5b cevap paylaştı.
8 ayYakıp yıkarak
00 Yorumla - Devamını Gör (10)
Devamını Gör(55)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih