Gerçi ben iyi biri olduğuma inanmıyorum ama hep iyi olduğumu söylüyolar
İnanmak isterdim
İnanmak isterdim
Olabilir. İnsan iyi olup acımasızda olabilir söz konusu kendisi ise. İnsan zarar görmek istemez ve bu yüzden “acımasız” kararlar alabilir. Hiç kimse ama hiç kimae melek değildir.. İnsanız ve insan olmanın bedelidir bu. Garip bi durum değil. Sende iyisin jöle, inanmak istememeni anlayaniliyorum zira seni en iyi sen tanıyorsun fakat etrafındaki insanların senin hakkımda söylediklerine bak. Biz henüz kısa bi zaman önce takipleştik ve yorumlaşıyoruz. Senin enerjin ve eğlenceliğini seviyorum ve oldukça keyif alıyorum. Benim ruhum senin ruhuna bu iyi bi ruh diyor, yanılttığını düşünmüyorum. Günaydın 💖
Teşekkür ederim balım selinam 😚 yine mükemmel güzel bi yorum ben niye seni stalklamdım hiç ilk fırsatta yapıcam 🙂 senin sadece ruhun değil aklında çok güzel insana ferahlık veriyo 🧡
Maşallah diyim nazar olmasın üzülürüm yoksa
Ben teşekkür ederim jöllee 💖
Ben bazen düşünüyorum; insanın içinde hem iyilik hem de acımasızlık aynı anda var olabilir mi diye… Aslında olabilir. Çünkü ben de kendimde bunu zaman zaman hissediyorum. Bir yanım her şeye anlayışla yaklaşmak, kırmadan sevmek, elinden geldiğince iyi olmak isterken… diğer yanım bazen yaşadıklarımın, kırıldıklarımın izini taşır ve o iz beni acımasızlaştırır. Ben iyiliği kalbimle yaparım ama bazen kalbim yorulduğunda, korumak için duvarlar örerim. O duvarların ardında, belki dışarıdan sert görünen ama aslında kendini savunan bir tarafım vardır. Yani ben, hem iyi hem acımasız olabiliyorum; çünkü bazen iyiliğimi korumak için sertleşmem gerekiyor. Acımasızlığım doğuştan değil, bir savunma biçimi aslında. Kısacası, ben iyiyim ama artık herkese aynı şekilde değil… Bazısına merhametimle, bazısına mesafemle davranıyorum. İkisi de ben oluyorum sadece, kime neyi hak ettiğini yaşattığımın farkında olarak.
Kayıt ettim teşekkür ederim güzel yorum iyi geldi 🧡🌸🙂
İnsan hem iyi hem acımasız olabiliyor. Şöyle ki, genel olarak iyi bir insandır, karıncayı bile incitemez, fakat biri kendisine veya sevdiklerine zarar verdiğinde veya incittiğinde acımasız olabilir, bence normaldir. Veya söyle de düşünebilirsin: Bir annenin iki çocuğu var, biri diğerine zarar verir, anne de zarar veren çocuğuna ceza verir. Bu onu acımasız yapmaz, yanlış bir davranışta/uygulamada bulunan çocuğa yaptıklarının bir sonucu, bir cezası olduğunu öğretmiş olur. Zevk için verilen cezalar veya dayakla ceza uygulayanlar acımasızlar. Kısasa kısas acımasızlık değildir, sevgiliye/eşe karşı uygulamak El Hakk benim için 😅🤍🌸
🤣🤣 güzelmiş hak verdim sana eline sağlık🙂
Evet, insan hem acımasız hem de iyi olabilir. Çünkü kalp dediğin şey siyah ya da beyaz değildir, içinde her rengin tonu vardır. Bazen iyi kalmak için acımasız olman gerekir, bazen de birine zarar vermemek için kendi canından olursun. Hayat herkesi şekillendirir, kimini yumuşatır, kimini keskinleştirir. İnsan sınırlarını korumayı öğrendiğinde artık kötü değil, sadece seçici olur. Ve o seçicilik, acımasızlıkla karıştırılır.
Biliyor musun, insanın içinde hem iyi hem de acımasız taraflar barındırması aslında oldukça normal bir durum çünkü biz karmaşık varlıklarız 🌿. Hem duygusal hem de mantıksal yanlarımız, farklı anlarda ortaya çıkabiliyor. Kendini "iyi biri" olarak görmemen belki de kendine fazla yüklenmenden kaynaklanıyor olabilir. İyi olmak demek her zaman kusursuz olmak değil. Önemli olan niyetin ve davranışlarının ağırlıklı yönü ❤️. Belki çevrendekilerin dediğine biraz kulak verip kendine daha adil yaklaşmayı deneyebilirsin. 💪
Cevap
29Cevap
Hayır olamaz birbirine tamamen zıt şeyler bunlar seviyom seni ben tabiki de iyisin Ballı 😽
Ballım 😚🤗🙂
Hayır olamaz , kötülüğün olduğu yerde iyilik barinmaz , insan iyiyse kendine iyidir kötü ise kendine kötüdür
İyi biri olabilirsin ama sınırlar gerektiğinde acımasız da olursun 😏
İnsan kendini çok üzen insanlara karşı daha az merhametli olabiliyor. Hatta çok çok üzülmeye başlamışsa bu dünyada gaddar denilecek birine de dönüşebilir. Ama sen öyle biri değilsindir. Dünkü o neşeli paylaşım beni bu yargıya itti
Umarım asla dönüşmem
Sen o karakterde biri değilsin, öyle biri olacağını sanmıyorum
Teşekkürler 🙂
İki türlü İyi insan vardır.
Birisi hem iyi ve kimseyi kıramaz. Diğeri ise hem iyi ve yaşadıklarından ötürü de kendini kullandırtmaz.
Günümüz insanları çok bencil olduğu için insanların iyiliğini kullanmaya çalışıyor. O yüzden senin sorunda ki gibi insanların bir kısmının sert tarafları da olabiliyor. Bu durum artık normal
Hah, bak bu soruyu bana sor işte..
Özet cevabı burada, detay cevabı içerde veriyor olucam, hatta tam az önce bunu düşünüyodum.
Evet, olabilir. iyiyi korumak için, tam zıddı nitelikler edinebilirsin - edinmelisin..
biraz, ağır karakter gerektirir, i hereksa kabul edemez ;)
Evet, insan ömrü boyunca sürekli duygu değişikliğine girdiği için her şeye dönüşebilir. Ummadığın taş baş yarar misali... Mühim olan değer verdiği insana nasıl davrandığıdır. Değer verdiği insana da diğer insanlar gibi davranıyorsa o ne acımasız ne iyi, %100 faydasız, leylanın dediği gibi insan müsveddesi :D
İnsan hem kötüdür, hem iyidir hem de acımasızdır. Peki neden?
Çünkü karşındaki insanın ve senin onunla olan etkileşim ve iletişimine bağlı. Çünkü insan büyüdükçe kırılır, kırıldıkça güçlenir, güçlendikçe de umursamaz olur değişir karşındaki insana göre de "sen acımasızın "olur.
İnsan her şey olabilir saygıdeğer jöle..
Her insanın iyi bir tarafı olduğu gibi kötü bir yanıda olabilir... Önemli olan bunun farkında olup çevresine bilinçli zarar vermemesidir.
İyisin iyi 🙏
Teşekkür ederim iyi kalabilmek çok zor cidden
Evet insan hem acımasız hem kottu olabilir jolem🥰💕😘
Balım 🌸🧡😚
Yay burcuysan veya yükselenin yaşa hem acımasız hem de iyi biri olabilirsin. Bu onlara özel bir kişilik.
size benim bi sevmediğim huyumu söyleyeyim, her zaman kötünü niyetle gelenlere iyi ve doğru yola sokmayı çalıştım çalışıyorum da bu onu sevdiğimi değil insanlığı için sadece.
Kendime karsi acmisizim insanlara bazılarına hak edenlere belki cevrem daha cok zor biri oldugumu söylüyor :))
Olabilir neticede kalp denen organ var içinde bir sürü Duygu barındırıyor iyi kötü mutlu üzgün
Hayır acımasız insan vicdansızdır vicdansız olandan da iyi olmaz.
yalan söylüyorlar hep iyi olamazsın mevsimliksin
Sıkı bir iradeye sahip ve iyi eğitimli olmak kavramıyla adil davranabiliyorsa, bu çok zor ama evet olabilir
Buna inanmıyorum 🌸
Canımmm asil çiçeğim senin varlığını bilmek bana iyi geliyor 🌸😚🤗
Bitanem, aynı şekilde 🥹🥰💖
Sanmam ikisinden biri olur
Sen acımasız misin yoksa jsjs
Ben sorunun örneğiyim
He misal ben
insan isterse olabilir
Bazıları hak ediyor olabilir
İnsan canlısı güvenilmezdir.
Hayır olamaz aynı anda mümkün değil
Siyahın içinde beyaz beyazın içinde siyah var