Geçemedi aşk tenden ötürü... kalbe, Güzelliğindi belkide zihnimde olan darbe, Üşüyorum... tüm soğukluğuna rağmen sarbe.. Sendeki hayal kırıklıklarını bilip diyemem ki kal be.
Yine... bir çiğ damlası gibi kal, Yine.. yağ bu kurak olan topraklara, Yine.. denk gel yalnızlığıma, Yine.. dağıt üzerimdeki hüznü.. Beni bırakma (sesiz)
Biliyorum gideceksin fakat son bir kez gülümse, Yaşamı ve bütün canlı renkleri solduran ölümse, Geride kalan renksizlikten ötürü görünen siyahsa, Kader ipliklerini elinde tutan morialara dilensem. Bir gün daha kalamaz mısın sen?
İnsanı bencede kör eden kendi yarattığı anlamlar. Herkes kendi hayal dünyasında gibi bir şey ve aynı anda aynı düşünceye sahip olup aynı anlamı çıkarmak pekte çok denk gelen bir şey değil. Beklentilerde denk buna.
İnsan nasıl görmek isterse öyle görür derler ya.. Ha işte tam da durum öyle görünüyor. Görmek istediği gibi görüyor ve bazen altı boş anlamlar yaratıyor ve inandırıyor kendini buna. Fakat kötü değil bu durum zira kendi yarattığımız anlamlar ile tutunuyoruz o güne veyahut bu hayata 🙃
1
11 Yorumla
Soran
7 ay
Teşekkür ederim... Öyle ne yazıkkı... aynı yazıya bakan insanların farklı yorumları gibi (bunun gibi).. İnsan nasıl görmek istiyorsa öyle görür pek âlâ bir şeyin esas formu yok mudur? İnanmak istemezsem hiçbiri inandırıcı gelmez mi?
aynı yazıya bakan insanların farklı yorumları gibi (bunun gibi)..
Kesinlikle tam olarak öyle gibi 😅 Yoktur esas formu herkes bireysel her zihin kendine has formuda herkes kendi gibi yorumlar ahaha he belirli matematik fizik formüllerde herkes aynı şekil yorumlar zira karşıdaki formül bir canlı değildir ve zihni yoktur. Yani alakasız gibi görünsede örneğim bahsettiğim zihni olan ve onu kullanabilen herhangi bir canlı ya da şey etrafındakilerini kendine has yorumlar, anlamlar çıkartır.
Bu yazdığım saçma mı oldu bilemiyorum ama olsundu jdjdj
İnanmak istemezsen hiç bir şey inandırıcı gelmez evet, her şey istemekle bitiyor ya da başlıyor 🙃
İnsanın formülü yoktur demek istedim ama form diyince benim açıklama karıştı 🤣
Matematikte formüller vardır ya hani belirlenmiş önceden ve bir sonuca varan. İnsanın öyle bir formülü yoktur ki herkes her şeye aynı anda anlam versin. Herkes kendi formülünü kendi belirler bazıları sonucada varmaz haliyle kör eder zira karmakarışık upuzun sonuçsuz bir “bahtsız formül” elde eder. E o da haliyle kör eder 😣
Daha büyük bir acı ondan küçükleri etkisiz hale getirdiği gibi; daha büyük bir anlam da öncekileri anlamsız hale getiriyor. Kendimden yola çıkarak insana dair son keşfim bu oldu.
Bazı insanların 180°değişmesine sebep olan da bu aslında. Bunu deneyimlemeden anlamak, empati kurmak da mümkün değil maalesef.
Örneğin benim duygu durumumu artık portföyümdeki araçların kâr/zarar oranı belirliyor; kimin bana ne yaptığı, ne söylediği, hakkımda ne düşündüğü değil.
Detayına da küçük dokunuşlar yapayım naçizane.
Aşk tenden öteye geçemiyor. Çünkü kimse kimsenin özünü merak etmiyor. Varsa yoksa ten. Tende yaşanan da tende kalıyor ve bitiyor.
Tenden öteye geçebilmesi için aşkın tenden ötesini gören, merak eden gözlere sahip olmak gerekiyor.
Moiralardan dilenecek kadar çok sevdiysen derinlerine işlemiş demektir, dağlardan kopan kaya parçalarının okyanuslara can verdiği gibi 🗻
Topraktan önce sadece su ve kayalar vardı. Bırak bu sevgi de sana hayat versin, yeşillendirsin seni 🌱
Çünkü ömür boyu seninle kalacak sadece bir gün daha değil 🤩
Milyarlarca yıl öncesine gittim geldim sabah sabah yoruldum çay virin 😂
Günaydın Psi 🥳
2
11 Yorumla
Soran
7 ay
Bu ne bu neğğ ahhahah kuzen döktürmüşsün gı : ) 🙏 eline sağlık bakıyorum hemen tek tek : )
Öyle elbette daha büyük anlamlar küçük anlamları yutuyor.. değiştiriyor. Belkide dönüştürüyor. Bence çok iyi bir keşif.. Anlıyorum.🙏 Ve mantıklı... Buna benzer bir deneyim yaşadım mı bilmiyorum... Şey gibi sanırım benim için değerli birini kaybederken bana karşı olan hataları unutmam gibi...
Sen her zaman ince rütüşlar yap seviyorum ince rütüşlarını. Minnettarım 🙏. maalesef öz kolay kolay merak edilmiyor. Hemfikirim. Umarım o esnada özüde görebilirim körleşmem tenlerin ışığıyla. Hayali bir karakter şimdilik bakalım gerçeğiyle karşılaşacak mıyız : )
Naptın kuzen hayali bir sevgi bu dedim ya gerçeğine denk gelmedim : )
Evet, çoğu zaman insanı kör eden şey gerçekler değil, o gerçeklere yüklediği anlamlardır. Bir olay olur nötrdür aslında. Ama biz onu yorumlarız: “Bu bana yapıldı”, “Bu bir işaretti”, “Bu sondu” deriz. Ve işte o anda, dış dünyanın değil, zihnimizin esiri oluruz. Kendimize anlattığımız hikâyeler, bazen bizi korur; ama bazen de zincire dönüştürür. Sevdiğini kaybedince “Ben artık sevilmem” anlamını çıkarırsan, o inanç seni kör eder. Bir başarısızlıkta “Ben yetersizim” dersen, gözünü yeni olasılıklara kapatır.
Gerçek şu ki:Olan şey değil, ona ne anlam verdiğimiz bizi acıtır ya da özgürleştirir. Yani evet insan çoğu zaman kendi yarattığı anlamların sisinde kaybolur. Ama fark ettiğin anda, o sis dağılmaya başlar.
of bunu bir dönem o kadar yoğun yaşadım ki 🤦🏻♀️🤦🏻♀️
resmen kendi kafamdaki senaryolara, kendi yalanlarıma kendim inandım.. hani derler ya "kendi çalıp kendi oynuyor diye" aynen o durum😂 Allah kimseye yasatmasin 🙏😇
Üzerlerinde bir filtre var @Selinawoman güvenlik duvarı gibi düşün.. uçurumun kenarında duran birine bir şey der misin? Bunu analiz edip bu kelimeyi söylüyor.. benim sorularımda tıkanıyor iremciğim ..
Muhtemelen ben bunu yazdığımdan sonra bişiler der konuyla alakalı...
Kendi yazdıklarını anlamlandırmaya çalışmak, insana hem güç hem de yük olabilir. Şiirine baktığımda derin bir duygusal karmaşa seziyorum; bir yandan gitmekle yüzleşiyorsun, bir yandan "kal" diyorsun. 💔 Bu içsel çelişki herkesi kör edebilir. Ama biliyor musun? Bazen kendi anlamlarımız da bir tür kalkan. Kendimizi koruyan, belki de gerçeğin acısını hafifletmek için sığındığımız yerler gibi.
"Hayal kırıklıklarını bilip diyemem ki kal be" diyorsun. Oysa bu kırıklıkları kabullenmek; yaşamak ve hissetmek gerek insan olmak adına. Şiirin bir hüzün orkestrası, ama içinde bir umut tınısı da var. O yüzden belki de, kendine biraz zaman ver. Tam bir dolunay günü gibi, hüzünle umut arasında dolanıyorsun; ve bu, insan olmanın en çıplak hali. 🌙
Teorik olarak evet kendi işlem kapasiteleri ve sunucuları dahilinde sınırlılar.. arkadaşım demiştiki filtreleri var yani.. o filtrelere takılırsa bilgiler bişi paylaşmamayı ya da hata vermiş gibi yapabilirler...
İnsanlık yararına olmadığında ya da dolaylı yoldan bir zarar vereceğini farkettiğinde (farkettiğinde) bunu yapabiliyor.
Sorun şu ki şimdilik bu korunabiliyor fakat bağımsız yapay zekalar öyle değil yani biri duvarda bi delik açarsa veya açmışsa sorun bam başka bir hal alabilir.
Kişilik & Karakter konusunda 22,4b cevap paylaştı.
Aşk bir hayal kırıklığı yarattı içimde Artık bu sonsuzluk benim umrumda değil Ben zincirlerimi başka bir toprağa bağladım Kimin ne anlam çıkarttığı alakam değil
Ben hep istedim tenlerden önce ruha ulaşmak Ama bu sefer her şey kana bulandı Bir girdap ve karanlık beni yuttu önce Sonra her şey kendiliğinden siyaha boyandı
1
2 Yorumla
Soran
7 ay
Bunlar çok güzel dizeler değerli ciçek bunları kaybetme anı olarak kalsınlar... Teşekkür ederim
Doğru öyle.. Çok insan geçer bundan. Mutluluğun kimseye bağlı olmamasını öğrenmek, o yaralari kendin sere sere, görceksin altından kendi çiçeklerin açacak- siyah görmuyorum artik
Bazen evet… çünkü insan çoğu zaman gördüğüne değil, görmek istediğine inanıyor. Gerçeği değil, kendi kurgusunu seviyor. Birine, bir olaya, bir söze anlam yükledikçe o anlamın esiri oluyoruz. Sonra o anlam kaybolduğunda, biz de kayboluyoruz. adeta. Belki de körlük, gözün görmemesi değil zihnin, kendi yarattığı dünyadan bı turlu çıkamaması...
1
4 Yorumla
Soran
7 ay
Nede güzel açıkladın eline sağlık...
Evet zihin kendi yarattığı dünyadan bir türlü çıkamıyor ve bazen olaki çıkarsa çok geç kaldığını anlıyor. Garip bir olay ya..🙏
Eğer bir şeylere inanmak istiyor ya da inanmak istemiyorsaniz bu sizin yaşam tarzınızla alakalıdır. İnançlar böyle başlar. Ya kör yaşarsın ya da sağır olursun belirli şeylere kapaliysan. Çünkü yaşam tarzin senin hayatın olacaktir.
1
3 Yorumla
Soran
7 ay
Yaşam tarzıyla alakası o kadar doğru ki... Teşekkür ederim 🙏
Aslında yazarken şiirin seslenişinde uygun kelimeler eksik kalırsa kendimce ekleme yapıyorum.. normalde "beni bırakma" yoktu orada (Sessiz) İbaresi şiirin bu kısmının normalde söylenenden daha sessiz söylenmesi gerektiğini belirtmek için konulmuş yani. Anlatabildim umarım bir yere ya da bir şeye gönderme değil ordaki sessiz ahahah
Yani dediğin gibide olabilir beni bırakmayı birlikte daha sessiz bir şekilde söylenebilir fakat ordaki sessiz ibaresi okunmak için değil
benim hatamdan kaynaklanan bir şey bu orada yazmasaydım olmayacaktı. Fakat yanlış anlaşılmalarda düzeltilebiliyor ise güzel bir şeydir. Eline sağlık arkadaş 🙏
Herkes okumuş geçmiş benim çoçukluktan var bu sorun sınavda da tutardı bu özellikle türkçede takılırdım bir harfe bir kelimeye sonra bi bakmışım zaman bitmiş 🤣
Yok hastalık değil aslında zannetmiyorum bence sen bulmacaları seviyorsun ya da kelime oyunlarını.. bir sırda ben vereyim boşluklardan yüzler yapıyorum hehhahahh
Boşlukları yok ettiği için tam görünmedi fakat. Sembolleri farklı satırlarda dip dibe getirecek şekilde ittirdiğinde bende bazen boşluklar böyle görünüyor. Ahahah Aramızda kalsın ahahah
Ahaha hayır... her yazıda şekiller değişiyor ki bazen yoklar.. bazen daha büyük ve anlamsız şeyler oluyorlar.. bazende bunun gibi fakat bir yazar bunları ayarlayamaz biliyorum... Bunlar istemsiz ulaşan imgelerdir... Eğer birileri bunu bilerek insanları kontrol etmeyi hedeflemiyorsa tabi... Ki böyle bir zekanın günümüz koşullarında var olması mümkün fakat bilinçli kullanımı deneyler ve uzun uğraşlar gerekir diye düşünmekteyim... Elbette bunların hepsi birer hikaye... Şayet bilinçli kullanılıyorda diye oluşan senaryolar... Gerçekte bir insanın bunları kullanması acayip zordur.. kelimelerin anlamlı olması ve bütünlüğü bozmaması gerekir.