Ben en son hayatımdaki toksik ve dengesiz insanlara rest çektim.. Peki siz?

Ben en son hayatımdaki toksik ve dengesiz insanlara rest çektim.. Peki siz?

Birkaç ay önce bir arkadaşıma rest çektim. Sürekli bencil davranıyor, sadece kendi derdini anlatıyor ama benimle ilgili konulara gelince umursamaz bir tavır sergiliyordu. Bir gün yine aynı şekilde davrandığında dayanamadım ve “Ben senin dertlerini dinleyip destek oluyorum ama sen benim için aynısını yapmıyorsun. Böyle dostluk olmaz.” dedim. O günden sonra mesafemi koydum, iyi ki de öyle yapmışım.
Geçenlerde bir soru sormuştum: Acaba biz mi kendimizi yanlış tanıyoruz, yoksa yanlış mı anlaşılıyoruz? Gelen cevaplara baktığımda, kimse kendini yanlış tanıttığını düşünmüyordu. Ancak, "Nasıl oluyor da mıknatıs gibi toksik insanları kendime çekiyorum?" diyenler de çok var. Bu, gerçekçi bir bakış açısı mı, yoksa eksik bir değerlendirme mi?
Bence burada asıl düşünmemiz gereken şey, yanlış kutupta olup olmadığımız. Yani, neden bu tür insanlar gelip de sizi buluyor? Neden başka birini değil de sizin çekiminize kapılıyorlar?
Ben kendimi eğlenceli, güler yüzlü, hayatın kıymetini bilen, yaşama sıkı sıkıya bağlı, değer yargıları net ve sınırları belirli biri olarak tanımlıyorum. Umursadığım ve umursamadığım şeyler konusunda oldukça açık ve net bir insanım. Toksik olarak tanımlanan biri, benim yanımda ancak "tedavi" olabilir.
Öte yandan, sürekli "Hayat acımasız, zalim, her şey berbat, nefret ediyorum, geçinemiyorum..." diyen birinin, aynı düşüncelere sahip insanları kendine çekmesi de kaçınılmazdır. Çünkü nötr bir insan, kendisiyle benzer kaderi ve karakteri paylaştığını düşündüğü kişilere yönelir.
Bu yüzden, önce kendimizi doğru tanıyıp çevremize de bunu doğru yansıtmamız gerektiğini düşünüyorum. Siz ne dersiniz?
En son birine rest çektiysem, kesinlikle sabrımı fazlasıyla zorlamıştır. Genelde sakin kalmaya çalışırım ama bazı insanlar gerçekten sınırları zorluyor. Saygısızlık yapan, sınırları aşan ya da bana haksızlık eden birine karşı fazla düşünmeden tavrımı koyarım. Öyle lafı dolandırarak değil, net bir şekilde "Buraya kadar" derim. Çünkü bazı insanlar sen iyi niyet gösterdikçe bunu kullanmaya çalışıyor. O yüzden bazen rest çekmek gerekiyor, hem kendi sınırlarını korumak için hem de karşındakine haddini bildirmek için.
Küçükken gördüğüm fiziksel şiddet ve daha sonra psikolojik şiddete dur dedim şimdi benden güçlüsü yok elhamdülillah, benim sahibim Allah herkes eyvallah!!! Ahirette eyvah onlara Allah bana kalır. Hayat böyle dostlar Allah'tan gayrı kimse dost değil bu kısa ve nankör hayatta o yüzden kendi kıymetinizi bilin çünkü Allah sizi severek yaratmış
Cevap
23Cevap
gereksiz insanlara ve değerimi hak etmeyen herkese tabi ki de
En güzelini yapmışsın gadası
Bende değerimi haketmeyen kişilere rest çektim
Hanım sürekli bir şey isteme modunda. Genelde ona hep hayır diyprum.
sakinim sakinim öyle çok rest veya çok fevri hareketlerim yok uzun zamandır
ama onlarda bi çeşit baharat be olmasalar yavan olur düşünsene hic canını sıkan yok üzen yok sinir eden yok ne kadar renksiz ve sıradan 😀
Çabalayıp emek verdiğim şeylerin karşılığını nankörlük olarak alınca bıraktım her şeyi.. Rest olarak algılanır mı bilemem..
Toksit arkadaş ve umursamaz çevreme sanırım.
Ben en son sadece kendini düşünen, nank*r insanlara rest çektim
Anneme o da eve giremedim 2 saat sonra özür diledim :D
Kim hak ederse ona rest çekiyorum belli biri yok😂😂
Tüm çevremi perşembe akşamı hayatımdan çıkarttım 🤷🏼♂️
Yeni bir karar aldim
Eskisi gibi kimseye rest çekmeyeceğim
Bir kere cekebilirsen resti her zaman çekersin patrona rest cekmitim
Umursamıyorum rest çekmekten de anlamıyorlar artık
En son eski patronuma rest çektim.
Akrabalara.
Hadsiz sınırını bilmeyen insanlara.
Hak edene rest çekiyorum