Kısacık sürecek bi hayatımsı bi yaşam için bu kadar çaba verirken neden sonsuz bi hayat için bu kadar emek ve gayret sarfetmiyoruz ölmenin yaşı ve vakti yok 20 yaşına kadar olacağı meçhul bi ömür için okullar sınavlar gayretler hazırlıklar yapıyoruz bi bakmışız 21. yaşta ölüm gelip çatmış bunun farkında yaşamamız gerekmez mi?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Sorguluyorum.
Teşekkürler bilincimizi kaybetmememiz gerek herzaman diri tutmanın faydası olur 😊
Sorgulamamıza gerek yok zaman içinde değişim doğanın kanunudur.
Ama değişmez kurallar vardır
Değişmez bir şey yoktur onu değişmez hale getiren insandır. Ona da dogma adını veriyoruz.
Niye afedersin ama eski insanlar ağzıyla beslenip arkadan çıkarmıyor muydu ve ölmüyorlar mıydı yoksa tersi miydi
Evrimin ilk sürecinde hepimiz tek hücreydik ve bir sindirim sistemimiz ortada bile yoktu
Evrim sadece uyduruk bi teori hatta darwin tavus kuşunun güzelliği için bu beni delirtiyor cevabı vermiştir çamur atamadığı için olsa gerek adı üstünde evrim teorisi kesin olarak kanıtlanamamıştır
Evrim uyduruk bir teori değil Darwin kitabında henüz aydınlatılmamış noktaları zaten belirtmiştir. Modern evrimsel genetik bilimi ise darwin'in bazı yerlerini yanlışlamış ve eksik bıraktığı yerleri doldurmuştur. Evrim ispatlalıdır
Bi kavanoz al ve içine hazır et ve kanı srerilize olarak içine koy bakalım o canlı oluşabiliyor mu ya da ölü bi canlıya ait bedeni tekrar canlandır en kolaya yakın malzemeler var elinde yap bakalım
Ahaha evrimle ilgili gerçekten tek bir kitap okumadığını anladım. Evrimin ölü bir bedenden canlılık oluşturma iddiasında olduğunu kim söyledi? Evrim türler arasında rastgele mutasyonlara çeşitlilik oluşmasını izah eder.
O kadarını biliuorum da sen anlamadın sana yaratılma izahı yaptım
Yaratılma ile evrimi bu konuda kıyaslayamazsın kaldı ki koca bir dünya ile kavanoz ortamının kıyaslanamayacağı ortadadır.
Gerçek olsaydı şu anda maymunla insan arasında sıkışıp kalan türleride görmemiz gerekmez miydi şimdi bana homosapiens deme onu biliyoruz da neden örneğini göremiyoruz arkeolojik kanıtlar diyorlar da onun bi maymun kafatası olmadığı ne mâlum bilinçli ve akıllı olmak gerek
Oluşan yeni formlar geride kalan türlere üstünlük kuracağından dolayı doğal seleksiyon yoluyla geride kalan türleri yok edecektir. Darwin bunu izah eden yaşam ağacını türlerin kökeni kitabında izah etmiştir.
Ayrıca kafatasının maymuna ait olduğu yapısal analizlerden ve genom sekansından elde edilir. Kemik hücreleri hala var olduğu için içerdiği DNA'dan tür tespiti yapılabilir
Şu anki bilimin yeni yeni kanıtladığı bazı gerçekler kurân atetlerinde 1400 yıl önce söylenmiş olmasına rağmen inatla yüz çeviriyorsan sana kalmış bi durum
Kur'an neyi söylemiş mesela?
Sana bilim diye sunulan cavit iğneleri olmuşsundur sanırım sonradan ayyyy çok özür dileriz telafi edelim bile demediler bu bu temelimden fazlasıyla memnunum akıl süzgecinden geçmezse almam ama islam hâricinde geriye kalan her şey sorgulanabilir
İslam'ı da sorgula mesela neye inandığını bil. Kuranı baştan sona oku hadis kitaplarını oku ki hangi dine inandığını tam anlamıyla kavra.
Evrenin genişlediği demirin gökten indirilmesi erkek dişi kelimelerinin 23 er defa geçmesi kromozomlara îma var ve bebeğin anne karnında organların gelişim süreci sırası ve daha çok örnekler var inanmaya niyeti olmayana ne kadar yazsam faydası olmaz bu kadarlıkla yetinelim şimdilik
Erkek ve dişinin 23 kere geçmesine cidden mucize mi diyorsun? Embriyoloji çalışmalarını başlatan Hipokrat olmuştur organların gelişimi İslam'dan önce de biliniyordu. Demir gökten inmemiştir gezegenin oluşumu sırasında katmanlarda meydana gelmiştir manto ve çekirdek erimiş metaller içerir.
Evrenin genişlemesi Kuran'da geçmez diyabet Hubble keşfinden sonra tekrar yorumlamıştır. O döneme kadar genişletmek yerine Göğü kudretimizle biz kurduk ve şüphesiz bizim (her şeye) gücümüz yeter şeklinde tefsir edildi.
Okumaya gayret ediyorum elhamdülillah ve anladığım kadarıyla biz çok fazla gafletteyiz Allah yardımcımız olsun
Ki ayrıca arapçada belagat usulü diye bişey var kuran belagat yönüyle en mükemmelidir bu konuda bile meydan okuma ayeti var hepiniz toplanın ve bu ayetler gibi bi ayet getirin diye ki günümüze kadar bu cüreti gösterebilen olmadı getirmedi getiremez de kuran da bunu söylüyor mantık çerçecesinden bak o kadar alim var şair var toplanıp buna cüret bile edemediler
Cüret edemediklerini kim söyledi dönemin arap yarımadasında o kadar başka peygamberlik iddiasında bulunan adam çıktı ki.
Hatta Ömer bir ayeti keçinin yediğini söylemiştir.
Kur'ân-ı Kerim'in ez-Zâriyât sûresinin şu âyetinin de kâinatın durmadan genişlediğini ifade etmesi, astronomi ilmi açısından çok ilginç olsa gerektir: "Gökyüzünü (uzayı), Biz kudretimizle yaptık. Ve kuşlmsuz onu öyle genişleten Biziz" (LJ/47). Ayet bu kendin bak istersen
Elmalılı tefsirinde Göğü kudretimizle biz kurduk ve şüphesiz bizim (her şeye) gücümüz yeter şeklinde geçer.
Öyle bi ayet yazabildiler mi onu söyle
Müseylemetül Kezzab benzer ayetler yazmıştır.
Ve o dönemde islâm düşmanlarından olan ebu leheble ilgili iman etmeyecek diye ayetler var bu ayetlerin nazilinden 7 sene sonra geberip gitmiştir ayetleri çürüttüm idfiasıyla yalandan iman etmiş gibi yapamaz mıydı yapmadı yapamadı hüküm kesindi çünkü ve rumların perslilere karşı 7 ile 9 yıl sonra galip geleceği hadisinin mucizesini demedim bile o kadar kanıt var ki yeterki samimi olarak Allah'a teslim olmayı seç kanıta bile ihtiyaç duymazsın Allah'tan hidayet iste
Ebu Leheb otoritesini neden kaybetmek istesin kaldı ki öyle bir şey olsa Muhammed rol yapıyor diyebilirdi. Rum suresi ise tamamen bir tahmindir ayrıca surenin söylediğini aksine zafer Lut gölünde değil Ninova'da olmuştur
Arapça türkçe kadar basit bi dil değil derin ve çok zengin bi dil hadislerle tefsirine ulaş ve oku
Ben çeşitli tefsirlerden okudum ancak sen iyi okumamış gibisin kaldı ki hadislerden de bihaber gibisin.
Gerçek Ayetler kadar belagat yönünden oturaklı olamadığı kesindir
O zaman bu Kur'an'ın apaçık indirildiği iddiasını yanlışlar.
Düşman olduğu İslamın ayetini münafık gibi kendince çürütebilirdi
Dediğim gibi Muhammed de onu münafık olmakla suçlayacaktı
Bana kalırsa sen okumamışsın okumuş rolü yapıyorsun üste çıkabilmek için ve ayrıca demirin dünyada oluşamayacağı ancak ve ancak yıldızlardaki süper nova patlamaları esnasında oluşabileceği belgelendi sen okuyup araştırmıyorsun bilinçli ol biraz sırf inadına muhalif kalmak için bile gerçekleri inkâr ediyorsun
Ama sonuçta onu bile yapamadı kendi öz amcasını şehit eden vahşiyi bile kabul etmişken öz amcası olan ebu lehebe mi o şekilde davranırdı öyle biri değildi ahlak olarak en mükemmeliydi kendimiz gibi göremeyiz onu
Şu dediklerin hem islâmla hen bilimle akıl ve ferasete bile aykırı
Cevabın olmayınca anca yaftalarsın. Demir oluştuğunda dünyadan iz yoktu zaten ancak zaten dünyanın oluşumunda demir de dünyayı oluşturan katı kütlesinde vardı. Süpernova patlamaları demirin evrende var oluşunun nedenidir sadece
Amacım muhalefet etmek değil ben bilim ve aklı savunuyorum sen ise dini. Aramızdaki fark bu :)
Ahlak olarak mükemmel olduğunu söyleyen sizsiniz.
İslam ve bilim zaten çelişkilidir.
Öyle olduğu için Öyle diyoruz daha 1 tane yorumu mu bile çürütemedin anca laf salatası var menüde yazık samimi bilgili ve bilinçli birini karşımmda görmek isterdim hayat senin hayatın seçim senin seçimin islam samimiyetle teslim olmayı istiyor
İslamın bilimle çeliştiğini uyduran sensin kanıtın var mı
Hepsini çürüttüm ancak sen anlamamakta inat ediyorsun.
Ayrıca öyle değil öyle olsaydı Esma bin Mervant suikasti olur muydu 🙂
Tarık/ 5-8. İnsan neyden yaratıldığına bir baksın. Bel kemiği ile kaburgalar arasından gelip atılan bir sudan yaratıldı. Şüphesiz (Allah), onu yeniden döndürmeye kudretlidir.
Spermin üretim yeri yanlış biliniyor.
Veeeeee şeriate yeni giren afganistanda enflasyon %_2.80 kendin bak istersen gerçek verilerle geliyorum sana
Çünkü ülkede mal yok ki enflasyon olsun 😂. Insanlar bir şeye talep gösteremiyor o derece fakirler.
Testislerde küçük bir tüp sistemi bulunmaktadır. Seminifer tübüller adı verilen bu tüpler, erkek cinsiyet hormonu olan testosteron dahil olmak üzere hormonların sperm haline dönüşmesine neden olan germ hücrelerini barındırır. Germ hücreleri, baş ve kısa kuyruklu kurbağa yavrularına benzeyene kadar bölünür ve değişir. İftira ve uydurmalarla gelme rica ediyorum
Evet ve bu tüpler bel ile kaburga arasından çıkmıyor işte 😂🤦🏻♂️
Bilimle bile çelişiyorsun bu içindeki küfürde inatdan dolayıdır gerçekten samimi biri olsaydın muhabbet bu kadar uzamazdı
Neyi çürütebildin mesela tamam cüret etmiş olabilirler ama bu ne kadar inandırıcı ve gerçekçi olmuş onu söyle
Müseyleme ve öbür peygamberlik iddiasında bulunanlar o kadar çoktu ki Arap Yarımadasında asayiş ancak Ebubekir döneminde sağlanabildi
Ben 15 yaşına kadar müslümandım ve benim inat etmemi gerektirecek bir şey yok cehennem korkusu seni korkutuyor beni değil
Hak islâm kadar etkili olabildi mi?😃
Ebubekir mücadele etmeseydi olamayacağını kim söyleyebilir. Ayrıca hristiyanlık hak din değilken nasıl bu kadar inananı var 😂
Cennettede cehennemde de yer çoktur o konuda bi sıkıntı yok ama
Cehennem korkusu yüzünden tarafsız düşünmeye korkuyorsun demiştim de anlamadın bile
Allah kuranda belirtiyor zaten insanların çoğu kâfirdir fasıktır münafıktır diye buyuruyor Allah Azze ve celle
İnsanların çoğu haktan hoşlanmazlar da diyor
Eee o zaman belki de hak din müseyleme'nin diniydi 😂
Artık boş tartışmaya girmiyorum içi boş konuşuyorsun zamanı israf etmeye gerek yok ben diyeceklerimi dedim gerisi sana kalmış beni ilgilendiren bi tarafı da yok
Sana tavsiyem Google'a aratmak yerine önce kendi dinini iyice öğren sonra tartışmalara gir. Özellikle Buhari hadislerini okumanı öneririm
Elimde var faydalanıyorum elhamdülillah iyi günler👋
Iyi günler
Dinle siyaseti karıştırmayın artık yav
Öyle bişeyin imkanı yok tuvalete giriş çıkışını bile belirleyen ve yaşanmasını bekleyen bi dindir bu o kadar basit bi durum değil