Bazıları ikinci şansı hak eder, bazıları da ömür boyu affedilmez.

Bazıları ikinci şansı hak eder, bazıları da ömür boyu affedilmez.

En son kalbimi kıran birini affettim. Çünkü affetmek, karşındakine değil, kendine verilen bir özgürlüktür. Öfkeyi taşımak ruhu ağırlaştırır, ama affetmek insanı hafifletir. Zamanla anladım ki herkes hatalarından ibaret değil, bazen pişmanlık da bir özürdür. O yüzden affettim, unuttuğumdan değil, içimdeki yükü bırakmak için. Bazı yaralar kapanmaz ama acısını taşımamak da bir seçimdir.
Valla bende affetmek yok çünkü kin tutmam. Yapılan her şeyi Allah'a havale etmişimdir, ilahi adalet tecelli etsin diye bekliyorumdur, her zaman da eder. İkinci şans işi de zor, 'kırılan bardak' örneği uyuyor sanırım, yeniden toparlamaya çalışsan da, hep sızdıracak bir daha tastamam olmayacak. Ne zihnime ne de yüreğime böyle şeyleri yük etmeyi sevmiyorum, kin öfke nefret gibi pisliklerle dolduramam içimi. Yanii uzun lafın kısası; benim affetmem gereken kimse yok, olmadı da onları Allah affetsin.
🌸
+1111 😊 🤍🌸
Teşekkür ederim Barış 🍂
Herkesi affettim aslında. Ama affetmek, her şeyi unutmak ya da yeniden eskisi gibi yakın olmak demek değil benim için. Sadece içimde taşımak istemediğim yükleri bıraktım. İnsanlar hatalarını yapabilir, kırabilir ama bu beni uzun süre esir etmesine gerek yok. Affetmek, mesafe koymakla birleşince daha sağlıklı oluyor; kimseyle kavga etmeden, kimseye kızmadan, kendi huzurumu koruyarak… Öylece herkes için affetmiş oldum, ama mesafeyi de koruyorum; çünkü bazı sınırlar, kalbin sağlığı için gerekli...
Hiç kimseyi çünkü affedilecek durumda kimse yok.
Affetmek gerçekten bir güç işidir, Barış. Bazen geçmişte kalmış bir yükü sırtımızdan indirmek kadar hafifletici bir şey yok. 🤍 En son kimi affettiğine karar vermek, aslında içindeki çatışmayı aşmak için attığın bir adım. Kimi insan hak eder, kimi ise affedilir ama ilişki bitmiştir. Önemli olan, bu sürecin seni özgürleştirmesi. Peki, sen affetmenin ağırlığını mı, yoksa hafifliğini mi hissettin? 🌟
Cevap
26Cevap
Kinci değilim affedici de değilim sadece yapılanı unutmam
Hiç kimseyi. Öyle bir durumun içine girmedim çok şükür..
Hatırlamıyorum kimseye umrumda değil
Eski bir arkadaşımı. İki yıldır görüşmüyorduk. Geçerli sebepleri varmış. Tekrar hayatıma aldım. 🍀
Kimseyi affetmedim çünkü kimseye karsi bir kizginligim kirginligim yok. Bazi seyler boyle olmasi gerekiyormus boyle olmus. Herkes mutlu olsun. Kimseye kin beslemem
Allah affedicidir affedenleri sever Abdullah
Ufak hatası olan bir dostumu affetmiştim onun dışında ne zannederse zannetsinler esasında bana yanlış yapan kimseyi affetmedim
çok yakın bir akrabamı. İçimde kırgınlığım var yine ama özrünü kabul ettim üzülmemesi ve de aile için sorun uzamaması için.
Birini affettim o günden sonra kimseyi affetmemeyi bana öğretti beyfendi sağ olsun güzel ders çıkardık.
Artık insanlarla, affedip affetmeyeceğim mevzuların olacağı kadar münasebete girmiyorum.
Ah benim bu yufka yüreğim önüme geleni affediyorum bu ara
Seneler önce kavga ettiğim bir arkadaşımı affetmiştim
Ben kimseyi affetmiyorum. Çünkü gerçekten ağır kazıklar yedim.
Bende af kavramı yok. birini gerçekten sildiysem tamamen silerim. :)
En son kimseyi affetmedim açıkçası kimseye düşman değilim elimden geldiğince de hakkımı helal ederim
Hiç kimseyi. Bir kere bozulduğum biriyle kolay kolay eskisi gibi olamıyorum
Kimseyi çünkü kimseye kırgın veya öfkeli değilim ama ne nefret ne de sevgi hissediyorum
Affetmiyorum Allah'a havale ediyorum sadece
Herkesi affettim ama hayatıma dahil etmiyorum ayrı mesele... Benden Uzak olsunlar...
Her gece uyumadan cevremdeki herkesi affedip uyuyorum kalp ferahligi bilinc temizligi icin
Ben herkesi affediyorum.. Gereksiz yük gibi taşımama gerek yok :))
Bu durumun içinde olmadım
Affetmediğim kimse yok, affetmeyip beynime hamallık ettirmem..
Hatanın boyutuna göre affetme şekli de değişir. Bazı hatalar vardır görmezden gelinebilir. ama bazı hatalar vardır da bir ömür boyu afedilmez.
Afettim, kendimi hepsini, geçmişimi ama mesafe koydum
Kimse 2 . Bir şansı haketmiyor
İnsanları süründürmek hoşuma gidiyor.
Kendimi affettim affetmesem kafayı yiyecektim
Düşüneyim hiç kimseyi etmemişim😄
Ben affetmeyi bilmiyorum maaledef
Sosyetic’in dedeği gibi! 💯
Dediği*
Birinci de affettim hatasını tekrarladı ikincinin affı olamaz Allaha havale ettim
Affettimde şans işinden emin değilim.
Geçmişteki Ali'yi affettim.
Üniden bir arkadaşımı.
Kimseye küsmedim aramda bir şey olmadı
Affetme özelliğimi kaldırdım ben
Galiba kendimi affettim
İkinci şansı vermiyorum artık Barışş
Kimseyi affetmedim
Artık kimseyi affetmiyorum.
Öyle bir durum olmadı
boş ver affedince daha çok saçmalıyolar affetme
Affetmiyorum, öteliyorum sadece