Kendi kendine konuşuyorsa problem yoktur, fakat kendi kendine konuşurken kendine soru sorup birde üzerine cevap veriyorsa veya kavga ediyorsa o zaman sıkıntı büyüktür :))

Kendi kendine konuşuyorsa problem yoktur, fakat kendi kendine konuşurken kendine soru sorup birde üzerine cevap veriyorsa veya kavga ediyorsa o zaman sıkıntı büyüktür :))

Aslında hayır, her kendi kendine konuşan deli değildir hatta çoğu insan zaman zaman bunu yapar, farkında bile olmaz.
. Kendi kendine konuşmak beynin düşünme biçimidir. İnsan beyni düşünceleri iç sesle işler. Bazıları bu sesi dışa vurur, bazıları sadece içinden konuşur. Yani yüksek sesle konuşmak, zihnin konuları daha iyi anlamaya, organize etmeye çalıştığı anlamına gelir. Örneğin: “Neyi unutmuştum ya… çantam mı, anahtarım mı?” demek aslında beynin problemi çözme şeklidir.
Duygusal boşalım veya rahatlama şekli:İnsanlar bazen kendi kendine konuşarak öfkesini, stresini ya da kaygısını boşaltır. Bu, içte biriken duygulara “çıkış kapısı” verir. Özellikle yalnız yaşayan veya çok düşünen kişilerde daha sık görülür.
. Sadece kendi sesini duymak bazen terapi gibidir. Beyin, söylenen sözü duyduğunda kendi içinden düşündüğünden daha fazla etkilenir. Bu yüzden “kendine moral vermek” veya “kendini toparlamak” için konuşmak oldukça sağlıklıdır. Örneğin “Ben bunu yapabilirim.” demek, gerçekten beynini motive eder.
Ne zaman dikkat etmek gerekir?
Eğer kişi kendi kendine konuşurken:Sürekli biriyle tartışıyor gibiyse, Gerçek olmayan kişilerle konuşuyorsa, Ya da konuşmaları kendi kontrolünden çıkmış gibi hissediyorsa, o zaman bu bir “içsel diyalog” değil, başka bir durum olabilir o zaman destek gerekebilir. Ama çoğu insanda bu, normal bir düşünme ve rahatlama biçimidir.
Kendi kendine konuşmak delilik değil, farkındalıktır. Bazıları düşünürken yazı yazar, bazıları yürür, bazıları da sesli düşünür.
Eğer kişi toplum içinde rahatsız edici sesli bir şekilde kendi ile tartışıyorsa bu aklını kaçırma gibi bir şey olabilir..
Fakat her insan kendi içinde ya da düşünürken fısıldayarak konuşur kendime sorular sorar ve kendi cevaplar bunu. Ben kendime bir şeyi düşünürken sorularda sorarım ve cevabınıda veririm 🙃
Deli olduğumu düşünmüyorum.
Ya da iş yerinde veya herhangi bir işte bir hata yaptığımda kendime kızarım az biraz bu da bence beni deli yapmaz.. Belki iletişimi ruhumla kuruyorum ne bileyim iyi geliyorda..
Ya da bu günlüğüme yazmanın etkileride olabilir zira orada da sık sık sorular sorup cevaplarım ya da sitem ederdim ahahah
Teşekkür ederim, şimdi ben deli miyim değil miyim?
Olsun bakalım ahahah
Eskiden yani bu atasözünün ortaya çıkmış olduğu dönemlerde bu sözün doğruluğu söz konusu olabilirdi. İnsanlar daha sosyaldi, teknoloji yoktu, her iş insan gücüyle yapılıyordu. Çevresindeki insanlarla konuşmak yerine kendi kendine konuşana deli damgası vuruluyordu muhtemelen.
Lakin günümüzde özellikle bizim gibi doğayla batı arasında sıkışmış toplumlarda çoğu kişinin en yakını kendisidir. Hâl böyle olunca da sohbet, arada uyarı, sitem, övgü vs kaçınılmaz olur.
Detayına da katılıyorum ayrıca. Onun da cılkını çıkarmamak lazım 😂
Doğu olacaktı doğa olmuş. Senden bulaştı bak yazım yanlışı 😂
Okumaya çalışmıyor mu? 😂
Ne kadar da hayatının içinden bir soru olmuş buu 😂
Boş ver kim ne sanarsa sansın 🙃
Sen iyi ve mutlu ol yeter 🙏
Ricalar 🙃
En çok kendimle konuşurum ben, beni benden başkası anlamaz ki , o zaman deli miyim, deliyim belki de değilim belki de, ne yapayım anlasalardi onların da beni dinlemesi için bir şans verirdim belki 😏
Ya akıllı olan bensem de deli olan onlarsa 😉
Kendi kendine konuşmak sanıldığı gibi tuhaf bir şey değil aslında. Beyin biraz yük boşaltıyor o esnada, iç sesle uzlaşmaya çalışıyor diyebilirsin. 😊 Ama kendine soru sorup cevap veriyorsan bile bu senin akıllı bir analiz insanı olduğunu gösterir, korkma. Kavga etmeye gelince, belki de iç dünyanda bazı şeyleri sorguluyorsundur. Merak etme, bu herkesin yaşadığı bir şey! 😄
Cevap
18Cevap
Öyle derler. Ne kadar doğru bilemem 😬çünkü arada o işi bende yaparım 😂
Kendiyle konuşan insan kendini tanıyordur bence. Monolog deniyor ben çok yaparım.
Ne derlerse desinler aman kendimden başkası beni anlıyor da ben mi konuşmuyorum
Derler millet her pohu der :D
Kendi kendime konuşurum zaman zaman, yes hahs
Küfür ediyorum kendime tabii :D
Sonra sakinleşiyoruz djjd
Aman aman demek haklı olan sendin :D
Kim ne derse desin çok eğlenceli jsjdhd
kendi kendime konuşuyorum yoksa delirdim mi sorusunu soruyorsan kendine henüz delirmemişsindir. asıl sorun kendi kendine konuştuğunu fark etmediğinde başlar. çevrenizde konuştuğunuz herkesin aslında hayal ürünü olduğunu düşünün bir. tüm hayatınız yalanmış. dışarıda bir mekanda, okulda sınıfta, caddede yürürken konuştuğunuz arkadaşları sadece siz görüyormuşsunuz ve herkes kendi kendinize konuştuğunuzu düşünüyormuş bunca zaman. ne kadar korkunç! tabi fark edene.
Genelde insanlar kendi kendine konuşana deli gözüyle baksa da, ruhun kendine uygun bir arkadaş bulamamış olması, etrafın güvensiz oluşu ve insanın kendini yargılamayacak olan tek kişinin yine kendi olduğunu görmesi sonucu kendi kendine konuşma durumu olabilir, gayet normal.
Bazı düşünceleri ve fikirleri insan kendine de danışmak isteyebilir ara sıra,
her zaman olan bir durumsa da bir psikoloğa görünmekte fayda var tabiki.
Yok öyle değil tam dermisim... ben kizima mesela arkadasina ne kadar güzel fikir vermissen diyorum iste bazen kendini arkadasinmiş gibi görüp kendinede öyle fikirler verip yol göster diyorum umarim anlata bildim ☺️
Bir deli olarak bu soruya cevap vermem doğru olmaz 🤪🙃
Ee zaten deli olduğumu söyleyerek cevap verdim ya 😅
Kardişimm (gıcıklık) 😈
Kendimle konusmayi seviyorum. 😀 Tartışmalı sorularım oluyor kendime sonra cevap buluyorum zaten deliyim. 😅 Birazdan köpeklerimle de edeceğim. Gece turuna çıkacağız zaten. 😁
Kendimden sıkılıyor bazen insan şanslısın köpeklerin olduğu için🙂 deli ettik kendimisi yaw
Deli olduğumu kabul ettim. 😅
Şanslıyım bilmiyorum ama kiskanclar biraz. Hepsi ön safta birbirini yiyor ses etmesem. Kangalları oburlerinden uzak tutuyorum zaten. 😀 Deli olmak güzel bazen.
Hrmde çok valla 😅
Öyle. 😅
kendi kendime tez sunup kendi kendime antitez sunarım kendi kendimi saç baş giriştiririm kendi kendime şefkat de gösteririm kendi kendimi hem severim hem döverim kimmme ne hehehe
Kendin kendini savunacak bıçaklatmayacak
İşte çatışma budur 🥊🕶️
Ne derlerse desinler! Ben zihnindeki dağınık düşünceleri bu sayede toparlıyorum. Muhabbeti de sarıyor keratanin, çünkü bayağı iyi tanıyorum kendisini 😁
Bu aralar konuşmuyorum ya eskiden bi konuşurdum üfff yani tek başıma yıkım ekibi gibiydim sorun üretip çözüm bulurdum falan ama şimdi noldu bilmiyorum arpam az geliyor galiba fjjddj
Bilmiyorum garvel bey bunu bi istişare edip gelecegiz bekleyin JSKSJSJSIN
Gargavel hdıeıwo3jeığeüe
😳
Biz de uzmanlastik artik
Iyidir
Hem konuşup, hem soru sorup, hem cevap verip, hem yargılayıp, hem iç çatışma yapıyorsa sorun ne kadar büyük😔
Valla ben susuyorum da o susmuyor.. Kendim sussun diye şarkı dinliyorum o başka sarki söylüyor.. Hayır zevki de kötü.. Kendimlu bir susabilsek belki bir sürü adım atacaz ama yok her şeye muhalefet.. Kendimle barısamadim :))
Detaydakini söylicektim hdjvj kendi kendime konuşuyorum sesli düşünüyorum ve bence çok sağlıklı hdjf
Ben konuşurum. Stres atmak için güzel oluyor. Sorun olmayan kişilerin gzoune gözükmesi yani halüsinasyon görme durumu yoksa bir sıkıntı yoktur. Ama kişide kendini yalnız hissetme durumu olabilir. Ya da dış dünyayla ilişki kurmaya karşı isteksizlik
Napsın etrafında konuşmaya değer kimse yoksa demek ki :))
Bu kişi ikizlerse yapabilir nerden biliyorsun diye sorma :))
Peki efenim :))
Artık kendime cevap verip konu üstüne konu açıyorum deli değilim sohbetim sarıyor :)
Doğru yoldasın o vakit :) benimde öyle
bendede var evde artik kendimi ailemin yaninda kontrol etmeye calisiyorum birkeresinde konusurken annem beni gormuste ve jinlerinlemi konusuyorsun diye gulmustu deli misin.. utanmistim birkeresinde ablm konusurken gordu iste oda jinlerlemi konusuyosun biraz hayatta ol diye birsey soylemiste ondan sonra hep sakayla iste cinlerle konusuyor falan dediler dalga gectiler bende uzuldum tabi bazen sesiz oldumda o Şu an burada degil arkadaslariyla konusuyor diyolar o yuzden artik evde yapmadim yani kontrol ediyorum kendimi ama yanlis kaldimda konusuyorum soruyorum cevapliyorum fikrini soruyorum falan saglikli degil biliyorum ama olmuyor iyi hissetriyor senki guvendim biriyle konusuyorum
Kendi kendine konuşana delidolu derler. Konuşcak kimseyi bulamadığından dolar taşar ha bu denizleri, dalgasındadır deliliği.
Bizim mahallede bir adam vardı kendi kendine soruyor, kendi kendine cevap veriyor. Hastalık belirtisi ise antidepresan ilaçlar kullanılmalıdır.
Güldüğüm bile oluyordu anılar aklıma geliyor. Birini bana bakarken gördüğümde hemen ciddiyetimi geriye getiriyorum.
Özellikle stresliyken, hayal kurarken ya da düşünceleri toparlarken oldukça yaygın ve normal bir davranıştır bence. Deli de değildir.
Deliliği kendiyle konuşup yaşayan her insan kalitelidir.
Sessizce kendi iç sesiyle konuşana da gizli deli mi demek gerek o zaman.
Ben derim valla😂odaya yeni gelen kız kendi kendine konuşuyor ay noluyor ayol diyorum kckdmcmfk
Hayır, bazen bende uzun yolda yürürken konuşuyorum çok iyi geliyor.
Hahah insan once kendiyle konusup tartisip anlasabilmeli ki baskalariyla da anlasabilsinnn
Her insan kendisiyle konuşuyordur diye düşünüyorum ben deli sözüne katılmıyorum
Kendi kendime konuşuyorum, cevapta veriyorum ama hiç sıkıntı degil, ~~~😀😀hoşuma gidiyo kendimi seviyorum.
Bence en güzel terapidir 😄 deli olmak güzel bir şey…..
😂 ✋🏼 çak
Sesli düşünüyor olabilir bir şey demem
Kafa sesi denen bir şey var canım 😀
Ne derlerse desinler umrumda değil 😂
Zor deliyiz hepimiz de 😂
Konuşup üstüne cevap verdiğim de oluyor 🫠
Tertemiz sıyırdık daha ne olabilir ki hsjsfg
birey amin hsdjdf
Diyorlarsa ben baş deliyim.😅
Yok ya 😅
Meditasyon yapıyor derim. 🥱
Canım kendim en iyi arkadaşım. 🫂
Öyle mi derlermiş😄 upsi dupsi..
Arkamdan deli derler zaten çok sıkıntı diiil😂
Ne yapacağız böyle ahshsj
O zaman ben deliyim
Ben de... eyvahh
Konuştuğunu duyan kimse yoksa, kendinle konuşmak mükemmel bir histir.
Hayır bu sorunun cevabını tiktokta görmüştüm. Bu biraz fazla zekilikle alakalı bir şeydi galiba
diyorlar ama alakası yok
Kendi kendime konuşunca laf lafı açıyor..
Aynen bende de oluyor.. yalnız değilsin dostum 👍
Eyvallah kardeşim 👍
Denmez ama benim içimdeki ben zır deli :))
Öyle deliliğe can kurban
Denmez. Kendini hesaba çekmek derler ona.
Zeki derler araştırma yapmışlar
O zaman ben deliyim
Hayır derdini anlatacak kimse olmayınca mecbur
Bu ben oluyorum
Düşüncesiz insanlar evet der ben değil
Demezler
Bana hiç denmedi
Bence tam tersi çok akıllı insanlar
Çok akıllı
Bilge
Birazcık
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?