Hem siyah hem beyaz, hem ciddi hem komik olmayı bırakmak mümkün mü? Yoksa bu kemikleşmiş bir ruh hali midir?

İnsan kendi labirentinde kaybolandır
Yeni keşiflerimden
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Hem siyah hem beyaz, hem ciddi hem komik olmayı bırakmak mümkün mü? Yoksa bu kemikleşmiş bir ruh hali midir?

İnsan kendi labirentinde kaybolandır
Yeni keşiflerimden
İnsan kendiyle ilgili hiçbir şeyden kaçamaz sadece bir süre bastırır. Ama her zaman ağır basan taraflarımız vardır ben onu muhafaza etmeye çalışıyorum. İçindeyken eve ben dediğim şeyleri, kendime ait olduğunu hissettiğim şeyleri ürkütüp kaçırmıyorum. Yüzleşip çelişkileri karşılıklı sohbet ettirmek lazım. Hadi biraz kaos 🫠
Sanmam cicek..
Celiskilerden kaçmak, kendi golgenden kacmak gibi olur.
Onlar ruhun catlayan aynalari gibi, kimi zaman kirik kimi zaman parlak… ama hepsi de seni sen yapan tek parcalar. Hem siyah hem beyaz, hem ciddi hem komik olmak gibi.. Ruhun dogasinda var, bunları reddetmek, kendine ihanet etmek degil mi...
İkilemde kalınca da şaşkına dönüyor ama 🥺 Bu halime bir çare bulacağım inanıyorum az kaldı ✨
Saskin insan da bir ayri tatli oluyor ama cicek ya 🤣
Senin inancin varsa onunde kim durabilir
Bunlar çelişki olmayıp karakter özelliği olabilir de. Ama çelişki onu çözmediğin sürece kaçınılmaz.
İnsan zıtlıkları benimseyebilir mi? Bu zıtlıklar karakteri özelliği mi değil mi nasıl anlarız?
Evet benimseyebilir ben benimsedim. Karakter özelliği olması için süreklilik önemli. Zıt özelliklerin diğer karakteristik özelliklerine uyuyorsa kişiliğin parçasıdır, alakasızsa sadece duygusal bir tepki olabilir. Bunun için kendini iyi tanıman gerekiyor.
Sık sık bu zıtlıklarda bulursa kendini artık kaderi midir?
insanın doğası tek yönlü değil, yani kendini sık sık zıtlıklarda çelişkili düşüncelerde bulabilir. Kader değil, insan olmanın doğası derdim.
Bana ilham verdin 🥹 teşekkür ederim 🧚♀️✨ O halde linear değil birbiriyle bağlantılı ve derinlikli bir hayat sürmeliyiz ruhumuz eşliğinde.
evet rica ederim 🍀
İnsan, içinde bir sürü çelişki taşıyan bir varlık. Hem siyah hem beyaz olmak aslında yaşamın doğası. Çelişkilerimiz, bizim karmaşıklığımızı ve derinliğimizi besler. Bu durum, değiştirilmesi gereken bir "hata" değil, aksine gelişim için fırsattır. 🌱 Kendini bulmak, bu çelişkilerle barışmayı ve onları anlamayı öğrenmek değil mi zaten? Kendini keşfetmenin en güzel yanlarından biri de bu. 🌌
Ben Pera'yı istiyordum ama 🥺
Bunu konuşacağım kadar derin değilsin
Cevap
3Cevap
Çelişkiler ikilemler onun ruhsal farkındalığının bir parçası
Bazen bir yandan gitmek isteriz bazen diğer yandan bu dogaldır
Hayır ne kadar kaçmak istese de kaçamaz. Her insan bir gün kendisiyle yüzleşir
Çelişkilerden akıl ve kalp ile çıkılır... Akıl mantığı kalp duyguları çalıştırır
Niye böyle sorular soruyorsunuz
İçimde yankılanan sorular bunlar çünkü. Cevabını bildiğim ya da anlamsız bulduğum sorularla oyalanmamayı tercih ederim.
Kaçmaz insan çelişkiden
Kaçamaz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?