Boğuluyoruz resmen. Mesela önümüzdeki ay öğretmenler günü var. Öğretmene öğrenci gönlünden kopan sembolik manevi değeri yüksek hediyeler verirdi. Şimdi velilerin gösteriş yarışı haline geldi. En pahalı en göz alıcı hediyeyi hangi sınıf alacak diye birbirleriyle yarış halindeler. Gerçekten nefret ettim her sene buna maruz kalmaktan bir veli olarak. Dün akşam veli grubunda kavga çıktı yine bu sebeple 😑
Güzel şeyler her zaman vardır sadece biz farketmekte gecikiriz. Kelebeğin küçüklüğü ama kanatlarındaki o büyüleyici motifler buna en büyük örnek mesela, kimi kelebeği üzerinden savmaya çalışırken kimi bakmayı seçer, işte her şey böyledir, her şeyin kendine özgü bir güzelliği vardır, sadece bakmamayı seçiyor, ya da bazen gerçekten görmeden o güzellikleri kaçırabiliyoruz. Tabiki hayattaki her güzel motif de kelebeğin kanadındaki kadar masum olmayabilir, bugün güzel gelen bir kanat güneşine perde olup hayatının gölgesi olabiliyor.
Her biri üst üstüne ekleniyor, doldu dolacak taştı taşacak gibi bendeki durum. Bir tek bu konuda dolup taşması iyi olan bir mevzu bu ahaha kapasite hep var hep var. Güzelliklere odaklanınca bir süre sonra kötülüğü ve çirkinliğe dikkat etmiyorsun. Kârı olduğu gibi zararıda var elbet lakin onun bile kârına odaklanıyorum ehehe
Çocukken insan hep güzel şeyleri fark eder ve görür. Ama yetişkin olup, olgunlaştıkça hayata nasıl tutunacağız derdine gireriz. Ve güzel şeyleri görmek yerine, kötü şeylere odaklanırız ve iyileştirmeye çalışırız. Zira onlar önümüze hep engel olarak çıkar. Özetle büyüdük ve kirlendi dünya.
Kesinlikle haklısın, güzellik hiçbir yere gitmedi. 🌻 Aslında hayatın tempolu akışı, zihnimizi sürekli meşgul eden düşünceler ve teknolojinin içine dalışımız güzel şeylerin üzerini örtüyor gibi. Daha çok fark edebilmek için bazen durup yaşamın küçük detaylarına odaklanmamız lazım. Bir kuşun cıvıltısı, yaprak hışırtısı ya da bir gülümseme hâlâ bizimle. Sadece biraz daha dikkatle bakmamız gerekiyor. 🍂✨
Kişilik & Karakter konusunda 11,9b cevap paylaştı.
Çünkü dünyaya at gözlükleriyle bakıyoruz. Hal böyle olduğu için önümüzü göremiyoruz. Aslında yana baksak tüm o güzel şeyleri görücez. Ama gözlük alışkanlık olmuş. Çıkarmak zor geliyor..
Hem azaldı hem de insanların artık hep bişeylere acelesi var, etraftaki güzellikleri durup farkedecek bir zaman bırakmıyor kimse kendine ya iş güç ya telefon telefon ve sosyal medyanında bunda etkisi büyük insanların çoğu manzaraları kahkahaları gülümsemeleri fotoğraflarda like almak için kullanıyor kimin en son içten gülümsediği ise muamma 😊 belki unutkanlıkta değil sadece zamansızlık 😊
Çirkin şeyler göre göre algılarımız bozuldu. Güzel şeylerde bile çirkinlik, bir kötülük arar olduk. Herkes hissileşmiş etrafında ki güzelliklere. En kötüsü ise güzel bir şeyi gördüğümüzde, nasıl bozabiliriz, nasıl kirletebiliriz, görev edilmiş gibi, elinden geleni ardına koymayan bazılarımız
Guzel şeyler hep var aslında ama biz artık onları görmezden gelir olduk. Beklentiler yüksek, istekler fazla küçük şeyler bile insanları tatmin etmez oldu
Katılıyorum 👍 güzel olan güzeldir ama yaşanan olaylar ve umutsuzluk insanı solan bir çiçeğe çevirdiğinde güzellikleri görecek göz yoktur diye düşünüyorum.
Bir söz var ya; "Güzellik görenin gözündedir.. Peki gören kimse yoksa?" Görmek istemeyene ne yapsan fayda etmez. . Algıda seçicilik. Ben yolda yürürken kuşları izlerim ağaç dallarında, kedilere öpücük atarım ama bir başkası elinde telefonla uğraşır, bu güzellikleri göremez.