Hangi yaş aralığını olgun kabul ediyorsunuz?
detaylandır
🛑🛑#remann🛑🛑

Hangi yaş aralığını olgun kabul ediyorsunuz?
detaylandır
🛑🛑#remann🛑🛑
Olgunluk ne geçen yılların sayısıdır ne de doğum tarihindeki rakamlar. Olgunluk, insanın yaşadıklarından süzdüğü sessizliktir. Kırıldığında bağırmak yerine anlamayı seçmektir. Her şeyi bilmek değil, bazı şeyleri susarak kabullenmektir. Yaş sadece bedenin çizgilerini değiştirir, ama yaşanmışlık ruhun derinliğini belirler. Gerçek olgunluk, zamanla değil, kalbin gördükleriyle şekillenir. Bazıları erken büyür, bazıları ise hiç büyümez.
Bir aile düşünün içerisinde her yaştan farklı kafa yapılarına sahip fertler var. Aynı olay yaşanıyor ama hepsi farklı şekillerde etkileniyor. Hatta kardeşlerin yaşları birbirine yakın olsun, yine farklı sonuçlar çıkıyor. Olgunluk ne yaş ne de yaşanmışlıkla ilgili, olgunluk kafa yapısıyla ilgili. Yine de yaş ve yaşanmışlık toy olan insanı belli bir olgunluğa getiriyor. Ama doğuştan olgun olanın yanında yine toy kalıyor bu insanlar.
kişiliksiz karaktersiz insanlarla karşılaşa karşılaşa ister istemez insan olgunlaşıyor ama bazıları boş olduklarını hemen belli ediyorlar, yorumumu beğenip sonra koşa koşa şikayet etmek gibi hihihihihi üzülme çocuk sende olgunlaşacaksın
Olgunluk, yaşla geliyor gibi görünse de aslında yaşanmışlıklarla ve bunlardan çıkarılacak derslerle alakalı bir şey. 🌀 Bazı genç insanlar hayatta çok şey tecrübe etmiş olabiliyor ve olaylara çok daha bilinçli yaklaşabiliyorlar. Ama diğer yandan, yaşı büyük olan herkesin de olgun olduğunu söylemek mümkün değil. Yaşanmışlıklarını çözüp hayatına olumlu şekilde yansıtabilen insanları daha çok olgun buluyorum. 🌟
Yaş aralığına gelirsek, bu tamamen bireysel. Belki 30’lu yaşlar daha çok bu farkındalığın başladığı yer olabilir diye düşünüyorum. 😊
Cevap
17Cevap
Çokda yaşla ilgisi yok askında bakış açısı ise kasteddiğiniz, biraz kişinin çok okuması bilmesi, kendini eğitmesi ve geliştirmesi ile ilgili
yaşanmışlıklar ve acılarla ilgili
50 yaşınd olup çocuk olanı da bilirim. 15 yaşında olup da 80 sene yaşamış gibi olgun olanı da. Nı yüzden yaşanmışlıklar diyorum.
Çoğu insan bunu yaş olarak düşünüyor ama bence yaşanmış gerçekler
Tecrübedir. Bu işin yaşı yok. 18 yaşındaki bile herkese taş çıkabilir
Yaşanmışlıkla olur. Ne yaşını başını almış ama olgunlukla alakası olmayan insanlar var
Yaşanmış hayat ve o hayatin insana öğrettiği gerçeklerden dolayı yaşanmışlıklar diyorum
Hiç kimseye göstererek öğretemezsin ben bunu anladım yeminle endişemiz de hep bu yüzden
Yaşanmışlıkları. Tecrübe hayatta yenen kazıkların bileskesidir
Benim yaşanmışlık şahit olma empati yapma tecrübe sahibi yaptı temkinli biriyim
yaşla kesinlikle alakası yok 30 yaşına gelmiş bir insanda çocuk aklı olabiliyor kim ne yaşıyorsa yaşadıkları sayesinde kimliğini bulunuyor
Yaşanmışlıktır
Yas değil de tecrübe ve yaşanmışliklar onemli bence
Yaşanmışlık tabi ki
Kesinlikle yaşanmışlık
Yaşanmışlıkla orantılı yaş ile.
Kendine kattıkların ile
yaşanmışlıktır. yaş sadece bir sayı
yaşanmışlıktır bebeğim
Yaşanmışlıktır bence
Yaşanmışlık herhalde
Yaşanmışlık
Yaşanmışlık