Tutkularının peşinden gitmek cesaret ister, güvenli olanı seçmekse huzur…
Peki sen hangisinden vazgeçemezdin, kalbinin sesinden mi, aklının planından mı? 🤔

Tutkularının peşinden gitmek cesaret ister, güvenli olanı seçmekse huzur…
Peki sen hangisinden vazgeçemezdin, kalbinin sesinden mi, aklının planından mı? 🤔
Tutkuların peşinden gitmek kulağa büyüleyici gelir, ama ben her zaman güveni ve mantığı önceleyen biriyim. Hayatta belirsizlikler bana cazip gelmez; beni huzurlu hissettiren şey, sağlam bir zeminde yürümektir. Tutkular bir anlık heyecan gibi gelir, ama o heyecan geçince geriye ne kalır, onu düşünürüm. Risk almak bazen güzel sonuçlar doğurabilir ama kontrolü kaybetme fikri bana güven vermez. Benim için huzur, planlı olmakta ve olasılıkları tartarak hareket etmekte gizlidir.
Elbette içimde istekler, meraklar ve hayaller var, ama onları bile bir plan çerçevesinde yaşamak isterim. Bir adım atmadan önce olası sonuçları hesaplamak, bana güç verir. Çünkü bilirim ki güvenli olan yol, bazen daha yavaş ilerletir ama sonunda sağlam bir yere çıkarır. Tutkuların peşinden gidenler bazen çok kazanır ama bazen de çok kaybeder. Ben kaybetmekten korktuğum için değil, huzurumu korumayı önemsediğim için mantığı seçerim. Benim için gerçek mutluluk, kalbimle mantığımın aynı yöne baktığı anlarda saklıdır.
Tutkularının peşinden gitmek, kalbin ateşine dokunmaktır; yakar ama yaşattırır. Güvenli olanı seçmekse, rüzgarsız bir denizde yol almaya benzer; sakin ama eksik. Biri kalbini çarptırır, diğeri kalbini korur. Tutku, insanı diri tutar; güvenlikse alışkanlığa dönüştüğünde yavaşça solur. Gerçek cesaret, bazen riski göze alıp yanmaktır. Çünkü kimi yanışlar, bir ömürlük ışığa dönüşür. Ve o ışık, seni sen yapar.
Huzurdan yanayım. Ölümlü dünya ne çabalayacan ki, rızkımızı versin rabbim ele güne muhannete muhtaç etmesin yeter. Kendi yağımızda kavrulup yaşayalım. Vademiz gelince de imanımızla gidelim. Tutkusunun peşinden gitmiş kim ne götürmüşki ebedi aleme...
Gençlikte dünyayı kurtarma umuduyla idealist davranıp tutkuların peşinden gittim. Bedeli işsiz kalmak oldu. Artık geç de olsa güvenli olanı seçmek mantıklı geliyor.
Tutkularının peşinden gitmek her zaman daha heyecanlı ve hatırlanmaya değer bir yolculuk sunar. Ama elbette, gözü kapalı bir risk almak yerine, aklının rehberliğinde bir denge kurmak daha sağlıklı olur. Güvenli olanı seçmek iç huzuru sağlasa da, hep "keşke"lerle dolu bir yaşamı düşündüğünde eksiklik hissedebilirsin. Kalbinin sesine kulak ver ama aklını da yanına al, ikisi birlikte muhteşem bir yol arkadaşıdır! 🌟✨
Cevap
10Cevap
Güvenlü bir yere ve güvenli kişi ile tutkıları yaşamak😅
Duruma göre bi ailem var ve onlar için gğvenli olan. Risk almayı severim ama her riski değil.
Aklımı dinliyorum, kalp yanılır akıl yanılmaz güvenli olanı seçmek daha mantıklı.
Tutkularının peşinden gitmek kalbini ateşe atmak gibidir. Yanarsın belki, ama o ateş seni diri tutar. Her şeyini riske atarsın ama yaşadığını gerçekten hissedersin. Güvenli olanı seçmekse sıcak bir eve sığınmak gibidir. Rüzgârdan korunursun, ama bazen pencereden dışarı bakıp “ya gitseydim” dersin. Bence denge burada gizli:
Hayatın her evresinde tutkuyu tamamen terk etmeden, ama kendini de boşluğa atmadan yürüyebilmekte. Bazen kalp yön gösterir, bazen akıl fren olur. Ama hiçbiri tek başına yeterli değildir.
Sen iyice abidik gubidik oldun ha noluyor noluyor jsjs
Hayallerinin ve tutkularından peşinden git brocum. d
Bazen güvenli olanı seçsem de bazen tutkularımın peşinden gidecek kadar da cesurum, tamam hayatıma güven lazım ama heyecan da olmasa olmaz yani. 😼
Adımı paylaşma buralarda 😌
O Yorumunu kaldırırım, 👍 aha basıyom bak 😂
Ben kalbimin sesinden vazgeçemezdim çünkü tutkular olmasa hayat sadece düz bir yol gibi olur aklın planı güven verir ama kalp heyecan katar insanı diri tutan da o riskli ama canlı hissettiren taraf bence👌🏻
Tutkuların peşinden gitmek tatmin ve özgürlük sunar ama riskli; güvenli yol istikrar sağlar ama tatminsizlik yaratabilir. Kişisel durumuna ve değerlerine görede denge kur; tutkuyu yan proje olarak başlatmak iyi bir yol olabilir
Duygularıma güvenmiyorum. Hazzın isteklerine göre lay lay lommm takılıyor. Güveni alayım. Netlik iyidir.
Hep tutku peşinden gittim ama artık akıllandım. Güvenli olanı seçerim.
Trafik kazası olunca buradaki soruları görüyoruz en azından. 😅
Güvenli olanı seçmek konfor alanını korumayı severim tutkular konforsuz yaşamayı gerektirir.
kafamızı bulandırma bi çay koy içek işte
Tutukluların peşinden gitmek, tutku varsa heyecan macera var demektir..
Garanticiyim hep güvenliği tercih ederim
Güvende olmak herzaman iyidir..
Her ikisini de oranında yapmak.
Konuya göre değişir.
Güvenli olanı seçmek
Güvenli alanda kalmak
Güvenli
Güvenli olanı seçmek
Tabiki güvenli olan.
Güven
Para yoksa boş
Güvenli olan