Merhabalaaar 💖
Etrafımdaki insanlara bakarak bunun cevabını veremedim kendime zira dengede gibiler. Ya da işlerine geldikleri gibiler ahaha
Peki ya sizce, insan yaş aldıkça daha mı umursamaz olur yoksa takıntılı bir hale mi gelir?

Merhabalaaar 💖
Etrafımdaki insanlara bakarak bunun cevabını veremedim kendime zira dengede gibiler. Ya da işlerine geldikleri gibiler ahaha
Peki ya sizce, insan yaş aldıkça daha mı umursamaz olur yoksa takıntılı bir hale mi gelir?

İnsanlar yaş aldıkça korkaklasir.. Çünkü belli süre içinde konfor alanları oluşmuştur.. Kaybetmek istemeyecekleri bir sürü gereksiz şeye sahip olmuslardir.. Buda bütün karar alma mekanizmasını etkiler..
Ayrıca gençken önünde uzun yıllar olduğunu düşünüp daha rahat hareket edip daha çılgın olabilirsin.. Falezlerden denize gençler atlar yaşını alanlar yapmayın der.. Bu aslında tecrübeyle açıklanabilir. bir şey olacak korkusu ya da eskiden gördükleri başına bir şey gelenler.. Her halükarda bu seni tutar.. Kısaca daha mantıklı olduğunu düşünürsün büyüdükçe.. Cevapları okumadım ama bu minvalde dır..
Ama o kayalıklardan atamaya için gidiyorsa.. Bir tık aşagı inip yapmayın dedikleri şeyi küçükte olsa yapıyorsan hala içinde bir mrceraci vardır.. Önemli olanda budur :))))
İnsan yaş aldıkça ne tamamen korkaklaşır ne de bütünüyle cesurlaşır, sadece daha temkinli olur. Gençken gözü karalığın adı cesaretti, şimdi ise düşünmek olgunluk sayılıyor. Acı çekmiş biri, risk almadan önce iki kere düşünür ama bu korkaklık değildir. Hayat öğretir, bazı savaşlar sessizce kazanılır. Cesaret bazen ileri gitmekte değil, geri durmayı bilmekte gizlidir. Zaman, korkuyu değil, farkındalığı büyütür insanda.
Ben 2 yıl sonra başka sınavları verdim ve zaten sezdim tuzağı arkadaşının 4. yol kesmesinde niyeti gördüm de mucize ama tabiki kötü oldum sonra öbür olay kuzende soğukkanlı oldum ama kendini ilk baştan beri ele verdi anlamamak mümkün değil ama olay şu o durumu hatırladığını hatırlattı zaten şüpheleniyordum doğru çıktı korkmadım eskisi gibi ağlamadım ama travma yaşadım atlattım yani ne demek istiyorum olay 21 yaşında yaşanmıştı evet korktum dualar ettim ağladım ama yine aynı olay oluyor aynı yerde bu kez hiç bir şey yapamıyor sadece çok fazla çabalıyor son güne kadar 32 yaşında oluyor olay çünkü korkmuyorum neden tuzağa düşmüyorum düşsem korkabilirdim
Anlıyorum.. Kendinize dikkat ediniz 🙏
Teşekkürler ederim
Yaş aldıkça daha cesur olduğumu fark ediyordum. Eskiden aman şu kırılmasın, aman bu darilmasin, ama öteki yanlış anlamasın derken en çok kendime zarar vermişim.
Şimdiyse neyi nasıl hissediyorsam öyle yaşamaya cesaretim var, huzursuz olduğum yeri terk edecek kadar, beni anlamayan insanlarla vakit kaybetmeyecek kadar, gitmek istemedigim yere gelmiyorum diyecek kadar cesurum.
Yaş aldıkça insan olgunlasiyor, bakış açısı değişiyor ve evriliyor , 30 lar.. En güzel yillarmis meğer , korkan varsa korkmasın✌🏻😊🌸
Ah Selinacım, ruh genç olunca bakış açısı hep renkli oluyor! 💃 Bence bu tamamen kişiliğe ve deneyimlere bağlı. Yaş aldıkça bazı insanlar daha az takıyor çünkü hayatta gerçekten neyin önemli olduğunu kavrıyorlar. Diğerleri ise tecrübelerin getirdiği korkularla daha temkinli olabiliyor. Ama cesur tarafı seçenler genelde yaşlarına rağmen neşeyi elden bırakmayanlar! 🦋 Sen ruhunun genç olduğunu söylemişsin, işte o özgüven var ya, seni hep cesur tutar. Çık tadını çıkar! 🎉
Cevap
16Cevap
Korkaklaşmaz aslında olgunlaşır, düşünceleri fikirleri gelişir, ihtimaller hesabı yeteneği gelişir ve sırf kendin için değil sevdiklerini düşünür insan.
Cesurlaşır yani?
O zaman korkaklaşır diyorsun mu ahah bilemedim bende doğrusu konumlandıramadım tam
Bence korkaklaşır gibide bilemedim ama carvel jdjsdjks
Tamam kabul 🤝
Ahahaha oleyysss
Kendi adıma o kadar cesurlaştım ki, hayatımda ertelediğim her ne varsa hepsini tek tek yapmaya karar verdim...
Daim olsun çok sevindim adınıza bunu bu şekilde görmeniz ve uygulamanız 🍀
Umarım inşallah...😌🙏🌺
💖
Bunun yaşla ilgisi yok kesinlikle karakter meselesi.
Olabilir tabi bu da
Bence cesurlaşıyor. 40ından sonra kadınlar daha bir güzelleşiyor. Tabii bu her yaş için geçerli.
Galiba bende daha cesur olmaya başladım. Karar vermeye ve arkasında durmaya kendimle çelişmemeye daha çok uçurumlarımı kapatmaya, daha öz ve daha kendimce ifadeler ve sözler bulmaya kendi dilimi ve düşüncelerimi geliştirmeye ve bunun önünde karşımda duran insanlara rağmen bunu yapmaya...
Geçen hafta bir film izledim. Black Swan adında genç bir kadın üzerinden kimliğin bütünleşmesi anlatılmıştı. Arketipsel ve gölgeyle karanlık tarafımızla bütünleşmek yansıtılmıştı.
Bu yansıtma bana çok içtenlikle geçti.
Kendi kendini tatmin edebilen kadın sevişmek için erkeğe ihtiyaç duymayacağı ve parlayacağı gibi son zamanlarda bunun önündeki herkesten vazgeçebileceğimi hissettim.
En zor ve en derin yolculuk kendine yaptığındır. Ve bir kez kendini gördüğünde herkesi görürsün. 😊
Çooook güzek anlattınız 🫠
Ben 35 imi dört göz ile bekliyorum.. O yaş bende olumlu hisler oluşturuyor.. Tam anlatamasamda nedenini dediğiniz ile denk aslında 🍀
Profilinde yazan yaştaysan 35 ine daha çok var gözüküyor 😂 bu süreç içerisinde de kendini fazlasıyla keşfedebilirsin. Ya bu konuda 20li yaşlar büyük önem taşıyor sadece yapılan analizlere ben kendi açımdan inanmayı doğru bulmuyorum 😂 ya da sadece güzelleşmek ve cesurlaşmak için 40ımı beklemek istemiyorum ahhaha😊😊
İnsanların yaş aldıkça daha umursamaz mı yoksa takıntılı mı olacağı kişiden kişiye değişir; her iki durum da görülebilir ancak yaşa bağlı olarak farklılık gösterebilir. Bazı insanlar yaşla birlikte daha umursamaz ve rahat bir tavır takınabilirken, bazıları ise kontrolsüz düşüncelere veya takıntılara daha yatkın hale gelebilir. .
🙏
İnsan 7'sinde neyse 36'sında sa, 77'sinde de o oluyor 😂
En fazla baskılıyor kendini veya ailesi, çevresi onu..
Sonra yine fırsatını bulup güneşi görünce ilk fırsatta filizleniyor 🌱🙃
İnsanın özü (mayası) neyse hamuru da o oluyor ileriki yıllarda..
Ben yaş aldıkça sanki cesurlaştım hanım’cım.. Yani çocukluğumu hatırlamıyor olsam bile bundan bi 5 sene önce falan şimdiki yaptığım şeyleri asla yapamazdım. Şimdi ise gönül rahatlığı ile yapıyorum 🫠 Tabi daha alacak yaşlarım var erkenden yok olmazsam o zaman bu soruya geri döneceğim kendi içimde ahaha
O zamanlar toprağın altındaki tohumdun. Şimdi filizlenmeye başladın 🫠🌱
Köklerini sağlam sal toprağa Monroe'cim..
Hayat zor. Ne fırtınası biter, ne seli, ne kuraklığı..
Çoğunluk korkaklaşmakta, aksiyon almak, konfor alanından çıkmak için sınırları zorlamak yerine, yerinde sayıp anlamını bulmadan, gerçekleşemeden yok olup gitmeye meyilli. Anlamımı bulmadan ölmek istemem..
Cesurlaşanıda gördüm.. Mesela ailemden en basiti ahaha halalarım yaş aldıkça daha bi cesurlaşıyorlar umursamaz oluyorlar. Hoş öncedende öylelerdi ama daha düşüncesiz olmaya başlıyorlar sanki 😀
Herkes nasıl iyi
Hissedecekse öyle yaşamalı. Bir yere kadar başkalarını memnun etmek için yaşıyor insan ama bi noktadan sonra kendini memnun etmek istiyor. Çünkü başkalarını memnun etmenin sonu yok. Kendini bunun için unutmanın da manası yok… cesur olanları takdir ediyorum.
İnsan kendini memnun ettikten sonra o enerjiyi karşı tarafa o şekil yansıtıyor bence.. Ben mutlu, başkaları mutlu 😅
Kesinlikle öyle. O yüzden önce kendimizi memnun etmeliyiz..
Kesinlikle 🙏
İnsan yaş aldıkça olgunlaşır... Olgunlaşan insan cesurlaşır ölüm korkusu çeken dünyaya tamah etmiş demektir... Ben çevrem de hiç korkaklaşan görmedim... Hepsi cesurlaştı sadece düşünceler tam olgunlaştığı için bir sakinlik geliyor...
Bende öyle düşünüyorum insan zaten bi vakit sonra kendi için yapmalı her şeyi..
Kesinlikle öyle
Ya her ikiside aslında. yediğin hayat darbelerinden cesur olmayı öğreniyorsun biyandanda hayatta kaybetmek istemediğin maddi manevi yatırım yaptığın şeyler var onları kaybetmekten korkuyorsun
Dengeli yani.. Benim gözlememimde o yönde oldu 🙃
Yani iki duyguyada sahip oluyosun
Yaş aldıkça insan daha çok korkar. Güvenli alanına daha sıkı tutunur. Böylece en azından ölümüne kadar başı ağrısın istemez...
Ya da ölüm yaklaşıyor diyerekten daha umursamaz oluyorlar. Nasıl olsa bitecek bu ömür yaşayım gitsin düşünceside var..
Aslında korkaklaşma değil de insan yaşlandıkça artık eskisi gibi risk almayı tercih etmez daha sağlamcı olur.
Anlıyorum.. Olabilir elbette
Tabii ki bu bazen kişiden kişiye de değişebiliyor bazı insanlar gerçekten risk almayı sevmez
Herkes bireysel tabi..
Cevap için teşekkür ederim İyi geceler 🙏
İyi geceler 🙏
Bende teşekkür ederim 🙏
Yaş aldıkça sadeleşiyor insan bütün fazlalıklarından arınıyor...
🙏
Yaşadıklarıyla
Başına gelenlerle alakalı olabilir biraz bu
Hıımm, yani..
Öyle öyle doğru diyon ahah
Karaktere bağlı olarak değişir esasen kimisinin gözü döner cesur olur belli olmaz pek.
🙏
Yaş aldıkça bazı şeyleri gale almamak gerktiğini görüyosun olgunlaşırsın
Öyle hak veriyorum..
Her şeyin farkına varıyor insan.. umursamazlığa doğru gidiyor..
Herkesin bakış açısı baya farklı bu konuda lakin bende bu bakışa daha yatkınım sanki 🙏
Bazı durumlar için korkaklaşır, bazı durumlarda ise cesurlaşır.
Yani konusuna ve insanın yaşadıklarına bağlı bir durumdur.
Korkaklaşır çünkü ölüm korkusu o yaşta daha çok akıllarına geliyor hiç ölmeyecekleri gibi yaşadıkları için olsa gerek 😂
Valla kendim için söyliyecek olursam daha umursamaz bi hale geliyorum...
İyi oluyor... Bence korkaklık mı? Çokta umrumda değil hahahha
Para varsa cesur yoksa korkak
Öyle mi dersiniz..
O halde net bir şey 🙏
Cesurlaştım
🙏
Cesurlaşır
Cesaret lazım bana
Cesurlaşır
her şey mümkün
Çoğunlukla korkar.
yani bu değişebilir