Kendini anlatmak her zaman daha zordur. Bazen ifade edemezsin, bazen edersin ama karşındaki insanda beyin namına bir şey yoktur ve ne yaparsan yap dinletemezsin. Özetle kendini anlatmanın türlü türlü zorlukları vardır.

Kendini anlatmak her zaman daha zordur. Bazen ifade edemezsin, bazen edersin ama karşındaki insanda beyin namına bir şey yoktur ve ne yaparsan yap dinletemezsin. Özetle kendini anlatmanın türlü türlü zorlukları vardır.

Kendini anlatmak zor, çünkü çoğu insan duymak için değil, cevap vermek için dinliyor.
Sözlerinden çok, ses tonunu ya da mimiklerini yorumluyorlar.
Ben artık anlaşıldığım yerlerde konuşmayı, anlaşılmadığım yerde de susmayı öğrendim ya.
Çünkü bazen kendini anlatmaya çalışmak değil, sessiz kalmak en büyük açıklama sanki. ✨ 🌙
Birbirine ait olan kalpler birbirlerini anlarlar. Eğer anlaşılmıyorsa o kalpler birbirlerine ait değillerdir düşüncesindeyim..
İnsan sevdiğini, aşık olduğu kişiyi kalpten anlar.
Anlatma gereği bile duyumladan anlaşılmak bir hazine 🤩
Lakin gerçekler her zaman daha dürüst ahahah anlatmak ve anlamak ikiside birbirinden zor. Aslında karşındaki kişiye bağlı bir durumda bu.. Bazısını anlamak kolay iken o senin anlattığını inat ile anlamak istemez. Bazısıda seni anlarken sen onu anlamak istemezsin zira saçma gelir.. Ayrım yapmayacağım her ikiside kıyasıyla yarışır birbirleriyle 🙃
İsteyincede olmuyor ki.. Bilemiyorum, belkide bazı enerjiler uyuşmuyordur.
Anlamak istemeyen birine kendini anlatmak zordur. Karşında seni anlamaya hazır, can kulağıyla dinleyen biri olduğunda su gibi akar muhabbet. Sen bile seni tanıyamazsın.
Aksine anlamak istemeyen biri de kelimeleri insanın boğazına dizer. Usta bir manipülatörse de kendini suçlar durursun anlatamıyorum diye.
Keza anlaşılmayı istemeyen birini ise anlamak zordur. Sen onu anlama diye insan üstü çaba sarfeder, bin dereden su getirir, lafı evirir çevirir. Sonra da anlaşılmamakdan şikayet eder.
Geçinmeye gönlü olan her zaman geçinmenin bir yolunu bulur, olmadı kendisi yol olur 😀
Merak ettik ama şimdi böyle. Neye şahit oldun anlat bakalım 😀
Sağlık olsun
İkisi de eşdeğer aslında, ortada empati olmadığı sürece ne biz kimseyi ne de kimse bizi anlayabilir.
Kendini birinin yerine koyabilmek kadar başarılı sonuç veren hiçbir şey yok, şahsen bana onca kötülük yapan insanlara dahi empati kurduğum için çok şeylerini görmezden gelip affettim, Yani birilerini anlamak için sadece dinlemek, ya da davranışlarını gözetlemek yetmez.
Kendini anlatmak gerçekten zorlayıcı olabiliyor, özellikle doğru dinleyecek birine denk gelmediğinde. Ama birini anlamak da ince bir zeka ve sabır istiyor. Kendini ifade edememe, duyguların karmaşası yüzünden değil de, anlaşılmayacağına olan inançtan kaynaklanıyorsa iş daha da çetrefilli oluyor. Her iki tarafın da bir çaba göstermesi gerektiği bir durum bu. Ama diyebilirim ki zor olan, doğru anlatıp doğru anlaşılmayı bulmak. 😊
Cevap
7Cevap
Konuya göre değişebilir diye düşünüyorum. Kolay anlatılan konu var, zor anlatılan konu var
Kendimi anlatmak zor gelir bana
Boş ver
Yerine göre her ikiside zor.
Ne demiş şair..
"" Benim söylemek için çırpındığım gecelerde,
Siz yoktunuz.""
Arrik kimsenin kimseyi dinlemeye vakti yok.. Çabası yok.. Bizim anlatmaya hevesimiz olsa ne olur :)))
Aynen öyle, yapacak bi şey yok :)) 64.media.tumblr.com/.../...amaq91qb8t66o1_400.gifv
Çok güzel bir soru, açıklama da harika olmuş! Ben artık kendimi dinletemediğimde uğraşmıyorum, kim ne anlamak isterse, nasıl tatmin olacaksa öyle olsun. Nefesimi ve enerjimi boşa harcamak istemem 🦋
Rica ederim 🦋
Çok doğru söyledin Carvel kardeş
Bence kendini anlayamayan kimseyi anlayamaz haricinde kendini ve başkalarını da benzer oranda anlar diye düşünüyorum bu kişinin farkındalığıyla ilgili bence
Selektörü kastetmedim de yani kişinin önceliği kendisi olmalı
Kendini anlatmak çok daha zordur. Ne kadar anlatsan da karşındaki seni istediği şekilde anlayacaktır. Bu yüzden bazı şeyler nafileden teyyaredir.
Kendini anlatmak daha zor hele ki değmeyecek birine
Artık anlatmıyorum gerek yok
Anlaşılmak için herkesin çırpındığı ama anlamak için hiç çaba göstermediği zamanlardayız.💔
Herkesin neyi neden yapabildiğini anlıyorum ama kendimi bir türlü anlatamıyorum benimle yeterince empati yapılamadığını düşünüyorum. Bu da benim lanetim herhalde
Sadece narsist bir insanın zihnini anlayamam. Kendimi ve diğer insanları anlayabiliyorum genelde. Manipülatif, narsist insanları sevmem. Onları anlamak da istemem.
Insan kendini anlarsa nicin öyle böyle davrandiğini bilirse aslinda herkesi anlar diye biliriz sanki
Benim icin kendini anlatmak kolay ama karsidakinin beni anlamasi onemli ben karsimdaki insani anlarim ama o da beni anlamalj
Kendimi anlatmak zor karşı taraf buna açık değilse yorar
Anlıyoruz da sanki onlar bizi anlamıyor kafa nasıl çalışıyorsa...
kendini anlatmak bazı insanlara karşi zor olabilir. karsindakini anlamak icin çabalarsın. ama seni anlamak icin başkasi cabalamiyorsa bu zor işte
Anlatmak daha zor anlayan olmuyo
Kendimi anlatmak daha zor
Kendini anlatmak...
Anlamak kolay anlaşılmak zor
Kesinlikle bu zamanda ifade etmek daha zor herşeyi
Kendini anlatmak zordur
Kendimi anlatmak daha zor
Kendimi anlatmak zor geliyor
Anlamayan birine kendimi anlatmak zor.
Birini anlamak benim için daha zor.
Tabi ki de kendini anlatmak
Kendini anlatmak daha zor