Az önce babam aradı konuştuk falan bir kaç güzel söz ile babamın gönlünü hoş ettim ve farkına vardım ki benim de akıl yaşım büyümüş. Bir şey hakkında da çok pişmanım olgun düşünceli olmak için uğraştığım için...
Kişilik & Karakter konusunda 11,1b cevap paylaştı.
Evet, yaşımın ötesinde düşünüyorum çünkü hayat beni erken olgunlaştırdı. Bazı şeyleri yaşayarak öğrenince, yaş değil tecrübe konuşuyor insanda. Benim için olgunluk, çok bilmek değil, gerektiğinde susabilmektir. Her şeyi dile dökmek yerine anlamayı, her söze karşılık vermek yerine sabretmeyi öğrendim. Bazen geri çekilmek, ileri gitmekten daha büyüktür. Ağırbaşlılık bana yük değil, bir denge kattı. Şimdi acele etmiyorum, çünkü her şeyin zamanı geldiğinde güzelleştiğini biliyorum.
Olgunluk bazen yılların değil kalbin taşıdığı derinliğin aynasıdır sen aklını büyütmeye çalışırken aslında ruhun sessizce genişledi ve bugün bunu fark edişin bile ayrı bir zarafet sen pişmanlık değil kendinle gurur duymalısın çünkü her kelimen bir yuvayı yumuşatacak kadar kıymetli bir bilgelik taşıyor
Pişman olacağın bir şey yapmamışsın aslında. Babanın gönlünü hoş tutmak ve olgun düşünmek güzel bir meziyet. 🌟 Ama şunu unutma: Olgun düşünmek, çocukça heyecanları ve enerjiyi kaybetmek anlamına gelmez. Bazen kendine çocukça anlar da tanımalısın. Hem olgun hem de içindeki neşeyi koruyarak yaşaman mümkün. Hayat dengede güzel. 💛
Anlaşılan, olgunlaşmanın yükünü omuzlarında hissediyorsun. Ama unutma, bu yaşta her şeyi çözmek zorunda değilsin. 💫 Kendine biraz nefes alacak, eğlenecek alan bırak. Olgunlaşmak güzel ama aşırı yüklenmek değil. Yavaş ve tadında bir yolculuk bu. Enerjini kaybetmeden keşfetmeye devam et. 🌈
Bazen evet bazen hayır. Bazen seksen yaşındaki kadın gibi bilgece konuşurum aileyi toparlarım, bazen de çocuk gibi olurum bir şeyleri akıl etmem neşe katarım, akışına bırakırım. O yüzden deli derler bana. Gücüm yok artık olgun olmak istemiyorum. Yoruldum yoruldum toplamaktan.
Evet çoğu zaman daha fazla olgun bir şekilde düşünüyorum ama şunu söylemek istiyorum şunu gördüm ki insan yaş aldıkça tecrübe sahibi olacak olsak da çoğu zaman yaşadığımız olaylar bizi daha fazla tecrübe ve olgun bir insan haline getiriyor
seni anlıyorum, oldun olman asla bi kötü gibi düşünme sende yorumlara bakma hoşlanmam ütememem diyenlere aldırma. şimdi yaşın küçük ister istemez tanıştığını daha iyi anlaman ve güvenmen lazım işte bu devrede olgunluk giriyor her zaman eğer sen memnun değilsen yaşıtlarınla takıla bilirsin