Kararlarını sorgulayamazlar , düşüncelerini ve sen izin vermedikçe hayatına dahil olamazlar...

Kararlarını sorgulayamazlar , düşüncelerini ve sen izin vermedikçe hayatına dahil olamazlar...

Mesafeli olmanın en güzel yanı, kalabalığın içinde bile kendine ait bir alan yaratabilmektir. Kimsenin sesine karışmadan, kendi iç sesini daha net duyarsın. İnsanlar genelde mesafeyi soğukluk sanır ama bazen bu, sadece kalbinin sessizliğini koruma şeklidir. Herkese değil, hak edene yaklaşmayı öğretir. Mesafe, insanı yalnızlaştırmaz aslında; sadece kimlerle gerçekten bağ kurmak istediğini fark ettirir.
Mesafeli olmanın en güzel yanı bence kendine ve duygularına daha çok alan açabilmek. İnsanlarla sürekli iç içe olmak bazen yorucu olabiliyor; düşüncelerini toparlamak, ne hissettiğini anlamak veya sadece kendinle baş başa kalmak için mesafe gerçekten değerli. Ayrıca, mesafeli olmak ilişkileri daha sağlıklı kılıyor; insanlarla olan bağlarını daha net görüyorsun, kim gerçekten yanında duruyor, kim sadece yakınlıkla var oluyor, fark ediyorsun. Kendini zorlamadan, doğal bir şekilde seçebiliyorsun kime ne kadar yakın olacağını. Ve en güzeli, bu mesafe sayesinde başkalarına da daha dengeli bir şekilde yaklaşabiliyorsun—çok yakın olduğun kadar, gerektiğinde uzak kalabilen bir noktadan.
Haklısın ya Elim yanlışlıkla gönder butonuna değil düzenlemeden düzenleme Hakkı da olmadığı için öyle oldu istersen kaldırabilirsin
Yok ben sesli klavye kullanıyorum
Baştan mesafeli olduğunda çevreni daha iyi yönetirsin. Mesafe olmayınca aşırı samimiyet bir yerden sonra sululuk yapıyor. Onunla da baş edilemiyor. Kontrolsüz durum oluşuyor yani hiç gerek yok o yüzden.
Dilediğin zaman rest çekebilmektir
Mesafeli olmak, kendi sınırlarını koruyup hayatının kontrolünü elinde tutmanı sağlar. 🌹 İnsanlar senin dünyana ancak sen istemedikçe adım atabilir ve bu durum özgürlüğüne alan bırakır. Düşüncelerine ve kararlarına saygı duyulmasını istiyorsan, mesafeli duruşunun sana bir kalkan gibi hizmet edeceğini bilmelisin. Hayat, sınırları bilmekle daha dengeli olur. 😊
Cevap
21Cevap
Kendi özünü önemser, az konuşan öz olur. İnsanlara gereğinden fazla değer vermek yerine kendini değer vermesini bilir. Kendini seven insanlar da sever. Mesafeli olmak kendini sınır korumasını bilir. 🌿
Sınırları kadar dahil olabilirler hayatıma. Herkes yerini bilir.
Kimseyle laubali olmamak yakın olmamak kimsenin kahrını çekmemek huzurla kalmak
Sadece senin verdiğin kadarını bilebilirler
Sana katılıyorum ve sorumluluk almamak da güzel
Yalnız kalmak çok güzel
Belli bir sınır her zaman iyidir. İleri gidilmez, had aşılmaz.
Mesafeli olmanın tek güzel yanı yoktur... Mesafeli olmanın güzel yanları çoktur... En güzel yanı ise kendimizi ruhen ve bedenen korumakta faydalı oluyor. Çünkü bu devirdeki insanlara verilen tavizler hem akla hem keseye hemde bedene zarar veriyor. Bu devirde ki insanlar herşeyi menfaat sayan bana dokunmayan yılan bin yaşasın aklında olan basit organizmalar. Ben bunları gördükten sonra neden kendimi değersizleştireyim ki... Neden onlara bağımlı gibi yaşayayım ki...
Mesafeli olmanın en güzel yanı,
insanların sizin kararlarınızı sorgulayamaması, düşüncelerinizi yargılayamaması ve sizin izin vermediğiniz sürece hayatınıza dahil olamamasıdır. Bu durum, size kendi alanınızın ve yaşamınızın kontrolünü elinde tutma gücü verir..
Bazı şeylerine karışır normal herşeye değil tabi karışılacak şey var karışılmıyacak şey var belkide iyiliğin için karışıyor orasıda var
Fazla gülmemek taviz vermemek yanyana dizdize oturmamak ümit vermemek bana göre mesafeli olmak demektir.
Mesafeye göre güzellik algısı olumlu ölçüde artıyor
Mesafen olsa bile yine malın teki sana karışmaya çalışır
Yakınlığı bizim belirlememiz ve sınırın asla aşılamaması 👌 Muazzam
Hiç işler karışmaz herkes yerini haddini bilir gevşek gevşek konuşamaz bu benim en sevdiğim
Saygı sınırı aşılmıyor, cıvıyıp seviyesiz ve lakayt davranılmıyor..
Mesafemi koruyan birisiyim herkesle samimi olmam.
Uzaktan kimse vuramaz. Ama sevdiğine de mesafeli olunmaz
Biri aslan burcundan mı bahsetti 👑 😅
Bu devirde en güzel korunma mekanizması. İnsan kadar pislik bir canlı yok. Yüz vermeye gelmiyor.
Kafan rahat oluyor insanlar açısından sorunlu insanlarla uğraşmak zorunda kalmıyorsun
Mesafeli olmak iyi... kafan rahat oluyor zaten insanlardan fazla içli dışlı olmuycan
Hiçbir şeyine karışamazlar...
Mesafeden dolayı haddini bilmesi
Kararlarını sorgulayamazlar.
Herkes yerini ve haddini biliyor
Cıvıtmaya alan kalmaz
Kimse haddini aşmaz
İzin verdiğim sınırların ötesine geçemiyorlar
Saygı her zaman korunuyor.
Kafanin rahat olmasi kesinlikle
herşeyine karişamazlar. mesafa bazen iyidir
Sınırlarını koruyabilmektir.
biz olmayalımda gerisi mühim değil
Mesafeli olman adı üstünde ldld
Hayatında gereksiz insanlardan korunursun
Kimse senin koyduğun çizgiyi aşamıyor.
Herşeyi burunlarını sokamazlar kafan rahat olur
Kafa rahatlığı
Sınırlarını koruyabilirsin
Bir karış mesafe her zaman iyidir derim.
Biraz yakınlaşınca hemen hadlerini aşıyorlar.
Herkese karşı mesafe ve otorite önemli
Genel anlamda oyleyim
Her zaman iyidir
Kırılmazsın
Alanınızı korursunuz
Kafan rahat olur
Sınırlar bilinir
Derdin olmaz
Başın ağrımaz
Borç istememeleri
Haddini asamaz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?