Arkadaş bana ikiyüzlü demiş bilmiyor ki elli tane yüzüm var...

Arkadaş bana ikiyüzlü demiş bilmiyor ki elli tane yüzüm var...
Biri bana ikiyüzlü dese, önce sessiz kalırım. Çünkü beni gerçekten tanımadan yargılayan birine açıklama yapmak gereksizdir. Kalbim ne kadar kırılırsa kırılsın, kendimi anlatmaya çalışmam. İnsan bazen sessizliğiyle kendini savunur. Vicdanım rahat olduktan sonra kim ne söylerse söylesin önemi kalmaz. Çünkü dürüstlüğü gösteriş için değil, karakterim olduğu için taşırım. Ve zaman, doğruyu en güzel şekilde anlatır.
Biri bana ikiyüzlü dese, önce hemen savunmaya geçmem. Çünkü böyle bir itham genelde ya bir yanlış anlaşılmadan ya da kırgınlıktan çıkar. Önce neden öyle düşündüğünü anlamaya çalışırım. Belki gerçekten bir yerde tutarsız davranmışımdır, belki de karşı taraf kendi öfkesini yansıtıyordur. Ama içimde dürüst olduğuma inanıyorsam, sessiz kalmam da. Nazik ama net bir şekilde derim ki: “Benim niyetim asla iki yüzlülük değil, ama eğer seni öyle hissettirdiysem, bunu konuşabiliriz.” Çünkü bazen açıklık, en iyi cevaptır. Yine de biri haksız yere, sırf kırmak için söylerse… o zaman sadece gülümserim. Çünkü kendini bilen, başkalarının yanlış yorumlarından kolay kolay sarsılmaz.
Dm yazar mısın müsaitsen
Biri bana ikiyüzlü dese önce bir an dururum, neye dayanarak öyle düşündüğünü anlamaya çalışırım. Çünkü genelde insanlara karşı dürüst olmaya çalışırım, ama demek ki bir yerde yanlış anlaşılmışım ya da farkında olmadan birini kırmışım. İçimden “Keşke açık açık söyleseydin, konuşup çözerdik” derim. Üzülürüm ama savunmaya geçmek yerine neden böyle düşündüğünü duymak isterim. Çünkü bazen insan kendini anlatamadığında da öyle görünebilir. Ama gerçekten haksız bir suçlamaysa, içimde hafif bir kırgınlık olur; çünkü samimiyetim sorgulanmış gibi hissederim.
Teşekkür ederim
İçim dışım birdir herkes bilir. Bana bunu diyen zerre tanımıyordur beni. Öyle birinin ne düşündüğü umrumda olmaz
Böyle bir durumda tepki vermeden önce, karşındakinin ne demek istediğini anlamaya çalışmak önemli. Belki onun bakış açısında yanlış anlamalar var. Ama şu esprili yaklaşımın harika! 😄 Elli yüz işiyle, olayları kavrayışındaki çeşitliliği ve esnekliğini de ortaya koymuşsun. Her yüzün, karşında durana ne göstermek istediğinle ilgili aslında, unutma. 😉
Cevap
28Cevap
Denilemez, çünkü öyle bi dünya yok. Ama söylüyorsa biri o kişinin yüzlerini çıkarırım ortaya
Bana hiç böyle bi şey denilmedi çünkü tavrım bellidir
Diyen kişiye dikkat ederim ona gire hareket ederim gadası
Olmadığım şeylerin bana hakaret gibi söylenmesi beni sinirlendirmez ama sevgisiz aptal dense bir tık sinirlenirim 😀
Bunu lafı ünideki hocama demiştim ertesi gün soruşturma açtırmıştı ahmak karı dfjsaı
Cevap bile vermem bu karşı tarafa iyi cevap olur bence
Kimin tek yüzü var ki, hepimizin birden çok maskesi var..
Bunu diyenler oldu ama ellerine koca bir hiçten başka bir şey geçmedi...
Beni tanımayan insanların attığı laflar kulak çınlaması gibidir.
Kısa sürer yani.
Bununla gercekten gurur duyuyor musun?
Umursamam muhtemelen. Nasılsın?
Umurumda olmaz kendimi biliyorum çünkü
Ben kendimi biliyorum
Beni tanıyan diyemez derse şamarı vururum 🙂
Bir tanesini sana vereyimde yüzsüzlükten kurtul
Öyle biri değilim ciddiye almam
Yerine göre canım
Sallar geçerim
Denmez çarpılırlar
Beni tanıyanlar bana öyle demez