Yaşımla orantılı olduğunu düşünmüyorum Bazen yeri ve zamanında olması gereken olgunluğu gösterebilirim. Hatta bu konuda en doğru davranışı gösterebilirim. Yaşımın üstünde tabir edilebilir. Hatta şu yaşımda bile kendimden olgun duruşlu olan kişilerle anlaşabiliyorum. Yeri ve zamanında en güzel en neşeli en çocuksu halimide ortaya çıkarabilirim. Bu konuda biraz daha seçiciyim sanırım. Samimiyetimi herkesle paylaşamıyorum. 🤷♀️
Kişilik & Karakter konusunda 11,4b cevap paylaştı.
Ben yaşıma göre fazlasıyla olgun ve mantıklı olduğumu düşünüyorum. Yaşadıkça öyle ilginç şeyler tecrübe ediyoruz ki şaşırıp kalıyoruz. benim kendi yaşanmışlıklarımda "koskoca insan, olgun davranış gösterir, mümkün değil böyle düşünmez ve yapmaz" dediğim çoğu insan tam aksine öyle düşündü ve yaptı.
sanırım bazı şeyler yaşla ya da düşünerek değil; üzülerek ve tecrübe edilerek öğreniliyor. kişiyi olgun ve bilge yapan şeyler de böyle elde ediliyor.
aklı başında ve olgun insan, ömrü boyunca hiçbir konuda ne bir hoca edasıyla ne de toy bir öğrenci gibi kalmıştır. hoşgörüye ve öğrenmeye devam etmiştir. muhtemelen daha çok yalnız kalmıştır.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Olgun olunca mutlu huzurlu düzenli hayat sanıyordum. Ama kafam dolu kalbim kırık nereden başlayacağımı bilemediğim bir hayatım var
Bazen yaşımdan çok daha fazlasıyım Ama bazende 16lık bir kızdaki akla sahibim Içimdeki çocuğu aşık olduğumda saklayamıyorum Kilitlendiği odadan kaçıveriyor Karnıma kelebekler dolunca gençlik iksiri içmiş gibi oluyorum Sarhoş oluyorum yere basmıyorum Seke seke yürüyorum şarkılar söylüyorum. Peki ya yitirdiğimde? 1 günde 10 yıl alır mı insan? Alıyorum gülemiyorum Mutlu olamıyorum Yerimden kalkacağım ama kalkamıyorum. Yaşlanıyorum hızla ölüme yaklaşıyorum Kalbimin acısı ile çakılıyorum olduğum yere.
Bazen yaşımdan çok daha büyük, bazen de küçük bir çocuk gibi olabiliyorum. Biraz bulunduğum ortam ve ruh haliyle alakalı olsa da yaşıma göre olgun olduğumu düşünüyorum.
Hiç alakam yok ya hep çocuktum büyümedim... İnsanlar Anne Babasını kaybedince büyür derler. Çok şükür büyümemişim. Ancak bu konudaki asıl yanıt şu ki ilk okula giderken yetişkin insanlardaki olgunluğa sahip çocuklar olabiliyor. Karakterle, kişiyle çok alakalı
Burda makarasına ne kadar boş yapsam da medya dışı hayatımda böyle biri hiç değilim. Aile baskısı sağ olsun 11 yaşımdan sonra çocuk olmadım istemsizce hep olduğum yaştan 4- 5 yaş daha büyük durumaya itildim kendimce, içimde bi çocuk da yok iyi böyle 80'lik nene gibi takılmak.
Yani galiba. Olgun oluyorum ama mutlu olup gülüyorum da. Mesela şarkıcılar gibi yıllık albümlerinin olmasını, düzenli bir hayatımın olmasını düşünmüyor değilim. Sorunlarımı ve sıkıntılarımı çözmeye çalışıyorum.
Ciddi olabiliyorum ve bu yıl sanki daha da olgunlaştım. Sorunlarını, sıkıntılarımı ciddiye alıp hayatta olan bitenleri daha iyi anlamaya başladım. Farkındalığım daha da gelişti bu yıl diyebilirim.