Selamm
Bazı kendi kendine konuşan insanlara "deli misin niye kendi kendine konuşuyorsun?" Gibi sorular soruyorlar peki sizce her kendi kendine konuşan insan deli midir?

Selamm
Bazı kendi kendine konuşan insanlara "deli misin niye kendi kendine konuşuyorsun?" Gibi sorular soruyorlar peki sizce her kendi kendine konuşan insan deli midir?

Hayır tabi ki deli değildir bende kendi kendime konuşuyorum bazen, ama bu kendimle sohbet etmek gibi değil yani daha çok sesli düşünmek gibi ya da iç sesimle düşünmek gibi. böylece ne istediğimi daha iyi biliyorum. yani bazen insan yazarak içini döker kendini ifade eder bazen kendi kendine konuşarak. çoğu dahi de kendi kendine konuşurdu. hatta kendi kendine konuşmak genelde iyi bir şey olarak kabul ediliyor. çünkü insanlar doğası gereği sosyal konuşkan bir varlıktır asıl bir insanın sessiz kalması sürekli susması iyi değildir...
Tabi ki değil! Bazılarına şahit oldum, eski hesap germe gibi, daha doğrusu geçmişte işlediği şeylerin cezanı çeker gibi gördüm!
Öyle kendi kendine konuşuyordu!
Bir keresinde, kendi kendine, kendi işini metheden gördüm, baya şaşırdım ve önce deli sandım, olmadığını gördüm!
Vesveseden ve farklı şeylerden dolayı olabilir!
Kendi kendilerine kızıyorlar ve bazen de gülüyorlar! Bu da hastalık filan değil, izahı zor değişik bir dialog! Tam nasıl isimlendireceğimi bilmiyorum!
Kendi kendine ne konuştuğunu bakmak gerekir. Mesela biz Elektronikçiler bir sistem üzerinde çalışıyoruz zaten adım adım neler yaptığınızı ve neler yapacağımızı kendi kendimize söyleyerek çalışma alışkanlığımız vardır. Şu bağlantıyı yaptım şimdi şunu ölçelim ondan sonra şurayı kontrol edelim gibi. Bu bizler için bir dikkat toplama yöntemidir.
Yüksek sesle kendi kendime konuşmam. Eğer konuşursam tabi ki deli gözüyle bakarlar. Fakat kendi kendime içimden çok fazla konuşurum. Hatta öyle ki kafamda ki sesler neredeyse hiç susmaz diyebilirim.
Cevap
26Cevap
Selam gadası 🙃
İnsanı ancak kendisi daha iyi anlayabilir
Hayır, değillerdir.
Fakat bu durum sürdürülürse alışkanlık haline gelir ve sosyal dengeyi bozar. Aşırıya gidilirse işte o zaman rahatsızlığa bile sürükleyebilir. Sosyal ilişkileri bozacak seviyeye kadar ilerleyebilir.
Kendi kendine konuşanlara deli, rahatsız yaftası vurmam. Fakat aşırısı da rahatsız edici olabiliyor.
cut.
Kendi kendine ne konuştuğuna bağlı. Üniversiteye geldiğimde yazılım falan uğraşırken, kafamda algoritma kurmaya çalışırken arkadaşlarım bön bön bakardı, alıştılar tabii sonra aşsldkjaskldaads
iyi adım deliye çıkmadı, hoş çıksada çok umrumda olurdu ya, akıllılarla işim yok
Hayır. Hatta bunun zihni daha dinç tuttuğu ve sağlıklı kalmak için şart olduğu da bilimsel olarak açıklanmış bir gerçek. Ama umrumda değil kimin neden deli dediği. Arkadaşlar arasında kendime taktığım bir sıfat çünkü deli. Sıkıcı, ciddi iş insanlarından olmaktansa deli gibi eğlenmeyi ve mutluluğu tercih ederim ¢
Hayır hatta daha zeki oldukları söyleniyor diğer insanlara göre 😂
Doğru, çok zekiyim demek isterdim ama değilim 😂😂
Arada sohbet ediyorum ama ne bileyim delide sayılmam herhalde.
Ben sohbetten fazlasını yapıyorum hanfendii ben deliyim jwjwjjw
Ne güzel 🙃😅
Yoo değildir konuşacak kimsesi yoksa konuşur kendi kendine hatta bazen espri yapar ve güler
Ay ben bunu yapıyorum espiri yapıp gülüyorum kendi kendime kendi kendime hayal kurup çoğul kişilere falan bürünüyorum wjjwwjj
Aramız da kalsın şşş 😂😂😂
Mantıklı şeyler konuşuyorsa delilik değildir bence mesela kendine ders veriyor nasihat ediyorsa 10/10 harekettir ben de aynanın karşısına geçip bazen kendime öğüt veririm akıl veririm bazen gerekiyor😂😂
Çok konuşurum. Nasıl anlaşıldığım çok umurumda değildir. Deliyimdir. 😉
En çok ayna 🪞 karşında konuşmayı severim 😁 Soru sorarım ve de cevaplarım nasıl ama 😂😂
Bende çok yapıyorum bazen Kendi kendime verdiğim cevaplar yüzünden kendi kendime kavga etmeye başlıyorum wjwjwjw
hahaha o daha iyiymiş desene deli deliyi
çeker 😂🤣
😂😂😂
😘💜
Ben de çok konuşurum, kendimle konuşur gülerim iki farklı şahıs varmış gibi arkadaşımmış gibi, tartışırım falan bence deli değilim :D
Tabiki de değiliz ne münasebet wkkwj
Meziyet bu meziyet bilmeyenler anlamaz, sen anlıyorsun bak :D asdasd
Yoo bence en akıllısı onlar, başkalarıyla konuşmak herşeye çözüm mü? Hayır! O zaman dert, keder, problem, sevinç hepsini kendinle konuş daha iyi. Beni en iyi anlayan benim yaaa😂😂😂
Bence en akıllı insan modeli
Bu kadar mükemmel olduğumu bilmiyordum 😂
Bende kendimi fark ettim 😍🤣🤣
Bence değildir hep zihnimizde problemlerle cebelleşiyoruz aşırı yalnızlık insanı olumsuz etkiliyor bence
Tâbi kide değil Mesela ben dışımdan düşündüğüm zaman yanlışlıkla içimden söylediğimi zannederek dışımdan konuşuyorum bu durumda ben deli mi ôluyorum
Bende bazen Kendi kendimle konuşurum gülerim küçüklüğümden beri öyleyim ama deli değilim.. bunlar hurafe sözler çokta takmamalıyız
alakası yok, ben hep sesli düşünen biriyim önemli kararlar alırken kendi kendimle konuşuyorum ama deli değilim
Deliysem deliyim her zaman yapıyorum bunu yakında kendimle kavga edicem 😂😂😂
Herkes yolumdan gelicek gibi görünüyor tam gaz devam ejwjwjj
Hayır aksine çok zekiler demek isterdim ama bu bilginin kesinligi yok
değil ben de kendimle konuşuyorum evde benden daha akıllı yok çünkü
Değildir, bazen sinirlenip ya da hayıflanıp öyle konuştuğumuz olabiliyor
yo genelde bende konusuyorum en akıllı biziz aslında çaktırma :d
Bunu yapmayan var mı❓️İnsanın en büyük dostu kendisidir 🙂
Kendimi en iyi ben anladığım için konuşurum :)
hayır ben de yapıyorum sık sık. iç hesaplaşmanın dışa vurumu diyelim
Öyle derler deli olmasada yavaş yavaş geliyorlar demektir
Kendi kendine ağlayan olmuyorsa bu da olmaz, evet hep kendi kendime konuşurum
Hayır bence. Bazen ben de kendimi yakalıyorum kendimi! Rahatlatıyor beni! Tabii tek basıma yasadıgımın da etkisi olduğunu düşünüyorum😊
Normalden bir tık daha zekidirler
Bu delilik ise ben Bakırköy'e yatmalıyım.
Yoo deli değilim
Kimisi komsantre olmak icinde yapiyor 😊
Hayır değildir
Deliyse eğer ben deliyim
Tam tersine sağlıklı
Yok değilim
Değildir
Hayır
Değildir.
Değildir
Hayır tabiki
Zekidir..