İnsan bazen kendini dışarıdan bir gözle duymaya ihtiyaç duyar. Dışarıdan nasıl göründüğünü merak edebilirsin. Bu hem güçlü yanlarını fark etmek hem de gelişime açık yönlerini görmek için değerli olabilir. Benim hakkımda tanıdığınız kadarıyla bir olumlu, bir de olumsuz şey söyler misiniz?
Beni tanıdığın kadarıyla bir olumlu, bir de olumsuz özelliğimden bahseder misin?
Senin duruşun saygılı efendili birisin, kimseye zararın yok sakin birisin. İnsanlara yargılamak yerine anlamayı ve farkındalık geliştiren bir bireysin. Dünyaya bakış açısı farklı bakan ve kişisel gelişimine sağlayan kaliteli bir kişiliğe sahipsin. Görüşlerin çok güzel ve açık detaylı yazıların var bunun için gurur duyarım. 🙏☺🌿
Öncelikle olumlu yanlarını vurgulamak isterim. Odaklanma biçimin, bakış açın ve zekan olayları tek bir görünüş ya da söz üzerinden değil, farklı parametreleri değerlendirerek ele alma becerin oldukça güçlü. Konu ve olaylara yaklaşımındaki bu çok yönlülük, ironi ve metafor üretiminde de kendini gösteriyor. Yani olayları doğru analiz etme yeteneğin gerçekten yerinde.
Fakat her insanda olduğu gibi sende de kendinle çakışan, yani çelişkili bazı yönler var. Bildiklerin ile o bilgilerin gerektirdiği biçimde yaşamak meselesi… Barış Manço’nun Sarı Çizmeli Mehmet Ağa şarkısındaki o güzel sözler... “Barış doğruyu söyler ama kendisi bir ders alır mı?” Bir başka söylem “Faydası kendisine az olanın başkasına da faydası çok olamaz.”
Kendini geliştirmiş olman elbette takdir ile şayen değer bir durum. Ancak insan sahip olduğu bilgi ve farkındalığı hem kendine hem de başkalarına gerçek anlamda faydaya dönüştüremez ise! O bilginin ağırlığı altında ezilmay başlar.
Artık senin bu yükün altından sıyrılıp çıkman ve hem kendine hem de çevrene fayda sağlayıp aradığın beklediğin istediğin bu yönde ki huzuruna kavuşman gerektiğini ben de senin gibi düşünüyorum.
Olumsuzluk demek istemem ama küçük bir tavsiyem olacak... Birçok insan başardıkları ya da sahip oldukları şeylerle pek ilgilenmez daha çok “neden olmadı” ya da “sorun nerede” sorularına ve cevaplarına basit çabuk hızlı detaysız almaya takılır.
Sen bu insanlara hitap eden, onların arayışına ışık tutan yazılar yazıyorsun... Fakat “olumsuzlukların içinden olumlu durumu çıkarma” ya da tam tersi bir yaklaşımla yazarken, özellikle başlık seçiminde ve giriş kısmında biraz daha dikkatli ve özenli olursan, yazıların çok daha fazla okunma ilgisi çekecektir.
Yazılarında nötr ve pozitif geçişleri ya da pozitiften nötre, nötrden negatife yönelen temaları daha belirgin hale getirmen, özellikle de bunu soru formunda sunman, metinlerine güçlü bir derinlik katabilir...
Bunun dışında, seni efendi bir insan olarak tanıyor olmam benim için zaten yeterli ve kıymetlidir.
Çok teşekkür ederim, söylediklerin gerçekten anlamlıydı. Özellikle bilginin yaşama yansıması konusundaki düşüncen beni etkiledi, içtenliğin için minnettarım. ☺️🙏
Vallahi çok tanımıyorum seni üstadım ama soruların yorumların karşıma çıkıyor ara sıra benim sorularımada cevap veriyorsunuz gördüğüm kadarıyla iyi niyetli bir insan olduğunuz aşikar hemen hemen her soruda bi cevabınız var bu hareketiniz dikkatimi çektin neticesinde iyi birisi olduğunuzu düşünüyorum
Tanıdığım kadarıyla olumlu yanın; olaylara duygusal ama aynı zamanda mantıklı yaklaşabilmen. Yani hissedersin ama duygularına teslim olmazsın, bu da seni dengeli biri yapıyor.🙏 Olumsuz yanın ise belki bazen fazla düşünmen olabilir. Her şeyi analiz etmeye çalıştığın için kendini yorgun düşürebiliyorsun. Ama bu da aslında senin farkındalık düzeyinin yüksek olmasından kaynaklanıyor.👍
Olumlu tarafın, derin düşünceli ve kendini geliştirmeye açık yapın. Bu soru bile ne kadar iç görü sahibi olduğunu gösteriyor! 💡 Olumsuz yönüne gelirsek, belki biraz fazlaca kendini sorguluyor olabilirsin. Sürekli analiz hâlinde olmak bazen yorucu olabilir. Ara ara kendine nefes alacak alanlar bırakmayı unutma! 😊
Senin özelinde söylemedim böyle bir kitle var yapay zeka yazana da yazmayana da yapay zeka diyolar yapay zeka yorumlar belli oluyor zaten bende görüyorum ama ben onlardan değilim
Uzun süredir buradayım yapay zeka kullanınca ulaşacağım bir şey yok ya da fenomenlik yapay zeka çıkmadan öncede uzun yorumlar yapıp insanlara moral oluyordum ama düşüncene saygı duyarım
Güzel soru 😇 olumlu özelliğin olumlu ve ılımlı bakışların anlayışın kendini yetiştirmiş bir insan oluşun tanıdığım kadarıyla bu kadar olumsuz tek bir şey gördüm uzun zaman önce beni takip edip sonra geri çıkmıştın ‘noluyor yani hayırdır’ diye gerilmiştim sevmediğim hareketler çünkü 😅
Olumlu özelliklerin bence çok daha fazla. Derin bir ruha sahipsin öncelikle, bu güne kadar sorulan tüm sorularıma veya başka insanların sorusunda gördüğüm her yorumun çok güzel, derin ve anlamlı bir dile sahipti ki hâlâ öyle. Olumsuz özellikler boyunun bu kadar uzun olduğunu geç öğrenmem skskkss çok şaşırmıştım.
açıkçası seni çok tanımıyorum henüz. fakat gördüğüm kadarıyla düzgün bir profil sergiliyorsun.. hiç bugüne kadar laubali ya da bir yorumunu görmedim, hep akla uygun mantıklı açıklamaların var..
Sanki bir kez daha buna benzer soru sormuştun oraya da aynı cevapları yazmış olabilirim çok hatırlamıyorum da..
Kendi halinde birisin, her şeyden uzaksın, samimi yorumlar yapıyorsun, iyi niyetli biri olduğunu düşünüyorum. Olumsuza gelirseeeee çok uzun yorumlar atıyorsun.. 😂😂🙌🏻
Seni tanıdığım kadarıyla gayet iyi ve fenomenliğinin hakkını veren örnek bir üye olarak bilirim burada tanıdığım en iyi üyelerden birisin diyebilirim kimseye zararın yok. Olumsuz olarak ise aklıma bir şey gelmiyor olumsuz bir yanın yok.😄
Yorumlarını daha kısa yazabilirsin unutkan olma başka olumsuz özellik gelmedi aklıma olumlu anlayışlı saygılı kendinle kalmayı dinleyici olman olabilir
Bazen cümlelerin o kadar yerinde ve doğru ki yapay zeka gibi geliyor. Bilgi birikimin tespitlerin insanlara yardımcı olma isteğin çok güzel davranış. Olumsuz yanını pek görmedim
Olumsuz bir özelliğini görmedim kankam. Sanırım en olumlu özelliklerinden biri derinlemesine düşünerek yorum yapman deneyimlerini felsefi ve olgun şekilde paylaşman
Tanıdığım kadarıyla oldukça efendi gayet sakin kendi halinde ama bir o kadar da dikkatli Soruları acele etmeden analiz ediyor her cevabını düşünerek veriyorsun