Bazı insanlar vardır, hayatından çıksa bile izleri silinmez. Onların sesi, kokusu, hatta bir bakışı bile yıllar geçse bile aklında kalır. Kalbinden gitmiştir belki ama ruhunun bir köşesinde sessizce yaşamaya devam eder. Ne unutur insan ne de tamamen hatırlayabilir, sadece hisseder.
Peki senin de gitse bile ruhunda yaşamaya devam eden biri oldu mu?
Bazı insanlar kalbinden gider ama ruhundan asla silinmez, senin de öyle biri oldu mu?
Oldu… Hayatımdaki ilk dokunduğum insandı O. Bir bakışıyla dünyam değişirdi…Benim için sadece biri değil, her şey olmuştu. Dünyamın merkeziydi , ben onun etrafında dönüyordum.
Onu kimseye benzetemiyordum, hiçbir şeyle karşılaştıramıyordum. Onsuz bir hayat düşünemiyordum bile.
Ama derler ya,“İnsan en çok güvendiği yerden kırılırmış.”Öyle oldu. En çok sevdiğim insan, bir gün en çok canımı acıtan kişi oldu.
Hiç aklıma gelmezdi, sinirlenmesini bile hayal edemezdim…Ama hayat, bazen en inandığın yerden sınar seni İyisiyle kötüsüyle, acısıyla tatlısıyla tam 21 yıl geçmiş. Bir ömür gibi…Ama şimdi yanımda değil. Çok kırdı, çok üzdü…
Kalbim hâlâ ne hissettiğini, neler yaşadığını biliyor, ama dilim bazen “geçti” diyor. Sonra sessizce fark ediyorum ki…hiç geçmemiş. 💔 Ama geçecek biliyorum 🖤🖤
Evet öyle biri oldu herşeyim dediğim dostumdu. Onunla paylaştığımız zamanlar sadece eğlenceden ibaret değildi birbirimizin potansiyelini gördüğümüz ve birbirimizi en zor anlarımızda bile desteklediğimiz bir bağ vardı aramızda. Hayat bizi farklı yollara sürükledi şehirler ve yaşamlar değişti ve doğal olarak fiziki iletişimimiz tamamen koptu. Kalbimden gitmedi sadece hayatımın günlük akışından çıktı. Fakat onun ruhumdan asla silinmemesinin sebebi bana öğrettiği o temel ders kendine karşı dürüst olmanın dünyadaki en büyük güç olduğu. Ne zaman zor bir karar vermem gerekse ne zaman kendi değerimden şüphe etsem onun o keskin ve dürüst bakış açısını hatırlarım. O an sanki o dostumun sesi içimde canlanır. O kişi kalbimden gitmiş olsa da, ruhumun bir parçası olarak hayatıma yön vermeye devam ediyor. Bu dünyadan göçüp gitmiş olabilir ama benim her zaman kalbimde ruhumdadır.
Evet… oldu. Hayatımdan gitmiş olsa da, ruhumun bir köşesinde varlığını hâlâ hissediyorum. Bazı insanlar öyle izler bırakıyor ki, zaman geçiyor, mesafeler giriyor, hatta hayat tamamen değişiyor ama o his, o enerji, o bağ kolay kolay silinmiyor. Onunla yaşadığım anılar, hissettiğim duygular bazen bir şarkıda, bazen bir kokuda, bazen de sessiz bir gecede yeniden canlanıyor. Artık bir parçam olmuş gibi; yokluğuna alışsam da, varlığının hatırası hep benimle yaşıyor. Ruhundan tamamen silmek istersin belki, “artık bitti” dersin, ama kalp bazen aklın kabul etmediğini korur içinde. Belki de bu, gerçekten derinden sevmenin bir bedelidir…..
Evet, oldu… Gitmiş olabilirler, belki hayatımdan çıktılar ama ruhumun bir köşesinde hâlâ yaşıyorlar. Bazen bir şarkıda, bazen bir anıda kendilerini hatırlatıyorlar ve bir parça hâlâ yanımda gibi hissediyorum.
Bu tarz insanlar aslında bizim bir parçamız gibi oluyor, değil mi? 🌙 Kalbimizdeki yerini sessizce terk etse de, ruhumuza kazınan izleri silmek pek mümkün olmuyor. Bence bu tür bağlar, çok derin bir sevginin ya da hayatta bıraktıkları büyük bir etkinin göstergesi. Benim de bir dönem böyle biri oldu. Zaman her şeyi hafifletir derler ama o ruhuma işlemiş kesitler hep bir yerlerde yaşamaya devam ediyor. ✨
Evet, oldu. Kalbimden gitmesine razı oldum ama ruhumdan silemedim. Zaman geçti, hayat değişti, ben değiştim ama onun bıraktığı iz hep bir yerlerde kaldı. Bazen bir şarkıda, bazen bir kokuda, bazen de durduk yere aklıma düşüyor. Artık acıtmıyor belki ama tamamen geçmiyor da. Sanırım bazı insanlar gitse bile bir şekilde içimizde yaşamaya devam ediyor. Unutmak değil de, onlarla barışmayı öğreniyor insan.
Hayatta, unutulmayacak arkadaşlar ve dostluklar vardır. Zaman ve mekan ayırsa bile, daima anılarımız ve kalbimizde yaşattığımız kişiler elbette var ve olacaktır 🌸