Bence her insanda bulunması gereken bir düşünce bu. Aksi olduğu zaman kendi kendine değer vermeden, bir başkasının yaptığı tüm olumsuzluklardan kendine pay biçmeye başlıyor insan. Sanki her şeyin en kötüsüne layıkmış gibi, sanki kimse onu sevemezmiş gibi. Sevmeleri için olmadığı birine dönüşüyor, kendi gibi yaşayamıyor. Tamamen insanlara göre şekillendiriyor hayatını. Güzelliklerini değil, asıl kusurlarını da sevmeye başladığında, bir bütün olarak kendine değer verdiğinde hak ettiğini buluyorsun bir şekilde ya da tercih sana ait oluyor. İstemediğin her şeyden uzak kalabiliyorsun, bir kalıba sığışmıyorsun, her şeyin başı buna çıkıyor, önce kendini sevmeli insan, sonra o sevgiyi başkalarında aramalı ve en güzel halini yaşamalı...
Bu durumu duyunca aslında aklımıza iki anlam geliyor biri kendini fiziken ruhen beğenmek bir diğeri de kendini herkesdenn üstün olduğunu zannedip insanları aşağı görmekm bu iki anlam arasındaki fark Biri özgüven biri ego şımarık insanları hiç yargılamamam çünkü genelde sevgi görmemiş insanlar oluyor ❤︎︎
Yani ben kendimi beğeniyorum hem karakter hem de fiziksel olarak özel olduğumu düşünüyorum. Fakat bu beni şımarık veya egoist bir insan yapmıyor. Sadece sahip olduklarının farkında olmamızı sağlıyor.
Her ikiside olabilir. Bana çok komik geliyor böyle şeyler. Böyle kendileri hakkında böbürlenerek bahsedenler oluyor ya. İçimde hep;" Yazık bunu kimse hayatında takdir edip hakkettiği yere koymamış o işi de kendi görüyor." Diyorum.😀
Hayır, egodur. Ama kibir olarak gördüğümüz ego değil. Bize karşı yapılan saldırılarda, atılan iftiralarda kendimizi savunabilmemizi ve gururumuzu düşünmemizi sağlayan duyudur, ego. Fazlasının insanda kibre ve bencilliğe yol açtığını da kabul ediyorum. Ama bunun hiç bulunmaması çok daha vahim. Çünkü egonun yokluğu, insanda gurursuzluğa sebep olur ☾
Herkes kendini sevmeyi öğrense dünya daha güzel olabilir en azından dünya güzel olmasa bile dert yanan, isyan eden, mızmızlanıp durarak kendini beğenmeyen enerjimi sömüren tipler olmayacak ki bu da benim dünyamı hafif de olsa güzelleştirir. Gerisi umrumda değil benim dünyam güzel olsun da😂
Dozunda yapılıyorsa ikisi de değildir bu özgüvendir. Ego herkeste var olan bir olgudur. Etkisi kiminde daha aktiftir kiminde de daha pasiftir. Bunun bilincinde olup ne şekilde davranacağı konusu da kişinin kendisine kalmıştır. Genelde de bilinçli yapılan bir durumdur.
Kendini beğenmek şımarıklık ya da ego olamaz. Bu olması doğru olan şey zaten. İnsan kendini beğenmeli, kendiyle barışık olmalı. Kendini başkalarından üstün görürsen işte o zaman bunun adı ego olur.
Benim ruhum fakir. O yüzden ne duruma, konuma gelirsem geleyim, ne yaşarsam yaşayayım maalesef kendimi sevemedim. Ama bence egodur. Şımarıklık sadece kendini sevmekle alakalı bir durum değil çünkü.
Allah herkese kendince güzel özellik vermiştir. Ben kendi özelliklerime çevremdekilerin güzel özelliklerinden örnek alabildiklerimi eklemeye çalışıyorum. Benim çabam bu yönde...
Buradan birine denk gelmiştim. Başka platformdan muhabbete devam ettik. Dünyanın merkezinde sadece kendi olduğunu sanıyordu. Bişey sanmıştım ama tırt çıktı
olcuye bagli kuzum şimdi bende karakter olarak fizik olarak kendimi begeniyorum ama disarda ben soyleyim boyleyim demiyorum ilk soyledigim ego değil bence ama ikincisini yapsaydim evet egoistti