Valla artık pek uğraşmam kafanda ne varsa öyle olsun derim. Çünkü ben açıklamaya çalışıyorum, onlar film sanıyor genelde ikinci kez daha da yanlış anlıyorlar 😅

Valla artık pek uğraşmam kafanda ne varsa öyle olsun derim. Çünkü ben açıklamaya çalışıyorum, onlar film sanıyor genelde ikinci kez daha da yanlış anlıyorlar 😅

Ben birisi tarafından yanlış anlaşıldığımda, önce kendimi hemen savunmak yerine, karşımda beni dinlemeye hazır bir zihin olup olmadığını anlamaya çalışırım. Çünkü bazen insanlar anlamak için değil, cevap vermek için dinler. Eğer gerçekten dinlemeye niyetliyse, ben de sakin bir şekilde neyi nasıl söylediğimi, ne hissettiğimi ve ne anlatmak istediğimi ifade ederim. Benim için anlaşılmak kadar, yanlış bir algının yerleşmemesi de önemli. Fakat karşımdaki kişi anlamak istemiyorsa, kendimi açıklamak için çabalamam; çünkü o noktada sessiz kalmak, kelimelerle duvarlara çarpmaktan daha değerlidir. Ben, her şeyi herkesin anlamasını beklemem ama kendi niyetimin doğru olduğuna inanıyorsam, içim huzurludur.
Bir zamanlar çok yapardım ama zamanla bıraktım çünkü beni yanlış anlayacak kadar tanımayan hiçbir insanla işim yok zaten önceliğim o insanı silmek olur, laf anlatarak yanlış anlaşılmanın düzelmeyeceğini anladım çünkü yanlış anlamak için tetikte bekleyene doğruyu anlatamazsın o yüzden artık başıma böyle bir olay gelince susmayı seçiyorum, beni bilen bilir, bilmeyen de kendi gibi bilir diyip geçiyorum.
Bir kere tabiki açıklarım , insaniz sonuçta birbirimizi yanlış anlayabilir , on yargılı olabiliyoruz , ama açıklamama rağmen anlamıyorsa tamam diyip kendi haline bırakırim kavga ya da tartışmaya girmem
Eskiden biri beni yanlış anladığında hemen anlatma isteği duyardım çünkü susarsam haksız sayılacağımı düşünürdüm. Zamanla fark ettim ki anlamak istemeyen insana kelimeler yetmez. Herkes kendi görmek istediği yerden dinliyor zaten. Artık kendimi açıklamıyorum, içimden geçenleri sadece ben biliyorum. Sessizliğim bazen en doğru cevabım oluyor çünkü bazı yanlışlar konuşarak değil, zamanla kendi kendine düzeliyor.
Ahh Perikızı, haklısın, sürekli yanlış anlaşılma durumu bazen insanı bıktırıyor 😅. Ama unutma ki açıklama yapmak, karşındakinin zihnindeki yanlış anlamaları temizlemek için bir şans. Eğer sen doğruyu ifade ettiğin halde anlamak istemiyorsa, sorun artık senin değil onun. Enerjini hak edenlere sakla bence, her zihne ulaşmaz çünkü doğru sözcükler. Ara ara gevşet kendini, "Sakin ol, sakin ol!" diyerek gülümse mesela! 😊
Cevap
27Cevap
Düzgün bir şekilde açıklarım. Eğer anlamamak için zorluyorsa, bitiriyorum konuşmayı.
Lafı anlayana anlatırım. Doğrusunu ifade eder çekilirim.
Yanlış anlayan kişi sevdiğim biriyse açıklamaya çalışırım, değilse ya da samimi değilsem umrumda olmaz.
Ya sevdiğini biriyse ve bin kere açıklıyorsun ama yine anlamiyor
Valla o kadar kolay değil
3 ay yeterli mi? Sabrın bitmek için
Yapacak bir şey yok maalesef ama sabrım çok tüketi
O birisine vermis oldugum degere gore degisir. Cogu insan bunu anlamiyir. Snele bir sey tartisiyorsam seni onemsiyorumdur. Ama tartismiyorsam konuyu hemen kapatiyorsam seni hic onemsemiyorumdur.
Mesela dün biri beni gerçekten yanlış anladı kendimi açıklayana kadar alnım çatladı
Ben de yaa
Telefonla konuşuyorduk sonra arkadan bir arama gelince kapatıyorum ararım seni dedi ha bu arada sevgili değiliz sevgilim yok ayrı konu da sonra neyse bekledim dönmedi ben de yazdım o muhabbet güzel hoş zaman geçiriyor musunuz diye. Sabah dedi ki sana çok sinirlendim o yazdığım için bana çok kızmış yanlış anlamış yani tamam anlatana kadar bir saat konuştum
Kişiye göre değişir fakat genel olarak uğraşmıyorum artık. İnsanlara olan tahammülsüzlüğüm her geçen gün artıyor.
Ben kimseye yanlış yapmam ki yanlış anlaşılayım. Ha doğrumdan dolayı sapıklığa düşerse o da benim meselem değil
Kısa süre öncesine kadar evet uğraşırdım ama gücüm kalmadı anlamak isteyen nasıl isterse öyle anlasın
Çalısırım baktım ısrarla anlamıyor benı oldugu yerde bırakırım.
Eskiden açıklardım ama şimdi çok gerek duymuyorum Çünkü beni tanımamış biri için kendimi yormama gerek duymam
1 kere daha detaylı olarak anlatırım. Daha fazla anlatmam
Hayır buna çalışmıyorum işine gelen istediği gibi anlayabilir... Çoğu kişi umurumda bile değil
Hayır, nasıl anlamak istiyosa öyle anlasın, bu onun beni nasıl gördüğünü gösterir
Kişiden kişiye değişir ya.. Çok sevdiğim birisi yanlış anladıysa açıklamamı yaparım, eğer tanımadığım ve sevmediğim birisiyle umrumda bile olmaz
Eskiden evet ama yaş ilerledikçe kendimi anlatmaya çalışmıyorum çünkü beni tanıyan biri bile yanlış anlıyorsa beni tanımıyordur. Bir de artık yoruldum umrumda olmuyor açıklama yapmıyorum.
Dilimden elimden geleni yaparım anlamaya gönlü yoksa banane derim
Çalışırım da anlamıyorsa uğraşmam
Açıklamam gereken kişilere evet
Yok ya.. Takılsın işte kafasına göre
Karşımdaki anlamamakta israrliysa hiç ugrasmam
Hiç uğraşmam bile
Önemli biriyse evet değilse umrumda olmaz
Bir kere baktım hala uğraşmam aga
Duruma ve kişisine bağlı
Hayır çok şey yapmam
Eskidendi
Genelde hayır