Asla özgür hissedemiyorum?

Tuhaf gelecek ama asla özgür hissetmiyorum. Aslında bunun nedeni annem. Her zaman onun gölgesini ve baskısını üstümde hissediyorum. O yanımda olmasa bile sanki bir yerlerden beni izleyecek ve yaptığım her şeyde bir şeyler söyleyip beni insanların içinde rezil edecek gibi hissediyorum. Zaten evlenmeden kendi evime çıkmama asla izin verilmiyor. İstediğim meslek olan oyunculuğa asla izin vermiyor. Ona göre bir kızın görevi ev silmek yemek öğrenmek ve yaşı geldiğinde evlenip yuva kurmak. Geçen günlerde ona gitmek istediğim ülkelerden bahsettim kocanla gidersin diyor ya da çocuklarınla kocanla gezersin diyor. Bin defa evliliğin ve çocuk sahibi olmanın beni gerdiğini ve bana göre olmadığını söyledim. Ama onlara göre evlenmezsem elalem laf edermiş arkamdan sorunlu olduğu için koca bulmadı diye. Ama ben gerçekten özgür olmak istiyorum. İstediğim mesleği yapmak üzerinde çalıştığım kitaplarımı çıkarmak ve her ay başka bir ülkede olmak istiyorum. Çocuk ve evlilik ve hayatımı bunlara bağlamak beni korkutuyor

Asla özgür hissedemiyorum?