Ben ateist değilim fakat müslüman da değilim. Çok daha farklı bir inancım var. Eğer müslüman olsaydım da gün içerisinde almam gereken ilaçlarım olduğu için de oruç tutamazdım zaten.
Şimdi kimisi diyor ki neden rahatsız oluyor müslüman olmayanlar. Rahatsız oluyorum çünkü, elimde suyla otobüsüme binemiyorum. Yemek yerken yanımdan geçen insanların kötü bakışları altında kalıyorum. Alkol alırken dışarıdaki insanların bakışları taciz edercesine. Sigaramı hergün içtiğim gibi içemiyorum siz de mazur görürsünüz ki daha yeni bir bayan ramazan günü sokakta sigara içerken yaboz birkaç insan tarafından şiddete maruz kalmış. Ki bayanların oruç tutma günlerinde de bir takım zorluklar varken bunu bile göz ardı edip kötü gözle bakılıyor. İnsanların bu gibi bakışları çok rahatsız edici. Herkes inandığınız şeye inanmak zorunda değildir. Ve müslümanlıkta belirtiliyor, inanmıyoruz veya uygulamıyoruz diye bizi dışlayacak kadar yobazsanız siz müslümanlığın da ne demek olduğunu bilmiyor yalnızca hoca osurunca cemaat s**ar mantığıyla hareket ediyorsunuz demektir. Bu konudaki görüşüm bu biçimde.20 Yorumla
En İyi Cevaplar
Bende 20 yıldır çoğu kişinin ateist olduğu bir kesimde büyüdüm ve hala yaşıyorum neresi olduğu önemli değil. Yaşadığım binada kimse oruç tutmaz ama tutanlara karşı inanılmaz saygıları vardır önemli olanda bu. Ben kimse müslüman değil ateist ya da oruç tutmuyor diye yargılamam ya da yadırgamam dinimizde zorlama yok zaten. Ama sadece insanların bu mübarek ayda inançları gereği yaptıkları ve uzak durdukları gibi bu insanlarında bize saygı duymalarını beklerim.
Oruç tutan bir insan olarak yanımda birinin yemek yemesi beni bir gıdım irdelemez. Ama bana saygısı varsa önce sorar ve yer böylese sorun olmaz. Herşey içimizde ve kişiliğimzde bitiyor. Oruç tutuyor diye kötü gözle bakmak yobaz diye yargılamak asla olmaz. Bunu yapan insanlar olduğu için sölüyorum.
Çok çıktı karşıma oruç tutarak kendine zarar veriyorsun diyen. Bende diyorum sen alkol alıyorsun iyi bişey yaptığını mı sanıyorsun diye. Önemli olan insanın kendini bilmesi sanırım.
Çok derinlere inmek lazım. Ama benim kalbim temiz diyerek hiç bir yere varamayacağımızı adımız gibi bilelim buda bir inançtır.41 Yorumla
öncelikle belirteyim ben müslümanım... ama inanmıyorum.
müslümanım çünkü müslümanım. inanmıyorum çünkü inanmıyorum.
camiye giderim ama namaz kılmam. sahura kalkarım ancak oruç tutmam. paramın kırkta birini ayırırım fakat zekat vermem. bunun yerine oturur onları tekrar tekrar sayar, altıncıklarımı kafamın üzerinden atar, yüzüme gözüme çarpmasını sevinç çığlıkları atarak hissetmeye çalışırım.
ramazana olan saygımdan dolayı gece yemek yemem, gündüz ise dondurma yalayarak gezerim sokaklarda.
o yüzden ben çok sıkıntı çekmiyorum. birisi bir defa kardeşim biz oruçluyuz, görmüyor musun da karşımızda dondurma yalıyorsun diyecek oldu derhal külahı yere atıp adamın saçsız kellesini yalamaya başladım. bir yandan da bağırıyorum "hoşuna gitti mi lani, hoşuna gitti mi?"
rahatım rahat. ülkemi ve ananelerini seviyorum...14 Yorumla- +1 yıl
evet bukadar saygılı olduğun için en çok saygıyı sen hakediyorsun :))
faşizan ve baskıcı bir devlet geleneğinden gelen bir toplumuz..şimdi hristiyan ülkelerde yaşayan müslümanlar kaldırımda sigara içen bir avrupalıya niçin müdahele edemez.
evet burdan şuraya varıyorum ''çoğunlugun dediği olur''fikrine katılmıyorum.türkiye bir gün gerçekten azınlıkta kalan insanlarında değer gördüğü bir ülke olucak..arkadaşlar insanlar kamusal alanda da özel alanda da özgürdürler.
ramazanda saygı fikrine katılıyorum tabiki...ama oruç tutmayanlara da şiddet uygulanmasını iğrenç buluyorum..20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
16Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılBazen sıkıntılar oluyor küçük yerlerde ama ben şöylede düşünüyorum oruç tutmayanlarda biraz saygılı olabilirler. Sigara içtiği için dayak yiyen kişi onu hak etmiyordu ama adamda kaç saattir oruç üstüne sıcakta dışarıda birde kendiside sigara içen birisiyse tutmayan kişi 10 dk daha yürüyüp daha tenha yere gidebilir. Yada ben kendimden biliyorum 13-14 yaşlarımda oruç tutarken herhangi sebeplerde dışarıda olduğumuzda lokantaların bahçesinde yemek yiyen insanları görünce ne biçim acıktığımı içimden küfür ettiğim bile olmuştur. Hele daha küçük oruç tutanlarda var onların durumları dahada fena. Havada sıcak. Küçükken reklamları izleyip ağladığımı biliyorum canım kola çektiğinden yanı başında bi lokantada içilmesi dahada kötü. Sizde kapalı gözükmeyen yerlerde iş yerlerinizde evlerinizde yemek yiyin bir zahmet. Şahsen çok ateist arkadaşım var oruç dışında hiçbir ibadetide yapan biri sayılmam ama böyle rahatca davranılmasına karşıyım. Sizin nasıl davrandığınızı bilmiyorum tabi ama çoğunluk böyle en azından benim gördüklerim.
03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılŞöyle geliyor bana tutmayanlar tutanlara saygı duymuyor sıkıntı yaşatıyor sonrasında olan hakaretlerden dolayıda bize saygı duyulmuyor sıkıntı yaşıyoruz oluyor. Şiddetin her türlüsüne tabiki karşıyım ama bazen uyarıda gerekmiyor değil.
Cevap sahibi+1 yılevet ama bizim normal yaşantımıza devam edemediğimiz bir dönemde daha dikkatli davranılabilir hani mesela elinde gazozla gezenler var o dönemde onu içmeseler ölmezler ya git iş yerine dersanene orda iç onu diyorum. tabi bunun dışında yok şort giydiği için sıkıntı yaşayanlar yada sadece oruç tutmadığı için sorun yaşayanlar çok haklı ve bu kesinlikle yobazlık.
+1 yılpeki oruç tutanların çektikleri sıkıntılar ne olacak?insanlar inançları gereği 16 saat aç kalıyorlar.kendi yaşadığım olaydan örnek vereyim market işletiyoruz biz bir müşteri dondurma alıyor ve ben daha para üstünü vermeden dondurmayı açıp önümde yemeye başlıyor.kasada liste tutuyorum orucumu açınca yiyeceklerim diye :)hatta geçen canım petibör bisküvi bile çekmişti o derece:)
ardından bir müşteri geliyor yabancı uyruklu ve müslüman değil.su alıyor çat pat türkçesiyle gülümseyerek dışarda içeceğim siz oruçsunuz diyor.aslında sıkıntı şurada hiç kimse empati yapmıyor.bu sorun bence herkes için geçerli..34 Yorumla- +1 yıl
Evet fakat, orucu tutanın çektiği diye bir cümleyi ben kabul edemiyorum. Eğer çekilen şeyi bir işkence olarak görüyorsan tutmayacaksın. Benim bildiğim orucun amacı nefsine hakim olmak, aç insanın derdinden anlamak ibadetin yanı sıra. Yani oruçlu insan neler çekiyor diye bakamazsınız bu duruma.
- +1 yıl
kesinlikle katılıyorum yorumunuza.farkettiyseniz espiri ile bahsettim zaten.sonuçta oruç tutmanın amacı bu.ama sonuçta her insanda nefis diye birşey var.16 saat aç kaldığınızda birisi de sizin önünüzde magnum yiyorsa ağzınızın suyu akar:)biz oruç tutmaya çalışırız elimizden geldiğince sadece. ben örnek verdim sadece iki tarafında birbirine olan hoşgörüsüzlüğüne
- +1 yıl
Çok haklısınız. Durum bu şekilde. Orucu bırakında aç kaldığım oldu günlerce, hem de akşama yiyeceğim yemekleri düşünmeden geçen bir açlık daha kötü. Durum bu şekildeyken karşımda gelip birinin yemek yediğini hatırlıyorum ekmek arası tavuk dönerdi hatta, insan çok kötü hissediyor. Ama ona "napıyor bu" deme hakkım olmadı. Benim param yok onunsa var, yer yemez adam bana soracak değilya. Bunun gibi birazda. Burada dinden çıkıyor biraz vicdana kayıyor olay hani. Ama çokta fark yok aslında.
+1 yılbu yolu seçtiysen bazı durumlarada kulak asmamalısın.burda şort giysen bile olay oluyo boşversene.o senin kendi düşüncen sana kimse karışamaz bana göre cehenneme gitçek sensin bu beni ilgilendirmez ben kendime bakarım ama sende bu cennet cehennem inancı olmadığından sorun yok diyebilen insanlar olsa tabi daha iyi olurdu ama işte insanlar onlar gibi olmayanlara kem gözle bakıp dışlar ama dediğim gibi umursama her yerin bir zorluğu vardır senin yaşadığın yerdeki zorlukta buymuş işte.yalnız şunuda söylemeliyim gerçekten inançlı olan insanlarda hoşgörülü olanlardır onlar sana dik dik bakıyosa sende çekinmeden onlara dik dik bakabilirsin bu da bi çözüm olabilir.
10 Yorumlabiz müslümanlar hoşgörülü bir milletiz bunu abazalaştıranlar utansın allahın peygamber efendimize söylettirdiği gibi kafirun süresinde ''benim dinim bana sizin dininiz sizedir''
gerçek müslümanlar asla gayri müslimlere ya da ateistlere böyle şeyler yapmaz ve de karışamaz lokantada yemek yemiyebilirsin çünkü insanlık birbirine saygı göstermelidir
mesela amerkalı bir caz sanatçısı istanbul da konser verdiğinde ezan okunduğu için konseri kesip ezanı dinledi ve sonra konserine devam etti. 30 gün için yemeğini evinde yiyebilirsin20 Yorumla- Sağlık konusunda 705 cevap paylaştı.
+1 yılBen yaşadığım bir olaydan bahsedeyim
Ermeni bir tanıdığımız ramazan ayında durakta otobüs beklerken sakız çiğneyerek gelen birini gördü ve sinirle adamın suratına tükürdü sen bu kadar oruçlu insanın karşına nasıl böyle çıkıyorsun ben müslüman olmadığım halde bunu yapmıyorum diyerek
bundan isteyen istediği anlamı çıkarsın benim bildiğim her şeyin başı saygı .32 Yorumla
+1 yılBen muslüman olarak oruç tuttuğumda ataistlerin yemek yediğini gördüğümde direk anlıyorum ataist olduğunu ve pata küte dalıyorum ağız burun kalmıyor adamda hiç aklımdan geçmez belki hastadır belki tutamaması için bir sebep vardır belki yoldan gelmiştir belki yola gidiordur.
Biz müslümanlar hoş görüsüz bir milletiz zaten bizden olmayanı döveriz küfrederiz dışlarız.60 Yorumla... Ne istiyorsun ? 3-5 tane Allah'ı inkar etmeye çalışan,deprem olduğu anda "KORKU" nun refleksiyle Allah diyen insanlar var diye neye saygı duyulacakmış.Kimse oruç tutmak zorunda değil.Gider öbür tarafta kendi verir hesabını.Ama bu iki yüzlülüğü anlamış değilim.Ateistlerin hepsi inanıyor,sadece işlerine gelmiyor.Moda gibisiniz,bir bir geçiyor süreniz.
81 Yorumla- +1 yıl
Çok doğru anlatmişsin :))
- Sağlık konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılBende Kayseri'iyi bu konuda Ülkemizin yobaz şehri zannederdim yaa.. gazete ile camları örtülen lokanta, iftar saatinden önce yemek vermeyen restoran ... Millet sapıtmış yaaa sonra Müslüman kesimin adı kötüye çıkıyor geri kafalılar, yobazlar falan diye
Milletimiz konuşmaya geldi mi mangalda kül bırakmaz.İslam Dini hoşgörü dini diye sonra yaptığına bak yaa sinirlendim şimdi
Ne kadar zor durumda olduğunuzu anlıyorum ama elden gelen bir şey yok malesef :-|12 Yorumla- +1 yıl
dinimize göre oruçlu bir kimsenin oruç tutmayan birine hizmet etmesi haramdır.bundan dolayı bazı kişiler dükkan kapatır.bu bir inançtır bunu eleştiremeyiz diye düşünüyorum..kimiside açar herkesin dini kendine diye düşünür sonuçta bu işyeri sahibinin insiyatifinde olan bir durum bence ve bir saygısızlık göremiyorum ben.işyeri sahibi kendi istediği zaman dükkanını açabilir herhalde :)oruç tutmayan biriside açık olan bir çok yerden yemek ihtiyacını karşılayabilir
- +1 yıl
Çok özür diliyorum inanmayabilirsiniz ama yorum bana ait değil. Bilgisayarın başından 2 dk ayrılınca arkadaşım coşmuş kendi kendine. Mesajı silme özelliği olmadığı için kaldıramadım. Ben konu hakkında yorum yapacak kadar sağlam bilgiye sahip değilim ama araştırıp gereken bilgiyi vereceğim.
..::Saygılarımla::..
Katılıyorum. Bır lokantaya gidiyorsun, garip garip bakıyorlar, o bakışların altında insan rahat rahat yemeğini yiyemiyor. Bır otele gidiyorsun, kahvaltını getiren garson 10 karış bır suratla ortada dolaşıyor, her söylediğine ters ters cevap veriyor. Misafirliğe gidiyorsun, gelen gecen sana oruç düşmüyor mu diye soruyor. Gece sıcaktan yapıs yapıs uyumaya çalışıyorsun, tam uykuya dalıyorsun dışardan dom dom davul sesleri gelmeye başlıyor. Ah ah Ramazan ayında rahat yok bize.
26 Yorumla- +1 yıl
her dine mensup insanda vardır boyle denyolar merak etmeyin çoğumuz boyle değiliz
- +1 yıl
söylediklerinde haklısın ama son dediğinde dom dom davul sesi bu Ramazan geleneğidir insanalrı sahura kaldırmak için tabi kii çalacak müslüman bir ülkede yaşıyorsun bu son dediğin yaşadığın ülkenin geleneklerine saygı duymuyor olduğunu gösterir o dediğin yobazların yaptığı davranışın bi değişiğini de sen yapmış oluyorsun.
- +1 yıl
Her türlü geleneğe saygım vardır ama bu davul çalma huyunu hiçbir zaman anlayamadım. Oruç tutan kisi zaten her türlü kalkmaz mı sahur zamanı? Gecenin bır yarısı, oruç tutanı tutmayanı davul çalarak uyandırmanın mantığı ne? Eger senin buna bır itirazın yoksa anlarım ve baskalarına da saygısızlık yapmak gibi bır niyetim yok ama ben bu geleneğe anlam veremiyorum.
+1 yılBen içkimi de içiyorum yemeğimi de istediğim zaman yiyorum. Bana karışan eden yok. Yaşadığım yerden daha farklı bir yerde olsaydım, daha az gelişmiş bir yerde misal, bu kadar rahat olamazdım eminim. Oruç tutmadığı için adam öldürülen bir memlekette yaşıyoruz, kolay değil.
11 Yorumla- +1 yıl
hataya gelme keserler seni burada :)
eskiden çalıştığım kamu kurumlarında mahalle baskısı hissediyordum.
ama yeni işyerimde böyle bir şey yok.
ayrıca yaşadığım yer çok medeni öyle bir sıkıntı içinde değilim.
ama anadolu'da mahalle baskısı var ve istisnai durumlar olsa da saldırılar oluyor..10 Yorumla
+1 yılGörev yaptığım küçük bir ilçe de fırından ekmek alamadım( iki saat konuştuktan sonra alabildim).
aynı fırına bir daha gitme
Aynı yerde faturalarımı yırtılmış bir şekilde çöpte buldum.
çoluk çocukta yırtmış olabilir
Bir başka yerde ki bir ilde iftar saatinden önce lokanta da yemek verilmedi.
demekki Ramazan ayında iftara kadar iş yapamıyor ki vermiyor
Aynı ilde başka bir lokanta da gazetelerle örtülmüş bir salonda yemek yedim.
bu seni rahatsız mı etti?
Yolda ki düşmansı bakışları yazmama bile gerek yok. Bu tabii ki büyükşehirler de bu boyutlarda değil.
herkesin dini kendine ama göstere göstere de yiyip içmeyin be kardeşim.11 Yorumla- Sağlık konusunda 348 cevap paylaştı.
+1 yılDinimiz hoş görü dinidir. Ama gel gelelim ki uygulama da sıkıntı var. Bu dün de böyleydi bugün de böyle yarın da böyle olacaktır...
51 Yorumla- +1 yıl
+1
Ateist veya muadili bir şey değilim. Elamdülillah Müslümanım..Fakat içim sızlasada, gereklerini pek yerine getiremiyorum.
Ya arkadaş, o kadar sokak sigara içiyorum biri de bana çatsa ya? Nolur bir kere? Şöyle ağız tadıyla konuşturmadan ağzını burnunu dağıtayım.
Ama yok..30 Yorumla"Müslümanlar dışındaki azınlık bir takım sıkıntılar çekiyor" demişsin! nedir diye sorsam?
14 Yorumla- +1 yıl
Görev yaptığım küçük bir ilçe de fırından ekmek alamadım( iki saat konuştuktan sonra alabildim). Aynı yerde faturalarımı yırtılmış birşekilde çöpte buldum. Bir başka yerde ki bir ilde iftar saatinden önce lokanta da yemek verilmedi. Aynı ilde başka bir lokanta da gazetelerle örtülmüş bir salonda yemek yedim. Yolda ki düşmansı bakışları yazmama bile gerek yok. Bu tabii ki büyükşehirler de bu boyutlarda değil.
- +1 yıl
Haklısın kendince.. ( bazı noktalarda bana görede haklısın) ama unutmaki yaşadığın ülkenin eğitim seviyesi belli "ufo ya taş atan bile var"neyse burdan yola çıkarak bu insanların inanışları doğrultusunda senede 1 ay sen anlayış göster..ekmeği iftar öncesi yada sonrası iki günlük al..lokantada yemek verilmemesi normal çünkü o adamda kendi karını düşünüyor..yoldaki düşmansı bakışlar sadece bu konuyla ilgili değil..o bakışlara bende maruz kalıyorum ( eğitim )
neticede biraz idare biraz saygı yeter.
+1 yılben ateistim benim ve arkadaşlarımın geneli için sorun olmuyor, tabi arada çıkıntılar oluyor, laf felan etmeye çalışanlar.
10 Yorumla
+1 yılRamazana hürmet eden oruç tutan yada tutanlara saygı gösteren bir insan gayrümüslim veya ateist vatandaşlara da saygıda kusur etmez.Ayrıca sen yaşadığın bir sıkıntıdan bahsedersen daha smout olarak yanıt alabilrsin bence.
01 Yorumla- +1 yıl
Fırından ekmek alamadım, iftar saatinden önce servis yapılmadı, faturalarımı yırtılmış bir şekilde çöpte buldum, sabah erken saatlerde hastaneye gittiğim de hastane kantini bile kapalı idi. Ayrıca düşmanca tavırlar hep var zaten. Bu durum büyük şehirlerde biraz daha az görülüyor, ama hiç kimse ne yaşanıyor ki diyemez. Sonuçta şöyle ya da böyle çoğunluğun azınlık üzerinde bir sindirme politikası var.
Sağlık konusunda 423 cevap paylaştı. herkesin birbirinin dinine saygısının olması lazım, çoğunluğu müslüman olan bir ülke de yaşıyorsan ve ramazan ayındaysan bu tarz davranış değişikliklerine de saygı duyman gerekir
20 Yorumla- Sağlık konusunda 398 cevap paylaştı.
+1 yılben oruç tutmuyorum ama oruç tutmadığım için herhangi bi sıkıntı çekmiyorum.Bu kesime sıkıntı verecek uygulama ne gördüm ne duydum.Böyle bir şeyin olduğuna hiç ihtimal vermiyorum
20 Yorumla
+1 yılBir de %99'u müslüman bu ülkenin diye başlamazlar mı.. Ama ama değil. Nüfus cüzdanında zorla müslüman ( benimki boş örneğin ) yazılan kişilerin müslümanlığı tartışılsa.. %50 ye iner sanırım..
01 Yorumlafast food ta çalışıyoruz oruçluyuz iş yok masanın birinde oturuyoruz iş arkadaşımız elinde kızarmış tavuk dolu tepsiyle masaya oturup yemek yiyiyor ben şahsen hoşgörmem böyle de yapılmaz ama
34 Yorumla- +1 yıl
Ben de oruçluyken karşımda kana kana ayran içenler oldu ki ayran benim vazgeçemeyeceğim bir içecektir. Hala ağzımın suyu akar. Ama yadırgamadığım gibi yargılamadım da. Öyle hoşgörü ayağına takılsaydım çok adamla kavga ederdik.
- +1 yıl
Küfür ettiysen bozmuşsundur orucu, geçmiş olsun.
+1 yılhayat onlara güzel bi sıkıntı çektıklerini sanmıyorum .
61 Yorumla- +1 yıl
işte budur ya +1
Gizli Üye(36-45)+1 yılbiz onlara saygı gösterdiğimiz halde onlar bize saygı göstermiyor tercihlerimiz için sen orucu kendin için kendi iradenle tutuyorsun bana bununla ilgili sorumluluk yükleyemezsin burada sigara içme veya yemek yeme gibi lokantalar eğlence yerlerine değinmiyorum bile
00 Yorumlayani din hakkında ki görüşleriniz sizi bağlar ama
toplumun genelinin kuralınada uymak lazımdır...
birazda azınlık bu çoğunluğa uymalı bence...03 Yorumla- +1 yıl
toplumun genelinin kuralınada uymak lazımdır... demişsiniz, belki aynı şeyleri söylüyoruz ama ifadeler farklı. Toplumun genelinin kuralına uymak, bana göre saygı duymakla aynı şey değil. Onlar gibi yaşamak anlıyorum ben UYMAK ifadenizle. Azınlık çoğunluğa uymalıdır, demişsiniz. Buna da katılmıyorum. Bana göre tam tersi azınlıklar özellikle çoğunluk içinde ezilmemelidir.
Bahsettiklerin sanırım Ramazan müslümanları..
Onlar kendilerini beğenmiş ve sanki ramazanın haricinde hayatlarında hiç içki içmemiş gibi hal ve tavır takınırlar.
Kimse kimseyi ilgilendirmez.10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılçok yazıkkkkk! acıdım sana ve senin gibilere. Allah sizi cehennemde yakacak azıcık Kuran-ı Kerim okursanız belki ne olduğunu anlarsınız. Allah'ım bizi sizlerden korusun.
05 Yorumla- +1 yıl
çok saçma yorumun ya çok itici hatta ateist falan değilim de nerde hoşgörü sevgili dindar ablam ?
Cevap sahibi+1 yıldaha önce bir cok ateisti yolundan çevirmeye çalıştım. arkadaşım da oldu. anlamıyorlar dinlemiyorlar. ama dinimizde onlarla arkadaş olmak onların inancını kabul etmektir denir. size de günah yani. o yüzden uzak durun. kalbinde imanı olmayandan korkun. ben artık korkuyorum.
- +1 yıl
Sen ne karışırsın ve bana ne hakla acıyabilirsin? Okusan anlarsın diye konuşman için sana kim hak tanıyor? senin inandığın şeye inanmıyorum diye nasıl bana yazık diyebilirsin?
"dinimizde onlarla arkadaş olmak onların inancını kabul etmektir" demişsin bir de. sen bile dininden haberdar değilken ben sana öğretemem ki. Büyük ihtimalle 16 yaşında falansın ve bırak dini kendini bile tanımlayamıyorsun. Başkalarının sana dediği şeyleri gelip bizlere söyleyip savunuyorsun. Acınacak olan sensin.
Sağlık konusunda 1b cevap paylaştı. İçki içenin dövülmesi olabilir. Oruç tutmayanı bile dövdüklerine şahit oldum üstelik.
07 YorumlaHerkesin inancı dini kendine isteyen istediğini yapar bu kadar basit isteyen oruclunun önünde suyunu içer isteyen oruç tutar kime ne ? isteyen oruçlu ateiste kötü bakar isteyen bakmaz.
00 YorumlaKalbinde imanı olmayan insanın samimiyeti he şüphelidir bizim için. önyargıyla bakmamız doğal.
21 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle ateistlere saygı duymak zorunda değiliz
+1 yılNasıl sıkıntılar ve nasıl uygulamalar, ben bilmiyorum, açıklar mısın?
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılçok sıkıntıdalar çok. yemek içmekten acayip sıkılıyolar bir bilsen
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılhayır yani oruç tuttuğumdan değilde şeyi merak ettim oruç tutmayanlar sıkıntı çekiyorsa oruç tutanlar ne yapıyor ?
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıllokantada yeme yiyemeyebilirsin gündüz vakti. ki zaten yememelisin de... nasıl düşünemiyorsun diğer insanların nefsini! böylesine aciz bir durumdayken bile hoşgörü beklerken, sen hoşgörünün ne olduğundan bihabersin. utan
03 Yorumla- +1 yıl
Sizin gibi insanlar "diğer insanların nefsini nasıl düşünemezsin" derlerken, benim gibi insanlar diğerlerinide sizin gibi insanlar sanıp sizin gibi insanlar olmamalarına rağmen oruçlu olup olmadıklarını bir taraflarına takmıyorlar. Çünkü sizin gibi insanlar sizin kadar bencilce düşünürlerken benim gibi insanlar neden sizin kadar bencil düşünemesinler ki.
Saçmalıyorsun.
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne