Evet siz ne dersiniz?

Yaşanmışlık önemli burada. İstersen 18 ol istersen 28 kabuğunu kırıp hayatla ne zaman yüzleştiysen o zaman büyüyorsun işte.
Bazen bu yolda kendinden ödün veriyorsun. Güleceğin yaşları belki de kendini korumakla geçiriyorsun. Oyun oynamak yerine endişe ile arkadaş oluyorsun ve erkenden büyüyorsun.
Bundandır insanın kendini yaşından büyük hissedişi içinin geçtiğinden değil ruh yaşının çoktan geçtiğinden.
İnsan yaş aldıkça değil yaşadıkça olgunlaşır ben buna inanıyorum. Yaş sadece rakam değişikliğidir insan yaşayıp gördükçe tecrübe ettikçe olgunlaşır olayları gördükçe farkına varır bazı şeylerin. Ben ne insanlar gördüm 40-50 yaşına gelmiş ama hala olgunlaşamamış çocuk gibi olan, bir de 20-30 yaşına gelip olunlaşan hayata daha Farklı açıdan bakabilen kişileri de çok gördüm o yüzden net şekilde belirtebilirim ki insan yaş aldıkça değil yaşadıkça olgunlaşır. Her olay bize tecrübe kazandırır kötü olaylardan bile öğreneceğimiz çok şey var.
Olgunluğun yaşla alakası yok kesinlikle.. Kimileri yaşlanır ama asla olgunlaşmak nedir bilmez.. Tamamen yaşanmışlıklar ve kişilik meselesidir.. Yaşa saygı tabi ki duyuyoruz ama mesela yaşına yakışmayan hareketler sergiliyorlar birileri, o zaman tavrımız değişiyor.. Keyifli günler..
Yaşadıklarından ders çıkararak olgunlaşır, bazen canı yanarak olgunlaşır, üzülerek olgunlaşır, hata yaparak olgunlaşır, görerek ve anlayarak, öğrenerek olgunlaşır. Ne yaş almak, ne de yaşamak yeter bunun için.
Cevap
44Cevap
Yaşananlar ister istemez o duruma getiriyor. Her şeyi tecrübe ediniyoruz değişiyoruz
Yaşanmışlıkta bence kesinlikle
Yaş alırken yaşadıkları sayesinde olgunlaşır
İnsanı yaşadıkları olgunlaştırır. Yaş almak seni daha olgun biri yapmıyor. Yaşayıp görmek, hayatın zorluklarına göğüs gerebilmek gerekiyor ki olgunlaşabilesin.
Akıl yaşta degil baştadır tatlım hep söyleriz ya, insan yıllarını tüketip sona yaklaşır ama bakarsın ki bom boştur kişiden kişiye değişir, henüz 20 lerinde gencecik bir insan bakarsın laflarına duruşuna hayata bakışına sanki yalamış yutmuştur hayatı insanları. Akıl yaşta değil baştadır.
Olgunluk tecrube yasadiklarimizdadir su anda bizi yoran uzen yipratan yasadigimiz seylerin ileride yolumuzu aydinlatacagi kesin
yaşadıkça bence ama yaşadığını anlamak ders çıkarmakta lazım.. bu bilince erişemeyenlerde var tabi, yasasada yaş alsada aynı büyümemiş.
Bence yaş aldıkça şöyle bir söz vardır 30 unda yük biner omuzlarına diye bende ocakta 30 a gireceğim ve şimdiden omuzuma yük bindiğini düşünüyorum
Yaşadıkça yaş aldıkça sakinleşir tecrübe olgunluk yaşadıkça öğrenilir bakış açın değişir yanlış yaparsın defalarca hayat öğretir bir şekilde.
Yaşadıkça olgunlaşır tecrübe kişiyi yanlış yaptığı konularda törpülenmesini sağlar ve bu sayede adımını buna göre atmasını gerektiğini göstermiş olur
Yaşadıkça yaşlandığı için birinin diğerinde farkını göremedim. Yaşlanmadan yaşamanın formülü bulunduysa ben alayım birkaç doz
Yaşadıklarından ders alamıyorsa ikisi de işe yaramaz.
İnsanlar yaşadıkça olgunlaşır birde hayatta yaşadıkları düşündükçe olgunlaşır
Yaşadıkça, tecrübe ettikçe. Yaş almakla alakasız bence.
Yaşadikça tabi. Yas almak sadece rakamlardan ibaretse bi ise yaramaz
İnsan yaşadıkça olgunlaşır, Yaşadıkları onun olgunlaşmasını sağlar. Çünkü gördükçe hayatı çözer.
Yaşadıkça olgunlaşır, haliyle yaşadıkça da yaşlanır.
Yaşanmışlıkta maalesef yaşlanmadan olgulanşanlar var
Yaşadıkça olgunlaşır. Yaş ilerlese de bir şey görmemiştir, derdi olmamıştır. Tabiri caizse ot gibidir. Bu kişi olgun olamaz
olgunluk daha kişisel bi şeydir. ne yaşın ne de yaşanmışlığın pek etkisi olmaz. insanın yaşanmışlıklardan neler çıkardığı meseledir.
Yaş aldıkça olgunlaşır. Daha az ani kararlar alır. Daha sağlam adımlar atar. Bunun adıda iyide olsa kötü de olsa tecrübedir.
Olgunluk kavramı fiziksel değil mental bir şey olduğundan yaşlanmak değilde yaşamak diyebiliriz
Yaşadıkça, yaşadıklarından tecrübe elde ettikçe olgunlaşır...
Zamanın ne kadar değerli olduğunu anladığı zaman diyebilirim. Bunun yaşla alakası yok.
Yaşadıkça olgunlaşır ama yaş aldıkçada daha anlamlaşır yaşadığı şeyler
yas alip 5 yasinda gibi davranan cok. Yasla olgunlugun alakasi yok
Bir birey için ikisi de olgunlaşmak için etken şeyler
Bazı insanlara zamanın hiç etkisi olmuyor. Mesele yaş değil, yaşamak.
Benim görüşüm yaşadıkça Tabii ki de olgunlaşır insan yaş 40 yaşına da gelse görmeyen insan cahil kalır olgunlaşmaz
Yaş aldıkça yaşadığı seyler de çoğalır zaten bu ikisi bi arada olur ve evet olgunlasır
Yaşla alakası yok olgunlugun pek yaşadıkların senin yaşındır
Yaşadıkça tecrübe ve olgunluk kazanır insan.
Yaşadıkça.
Darbe yedikçe olgunlaşır
Bence İnsan duygularını ne kadar çok derin yaşarsa o kadar çok olgunlaşır
Yaşadıkça olgunlaşır ya
gerçeklerden aldığı dersledir
Tecrübe
Yaşanmışlık demek
her ikisinde de var aslında
İnsan kazık yedikçe olgunlaşır.
Yaşadıkça olgunlaşır.
Bilmem ben olgunlasmam ruhum cocuk dndnd
Yaşadıkça olgunlaşır yaş almak bir şey değiştirmez