Size göre risk alarak kararlar almak mı, yoksa sağlamcı olmak mı daha doğru?

Size göre risk alarak kararlar almak mı, yoksa sağlamcı olmak mı daha doğru?

Hiçbir şeyi o kadar çok umursamıyorum ama yine de risk alacak kadar heyecanım yok çünkü risk daha fazlası için alınır. Ben elimdekileri kaybetmekten korktuğumdan çok fazlasının çabaya değer olmadığını düşünüyorum. Limit her zaman sıfıra gidiyor.
Ben kesinlikle risk alarak kararlar alırdım. ama duruma göre de değişir şimdi gelip de her konuda risk alamam tabi ki de mesela bir şey başarmak için karar veriyorsam eğer öncelikle bu konuyu incelerim ayni bana faydası ne ayda zararı ne eğer ki başaramazsam çok büyük şeyler kaybedeceksem zaten elimdekileri de kaybettikten sonra karar vermenin de benim için anlamı kalmaz bunun yerine iyice düşünür ya da risk almadan kararlar verirdim ama bunun dışında eğer kaybedeceklerim çok yoksa ya da mutlaka zaten risk almam gereken bir konu ise o zaman da şansımı sonuna kadar zorlardım tabi ki de
risk alınca kaybetme ihtimalimiz daha yüksek oluyor maalesefki her şeyi şansa bırakamayız o yüzden sağlam adımlar atmak her zaman daha mantıklı ve en doğru karardır
Cevap
10Cevap
İstatistikler risk alanlarin almayanlara göre daha başarılı olduğunu gösteriyor
Körlemesine riske girenler işi tamamen şansa bırakanlardır. O senin dediğin kişiler risk analizi yaparak yani somut şeylere dayanarak risk alıyor. Gereksiz yere çok risk alan var.
Körü körüne risk almak uçuruma doğru arabayı sürmek olsa gerek
Aynen öyle önce gireceğin riskte ne kaybedeceğine ve ne kazanacağına bakarsın. Getirisi götürüsünden fazla ise o riske girmek akıllı insan işi değil.
Kesinlikle 👍
Risk ve garanticilik arasında bir yerde olmak lazım
Garantici olmak her zaman iyidir ama kabul edelim ki risk ile yapılan adımlar daha büyük ödüller sunuyor bizlere
Riskli şeyler daha güzel ödüllerle gelir, evet gelmeme ihtimali de var ama işi heyecanlı yapan da o ikilem bence.
herzaman risk alarak yoksa hayat sikici olur
Arada risk almak da gerekiyor tabi ki ama sağlamcı olmak daha çok benlik
sağlamcı olmak mantıklıdır
risk almak tehlikelidir
Sağlamcı olmayı seviyorum ama arada risk aldığım da oluyor.
Risk almadan kazanamazsın bazen ama kaybedeceğini bile bile riski seçmek aptallık
Ben garanticiyim risk alınacaksa ufak göze batmayacak riskler alınmalı sonrası sorun olmaz.
Bazen risk almak gerekir ya ikisinin doğruluğu da net olarak söylenemez
Kaybedeceklerimi ve kazanabileceklerimi değerlendirdikten sonra risk almayı seçme potansiyelim var..
Risk almak daha tutarsa milyoner tutmazsa tecrübe edinirsin sağlamcı olursan bir miktar paran olur ama ilerleme olmaz
Kontrollü şekilde risk almak lazım bence.
Herhangi bir şeyin sıcaklığını, onu avuçlayarak değil de; parmağınla dokunarak test etmek gibi...
Aldığın riskler senin herşeyini kaybedeceğin büyüklükte olmamalı kaybedince riskine degerdi diyebileceğin sekilde olmalı
Risk almadan başarı olmaz
Evet ama öncesinde bir risk analizi yapılmalı kaybedeceğin kazanacağından fazlaysa o riske girmeye değer mi 🙃
Garanticiyimdir ben😀
Oooo modum yaşıyor musun sen 😱
Yaşamaya mı :P
Risk almayı sevmem
Sağlamcı kararlar almak
Sagoam
Sağlamcı olmak
Sağlamci
Saglamcı
Hangi konuda olduğuna bağlı
Risk bana göre değil.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?