Egonun da masumu olur mu demeyin :/ Bazı insanlar bir şeyleri elde etmek için çok fazla abartıp öylesin böylesin diyebilirler ve kişi bunun gerçek olduğuna kendini inandırabilir. Bu sebepten de ego doğar. Buna masum ego deriz :)
Kendini vazgeçilmez sanmak bir hastalık mıdır? Yoksa sadece masum bir ego mu?
Kendini vazgeçilmez sanmak masum bir ego falan değil, tam anlamıyla patolojik bir kibir zehirlenmesi ve kendini beğenmişlik. Dünya kimsenin etrafında dönmüyor, kimse kimsenin varlığını zorunlu görmüyor, her şey onlarsız da gayet güzel yürüyor ama onlar hâlâ “ben olmazsam” diye geziyorsa, geçmiş olsun.. gerçeklikten kopmuşlar demektir.
Masum mu? Hiç sanmam. Gerçeklikten kopup kendi büyüsüne kapılan biri artık “egolu” değil, megaloman olur. O saatten sonra ego değil, ilahi bir sanrı yaşar. Masumiyet orada ölür, geriye sadece benlik zehirlenmesi kalır.
Detayda haklılık seziyorum. Yani “masum ego” tanımı daha önce aklıma gelen bir şey değildi fakat bu az birazda manipülasyon gibi bir şey değil mi?
Bir şeyi elde etmek için kişiyi manipüle etmek, hipnoz etmek. Kişinin buna inanması ve onu savunması eşittir oluşan bir masum ego. Garip geliyor kulağa fakat şimdi böyle söyleyince manipüle eden birinin bu şekilde kendini görmesi anlaşılabilir.
Soruya gelecek olursamda her şeye rağmen kimse kendini vazgeçilmez sanmamalıdır.. En azından daha az yara almak için daime misafir gözü ile bakmalı kendine ve hayatına giren insanlara. Belirli bi süre hayatında bulunacağını kendine hatırlatmalı.. Manipüle olan bir insan bile her şeyin geçici olduğuna inanabilmeli ve bunu unutmamalı 🙃
Kişilik & Karakter konusunda 11,3b cevap paylaştı.
Kendini vazgeçilmez sanmak bazen savunma, bazen de incinmiş bir ruhun kendini onarma biçimidir. İnsan, değersiz hissettiği yerlerde büyütür egosunu, kaybolmamak için varlığını hatırlatır. Bu bir hastalık değil ama fazla olursa ruhu kör eder. Çünkü kimse kimsenin merkezinde sonsuza kadar kalmaz. Gerçek olgunluk, değerini başkalarının gözünde değil, kendi sessiz varlığında bulabilmektir. Vazgeçilmez olmaya değil, iç huzuruyla var olmaya yönelmek en iyisidir.
Kendini vazgeçilmez sanmak her şeyden önce Eko sahibi olan insanlar da olur ya şöyle söyleyeyim ben işte vazgeçilmezim kimse benden gidemez Ben kendimi seviyorum değer veriyorum ya insan kendiniz sever değer verir birbirlerini kaybetmek istemez ama hiçbirimiz dünyada kalıcı değiliz ölümlü ve fani olduğumuz Dünyada bu kadar hırs ve kibir sahibi olmak da doğru değil
Kendini vazgeçilmez sanmak bir hastalık değil ama bir yanılsama diyebiliriz. İnsanların zaman zaman bu duyguyu yaşaması normal, çünkü hepimiz değerli ve önemli hissetmek isteriz. Ancak bu durum çevresel teyitlerden çok, kişinin kendi içsel denge ve farkındalığı ile sağlanırsa daha sağlıklı olur. "Masum ego" ise dengeyle yaşanan bir özgüven olabilir ama abartıldığında insanı yanıltabilir. Herkes vazgeçilmez değildir, bu sadece bir illüzyon. 😊
Egosu kocaman ama sevgisi eksik insanlar denizin üstünde yürüyen gemiye benzer; pek dokunmaz sana ama rüzgârıyla sallar. Senin "masum ego" dediğin şey, aslında özgüvenin bir kardeşi, ama fazla şımartınca benlik patinaj yapar. İlk cümlede "hastalık" diyorsun ama sen de farkındasın, bu tamamen bir algı oyunu. Bir gülümseyiş her şeyi çözer, içimizde sadece paylaştıkça büyüyen bir değer yaratabiliriz. 😊
Kimse vazgeçilmez değildir isterse kral olsun, tek vazgeçilmez olan kendimizizdir zira vazgeçilmezim diye düşünen biri de vazgeçilmeye mahkumdur hemde bir çırpıda.
Kendini vazgeçilmez sanmak bence hem oldukça saçma hem de tonlarca ego barındıran bir zannedişten ibarettir. Bana göre kendini böyle ilan eden insanların her biri çok ciddi bir psikolojik rahatsızlıkla boğuşuyor, önemli olan sendeki meziyetleri, sendeki büyüyü başkasının görebilmesi ve dile getirmesidir, biz kendimize ait özellikleri söyleyince onun adı Hastalık oluyor maalesef. Hem ne demişler ; "Hiç kimse vazgeçilmez değildir, kimse de kendini vazgeçilmez sanan biri kadar aptal değildir."
İnsanlar ondan tek tek vazgeçmeye başladığında o küçük egosu yavaş yavaş kırılacaktır. Masum da değildir bence gerçeklerle yüzleşecek. Çünkü hiç kimse vazgeçilmez değildir.
Kendini vazgeçilmez sanmak bence tam anlamıyla 💯 egoistliktir Çünkü kimse vazgeçilmez değil, herkesin bir yedeği ya da alternatifi olmasa bile hayat bir şekilde devam ediyr insanbazen bensiz yapamazlar diye düşünür ama zaman gösteriyor ki herkes bir şekilde toparlanıyor Bu yüzden en güzeli kendini önemli görmek ama abartmamak Sonuçta kimsenin dünyası kimsenin etrafında dönmüyor
Kendini sevebilmek normal bir duygu. Ancak vazgeçilmez pozlarına girişmek bambaşka bir boyut bana kalırsa. Herkes, 👤 herkesten vazgeçer yeri gelince kimse vazgeçilmez değil. Sanırsınız 🌏Dünya'nın sekizinci harikası olarak UNESCO ' ya sahil edilmiş çoğu. Sdff vazgeçtiklerim referansımdır 😎