Bir tür kendini koruma yöntemidir. Ancak dozu ayarlanmadığında ya da bir kaç kişiden görüp tüm insanları tehdit olarak görülmeye başlandığında kişinin kendini ve iç dünyasını soyutlamasına neden olabilir. Güvensizlik sınırı doğru çizilmediğinde mesafeler giderek artar. Kişi insanlardan uzaklaşır ve kopar. Yalnızlaştıkça ve sevgisizleştikçe de başkalarına duyulan güvensizlik kendine güvensizliği haline gelir. #54srp
İstemediğin davranışlara, samimiyetlere maruz kalmamaktır. İnsanlara bir sınır çizersen, insanlar da o sınırın aşılmaması için çizildiğini anlarlar ve geri adım atarlar. Olmayan sınırlar hadsiz insanlar için bayram havasıdır. Herkese karşı mesafeyi korumak lazım. Kimseye o hadsizliği tanımamak şart.
Daha az kırılıyorsun mesela, bir şekilde kendini koruduğun bir yöntem bu aslında. Ne kadar mesafe varsa, birinin seni incitmesi için bir o kadar çabaya ihtiyacı oluyor. Kendi halinde yaşayabiliyorsun, hayatımda fazla insanın olması beni çok yoruyor mesela. Bunu hiç bir zaman istemedim ve izin vermedim. Az olsun ama bana iyi gelen insanlar olsun, o mesafeyi onlara karşı kaldırmışsam zaten herkesten fazla uzak tutmuşumdur, bunun değerini bilerek gelsinler bana ya da ona göre davransınlar. Kolay kolay yakalayamam ben o samimiyeti insanlarda, en başta ısınırsam ısınıyorum, ısınamıyorsam mümkün değildir mesela, hep mesafeli devam ederim ya da hiç etmem...
Biz senle hiç tanışmadan yakaladık aslında o samimiyeti. Mesafeliydik ama bir yakınlık vardı. Sonra discord sayesinde tanıştık o sıcaklık kaynamaya döndü 😂😂şimdi fokur fokur kaynaştıj🤦♀️🤦♀️😂
Yok yaa biz kaynıyoruz fokurtular çekemeyenlere sıçrıyor. Yaklaşmayın tehlikeli oluyoruz ❌☢️⚠️⛔teeğğ o zamanlar gardaşım deyip bağrına basılmışım😬😬🤦♀️😂
Kişilik & Karakter konusunda 13,4b cevap paylaştı.
İnsanlara sınırlar koymak onlara yönelik bir hamleden ziyade kendim için yaptığım bir yatırımdır.. Herkes anlayamaz maalesef ne demek istediğimi.. Nedense sınırlarınız olduğu zaman insanlar tarafından kibirli, ukala ve daha bir çok negatif sıfat ile eleştiriliyorsunuz.. Kimse sizi, sizin geçmişinizi, kaybettiklerinizi ya da kazandıklarınızı asla bilemez.. Bu sebeple beş kuruş vermeden dağıttıkları yargılarını alıp sandalye olarak kullanmalarını öneririm.. Mesafe her zaman iyidir ellerindeki silahı görmemizi sağlar.. Çünkü yakın mesafeden bazı gerçekler görünmez.. Keyifli geceler..
Kişilik & Karakter konusunda 14,4b cevap paylaştı.
Kimsenin samimiyeti den dolayı gereksiz yüz bulup laubali tavırlarına maruz kalmıyorsun. Herkes yerini ve haddini biliyor seninle konuşurken. En iyi yönleri bunlar bence
Gereksiz ve lüzumsuz insanlardan uzak durursun. Kendi duvarlarlarini ve kendi koruma alanı yaratırsın. Gereksiz tartışmalardan ve çıkarcı insanlardan uzak durursun. Bana göre mesafe çok güzel bir şey.
mesafe guzeldir ama bir yerden sonra yıpratır insani aslinda mesafeyi karsimdaki insan belirler iyi niyetliyse aramiza cok fazla mesafe koymam ama kotu niyetliyse ve onunla konusmam gerekiyor sa her zaman bir mesafem vardır is veya aileden biriyse iliskiyi kesip atarim cunku mesafe koyiyorsam araya bir sebebi vardir
Mesafeli olununca insan saygı görür, saygı duyulur. Karakter göstergesidir. Tanıdıkça insanlar zaten aynı frekansta iseler bu mesafeyi karşılıklı olarak azaltabilirler. İyidir bence bazen
Kolay manipule edebilir iletisimi yonetebilirmek en iyi yönüdür ama uzun süre sürdürürken dargınlığa donusur kacinilmaz bayanlarda dedikodu hemcinslerimde ise kavgaya kaciyor isin ucu
İnsanlar sınırda duruyor. Ne çizgiyi geçip haddini aşıyor, ne de geride kalıp tarihe karışıyor. Hayatı dozunda yaşamanın formülü resmen, mesafeli durmak ☾
Kendine ve gerçekten sevdiğin insanlara ayıracak çok zamanın olur. Bu yüzden mesafeli olmak iyidir. Ucube değilsen. Ucubeysen tüm zamanı sadece kendine ayırırsın.
Mesafeli olmanın en güzel yani: Haddini aşan ve canını sıkan olmaz. Çünkü bu şeyler karşımızdaki insana biçtiğimiz değerle alakalı. Ne kadar mesafeli olursak, o kadar az üzülürüz.
her şey kendinden başlar. Kendine barışık ve güvenen insanın başaramayacağı şey yoktur, mesafeli olduğun zaman bir şekil kendini kötü enerjilerden korumuş oluyorsun ve bu sana huzur verir
Gerekli mesafe, korumaya ve korunmaya almak adına bence insanın kendine ve karşı tarafa verdiği en mantıklı değer hareketidir. İki tarafta kaybetmez ama çok şey kazanır.
Bu mesafe kavramını güneş sisteminden yola çıkarak ayarlamaya çalışıyorum. Çok yakın olunursa yakıyor çok uzak olunursa donduruyor. Mesafe dengemi hep buna göre ayarlarım ☺️