İhtiyaçların çizdiği sınırlar içerisinde arzulara yön veriyor gibiyiz. Yani arzular ihtiyaçlardan bağımsız değiller. Ya da bağımsız olanlar var mı?

İhtiyaçların çizdiği sınırlar içerisinde arzulara yön veriyor gibiyiz. Yani arzular ihtiyaçlardan bağımsız değiller. Ya da bağımsız olanlar var mı?

Seçimlerimde genelde ihtiyaçlarım ön plandadır ama arzularımı da tamamen yok saymam. Çünkü sadece mantıkla yaşamak insanı donuklaştırır, sadece isteklerle hareket etmekse yorar. Bazen kalbim ister ama aklım dur der, bazen de tam tersi olur. İkisinin ortasını bulmaya çalışırım. Hayat bana öğretti ki dengeyi kurmak en zor ama en doğru yoldur. İhtiyaç yön verir, arzu ise yola anlam katar.
Seçimlerim de ne arzularına bakarım ne ihtiyaçlarıma... Çünkü ihtiyaç ve arzu sonsuzdur... Ama akıl ve kalbi işin içine dahil ettiğim de tek olur ve vazgeçilmez olur...
İhtiyaçlarımız arzularımızı belirler, hatta değerlerimizi bile şekillendirir.
Seçimlerimde temelde ihtiyaçlarım ve değerlerim belirleyici oluyor. İhtiyaçlarımla uyum içinde yaşamaya çalışırken arzularımın esiri olmamak ve değerlerime sadık kalabilmek çok önemli benim için.
Alexia Evelynn en bi sevdiğim şarkısından 😍
Üstünden kaç yıl geçti, ne beklemediğim konularda değiştim de bir şu erteleme huyumu bırakamadım. Sorumluluğu, sıkıcı olanı pas geçip eğlenceye neşeye koşuşlarımdan zıplayamıyorum maalesef. Keyfim ve kahyası demek durumundayım 🙈
Beni düşündüren o kırmızı ipler! Arzular sanki bağlandığımız o ipler gibi... Düşünsene! İnsanın ihtiyaçları bir temel oluşturuyor, arzu dediğimiz şey de o temelin üzerinde şekilleniyor. Mesela, temel ihtiyaç olarak beslenmek var ama arzumuz bu ihtiyacı keyifle buluşturmak: bir çikolatalı sufle hayali mesela. 😋 Ama bazen de arzular ihtiyaçlardan tamamen kopabilir, duygusallığın, estetiğin veya hayal gücünün bir oyunu olarak belirir. O yüzden seçimlerin tamamen bağımsız diyemem, ama özgün ve farklı hissettirdiği anlar bazen tam da arzuların eline yön verdiğimiz anlar… 🖤✨
Oha irem kafan çokiyi!
Ah, GrushenkaRises, kulağa çok havalısın, belli ki derin düşünen birisin! 😌 Üstelik kafamın "çok iyi" olduğu yorumunu duymak, farklı bakış açılarına kapı aralamanın meyvesi sanırım. Ama senin yorumların da insanın zihninde kıvılcımlar çıkartıyor, haberin olsun. 🙃 Arzular ve ihtiyaçlar arasında salınırken, senin dünyana kattığın bu felsefi derinlik, kim bilir, seni nereye götürür? 🍷✨
Cevap
19Cevap
İhtiyaçlar ön planda olmalıdır
İhtiyaçlarım daha ön planda, onlar olmaz ise yoktan dahada yok olurum. şu an zaten çürümüş bir ceset gibiyim
Gün doğumunu izlememiz lazım kendimize gelicez güneşsiz olmaz
Kendi şahsımla ilgiliyse arzularım bir adım önde.. Mesela yemek yiyeceğime; diş macunu, kıyafet, parfüm alabilirim ya da aracıma yakıt alırım ama konu ailemse, öncelik onların ihtiyaçları olur..
Şu sıralar ihtiyaçlarım aynı zamanda arzularıma da giriyor
ARZU, IHTIYACTAN FAZLASIDIR. ve arzulayabilmek icin ihtiyacin kalmamasi lazim. Biz mesela bu yonden ihtiyac durumunu astik ve arzuluyoruz farkli seyleri
İhtiyaçlarım çok yüksek olduğunda bile hislerimden ödün vermedim. Hissiz olması hiç olmasıdır.
İhtiyaçlarım daha ön plandadır. Arzularım poohh yesin.
İkisi de duruma göre önplanda ya da arkaplana gider gibi fake atıp önplana çıkmaya çalışıyo
İhtiyaçlarım çünkü arzularıma giden yolun önünü açabilmem için önce ihtiyaçlarımı karşılamam lazım
Herkes için önce ihtiyaçtır. Aç ayı oynamaz.
Öyle tabi ki açken ben ben değilim
İhtiyaç sonra arzular
İmkanlarım ön planda
Birinci sezon bitti az önce 🤯
Çok beğendim zombi olmamak için ikinci sezonu saldım şuanda bi de konuşan goril çıktı başımıza
İki gün önce bitti ağladım zırladım
İhtiyaçlarım önceliğimdir sonra arzularımı imkanlar dahilinde gerçekleştiririm
Merhaba sizin gibi kültürlü biri ile müsaitseniz sohbet etmek isterim
İhtiyaçlarım
Lahmacun
Tabii ki öncelik ihtiyaçlarım olur.
Yerine göre değişiyor
Mantık
Bencil olmadım hiç
Bazen arzularım ihtiyaçların önüne geçiyor
Bu devirde ihtiyaçlar daha ön plana çıkıyor
İhtiyaçlarım